Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Puberta - hárání - vrčení - praní
Autor Zpráva
Bochnik
Člen
# Zasláno: 31 Led 2013 11:54
- Nahlásit

Ahoj

Tak jsme se s Arti propracovali k prvnímu hárání a tak jsem zase (jako vždy) propadl panice: Přestala totiž být hodným štěnátkem a začala být vrčochem.

Jako první vyjela na svojí nejlepší kámošku (psí) když jsem jí chtěl hodit aport a ta kámoška se k ní přiblížila a chtěla si sní hrát. Hned vrčení a ohnala se po ní. Potom zase ta její kámoška chtěla tu hračku, co Arti aportovala - dřív se o ní normálně tahaly a bez problémů, teď zase vrčení a málem už lítaly zuby (naštěstí ta kámoška je hodná až submisivní, takže se stáhla).
No a potom zase přiběhl nějakej špringl španěl, že si s Arti trochu zadovádí a v okamžiku už ležel na zemi. To teda naštěstí nelítaly zuby, ale jen ho tak spacifikovala packama a tělem.
Dřív byla Arti vždycky jak mílius a před každym psem hned ležela na zádech a teď najednou dělá takovýhle ramena...

No ale otázka: Je to normální, když začala hárat a je z toho třeba podrážděná a nebo je to i tím, že jsem s ní začal v poslední době hodně při procházkách aportovat, takže je to teď pro ní zábava no.1 a ostatní psi skoro ignoruje?
A pokud jo, měl bych to nějak mírnit, nebo bych měl být naopak rád, že mám na hračku spolehlivý přivolání a zabavení Arti, když potřebuju aby byla v klidu (vydrží docela dlouho sedět a čekat, až jí hračku hodim, což občas využívám, když třeba potřebuju počkat, než přeběhne běžec, přejde jinej pes, projede auto atd.)?
Nebo potřebuju sklidnit jenom já a zbytečně to řešim?

Dík

Eninka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2013 12:24
- Nahlásit

Bochnik

Je to normální, když začala hárat

jojo, je to háráním....moje fenka když začala hárat, tak se z jejich psích kamarádů stali úhlavní nepřátelé a stala se z ní sedmihlavá saň (mírně nadneseně řečeno)

corgi
Člen
# Zasláno: 31 Led 2013 17:10
- Nahlásit

Mám takový pocit, že dotaz zadává muž, anžto žena by se snad ani neptala Na mě nesmí při "hárání" pomalu nikdo ani promluvit, natož aby mi "bral klacík"

K věci - je to normální, neřešila bych to žádným zpřísněným režimem, leda víc upevňovala známé cviky, aby si zvykla poslouchat, i když jí haraší

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 31 Led 2013 17:35
- Nahlásit

Bochnik
nebo je to i tím, že jsem s ní začal v poslední době hodně při procházkách aportovat, takže je to teď pro ní zábava no.1 a ostatní psi skoro ignoruje?
A pokud jo, měl bych to nějak mírnit

co by za tohle jiní dali pes kterj je fakt vášnivej aportér obvykle moc o hry s ostatníma psama nestojí..záleží na tobě co ti víc vyhovuje
když jsem jí chtěl hodit aport a ta kámoška se k ní přiblížila a chtěla si sní hrát. Hned vrčení a ohnala se po ní. Potom zase ta její kámoška chtěla tu hračku, co Arti aportovala -
jinak tohle bych já nedělala,,pokud je ve hře aport ,hračka,,klacek,míček atd..je šarvátka otázkou času,kor jestli jí ten aport fakt baví,tohle jsou úplně zbytečně krizový momenty,kdy po sobě dokážou vyject i největší kámoši..

Bochnik
Člen
# Zasláno: 31 Led 2013 18:18
- Nahlásit

davidkova renata
Pokud je ve hře aport ,hračka,,klacek,míček atd..je šarvátka otázkou času,kor jestli jí ten aport fakt baví,tohle jsou úplně zbytečně krizový momenty,
Rozumím, problém je, že u nás jsme zvyklí chodit venčit dohromady se sousedy (teda spíš sousedkami) a taky docela často někoho potkám při venčení, protože bydlíme hned u takový oblíbený venčící trasy. No a jak jsem psal, používám tu hračku na přivolání. Včera jsem dělal to, že když Arti vrčela na kámošku, tak jsem hračku schoval do kapsy a ona se po chvilce dala do hry s ostatníma. Takže asi budu muset dělat zvlášť cvičící procházky a zvlášť hraní s ostatníma (možná to hraní nechám na manželce - já raději cvičim a ona si zase ráda pokecá se sousedkama )

I když ono je to už asi stejně tak trochu vyřešený - včera jsem ten aport chtěl dát tý sousedovic fence a ona si ho prostě odmítla vzít a když jsem jí ho hodil do cesty tak ho obešla obloukem, tak se mi zdá že už se holky tak nějak srovnaly s tim komu co patří...

Tony
Člen
# Zasláno: 31 Led 2013 18:20
- Nahlásit

corgi

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání