| Autor |
Zpráva |
hally001
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 09:41
- Nahlásit
Otevírám téma, protože jeden známý se rozhodl toto plemeno pořídit své jedenáctileté dceři . S výchovou psů nemají žádné zkušenosti, nejsou důslední, psa vybírali podle exteriéru. Vychovávat by ho měla výše zmíněná-má strach z větších a temperamentnějších psů, stejně jako její matka. Snažili jsme se s manželem jim toto plemeno vymluvit a doporučili ať kontaktují někoho povolaného, že jim s výběrem plemene pomůže-mají pocit že jim nepřejem psa ...Já bych nerada, aby pes "šel z baráku" za pár měsíců nebo let...nebo nedej bože až tu malou pokouše a nenajdeme pro něj umístění....jde mi tedy víc o psa, proto vás prosím o vaše názory a zkušenosti....pošlu mu potom link na tuhle diskuzi, naše argumenty neakceptuje, tak třeba se zamyslí a buáde o jednoho nešťastnýho psa méně. Děkuju moc
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 10:04
- Nahlásit
hally001
NO tak my v rodině jednoho šibáka máme...pořídila si ho tchýně nepejskařka která si nedala ve výchově vůbec poradit... štěňátko bylo samý rozmazlování samý ťu´tu ňu ňu žádný hranice žádný mantinely co chtěl to šibák dostal...a tak se z malého naprosto bezproblémového štěňátka stala v jejích rukách kousavá sfiň která jí nechce pouštět do postele, nenechá se vyčesat, neumí bejt chvíli sama vo samotě, cokoliv když jedí tak žebrá nechutným způsobem, v autě lítá po celým prostoru a jde tam kam chce, dělá si co chce, nelze ho vypustit na volno bo zdrhá, přivolání žádné, na veterinu musí i tchán protože i při své váze je pro ni neudržitelný a musí mít koš bo by pokousal všechny okolo, a potkávání psů je kapitola sama pro sebe... nesnáší žádnýho psa všecky by zkousal, a když ho tchýně zvedá při míjení psů tak většinou zkouše i ji....
Stačí jako dost odstrašující příklad?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 10:28
- Nahlásit
Zde v okolí 2 šiby..obě naprosto děsné,nedají se pustit,stále na vodítku,agresivní na okolní psy,jeden prý agresivní i na majitele pokud se mu něco nelíbí...nedivim se,majitel je nezpůsobilý výchovy psa.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 10:33
- Nahlásit
šiba je podle mého názoru pes pro zkušeného, ne pro začátečníka a rozhodně už vůbec ne pes pro dítě, navíc pro dítě, který se i psů bojí - to je fučik, že se bojí teď jen velkejch, ono až by na ní šibinka nevychovaná zkusila udělat bububu, bála by se taky. Taky bohužel ze svých zkušeností znám jen šibiny ne zrovna přátelský. Pravda jsou to psi, které jen potkávám, ale řeknu to diplomaticky - jsou to psi ostřejší povahy. Když vezmu, že by tedy zvládli i výchovu a doma by to bylo cajk, nevím,jestli by si poradili s tím, že by třeba měli jedince, kterej by šel po ostatních psech. Jak by ho ta jedenáctiletá dívčina venčila? Ne tohle opravdu není vhodná kombinace plemene a majitele.
|
petra b
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 10:33
- Nahlásit
Zde také dvě šiby, nápodobně...
|
terka_devil666
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 12:13
- Nahlásit
Dobrý den, dovolím si přidat pár postřehů... na cvičák s námi chodí šibal. Je ke psům nekonfliktí k lidem zcela nekontaktní. Majitelce dala socializace hodně zabrat, opravdu se mu věnovala, v porovnání s jinými psy je šibal úplně jiný. Je venku naprosto samostatný, má velice silný lovecký pud. Na mazlení není. Nenechá nikoho na sebe sáhnout, natož vzít do náruče. Ani doma, podle povídání majitelky, nevyhledává kontakt. Zkoušejí běhat agility, ale když se šibaloj, nechce, tak přes to vlak nejede, hodně těžko se nechá namotivovat k nějaké činnosti. Paní majitelka říká, že většina šib, co zná, je hodně samostatná a loví.
Toť jen osobní postřehy a zkušenosti. Co třeba nalákat ty dotyčné na nějakou psí akci, kde by měli možnosti šibu poznat? Popř návštěvu nějakého chovatele?
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 12:20
- Nahlásit
terka_devil666-u chovatelů byli...u dvou, ale jak jsem již psala, chovatel chce v první řadě prodat....to že bude vychovávat dítě a...nikoho nezarazilo. Kontakt u chovatelů měli bez přítomnosti feny jen se štěňaty...měsíčními.
|
terka_devil666
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 12:29
- Nahlásit
hally001
ale jak jsem již psala
aha, omlouvám se.
A někoho, kdo šibala má? Že by se seznámili a viděli by dospělou šibu?
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 12:44
- Nahlásit
Za rohem v ulici mají dvě šiby. Venku chodí jenom na flexině.
Co jsem tak pochytila ze slov majitele, tak jsou hodně samostatné a těžké na výchovu. Když nechtějí, nemazlí se. Není to mazlící pes.
Za mě, když už psa, tak typu kavalíra nebo papillona, tedy nekonfliktního malého psa, který bude za každý kontakt s člověkem vděčný.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 12:50
- Nahlásit
Znala jsem jednoho šibu před pár lety, a podle mě to není pes, ale převlečená kočka, mazlí se jen když chce a když nechce, zatne zuby stejně jako kočka drápy i do vlastního majitele. Jo, venku loví, bez vodítka ani ránu. Pro dítě podle mě naprosto nevhodný pes, ostatně bych řekla pro většinu lidí naprosto nevhodný pes. Na pohled jsou moc krásní a roztomilý, ale klamou tělem teda fest.
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 13:37
- Nahlásit
Jako majitelka čtyř šib říkám jasně - dítěti šiba rozhodně NE !!!!
Z rozkošného štěňátka vyroste bestie, která se při nedostatku výchovy bude venku vrhat na každého většího psa a vyvolávat konflikty. Hrozí velké nebezpečí pokousání dítěte pokud se bude snažit svou šibu bránit a to jak od cizího psa tak i od šiby.... jinak šiba se opravdu mazlí velice nerada a pokud ji vyruší ze spánku nebo ji bude nějak obtěžovat (to dítě) pokouše ho taky.... nevylítaná a znuděná šiba dokáže taky napáchat dost velké škody na zařízení domácnosti....a vůbec při špatné socializaci a nedůsledné výchově je to bestie, kterou by chtěl doma mít málokdo.... šiba patří do rukou jedinců,kteří si ji pořizují né jako mazlíčka, ale jako životní styl kterému je třeba docela dost obětovat....
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 13:49
- Nahlásit
vlk
To je krásně napsáno
Budoucí "páníčku" šiby od Hally, nepořizujte si žádného psa, když k nim nemáte žádný vztah a cit a už vůbec nepořizujte psa dítěti! Zasloužili byste akorát prošlápnou lebku - podle popisu Hally
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 13:51
- Nahlásit
vlk
Díky vlku, že ses objevila.
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 13:55
- Nahlásit
Jo a chovatel, který tvrdí že šibu dokáže vychovat jedenáctiletá
slečna je kretén, kterej by zasloužil po hubě.... no ať doufají, že jim šiba tu holku moc nezohaví.....
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 13:57
- Nahlásit
PetraK
Díky vlku, že ses objevila.
jojo, kde se mluví o šibách, tam se dříve či později objevím.....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 14:01
- Nahlásit
vlk
terej by zasloužil po hubě.... no ať doufají, že jim šiba tu holku moc nezohaví.....
no voni maj ty tlamky jak malej žralok.
