| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2014 13:13
- Nahlásit
Biiga
my máme místo kliky otočnou kouli, tu ten náš fakt nezvládne
budu se chlubit dalšími pokroky
držím palce
|
Biiga
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2014 14:50
- Nahlásit
já dala před dveře židli, tak uvidím za hodinku, až se dovalím domů, jestli ji pokořil
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2014 14:57 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Biiga
jsme, že ani otočená klika nepomůže
nepomůže, taky máme otvíračku, a tím pádem už zámky na klíč a pěkně si trénuju paměť, že tedy musím zamykat
ale ustáli jsme to a mám takový lepší pocit
to je dobře, moc dobře,
štěně je hrozně chytrý, takže na slovo "šikovný
ano, u nás se radujou psi i když je šikovný třeba truhlář o kterým se bavíme
, jestli ji pokořil
tse. když ne dnes, tak to dlouho trvat nebude.
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2014 15:19
- Nahlásit
Biiga
No bezva! Šikovná, tady máš piškůtek!
Jen referuj dál, tohle se moc dobře čte
|
Biiga
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2014 13:38
- Nahlásit
No, tak včera nám pochcal zase gauč - přítel za ním přišel se pomazlit a už kropil ale snad to už směřuje celé k lepšímu a na gauč asi na chvíli pro jistotu dostane zase stopku (ačkoliv to zase takovej problém není, neb byl "šikovnej" už několikrát, když ležel na pelechu a teď tam furt chodí a kouká na nás, kdy mu něco přistane - hajzi vychcaní )))))))
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2014 13:42
- Nahlásit
Biiga
Klíííd Nemůžeš čekat, že se všechno vyřeší ze dne na den. Tohle se bude stávat ještě nějakou dobu.
byl "šikovnej" už několikrát, když ležel na pelechu a teď tam furt chodí a kouká na nás, kdy mu něco přistane
A vovovotom to je Psi nezlobí, psi dělají jen to, co se jim vyplácí. Cílem celé výchovy a výcviku je přesvědčit je, že se jim vyplatí dělat to, co po nich chceme my
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2014 20:48
- Nahlásit
Biiga
A jak obecne reaguje na pritele? Je to pomoceni strachove nebo radostne?
|
Biiga
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2014 12:14
- Nahlásit
sicluceatlux no to nedokážu říct, přítel se přišel pomazlit, žvatlal na něj a už to jelo JInak přítel se s ním mazlí mnohem víc, než já. Já jsem spíš "maminka" toho staršího, zato přítel se ze štěněte může posr.... ale je pravda, že "exekuci" prováděl většinou přítel, ne já, já na to nemám (teda teď už jí neprovádí nikdo )
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2014 12:22
- Nahlásit
Biiga
Tak se ho asi ještě pořád bojí. Možná by bylo lepší kdyby mu nevstupoval do jeho prostoru, ale spíše si ho k sobě přivolával. A ten gauč neřešilo se, že na něj zatím chodit nebude ? Nemám čas číst celou diskuzi.
|
Biiga
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2014 12:49
- Nahlásit
Tak se hlásím po měsíci.... štěně se pochcalo zatím na "nevhodných místech" dvakrát, a to během pěti minut ráno po probuzení - nejdřív zkropil peřinu mě a chvíli na to příteli. A to jsme jenom vstali.
Pozitivní ovšem je, že to bylo zatím jedinkrát, tak snad to vydrží. Je neskutečné ale, jak poslouchá - je mu půl roku, denně cvičíme jak velkého, tak malého a prtě šmajdá u nohy jak lipicán, přivolání, odvolání na jedničku, fakt neskutečné, tak z něj mám radost
Nicméně jakmile se zavřou dveře za námi, tak spustí demoliční četu, oblíbené má moje spodní prádlo (zásadně ty dražší kousky) - 3ks, gauče (1 ks), matrace (1 ks), sluneční brýle (3ks), postel (1 ks letiště, určeno k demolici). Terorizuje kočku, kterážto jako odplatu kropí postel pro hosty (10x). A poslední dobou se asi něco děje - háravá fenka?? - protože starší dělá doma když tam nejsme děsný virvál. Nikdy nic neprovedl (pokud neměl průjem a nesnažil se proškrábat dveřma, ale to je pochopitelné), ale poslední dny máme všechny dveře otevřené, lítá do sklepa (tam už jsme to zajistili), takže máme všude uhelný prach a furt kňučí. Dřív už trpěl na jakési podzimní deprese, ale nikdy se to neprojevovalo až takhle moc, dycky jenom kňučel a nevěděl kudy kam, teď je ale řekla bych hysterický. Myslíte, že to může způsobovat přítomnost druhého psa? Ani na hárající feny nikdy nereagoval a tyto depréze měl i když jsme bydleli jinde (tzn. že by se dvě feny sešly takhle pěkně do listopadu? To pochybuju).
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2014 14:41 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Biiga
a vedle píšete něco trochu jinýho, ale, ne? možná blbě čtu, ale ty vaše dva příspěvky spolu trochu kolidujou
|
Biiga
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2014 15:37
- Nahlásit
jojo, rozdělila jsem demolici a čůrání ale jako jasný, souvislost to má, ale jaksi jsem přemýšlela pomalejc.
Jinak to, co tady popisuju u velkýho, tak bylo každý rok (jenom ne v takové intenzitě) a nepočural se nikdy... sakra, jak o tom přemýšlím, tak to ještě bude detektivka a pro mě pobyt v nervovém sanatoriu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2014 15:40
- Nahlásit
Biiga
akra, jak o tom přemýšlím, tak to ještě bude detektivka
no ano.
známá třeba hrozně dlouho věřila tomu, že rozmíšky mezi jejima dvěma fenama začíná ta starší. Nakonec se po dost dlouhý době ukázalo, že to dělá ten malej spratek a dělá to dost fikaně. Takže ne vždy je situace taková, jak si myslíme.
|
Biiga
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2014 15:44
- Nahlásit
Tak jako malej spratek je v rozmíškách u nás jasnej no nic, nainstalujeme večer webovou kameru, někam to nastreamujeme a uvidíme, co se tam děje, jinak budem furt tápat...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2014 15:46
- Nahlásit
Biiga
tam nešlo o hravé bojůvky, ale o tvrdé bitky- jsou to teriéři. nakonec je musí oddělovat. Sledování prostoru, pokud máte možnost je dobrý způsob jak zjistit, kdy a kdo.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2014 17:28 - Změnil/a: ssshhhhh
- Nahlásit
Přečetla jsem si obě diskuze a napadá mě jediná věc, že mladej se třeba ještě nenaučil úplně čistotnosti, ale zároveň se asi rozjíždí menší teritoriální boj a starej začal kadit aby si to taky označil. Což jistě nepovede k tomu, aby mladej začal mít správný návyky. Prostě jeden čůrá páč je štěně, starýho to štěně zřejmě stresuje, tak pro jistotu značí taky no a štěně jak dospívá to považuje za dobrou věc.
Otázka jak z toho.
Netrestat je jasná věc. Mladýmu bych trochu zkrouhla jeho pole působnosti, dopřát staršímu jistotu a klid, místo které je jen jeho, kam mládě má naprostej zákaz, buď pelech, klícku, nebo celou místnost, kde může být sám, nebo i s vámi, ale hlavně bez mlaďocha.
Mladýho zabavit a hlavně unavit co jen to půjde, ale ne na úkor staršího, ten musí vědět, že on je "number one" a že ikdyž jste pořídili něco co se mu asi moc nelíbí a obtěžuje ho to.
Starýmu nabídnou jiné aktivity, víc mazlit, nebo si s ním hrát, dělat co jeho baví, dělat to jen s ním a bez přítomnosti štěňáka. Oddělené vycházky třeba jednou denně taky nejsou špatná věc.
Sama bych se dost bála pořídit k psovi klukovi, navíc labilnímu dalšího psa samce, volila bych fenku, nicméně už ho máte, tak teď je potřeba se původnímu psovi věnovat natolik, aby ho to nové zviřátko nestresovalo.
Ad deprese podzimní, moje fenka taky mívala dva roky po sobě něco podobného, na jaře teda taky trochu, hodně jsme na tom zapracovali, začali dělat věci jen pro ní a podle ní a to co ona chce a co jí baví a moc moc to pomohlo (dík hokám tady za rady) a letos je to první podzim bez depky, je spokojená, veselá, neutíká a je na ní spolehnutí Prostě happy dog
|
Biiga
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2014 10:41
- Nahlásit
Moc děkuju za rady!! My se právě snažíme velkému ukazovat, že je naše jednička, myslím, že dokonce má všeho víc, než když byl sám. On nikdy nebyl moc mazlivý, takže ani teď to moc nevyžaduje a když ano, tak ho nikdy neodmítneme a halt mazlíme, i když zrovna není ta pravá chvíle Zkusíme je ještě víc oddělovat, i když si to moc nedokážu představit - stačilo, když jsme s malým jeli na veterinu a velkej byl doma sám, tak to vítání, když jsme se vrátili - my jsme mu byli ukradený, ale z malýho se mohl podělat, lítal kolem něj, kňučel a další hodinu se ho nepustil (jako ne, že ho chytil pod krkem a držel, ale furt byli jak klíšťata ). Tak aspoň něco pozitivního - maj se rádi...
Jinak poslední dva dny se děje opět něco, co neznám - včera večer, ačkoliv to nikdy předtím nedělali, začali prc...at, ale dvě hodiny v kuse jim to dalo. Museli jsme je dát ven, jinak by zdemolovali barák a taťka byl většinou starší a mamka mladší. Dneska se ráno vyvenčili, všechno v klidu a jakmile se zase, stejně jako včera, začali tahat o provaz, tak to skončilo prc...ačkou. Takže jsou zase venku. Nevíte, co tak najednou? Napadlo mě, že mladej už začíná "vonět" jako pes, ne jako štěně, tak že by teď přicházel boj o moc? Ani jeden u toho nevrčí, vrtí furt ocasem, neštěkají, ale prostě velkej neustále znásilňuje malýho. Když se chce malej otočit, tak ho velkej odstrčí a skočí na něj sám (jako musím říct, že to je pohled tohle :-D). Ale trochu mě děsí, co, proč, jak? Háravou fenu jsme nejspíš měli vedle předchozí dva týdny, takže by to spustila ona? Malej totiž ještě ani nezvedá nohu při čůrání....
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2014 12:20
- Nahlásit
Biiga
ale prostě velkej neustále znásilňuje malýho
Tak to bych mu teda zatrhla. Jako že trochu zamachruje dobrý, ale aby to trvalo hodiny, to chudák mlaďoch.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2014 13:09
- Nahlásit
Biiga
to bych rozhodně nenechala staršího dělat. Zatrhla bych to a převedla oba na jinou činnost. I kdyby to do budoucna nezavánělo průšvihem, tak chudák prcek a dospělec by si taky neměl přivykat na podobný vzorce chování.
|
Biiga
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2014 13:24
- Nahlásit
Já jsem si právě říkala, že si teď vyjasňují své role, takže jim do toho nechci moc kecat.... aby pak zase velkej nebyl pod pantoflem
|
birma
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2014 13:29
- Nahlásit
Biiga
že si teď vyjasňují své role, takže jim do toho nechci moc kecat....
tohle není vyjasňování rolí, ale naprostá šikana. Na vyjasnění rolí stačí psům většinou pohled, postavení těla, odhalení zoubku, nemusí kvůli tomu druhýho několik hodin hoblovat. Taky se může stát, že až malej dospěje, ohradí se a když u toho nebudeš, taky to nemusí nejlíp dopadnout.
|
Biiga
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2014 15:52
- Nahlásit
tak pokud by to byla šikana, tak se malej ozve, to bych zase tak černě neviděla - pokud by to bylo na hraně, tak je od sebe dostanu, ale tohle mi přijde ještě cajk. Navíc většinu dne si normálně hrajou a malej dává velkýmu taky kolikrát co proto... ale samozřejmě pokud by to mělo pokračovat nebo se to nějak stupňovalo tak, zasáhnu...
