| Autor |
Zpráva |
Ketas01
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2011 20:26
- Nahlásit
Ahoj,
mám 2 psy, 4letou labradorku a k ní jsme si před rokem pořídili malou jorkšírku. Labradorka ji vzala jako vlastní štěně, hraje si s ní chrání ji občas na ni nemotora sice šlápne vše je ok až na to že jsme malou rozmazlili a ona teď nesutále štěká a žárlí jakmile se mazlíme s labradorkou nebo skočkou tak štěká, házíme si míč a samozřejmě ho velká chytne a malá stále štěká a štěká...i když jsme doma sami tak neustále při hraní štěká... co s tím?
Díky za rady
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2011 21:08
- Nahlásit
já bych poradila si jí nevšímat když štěká nebo dotírá, vím že to jde těžce protože tihle malí psi maj strašně pronikavý hlasy, ale je to podle mě dobrej způsob jak odnaučit tyhle zlozvyky.
Ignorovat, neokřikovat, nenavazovat oční kontakt. A zatnout zuby a vydržet, protože každej zlozvyk se nejdřív zhorší než začne mizet, tak i na to je třeba se připravit.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2011 09:52
- Nahlásit
a to já ne, já bych radši dopilovala povel "ticho"
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2011 10:44
- Nahlásit
stetisek123
Mam 2 urvany psy. Naucit povel ticho se mi nepovedlo ani jednoho.. coz netwrdim ze se to zadavatelce nepovede, jen ze to obcas neni jednoduchy.
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2011 17:47
- Nahlásit
máme to podobný doga-malej kříženec teriéra, závislák....Když hladím dogu, tak má tendence po ní skákat, kousat jí a štěkat, tak jí pošlu na místo..občas se rozhodne, že dogu nepustí na pelech-ta z ní má respekt, ale zajímavě jen někdy...mají velmi zvláštní vztah..Jinak Pepka štěká jen když chce házet klacek-to jest vždycky když jsme na zahradě a nějakej najde, tak jí ho dám na strom, štafle, nově na lešení...leze pro něj dvě hodiny a je klid. Proti domácímu štěkání na ní platí jen "na místo"-s ignorací jsme to zkoušeli, je vytrvalá
|