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 14:08
- Nahlásit
PetraK
no voni maj ty tlamky jak malej žralok.
jo a dokážou kousat jako velkej žralok... nebo jako piraňa....nakonec jedna z mejch šib rafla rotvíka co jí neustále několik tejdnů obtěžoval ( a páneček byl kretén) tak, že málem vykrvácel....
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 14:23
- Nahlásit
No ono je to trochu i o vnímání dítěte jako takového. jedenáctileté dítě vývojově nemá na to ( a nemá být ani do takové situace stavěno), nést za cokoliv 100% zodpovědnost. jedenáctileté dítě by mělo mít příležitost být ještě dítětem a mít " dětsky blbé nápady" a mít za sebou jistotu rodičů. kteří mu dají prostor zkoušet si něco samo, ale včas ho zkorigujou a stopnou, když to nebude zvládat nebo toho na něj bude moct. ne nadarmo mají děcka rodičů, co sami se zvířaty dělají tyto "za prdelí" poměrně dlouho a učí se od nich další a další věci....
tak že za mě jedenáctielému dítěti cokoliv zcela na zodpovědnost NE, s ohledem na to " něco " i na dítě samotné.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 14:46
- Nahlásit
já jen jednou potkala křížence Šiby a byl to děs, ječel a hystericky štěkal na mé psy jako by je chtěl zabít
|
brut
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 15:12
- Nahlásit
Ježišmarjáááá, dát jedenáctiletému dítěti na výchovu psa a ještě k tomu šibu, když rodina nemá vůbec žádnou zkušenost se psama mi přijde minimálně nezodpovědný. Myslím, že dítko bude další adept na plastiku obličeje nebo jiné části a pes bude utracen s tím, že je agresivní a napadl vlastní dítě.
Že by v první řadě měli být k zodpovědnosti popohnáni rodiče, kteří něco tak stupidního vymyslí, dovolí a uskuteční, už nikdo řešit nebude.
Není mi líto dospělých, ale dítěte a psa...ani jeden nebude mít šanci řádného života a společných zážitků a vzájemné lásky, protože rodiče jsou nezodpovědní a veškerou svou nerozhodnost, neschopnost hodí na dva naprosto nevinné tvory... na vlastní dítě a na psa.
Šiby jsou krásné, ale jak už psaly lidi víš, tak dost povahově složité a pokud chtějí rodiče dítěti dopřát klidné a spokojené dětství, ať objedou několik výstav, navštíví chovatele různých plemen, zůčastní se psích akcí, dojdou na cvičák a sledují, co a jak. Teprve pak ať začnou vybírat s ohledem na to, že veškerá zodpovědnost bude na nich a ne na dceři, která se samozřejmě zapojit může.
|
petra b
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 15:14
- Nahlásit
".... tak že za mě jedenáctielému dítěti cokoliv zcela na zodpovědnost NE, s ohledem na to " něco " i na dítě samotné"
a nejen u šib
|
helps
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 17:24
- Nahlásit
myslím, že vlk to vystihla skvěle - prostě šiba je jen pro lidi, kteří jsou si naprosto vědomí do čeho jdou a mají zkušenosti, jsou připravený na to, že šiba není úplně "normální" pes....
jestli to myslejí vážně, tak to jsou fakt padlí na hlavu - a ty chovatelé by to chtělo profackovat. taky potkávám na sídlišti lidi s šibou a pořád na flexině, taky se dost šklebí na ostatní psy. krásné jsou, ale opravdu jen pro zkušené, důsledné a zodpovědné lidi.... 11ti letýmu dítěti bych nesvěřila žádnýho psa (tak opravdu leda kavalíra), natož pak šibu!
|
belinda
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 17:30
- Nahlásit
tohle jsem teď našla na stránkách chovatele šib.
Jako výbornými majiteli shib se ukázali děti od věku 12-13 let. Mají již dost rozumu, aby věděli, jak se psem zacházet. A zároveň mají ještě v sobě dost hravosti a porozumění pro hravost svého psího kamaráda. A jsou to často právě děti, které nezávislá shiba nejvíce respektuje.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 18:06
- Nahlásit
belinda
Jako výbornými majiteli shib se ukázali děti od věku 12-13 let. Mají již dost rozumu, aby věděli, jak se psem zacházet. A zároveň mají ještě v sobě dost hravosti a porozumění pro hravost svého psího kamaráda. A jsou to často právě děti, které nezávislá shiba nejvíce respektuje.
já bych to viděla tak u jednoho případu ze sta spoléhat se na to nedá
pokud šiba nebude mít jasný mantinely tak prostě v poho nebude a myslím že v 11 letech na to prostě dítě nemá aby samo někoho vychovávalo...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 18:15
- Nahlásit
Fajka
myslím že v 11 letech na to prostě dítě nemá aby samo někoho vychovávalo...
Ja jen podotek k tomuhle - v 11 jsem zacla chodit na cvicak - s terierem, palicatym a rvavym. Slo to, ale pro me to byl ten NEJ konicek, ktery jsem si musela vydupat fest od rodicu. Takze u nekterych deti to jde.
Nevim, nemohu posoudit, jestli tomu tak bude u te rodiny od hally001. Pokud se dcera ty rodiny boji psu, asi to neni nejstastnejsi napad porizovat ji zrovna tohle plemeno. To radsi neco ze spolecenskych mazliku, kde nadelane chyby nebudou casem tak osudove.
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 18:21
- Nahlásit
hally001
Pokud nepomůže nic, řekni jim, ať alespoň trvají na tom, že chtějí vidět matku. A ať si uvědomí, že jak se chová matka, bude se chovat i jejich štěně, ať nevěří chovateli historky, že brání štěňata apod.
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 18:22
- Nahlásit
Fifi
Ja jen podotek k tomuhle - v 11 jsem zacla chodit na cvicak
A mě 10-ti letej kluk venčil slepýho kólijaka na pohodu.....ale to je nesrovnatelný a nejen,že bych šibu nechtěla,ale v tomhle případě bych ji ani nedoporučila.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 18:24
- Nahlásit
Fifi
Ja jen podotek k tomuhle - v 11 jsem zacla chodit na cvicak - s terierem, palicatym a rvavym. Slo to, ale pro me to byl ten NEJ konicek, ktery jsem si musela vydupat fest od rodicu. Takze u nekterych deti to jde.
jo jo může bejt ale když se bojí psů????
já si prvního psa od rodičů vydupala ve třinácti a oni kokři taky nebejvaj zrovna miláškové. Lovečák a u zlaťáků bylo taky hafo agresorů.... taky to byl pro mě nej koníček ..ale kokřík byl kontaktní a chtěl spolupracovat a ledasjakou chybu ve výchově mě odpustil (a že jich bylo) což teda nevěřím že nastane tohle u šiby...kor když vim jakej je šibák od tchýně a sama mám inu doma žáááno
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 18:41
- Nahlásit
belinda
Jako výbornými majiteli shib se ukázali děti od věku 12-13 let. Mají již dost rozumu, aby věděli, jak se psem zacházet. A zároveň mají ještě v sobě dost hravosti a porozumění pro hravost svého psího kamaráda. A jsou to často právě děti, které nezávislá shiba nejvíce respektuje
jak píše Fajka, to je opravdu jedna šiba ze sta od dobrého chovatele po povahově klidných rodičích....a navíc vychovaná rodiči dítěte....samotné dítě šiba respektovat nikdy nebude, bere ho spíš jako rovnocenného parťáka při blbinkách....a jak říkám, pokud se šibě něco nelíbí, nerozpakuje se kousnout, což znamená rafnout docela tvrdě....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2012 18:41
- Nahlásit
Jebloň
Fajka
Vsak ja taky sibu nedoporucila.
|