| Autor |
Zpráva |
dejavu
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2013 20:52
- Nahlásit
Veronika Siegelová je propagátorka loveckého výcviku u chronických zdrhačů, domácích ničitelů a všelijakých pejsků s poruchami chování, u kříženců a psů k lovu nevyužívaných, které však k tomuto tíhnou a baví je to.
Řízeným výcvikem a zvládnutím loveckého pudu se jí podařilo u svých psů a u psů jejich kamarádů zvládnout problémy nežádoucího loveckého chování u psů, ale i jiné poruchy. Pokud jste z Prahy a chcete svého psa zkusit na loveckých disciplínách, či ho odnaučit nežádoucímu utíkání a lovení zvěře, lze se s ní domluvit. Působí především na Lužinách a v Hostivařském lesoparku. Web má zde http://www.facebook.com/pages/Loveck%C3%BD-v%C3%BD cvik-ps%C5%AF/516296105070988
Kontakt je zde http://jezevcici.websnadno.cz
Jak tvrdí: V dnešní době není problém nelézt spoustu informací o výcviku či loveckém výcviku psa v knihách, časopisech či na internetu. Teoretické znalosti jsou potřebné, člověku však často dělá potíže převést tyto znalosti do praxe. Neznalý člověk si jen těžko představí, jak má vypadat správně připravená stopa zvěře, jak pro pejska připraví tréninkovou barvu, jak ho naučí ho i jen ty základní disciplíny jako je odložení, následování, vodění na řemení či nahánění. V neposlední řadě se běžný majitel pejska (ať už loveckého nebo voříška) těžko setká s tréninkovou zvěří, shánět spárky, barvu, škáru z divočáka, deku ze srnky, bažanty či kachny na výcvik není kolikrát úplně snadná věc…
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2013 20:55
- Nahlásit
Kdo chcete, můžete využít. My jsme s ní navázali ofiko spolupráci pro útulkáče z Kralup, se kterými mají majitelé tyto potíže.
Krom toho je Veronika parazitoložka, takže může fundovaně poradit i s touto problematikou u vaší zvířeny, či udělat laboratorní rozbory.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2013 21:31
- Nahlásit
dejavu
díky moc za tip.... mám okolo sebe pár lidiček, kteří se už na něco podobného ptali. Tak je zkusím díky tvému odkazu propojit
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2013 22:09
- Nahlásit
Jo, to bude prima. Aby se utvořila skupinka, se kterou Veronika začne cvičit, ale jde to i individuálně. To záleží na dohodě s ní. Na webu ještě nic moc nemá, dnes ho teprve začíná dělat, ale časem tam určo přibyde výcvikový plán, trochu teorie a nějaké termíny. Záleží, odkud se jí sejdou lidé
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 10:34
- Nahlásit
dejavu
jakym zpusobem odnaucuje to loveni zvere?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 11:10
- Nahlásit
drakka
jakym zpusobem odnaucuje to loveni zvere?
tipuju že stejně, jako se pracuje s loveckými plemeny, kdy se jejich pud dostane pod kontrolu tím, že se psu zvěř nezakazuje, ale ukáže se mu, že se hra hraje podle určitých pravidel - velmi, velmi zjedodušeně řečeno.
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 13:27
- Nahlásit
PetraK
znam spoustu loveckych psu chodici s elektrikou na krku, tak proto se ptam.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 13:40 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
drakka
am spoustu loveckych psu chodici s elektrikou na krku, tak proto se ptam.
no to bude možná proto, že jsou sice lovecký, ale nejsou lovecky vedený, nebo neprošli loveckým výcvikem, kdy by pes měl být právě dobře ovladatelný- nikdo prostě ty psy nenaučil, jak se mají chovat. Lidé jen spoléhají, že když je zavolají, přiběhnou, bez toho aby se tomu věnovali jako jakémukoliv jinému cviku, kdy musím psa učit vše postupně. A diví se, že to nefunguje a naopak to funguje čím dal tím hůř, protože pes si zvykne lítat a odměňuje se tak sám.
Nejsem myslivec, nemyslivcuju, jen jsem si pořídila ohaře a prioritou pro mě je, aby pes byl a mohl být všude a za všech okolností na volno. Takže ovladatelnost u zvěře pro mě byla důležitá. Začala jsem studovat a dospěla k tomu, že bez -alespoň části loveckého výcviku - se prostě neobejdu. Ti psi to v sobě mají, nelze jim to zakázat, mají to nahraný na harddisku. Pokud jim to budeme zakazovat, zlomíme je. nemusíme si pak ale pořizovat lovecké psy, páč to je vůči nim nefér. Takže já jsem to pojala jako takovou společnou hru - což lov se psem v podstatě je. Ty psu nezakazuješ zvěř vyhledávat, ale naučíš ho co má dělat, když jí najde. Převedu-li to na smečku - taky hledají kořist společně, a loví podle určité strategie, nelze aby někdo vyrazil jen tak, nekoordinovaně, to by nic neulovili. Musí poslouchat toho, kdo ten lov vede /šéf smečky, který má největší zkušenosti pochopitelně/. Lidi si kdoví proč myslí, že psa kdykoliv a od čehokoliv odvolají a nějak zapomínají, že ho to musí nejdřív naučit. A v případě zvěře je to extra složitý, natož u lovečáka. Nicméně já jsem dospěla k názoru, že každého svého psa, ať by byl jakéhokoliv plemene , budu tohle učit stejně jako jsem učila ohaře, je to myslím pro psa nejschůdnější cesta, kdy je to pro psa "hra na lov" podle mých pravidel. A tahle hra navíc utuží i vztah pes a páníček. Protože dělají něco společného, navíc něco co je psu velmi blízké.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2013 20:30
- Nahlásit
Odnaučuje je to řízeným loveckým výcvikem a bez elektriky, jinak je možno se jí zeptat na těch stránkách na FB, jistě ráda odpoví.
Ona tímhle dostala pod kontrolu své jezevčíky, kteří dřív chronicky zdrhali, ale i též psi jejich kamarádů s tím mají stejný výsledek. Jak říká, když dnes chytí stopu, dovedou si to potěšení se po ní vydat odepřít, protože vědí, že bude někdy nějaké příště, kdy se bude lovit s paničkou.
|