| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2013 21:33
- Nahlásit
Eninka
prst se necpe do huby, ale pohladí se směrem od koutků dozadu
I to by brala labilka jako natlak. Tim spis by zatla celisti, a mojeee. Je to tezky vysvetlovani - dobre, ze na tvoji cubu to funga, ale na jiny fakt nemusi, ba naopak to muze vyvolat zcela opacnou reakci.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2013 21:49
- Nahlásit
anebo ruku zpod brady pomalu přesunout, psa pohladit a tlakem prstem na pysky, který vložíte do koutku mordy, na zadní zuby, spolu s povelem „pusť“
zdroj....Luděk Šilhavý a jeho stránky
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2013 21:56
- Nahlásit
Eninka
Ano, zaroven psa priskrtit obojkem.... a vpacit prst pres pysk psovi pres stolicky... Hele, to ma dost daleko k tomu tvymu romantickymu popisu puvodnimu, ale mozna si jen fakt psa hladila po lici.
ale o zklidňující jakoby pohlazení, či pohyb těch dvou prstů směrem od koutků dozadu po líci.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2013 22:00
- Nahlásit
Fifi
ale mozna si jen fakt psa hladila po lici
no nám fungovalo tam prsty jenom přiložit a přejet pak směrem doazdu, ale každej pes, každá rasa je jiná, pitbulovi bych do huby prsty asi necpala, to je fakt.
vpacit prst pres pysk psovi pres stolicky
obecná rada jasně, ale každej pes reaguje jinak, tenkrát jsme nemuseli nikam nic páčit, šlo to s tím tahem směr dozadu a to tam byli dobrmani, bulové a rotvíci (převážně)
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2013 06:18 - Změnil/a: danajasa
- Nahlásit
Eninkapitbulovi bych do huby prsty asi necpala, to je fakt. No jábych třá tomudle sladkýmu chlapečkovi necpala vůbec nic a nikde a to je děsně hodnoučký mazlíček,sladké pubertální miminko
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2013 10:10
- Nahlásit
danajasa
jábych třá tomudle sladkýmu chlapečkovi
tak tomudle bych namísto prstů ještě cpala do huby klobásky, aby mě nesežral, já vycházela z info, že bublik má štěně NO
to je tvůj pes?????
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2013 10:45 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Eninka
á vycházela z info, že bublik má štěně NO
já myslím, že pro štěně NO je ideál to střídání hraček.
Cokoliv jinýho (zklidnění, přicpání nos dírek, atd.) je pro cvičákovýcvik horší, páč přerušíš to akční zábavný tempo, ve kterym se jede.
Ale je fakt, že střídání hraček by u pita, co jsme měli, prostě nezabralo. Ona chtěla přesně TU hračku.
malá vzpomínka
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2013 10:46
- Nahlásit
Eninkato je tvůj pes? Ne ale je to opravdu hodný tvoreček,jen prostě ani andílkovi bych nikdy ruce do huběnky necpala,natož mýmu tam by to byla okamžitá konečná,ůplně stačí když vidím jak radostně vraždí to prasátko( ten zvuk je tak strašný že je jak živý,fakt doporučuju ,ted to ber jako vtip jo-ale bojácný pes se tak lekne,že vyplivne i to co už dávno zhltnul,statečný pes to taky vyplivne a půjde tu svini zabít a nejvíc to chápou psi s hudebním sluchem ty jdou to prase zab.okamžitě bo to nemůžou posluchat už ani sekundu)
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2013 11:53 - Změnil/a: Eninka
- Nahlásit
danajasa
ten zvuk je tak strašný že je jak živý,fakt doporučuju
prasátka chrochtací máme doma, moje holky s ním chrochtají v duetu a hrozně se jim ten zvuk líbí, je to tady jako v kravíně (vepříně) když začnou, ono to spíš bučí než chrochtá, nejlepší je, když s tím lítají po zahradě, chrochtají a sousedi si musí myslet, že jsem magor já asi, protože sem nevidí, kde se zvuk bere.
kachna_
Ona chtěla přesně TU hračku
no právě, já tady mám všude plno hraček, ale všichni chtějí jenom tu jednu jedinou a žádnou jinou prostě. Třeba mám stejný létající talíře, i barevně, prostě úplně totožný ale jen jeden jedinej, pokaždé jinej, ale prostě zrovínka TENHLE v tento okamžik a basta, jinýma můžu házet jak pitomá a nic....když bordera sebrala Enince ten talíř a nechtěla jej vrátit, Eninka nechtěla jinej ale ten stejnej, jen smutně koukala jak ten její vyvolenej nemůže mít a bordera s ním zdrhala, tudíž jsem jej nemohla uzmout a hoň borderu po 2000m2, nemám šanci. Eninka byla schopná ukončit svoji oblíbenou hru jenom proto, že nemá ten vybranej talíř
edit: malá chybka opr.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2013 13:16
- Nahlásit
Eninka
šichni chtějí jenom tu jednu jedinou a žádnou jinou prostě
no ale já myslim, že jaký si to naučíš, takový to máš. My Vendulku neměli od mlada a u nás se to trochu obrousilo
|
Bochnik
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2013 13:28
- Nahlásit
Já mám jinej problém, pusť mi funguje dobře, v krajním případě mi stačí se dotknout spodní čelisti naší fenky a pustí to. Jenže stejně musim nosit dvě hračky, protože jinak by se mi jí nepodařilo k sobě přivolat , jinak by mě lákala s hračkou v tlamě abych jí honil.
Učili jsme jí to ale už brzo, tak od těch 3 - 3,5 měsíce (teď je jí 7,5 a ani v rámci puberty s tím nebyl problém)... Navíc je docela klidná, takže se jí vůbec nemusím bát šahat na tlamu / do tlamy, ať v ní má cokoliv.
Učili jsme jí to jak výměnou, tak jemným stisknutím spodní čelisti (to bylo ale jen párkrát čistě aby pochopila, co po ní chceme).
Jinak jsem netušil, že je normální, když se majitel bojí šáhnout svýmu psovi do tlamy (jak to píše danajsa), ale nemám bojovníka, ani zkušenosti s výchovou psů, tak to prosím neberte jako nějakou kritiku. Spíš to mění můj pohled na výchovu psa. Nebo to normální neni?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2013 13:32
- Nahlásit
Bochnik
inak jsem netušil, že je normální, když se majitel bojí šáhnout svýmu psovi do tlamy
no vono je to spíš trochu tak ,že u pracáků (nejen teda) holt každá akce budí protiakci
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2013 15:38
- Nahlásit
Bochnik
když se majitel bojí šáhnout svýmu psovi do tlamy
ono asi záleží pes od psa.....já jsem nikdy obavu svýmu psu do tlamy šáhnout neměla, mám vyzkoušený i to s těma stoličkama, že pokud tam dáš prsty, pes nemá šanci zkousnout. Možná, kdyby mě někdy někdo kousl, tak bych změnila názor či odvahu. Jednou se pes - bulteriér - v hospodě dávil, protože měl zpříčenou velkou kost z žeber v krku, majitéle ječeli, ale nic neudělali...tak jsem vzala tlamu, otevřela a kost vypáčila ven, ani na okamžik mě nenapadlo, že by mě pes kousl, ale to byla jen rychlá reakce, pes byl rád, že se zbavil kosti a ještě mi "poděkoval"
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2013 16:08
- Nahlásit
Eninka
ednou se pes - bulteriér - v hospodě dávil, protože měl zpříčenou velkou kost z žeber v krku, majitéle ječeli, ale nic neudělali...tak jsem vzala tlamu, otevřela a kost vypáčila ven, ani na okamžik mě nenapadlo, že by mě pes kousl,
Tak ono je rozdíl, když se ten pes dusí a když mu chceš sebrat kořist. Mícháš hrušky s jabkama.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2013 16:22
- Nahlásit
Baico
Mícháš hrušky s jabkama
nemíchám....dala jsem příklad s tím, že kdyby mě někdy nějakej pes rafl, že bych si strkání ruky do tlamy psu napříště rozmyslela
|
bublik19
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2013 16:36
- Nahlásit
Tak jsem vyzkoušela více variant, které jste tu psaly a zatím žádná sláva :-D Včera jsem zkusila aportovat s hračkami, které bere jako běžné a to po chvíli docela i pochopil - to střídání hraček. Ale dneska jsem vzala jeho milované hračky - peška a na střídačku lítající talíř - ale ten pešek má pro něho větší cenu a moc ho pouštět nechtěl, naopak to šlo lépe - talíř kvůli peškovi pouštěl - teda asi až po desátém opakování a občas se mu moc nechtělo, ale pustil - bude to chtít asi čas, no.
Zkoušela jsem tedy i podrbat ho ve slabinách, když už fakt pustit nechtěl, což na poprvé fungovalo, ale pak už ne. No a strkat mu prst do tlamy, když si hraje, to bych o něj nejspíš přišla - i kdybych mu tam strčila jeho pysky, tak by byl schopný si je prokousnout - on je to takový tele :-D :-D
Tak uvidím jak nám to časem půjde - na kurz poslušnosti na cvičák začínáme chodit až od března, tak máme čas na trénování, ať tam nevypadáme jako blbci :-D
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2013 16:40
- Nahlásit
bublik19
Ale dneska jsem vzala jeho milované hračky - peška a na střídačku lítající talíř - ale ten pešek má pro něho větší cenu a moc ho pouštět nechtěl, naopak to šlo lépe - talíř kvůli peškovi pouštěl -
Porid si druhy pesek. Zatim vymenuj jen hracky stejnyho levelu. Takze peska za peska, talir za talir, balonek za balonek. Tak bych na to sla ja.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2013 16:47
- Nahlásit
bublik19
No a strkat mu prst do tlamy, + i kdybych mu tam strčila jeho pysky, tak by byl schopný si je prokousnout -
hele, pokud přesně nevíš, jak se to dělá s těma prstama, tak to radši nedělej, ideální by bylo, kdyby ti to někdo ukázal jak se to dělá, nejsi náhodou z Brna, že?
|
bublik19
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2013 17:59
- Nahlásit
Eninka
Vím jak se to dělá, našemu prvnímu psovi jsme to taky dělali, ale tam v případě, že vzal to tlamy něco, co nesměl a potřebovali jsme mu to vyndat, jinak to nebylo potřeba. Ale tento nynější hafan je úplně jiné kafe A z Brna nejsem, jsem z Podkrkonoší (Liberecký kraj) - to je trošku dál, no :-D
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2013 18:09
- Nahlásit
davidkova renataBochnik
inak jsem netušil, že je normální, když se majitel bojí šáhnout svýmu psovi do tlamy
no vono je to spíš trochu tak ,že u pracáků (nejen teda) holt každá akce budí protiakci Jj je to podobný jak třá u formulí,svý normální auto bych třá vopravila sama z rizikem že třá nepojede nebo pojede blbějc bo ztratí výkon,ale prostě u formule jedna si todle montérství nemůžeš dovolit tam je výkon podmíněnej perfektním stavem motoru a ani řidič či dobrej mechanik se v tom rejpat jen tak nemůže,takže deš do rizika že ti to bouchne pod zadkem,ale prostě pojedeš na maximální výkon motoru kerej se prostě na normoš silnice nebo do garáže k domku nehodí (sory mě todle přirovnávání děsně bavčí)
|
elissa
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2013 18:26
- Nahlásit
danajasa
mý psi jsou spíš trabanti :P
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2013 19:05
- Nahlásit
bublik19
Vím jak se to dělá, našemu prvnímu psovi jsme to taky dělali, ale tam v případě, že vzal to tlamy něco, co nesměl a potřebovali jsme mu to vyndat, jinak to nebylo potřeba. Ale tento nynější hafan je úplně jiné kafe
proboha něco jinýho je vzít psovi nějakej fujtajbl z huby,to použiju celkem jasnej jednoznačnej chmat ,na kterým ale neni nic pozitvního,ovšem něco jinýho je ,pokud psa chceš naučit třeba aport..to sou dvě zcela jiný věci přece!Pes kterej je kořistník se logicky šprajcne pokud mu budeš vyndavat z huby něco co chce..prej sme bytosti co narozdíl od zvířat vládnou rozumem,tak neni vono lepší ho použít a zařídit to tak,že ten pes nám to vydá sám a rád??
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2013 19:09
- Nahlásit
davidkova renata
Dyk ja myslim, ze bublik19 taky nic nasilim vyndavat nechce, psala vyse, ze trenuje s vymenou hracek.
To jen nekdo jinej neustale tuto taktiku podsunuje.
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2013 19:24
- Nahlásit
mně se třeba šelmu šibovitou podařilo naučit pouštět hračku tak, že jsem mu pokažde když ji přinesl a nechtěl pustit foukla do ksichtu....po dvou dnech stačilo už jen se nadechnout a další den ji pouštěl dobrovolně a sám.....u šibáka, mi třeba výměna hraček nefungovala, nechtěl ani tu stejnou...prostě ten druhej tenisák nebyl oslintanej tudíž naprosto nezajímavej....
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2013 19:37
- Nahlásit
Fifi
Dyk ja myslim, ze bublik19 taky nic nasilim vyndavat nechce
tak to mě uklidnilo,doufám že u toho zvostane a nepodlehne odbornému nátlaku ..možná to beru moc cvičákovsky páč timdle drajvovýho čokla zkazíš dost určitě..na trabanty to možná stačí...možná..
|
elissa
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2013 19:44
- Nahlásit
vlk
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2013 19:50
- Nahlásit
davidkova renata
možná to beru moc cvičákovsky páč timdle drajvovýho čokla zkazíš dost určitě.
No hlavne tyhle hyperaktivky aportovaci nebejvaji pevny v nervu, resp. drobek pretoceny smerem k cholerikovi, fakt nevis, do ceho se to muze otocit. A hlavne furt nevim, proc to delat takhle, kdyz to jde delat pres hru, jak sem psala uz nekde na prvni strance.
vlk
třeba šelmu šibovitou podařilo naučit pouštět hračku tak, že jsem mu pokažde když ji přinesl a nechtěl pustit foukla do ksichtu....
proti tomu zadna, jen halt u jinejch selem drajvovejch muzes mit timto ukonem spicku nosu ukouslou, ani nemrknes.
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2013 19:56
- Nahlásit
Fifi
jen halt u jinejch selem drajvovejch muzes mit timto ukonem spicku nosu ukouslou, ani nemrknes
...no zatím mám za 35 let se psama nos celej, a to mi životem i cvičákem prošlo pěknejch pár bestií..... ale přiznávám, že mezi nimi nebyl ani jeden pitbul....
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2013 20:04
- Nahlásit
vlk
no zatím mám za 35 let se psama nos celej, a to mi životem i cvičákem prošlo pěknejch pár bestií..... ale přiznávám, že mezi nimi nebyl ani jeden pitbul....
ale nemusí to bejt pitbul,todle pokud udělám na svou čubu tak jednak se zatne a dvanak okamžitě začne překusovat a to se vsad že tě stačí rafnout..navíc si tim ten aport zkurvíš! jo můžu samo houknout tim správným tonem a vyrvat jí to aniž si dovolí cokoli jenže to už nejsme u radostnýho aportu a příště se mi na to vysere pokud to budu opakovat a nepoběží s tim ke mě když ví,že jí to seberu a vona to chce mít ..je prostě taková shánčlivá
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2013 20:04
- Nahlásit
vlk
U nas by ti ho ukousla perdelice, kdybys ji foukla. A to neni zadny drajvovy hovadko ala picbum.
A ja nemam nic proti temto alternativnim nenasilnym metodam (sama sem rozstekala cubu tim, ze jsem na ni vyluzovala zvuky ala prdeni), kdyz to funga, jen dobre. Mne vadi nepremysleni majitelu, vadi mi, kdyz maji potrebu silove pacit aporterovi korist z tlamy, vadi mi, ze takovy zvirata lidi kurvi.
|