A nemáte nápad, co tak najednou? Nikdy předtím to nedělali...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2014 17:31
- Nahlásit
Biiga
pokud by to byla šikana, tak se malej ozve
proč myslíš?
tohle mi přijde ještě cajk
fakt? to že jeden pes hobluje druhýho dvě hodiny v kuse ti přijde cajk? mně to přijde už silně přes čáru, ale tak třeba ti dá někdo, kdo má s víc psama najednou větší zkušenosti, za pravdu
|
Biiga
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2014 18:06
- Nahlásit
vzhledem k tomu, že malej je většinou ten, kdo otravuje, kouše velkýho, nedá mu pokoj, tak předpokládám, že má koule na to se ozvat, kdyby mu něco vadilo. Ale kdo ví... nicméně koitus byl ráno a celej den si zase normálně hrajou a naopak je to teď ten velkej, kterej nemá moc klid a malej je mu furt za zadkem a nenechá ho na pokoji. Takže spíš mi přijde, že tím prc... mu velkej chce ukázat, že ho to štve, protože kdyby mu to měl ukázat jinak, tak ho zakousne a to zase nechce.... budu sledovat a samozřejmě, pokud to přesáhne mez, tak zasáhnu, ale furt oba u toho vrtěj ocasem a přijde mi, že je to snad i baví (jako z lidského hlediska proč ne :-D ). Dokonce se i dost často stalo dneska to, že pokud velkej přestane hoblovat, tak malej k němu skočí zezadu, kousne ho do nohy (což dělá normálně, když si chce hrát) a vesele hopká kolem, dokud velkej zase nenaskočí...
Nicméně děkuju za názory, víc hlav, víc ví a víc se zaměřím na to, jak se k tomu staví malej. Ale abych pravdu řekla, tak už párkát dal velkýmu pěkně do čuni, když už mu to lezlo krkem... Ale zatím to, když si tak sesumíruju poznatky z pozorování, spíš vypadá, že máme doma dvě buzny (nic homofóbního ).
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2014 10:56
- Nahlásit
Biiga
Ale abych pravdu řekla, tak už párkát dal velkýmu pěkně do čuni, když už mu to lezlo krkem
Jako Birma má sakra pravdu, takhle si zaděláváš jen na průser, ono jednou dá mlaďoch starýmu do čuni tak, že to bude na šití. To je fakt šikana, starej je nervní, tak machruje, mlaďoch to jednou pochopí a bude zle.
Jako hra je hra, ale kór u psů samců bych to sakra hlídala a pokud toho má starej dost a začne mladýho vojíždět, tak konec "hry". Jináč mlaďoch to fakt jednou začne řešit sám.
když si tak sesumíruju poznatky z pozorování, spíš vypadá, že máme doma dvě buzny
Tak to je poznatek úplně mimo...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2014 20:25
- Nahlásit
Biiga
moji známí měli voříška a k němu štěně kavkazáka, fenku. Voříšek fenku vždycky šikanoval při hlídání. Když dospěla do krásy, měl voříšek problém. Moc dobře si to pamatovala a následně ho ona šikanovala celej život. Tím, že to byl vztah pes a fena, to bylo o něčem jiném, nicméně i tak měl dost problém.
Mám starou fenku a osmiměsíční štěně. Jemu rozhodně nedovolím otravovat jí nad míru tu, kdy ona o to stojí, kdyby ona šikanovala jeho, nedopustím to taky. Chci mít klid ve smečce.
|
Biiga
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2014 12:06
- Nahlásit
tak jsem poslední dny sledovala jejich sexuální aktivitu a funguje to tak, že jednou za dva tři dny to na NĚ (píšu záměrně ně) přijde. Velkej naskočí, malej drží, pak se otočí, pak funí, pak malej začne otravovat, velkej zase naskočí a tak dále a tak dále. Takže to opravdu není o tom, že by ho velkej šikanoval, ale když velkej přestane, tak malej otravuje do té doby, dokud zase nenaskočí... dále mi přijde, že od tej doby, co rajtujou, tak se mají "radši" - nikdy předtím se nestalo, že by velkej nechal malýho se přitulit a společně by spali. Teď dost často spí různě po sobě atd... takže mi fakt přijde, že si jenom trochu vyříkávaj, kdo bude hlavní a to relativně mírovou cestou (lepší, než kdyby se rafli do krve)
|