Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Škrábe zeď
Autor Zpráva
Idea
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 22:15
- Nahlásit

Zdravím,

mám takový problém se svojí čubičkou AST. Je to tak týden zpátky co začla šíleným způsobem škrábat zeď v bytě když je sama. Od malička byla učená na to, že bude chvíli sama a všechno bylo v pohodě, pak si ale zlomila nohu a jelikož jsem s ní musela být prakticky nonstop, tak si opět odvykla a už nám dělá velkej problém naučit jí to znova. A nepomáhá nic. V chodbě (kam jí dávám když jsem pryč) má pelech, dám jí tam hračky, vodu, jídlo někdy třeba i poschovávám pamlsky aby se zabavila hledáním, ale stejně přijdu třeba jen z nákupu a mám omítku rozškrábanou. Dokonce jí tam dávám i svoje starý tričko aby jí nebylo smutno, ale prostě nic nezabírá. Nevím si s tím už rady, mám pocit, že se mi za chvíli prokope do obýváku.. Mimochodem nemá výběh po celým bytě v mojí nepřitomnosti, protože demoluje naprosto všechno co jí přijde pod tlamu.. a není to tím, že by byla nevylítaná, pohybu má opravdu dost.. před tím než odejdu např na ten nákup nebo do práce tak jsem s ní hodinu a půl venku.. cvičíme, aportujeme hrajeme si a tak podobně. Nevíte prosím někdo jak jí to odnaučit? Děkuji

Eninka
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 22:41
- Nahlásit

Idea
jak starý pejsek je? Mé tři fenečky když byly štěnda škrabaly omítku taky. A to docela hodně. A dělaly to v mé přítomnosti, nemyslím, že to je tou samotou. Tohle, pokud vím, dělají skoro všechny štěnda a časem to přejde, prostě toho nechají. To je můj názor a hlavně zkušenost, a nejen moje.

Idea
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 22:44
- Nahlásit

Eninka

No jo ale ona to nikdy nedělala a začla to dělat teď až když jí bude rok.. Chápu je to teď puberťák, ale nejde mi do hlavy, že to začla dělat až teď když celou dobu byl klid, maximálně rozcupovala krabici nic víc :/ Ona jinak nedemoluje nic když jsem doma, ale jakmile odejdu tak je to šílený.. Ze začátku i kvílela ale to už zjistila, že jí nepomůže tak aspoň demoluje a navíc jako bonus mi tam kolikrát nechá bobek nebo loužičku( nebo oboje) přitom než jdu pryč tak je vyvenčená..

Eninka
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 22:52
- Nahlásit

Idea
mně to taky dělaly holky až byly spíš v té pubertě, těn věk zcela odpovídá, roční pes je furt štěně. A ten bobek atd., to víš, forma protestu, prostě puberta. Mně třeba, když jsem za něco chtěla vyčinit a slovně tak i činila se fenka vykakala přímo přede mnou na koberec a smála se mi u toho do obličeje. Anebo druhá si v pubertě dělala ze mně srandu tou formou, že vběhla z venku ze zahrady domů a utíkala přímo do patra do domu a rychle se tam vyčurala, což jsem jí v patách zjistila a měla hroznou zábavu z toho, že ji honím po baráku. Prostě puberťáci, ber to tak...

Idea
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 22:55
- Nahlásit

Eninka

jasně s tím počítám, že to dělá jakoby naschvál.. To na ní kolikrát vidím jak si ze mě dělá srandu.. Ale fakt se mi nelíbí, že mi demoluje tu zeď.. Majitelce bytu se to asi taky líbit nebude nicméně to se zadělá, ale má už uplně sedřený drápky. Ani jí nenadávám když přijdu domů za ty bobany nebo loužičky, pustim jí do obyváku a prostě to uklidim, ale nevím no .. někde je něco asi špatně

Eninka
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 23:00
- Nahlásit

Idea
je dobře, že ji netrestáš za bobany a tak, u kterých jsi nebyla.
Pes jen vyhodnotí, že to udělal a pak je kvůli tomu rámus. Pes žije přítomností, když budeš dělat, jakože nic, je to o hodně lepší varianta, než běžné řešení i jiných chovatelů...přijdu, najdu hovínko, loužičku, trestám - blbost. Jen uklidím a dělám, že se nic nestalo. Jinak psi nedělají naschvály jako takové, to oni "neumí". Dělají jen to, co vyhodnotí, že to udělat z nějakého důvodu chtějí. Např. něco naznačit, říct, puberťák pro zábavu atd. Ty zdi oprav, až jej to přejde. Dřív to nemá cenu, já taky musela vždycky počkat, jiný řešení není.

Idea
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 23:03
- Nahlásit

Eninka

jj to já počkám, teď to nemá cenu, kope kolem dveří no. Je to malej závisláček, to přiznávám, ale byla zvyklá no. Teď je to šílený. Navíc ani neloučim, ani nevítám.. tak mi to jen vrtalo hlavou, že tak najednou začla tohle dělat.. Hraček si ani nevšimne potvora )

Eninka
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 23:07
- Nahlásit

Idea

dívej, já, když jsem měla své BŠO,AUO A BOC jako štěnda a holky vyváděly děsný věci, jsem až v jejich pubertě pochopila, že děsný věci teprve tímto přišly. Je to sranda, i když za cenu mnoha zničených věci, ale jsou jak člověk, děcko něco vyvádí, puberťák to umocní. Prostě vývoj, je to jak u lidí...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání