Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Nechce stopovat
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2011 15:59
- Nahlásit

Eldoguero
S pozemkama je to často problém, já mám teda celkem kliku,

no u nás to bylo taky tak právě, že soused tam měl buď pastviny a nebo tam pěstoval na seno a byla jsem s ním domluvená, že můžu (chodili jsme i za zvěří, nejen stopovat), teď to prodal a nová majitelka tam má plodiny. No a mi se nechce jim do toho mladýho chodit a hamtat tam, taky by mě asi štvalo, kdybych měla pole a tam mi furt někdo šmajdal, /kdyby to dělal, kde -kdo, je to pole zešlapaný /, ale tak u nás je to fučík, jak říkám, děláme parodii na stopu.

Hyena
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2011 21:28
- Nahlásit

danajasm, Eldoguero Nechci vás kamenovat Ale majitelka psa psala, že je zvířeti 1rok a 4 měsíce a stopovat začali od 3 měsíců. Tak že nejspíš začali někdy loni, přes zimu se toho obecně moc nenastopuje a od května měli dle majitelky pauzu. Sami odhadněte, kolik tak může mít ten ovčoun načucháno. Něco jiného je, když to bude starší, vychozené zvíře, které podává určitý výkon, tedy zjevně ví o co gou a pak na to najednou začne kašlat.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2011 21:32
- Nahlásit

Hyena
Nechci vás kamenovat
au au au
majitelka psa psala, že je zvířeti 1rok a 4 měsíce
heh, jo tak to máš recht, překoukla jsem věk, v tom případě, bych psa brala, jakože vůbec neví vo co gou
ale stejně bych ho pro jistotu zmlátila

Hyena
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2011 21:41
- Nahlásit

Eldoguero
ale stejně bych ho pro jistotu zmlátila
A tak to zasejc jooo- škoda rány, která padne vedle , na lidi i na čokle.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2011 12:24
- Nahlásit

Hyena
A tak to zasejc jooo- škoda rány, která padne vedle , na lidi i na čokle.
přesně tak jsem to myslela na lidi bych aplikovala častěji a důrazněji

dejtry
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2011 08:24
- Nahlásit

Děkuju všem za rady, vezmu si je k srdci a něco s tím provedu. Teda doufám No a když to nepujde tak ho zmlátim, občas tu čtu, že na to jsou dobrý traverzy.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2011 21:53
- Nahlásit

dejtry
na to jsou dobrý traverzy
Nejlepčí

dejtry
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2011 10:18
- Nahlásit

Ahoj tak jsem spojila všechny vaše rady dohromady a asi to zabralo. Nejdříve jsem s Argem dělala čtverečky, pak jsem zkoušela i ty kolečka, no a nakonec jsem mu včera vyšlapala krátkou stopu s jedním lomem a dala mu tak uvařené kuře. Tý brďo, kdyby jste viděli, jak tu stopu vyfik.=) Ani jednou nevedl halvu a ani jednou nevišel. No jenžě teď mi nastal další problém. Já stopo zakončuju, tim, že mu na konec položím balonek, no jenže on si teď balonku vůbec nevšimne. Co s tim?

Ale jinak stopa úžasná, takže všem moc děkuji za radu.

pajda222
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2011 10:28
- Nahlásit

Tak dát nakonec taky žrádlo, do nějaké uzavíratekné krabičky a když ji najde, pochválit, otevřít, nechat sežrat a pak vytáhnout z kapsy balónek a pohrát si.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2011 13:04
- Nahlásit

dejtry
dělala bych to stejně, jak radí pajda222 naopak pokud by pes měl místo mozku balonek, může se ti stát, že tím, jak bude přemotivovaný, tak stopa bude stát za prd, páč se potáhne JEN a JEN za tím balonkem ...
To žrádlo ho zároveň i trochu uklidní, nakonec s tou krabičkou můžeš začít i spojovat předměty třeba

agáta12
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2011 14:52
- Nahlásit

dejtry
Paní ste šikovná a pes taky .
Balonek tahejte až bude odměněnej žrádýlkem, jako pokračování jeho blaha po super vykonaném díle Eldoguero
jo , přesně ...

Hyena
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2011 22:14
- Nahlásit

Balonek jako pokračování blaha po výkonu- má výhodu i na zkoušky- čokl odčuchá, páníček se odhlásí u rozhodčího, dovleče se k vozu a může odměňovat balonkem nebo v případě potřeby pevnou traverzou

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2011 22:17 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit

Hyena
u auta ho můžu vodměnit třá kusem flákoty, když na to přijde, balonkem hnedle po výkonu, to je fakt, akorát bych mu ho teda nedávala na konec stopy
jinak traverza stopro

pajda222
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2011 22:18
- Nahlásit

Já dělám hlavně na krabičky, nemusíš se bát, že ti pamlsky volezou mravenci nebo ukradnou myši. A taky jsou dobrý na starší stopy. Mám nakoupené mini krabičky, do kterých dávám pár kousků pamlsků. Na stopu jich dám třeba šest a pár předmětů. Psi mi označují krabičky i předměty. Označenou krabičku otevřu, nechám sežrat a za předmět vytáhnu z kapsy krabičku a dám vyžrat. Psy to hrozně baví. Nejdřiv maj jen krabičky, na kterých se naučí označovat a pak ty předměty začujou bez problémů a učení.

Hyena
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2011 22:43
- Nahlásit

[Eldoguero
Asi záleží na psovi, já balonek po stopě raději až s časovým odstupem. Hyena má dispozice, aby začala běhat sprintem a jsa zhýčkaná prověšenou stopku, už se mi nechce namáhat ručičky držením tahajícího čokla.

danajasa
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2011 23:50
- Nahlásit

Eldoguero
jinak traverza stopro
Pro citlivé začátečníky s menším psem bych doporčovala tydle ty http://www.lixus.cz/umele_traverzy_polyuretanove.h tml todle huž je pro profíky http://www.uniman.cz/produkty/uchopovaci-technika/ jerabove-traverzy/

corgi
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2011 08:04
- Nahlásit

dejtry
Pokud děláš čtvercovou metodu, na konci stopy není NIC, už vůbec ne balonek nebo miska s pamlsky. Pokud neděláš čtverce, klidně mu tam dej misku nebo balónek, podle toho, co on radši.
K tomu vařenému kuřeti, myslím, že jsem to už psala, na stopu není moc vhodné, protože je světlé a v trávě je skvěle vidět. Lepší je vařené hovězí, srdce, játra, prostě něco tmavého.

dejtry
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2011 10:13
- Nahlásit

pajda222
Eldoguero
agáta12

Krabička je supr nápad, moc se mi to líbí. Děkuju za radu. Hele a mám jí udělat, řeba ve velikosti, budoucích předmětů, který bud pakládat na stopu?

Hyena
V našem případě to bude asi většinou traverza.

corgi

Já jsem teď dělala normální stopu. Jinak předtím jsem zkoušela čverečky, ty mu šli. Tak jsem uvařila maso a zkusila normálně stopu. Jo s tim masem, jsem to asi přehlídla, ale děkuju za radu.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2011 11:35
- Nahlásit

Hyena
Já to myslela spíš tak, že balonek můžeš mít na stopě i na zkoušce u sebe, takže je možný psa tímto odměnit opravdu ihned, u auta už je fuk jestli mu narveš grilovaný kuře nebo peška
Ale jinak ohledně balonků, já to na stopě moc nemám ráda, zvlášť u psů co maj fakt místo mozku balonek, páč to hlavně v počátku je s tím psem naprosto děsná práce a často to bývá celkově na úkor kvalitního čuchání. Ale ve stopách asi víc než kdekoliv jinde platí co pes to názor ¨takže nezavrhuju.
Moje čuba třá přecházela i pamlsky a to i maso, naopak u krabiček se mi vždycky zastavila, protože jí zajímalo co,že je to tam tak zajímavýho, že to musí být zavřený
dejtry
velikost a tvar alá předměty neřeš, prodávají se takový fakt malý krabičky, ty jsou ideální, předmět k nim jednou prostě přiložíš ...
danajasa
dík za odkazy - objednáno

Hyena
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2011 13:06 - Změnil/a: Hyena
- Nahlásit

Eldoguero
Ale ve stopách asi víc než kdekoliv jinde platí co pes to názor ¨takže nezavrhuju.
Moje čuba třá přecházela i pamlsky a to i maso, naopak u krabiček se mi vždycky zastavila, protože jí zajímalo co,že je to tam tak zajímavýho, že to musí být zavřený

tak nějak metodik a cest k úspěchu je mnoho a člověk si musí vybrat to, co sedí jeho psovi. My jedem přes pamlsky, čuba mi občas taky ňamky přejde, ale pokd vidím, že jde v klidu soustředěná a čuchá tak mi to neva. Sbírání pamlsků není cíl, ale prostředek Princip zalehávání předmětů a spojení s s následnou odměnou jsem učila klikrem. No a samozřejmě, když selžou všechny metodiky, poslední záchrana je vždycky ta řádná traverza.
danajasa
Potřebovala bych skládací variantu- tohle se mi nevedje do vesty!

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2011 13:17
- Nahlásit

Hyena
Sbírání pamlsků není cíl, ale prostředek
Ano s tímhle souhlasím a mám to podobně. Mě třeba čubina zpočátku (do půl roku věku) přecházela palmsky úplně, prostě dělala, že tam nejsou, přesto šla po stopě hezky a nenechala se ničím rušit, takže jsem to neřešila. Pamlsky mi začala sbírat až v okamžiku, kdy jsem jí začala dávat tak jeden dva na úsek a k předmětům, jenže to se mi zase stávalo, že menší předmět sežrala i s pamlskem Tomu krabička zabrání na 100%

dejtry
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2011 13:35
- Nahlásit

Hyena
Eldoguero

Mě když teď Argo dělal tu poslední stopu, tak taky nevijídal všechny pmlsky, ale stejně šel krásně po stopě. To teda asi zas tak nevadí což?

Eldoguero
na úsek a k předmětům, jenže to se mi zase stávalo, že menší předmět sežrala i s pamlskem

danajasa
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2011 17:48
- Nahlásit

Eldoguero
dejtry
menší předmět sežrala i s pamlskem
Přesně pakonovi prošel celým psem i obal od mobilu(jako nebyl předmět tak mi ten futrál přišel jako dobrý nápad)

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2011 21:29
- Nahlásit

dejtry
Zezačátku to psům netoleruju, pokud stopuju vyloženě na žrádlo, tahle čuba na žrádlo jako takový nestopuje (pamlsky má víceméně jako zpestření stopy). Takže pokud čuchá na žrádlo, měl by vybírat všechny pamlsky, pokud už jseš dál a pes chápe co je to jít po stopě a dělá to dobře (s nízkým nosem, opravdu sleduje stopu, i když mu uděláš oblouček, nebo musí třeba projít vyšším trsem trávy apod.), pak klidně můžeš dávat pamlsků míň a to, že sem tam nějakej přejde netřeba až tolik řešit
danajasa
několikrát jsem dávala jako předmět mobil a jednou jsem čubu hnala honem honem, páč začínalo krápat od tý doby to už nedělám
futrál mi nesežere, to je na ní naštěstí dost velký, je vidět, že pakůň má holt velkou hubu

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání