Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Příliš hodná fenka
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Mollynka
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2011 13:41
- Nahlásit

Dobrý den
Zřejmě můj dotaz vyzní divně ale jsem takříkaje v koncích
Moje 10 měsíční malá kníračka je tak hodná až je blbá..miluje všechny lidi, s každým by si hned hrála a mazlila se,ale to není problém..problém je, že se se vůbec nebojí ostatních psů, ani když jsou obrovští a štěkají na ni -kdyby nebyla na vodítku hned by k nim běžela hrát si..nezmněnilo se to ani po tom co ji před čtvrt rokem napadl bulteriér a jen náhodou přežila..Moje otázka zní..myslíte, že existuje možnost jak ví vysvětlit, že si s ní všichni pejsci netouží hrát a, že by občas bylo lepší vzít nožky na ramena ? Úpřimně mně nic nenapadá, ale třeba.....

Baysha
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2011 13:45
- Nahlásit

Mám doma něco dost podobného Jediné řešení je naučit ji, že za cizím psem může jenom, pokud jí to dovolíš.

makrel
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2011 13:55
- Nahlásit

Mollynka
souhlas s bayshou. naučit pomocí poslušností, jinak jí to asi moc nevysvětlíš.

Mollynka
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2011 13:56
- Nahlásit

Hmmm...něco na tom bude Takový nácvik na našem přepsovaném sidlišti kde mineme pejska co 2 minuty bude jistě zajímavý, ale jinak to zřejmě nepude

makrel
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2011 13:58
- Nahlásit

Mollynka
můj pes taky miluje ostatní a jinému psovi by neublížil. Ale k cizím nesmí bez dovolení a když je na sídlišti více psů nebo lidí, tak chodí pro svoji vlastní bezpečnost na vodítku.

Mollynka
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2011 14:17
- Nahlásit

Jo jo vodítko, bez toho také na sídlišti nechodí, to by za současného stavu nemohlo dopadnou dobře..Děkuji za nabídnuté řešení které mně ač dává asi největší smysl tak nějak nenapadlo S tím, že před cizími psi neprchá, zřejmě ale nic udělat nepude, tak se budu dál táhnout s antipsím pepřákem

kejtlin
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2011 14:26 - Změnil/a: kejtlin
- Nahlásit

Mollynka
vždyt´ je to dobře, že neutíká před cizími psy. nauč ji pořádně přivolání, dokud ho nebude mít, tak ji na sídlišti z vodítka nepouštěj a nech ji vylítat třeba na poli.

makrel
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2011 14:32
- Nahlásit

Psíček
jo? a proč?

Mollynka
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2011 14:57
- Nahlásit

No, po tom strašlivém pokousání bych opravdu byla ráda aby když vidí hrozícího psa vzala nohy na ramena Na přivolání / tuk tuk tuk / docela úspěšně pracujeme, hezky se to lepší, ale na sídlišti ji stějně z vodítka asi pouštět nebudu, předse jen pro jistotu..Vylítaná je, máme poblíž psí loučku kde řádí s malými kamarády a aspoň můžeme pilovat to přivolávání i od pejsků

kejtlin
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2011 15:00
- Nahlásit

Mollynka
aspoň můžeme pilovat to přivolávání i od pejsků
pokud nebude mít přivolání bez pejsků, tak to zatím mezi pejsky nezkoušej.

Mollynka
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2011 15:10
- Nahlásit

Pravda..

makrel
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2011 19:16
- Nahlásit

Psíček
Protože nekrmíš psíčky makrelama psíčku, ty trapáku
a určitě nenosíš EO

Lusahu
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2011 10:09
- Nahlásit

Moje zhruba stejně stará čuba se zas cizích lidí bojí, taky žádná sranda... Ale sem ráda že takhle, aspoň s nikym neodejde a tak, tvuj případ by u nás byl horší -30kg skočit na cizí babču, to by byl průser...
Ale se psama má teda jasno, to pozná dobře co si kdy může nebo nemůže dovolit, myslela sem že to pozná každej pejsek Nezbejvá než poslušnost, držim palec

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2011 10:18
- Nahlásit

Mollynka
Trochu mimo, ale ...
nedá mi to - máme kanárskou dogu. Brali jsme si psa na hlídání (výstavy, chov ...), ale i práci. Happunka je velmi krásný kanárek, úspěšný na výstavách, naprosto ničeho se nebojí, s ničím nemá problém.
Ale ... miluje všechno a všechny naprosto, je to takové naše květinové dítě.
Zkoušeli jsme ho rozkousat, několik figuratů se snažilo, postupně i několik dohromady (to bylo obzvlášť k popukání), svazový figurant, ale nic ... Jediná reakce - jé člověk, jdu ho oblíznout. Stejně reaguje i na psy.
Obávám se, že pokud je pes takový v povaze, nijak zásadně se nezmění.
Na jednu stranu je to pro mě "příjemná" změna od jiného psa, který ze zásady nesnáší všechny lidi a psy (krom fen a štěňat), na druhou stranu, touto povahou je pracovně minimálně využitelný.
Začali jsme uvažovat o canisterapii, ve které by se moho uplatnit, zkus to taky zvážit

(jinak chápu, že tvůj pes je jiná váhová, tudíž mu reálné riziko od ostatních psů hrozí, což nám asi moc ne)

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2011 10:45
- Nahlásit

Eldoguero
Obávám se, že pokud je pes takový v povaze, nijak zásadně se nezmění
todle si myslim taky..nána je též květinové dítě k mé obrovské nelibosti,ale na obranách to má srovnaný,je to naprostej magor,kouše kdykoli kdekoli kohokoli a hned Ale jinak je děsně přátelská,ke psům jsem ráda,ale k lidem mi to sere..nelze s tim nic dělat,řešim to poslušností,ale povahu tim samo nezměnim..myslim,že by to šlo,ale to bych jí byla musela zlomit aby nevěřila lidem a preventivně se bránila už dopředu,to by asik šlo,ale to zas nejsem magor.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2011 11:06
- Nahlásit

davidkova renata
povahu tim samo nezměnim..myslim,že by to šlo,ale to bych jí byla musela zlomit aby nevěřila lidem a preventivně se bránila už dopředu
Jo jo tuhle variantu jsem na výběr dostali taky, ale ihned jsme ji zamítli z několika důvodů, jedním z nich je, že Happu je prostě šťastný tak jak je a mi z něj nechceme dělat uzlík nervů jen proto, aby kousal na rukáv, ringo ... co já vím co.
On teda nekouše vůbec, někdy si myslím, že mu je líto i masa v misce ale čím je starší, tím míň si nechá sr... na hlavu od ostatních psů (ovčáci dospívají a tak to na něj zkouší, kanárek jim ovšem dává najevo co si o nich myslí ), což jsem tedy ráda, páč je to známka toho, že není úplně hloupý
A vůbec hustopsa mám, tak mám k němu ještě hippie psa

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2011 11:12
- Nahlásit

Eldoguero
někdy si myslím, že mu je líto i masa v misce

ty voe neni to přeftělenej Gándí???
mě smiřuje se situací,že co se obran tejče,čubička má skutečně drajf,tak se to snažim nějak rozchodit,no.. navíc můžu srát lidi tartovým a kanistrovým psem zároven,je schopná obého naprosto bez problémů
taky bych jí to neudělala,to bych se hambou propadla do západního německa)))))
že zdraváme kanárka a že béme za chvílu hárat,tak at se staví,vytvoříme nové zaručeně neagresííívní plémě..jen nevim kdo to koupí...

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2011 11:23
- Nahlásit

davidkova renata
navíc můžu srát lidi tartovým a kanistrovým psem zároven
Tohle je myslím velmi důležitá věta!!!

že co se obran tejče,čubička má skutečně drajf
máš kliku, tohle vynahradí vše ostatní
zdraváme kanárka a že béme za chvílu hárat,tak at se staví,vytvoříme nové zaručeně neagresííívní plémě..
Vyřídím, ale jestli ho bude chtít ta tvoje drajvová bestie sežrat, bude mu to líto, bude kolem ní kroužit a nebude vědět jestli může nebo ne, páč posledně ho zmlátla argentina a on z toho byl asi hodinu v deprézi
jen nevim kdo to koupí...
a to já zas vím naprosto přesně ... NIGDO

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2011 11:26
- Nahlásit

Eldoguero
ale jestli ho bude chtít ta tvoje drajvová bestie sežrat,
néé může bejt f klidu,maximálně mu nedá
a to já zas vím naprosto přesně ... NIGDO

hele prodáme je na vysočinu,tam po takovejch furt toužej a né a né se jim to podařit..

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2011 11:40
- Nahlásit

davidkova renata
hele prodáme je na vysočinu,tam po takovejch furt toužej a né a né se jim to podařit..
Maj ale pech teda mi chtěli hustopsa a máme kanárka
néééé, pani, vysočina nééééé, to snad bych neudělala ani nechtěnejm štěňatům

makrel
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2011 12:32
- Nahlásit

Psíček
Nosím, když jdu na odběr.
určitě čekáš, že se někdo zeptá odběr čeho, že? a nezeptám a nezeptám

Gerda
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2011 13:46
- Nahlásit

Eldoguero
jestli ho bude chtít ta tvoje drajvová bestie sežrat, bude mu to líto, bude kolem ní kroužit a nebude vědět jestli může nebo ne
Nána ho nezmlátí, radostně ho vyžene, to jí mocinky baví, dycky čeká, až jí davítková na toho psa pošle, že ho smí pohonit, ona pak běží a řve mu do ucha, má z toho radost, nikdy nikoho nekousla, jako psa, taky jí maj všichni psi rádi, páč to z ní čiší, že je hodná, milá, vyrovnaná a přátelská. Happunku kousne Maryje. Neboj.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2011 16:00 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Mollynka

Můj pes to do cca roku a půl měl stejně. Hnal se ke každýmu psovi a když ten na něj zabrčel, pokoušel se mu náš truhlík olíznout čumák..

Pak Hipíkovi narostly fousy a koule, a snažil se přesvědčit všechny psy v okolí, že on má ty největší...

Stýskalo se mi po idylické době, kdy všechny konflikty řešil hubičkama

Člen
# Zasláno: 22 Dub 2011 16:04
- Nahlásit

Gerda
Nána ho nezmlátí, radostně ho vyžene, to jí mocinky baví

Jo, eště víc možná Nanynku baví číhat a pak kámoše sejmout pravým hákem

Gerda
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2011 17:38
- Nahlásit

A bodyčkovat )))) Mařenu bodyčkuje a kolikrát jí vyšoupne zadkem z cesty. Máňa už se nerozčiluje, má Nandu ráda, ale za začátku to Nánu strašně bavilo, jak se Máňa rozčilovala. Ještě teď, když má z něčeho radost, běhá kolem mařeny, kouše ji do hlavy a uskakuje a chechtá se, jak se Máňa vzteká, páč to se vzteká, když je kousána do hlavy ))

Mollynka
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2011 18:21
- Nahlásit

Eldoguero

Taky už jsem na to přišla, že to prostě bude taková hodná trubka no Jinak canisterapie je přesně to co mě napadlo, akorát nevím nevím, musela by být taková akční-jelikož nevím jestli by dokázala polehávat někomu jen tak na klíně Už to řeším tak, že když vidíme pejska musí sednout a čekat, zatím to funguje jelikož byli relativně daleko..až bude nějaký "na dosah" projde náš nový systém zkouškou :-D
Ale jsem ráda, že nejsem jediná s takovým "problémem"

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 10:31
- Nahlásit

Gerda
Chudák Happunka, bude kousnut Maryjí a bude z toho dvě hodiny v deprézy
Mollynka
Po pravdě taky si nedokážu představit, jak se padesátikilový kanárek někomu válí na klíně, jsem si jistá, že on si to představuje každou munutu svého života, ale já mám jisté pochybnosti
Bude muset canistrovat za země
Ale jsem ráda, že nejsem jediná s takovým "problémem"
Tak to určitě ne, ze začátku jsem to vnímala jako problém (vzhledem k plemeni), ale postupem času jsem to přehodnotila na výhodu páč narozdíl od hustopsa Arga ho můžu pustit kdekoliv, s kýmkoliv a v jakékoliv situaci a vím, že bude vždycky bez problému (pokud nepřeválcuje psa, dítě, lidi, zvířata ...) svou váhou, která jediná je u něj rizikovým faktorem
Jinak známá měla NO fenku - zkoušku sice nějak udělala, ale jinak to na práci nebylo. Dnes je v rodině s postiženým dítětem a všichni jsou maximálně spokojení a šťastní - včetně čubiny

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 11:03
- Nahlásit

Eldoguero
Po pravdě taky si nedokážu představit, jak se padesátikilový kanárek někomu válí na klíně
pani, musíte polohovat,to se pak pacouši válej navopak po kanárkovi
ze začátku jsem to vnímala jako problém (vzhledem k plemeni), ale postupem času jsem to přehodnotila na výhodu
jj,tomudle já řikám z nouze ctnost..vim vo čem je řeč

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 11:07
- Nahlásit

davidkova renata
pani, musíte polohovat,to se pak pacouši válej navopak po kanárkovi
no jo vlastně, ale to mu nejdřív musí někdo ukázat, páč von chudák neví co to je
tomudle já řikám z nouze ctnost..
každopádně, ale furt lepší než se 12 let nervovat, že jsem chtěla sabijáka a mám kanárka

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2011 11:10
- Nahlásit

Eldoguero
každopádně, ale furt lepší než se 12 let nervovat, že jsem chtěla sabijáka a mám kanárka
no tak to je jasný! f psychologii se tomu řiká myslim ztotožnění (jako se zlem)..že si jako vlastně namluvíte že je tonormální bo jinak byste to nevydržela.-))))))))))))))
ale to mu nejdřív musí někdo ukázat
booože na tom nic nejni,prostě jak bé ležet tak přikočíte a budete se různě přikládat))))))))))))))))))

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání