Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Čistě pozitivní téma
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
gabifi
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 14:33
- Nahlásit

jsem se místo válení najedla a jsem z toho úplně pozitivní

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 15:05
- Nahlásit

pajda222
hm, tak koukám, že s těma stopama to máme podobný stopovaní mě baví, ale šlapat stopy už míň ale tak co se dá dělat že

jbat
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 15:46
- Nahlásit

mně šlapání tak jako globálně vzato vůbec nevadí...

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 15:55 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit

jbat
mně šlapání tak jako globálně vzato vůbec nevadí...
ahááááá
chěla jsem ještě napsat, že bys mohla občas přijet k nám našlapat mi stopu, ale dám ti vědět až bude třá muš ve službě nebo tak jo

pajda222
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 21:53
- Nahlásit

Dcerka taky šlape, ale pro svého psa a občas i mě, ale to víš, chtělo by to změnu. Manželce se nechce a synátor je ještě malej, ale ten zas dělá figuranta. Peška sotva unese, ale hraje si na velkýho a furt se cpe do zástěny.

pajda222
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 22:06
- Nahlásit

Eldoguero
jj, někdo to dělat musí. Mě taky stopy bavěj, hlavně pro štěnda, těm stačí koláč, tam se moc nenachodim. Ale jednoho psa teď připravuju na FH2, tak to sám nenašlapu.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 23:03
- Nahlásit

pajda222
jo jo taky připravujeme na cizí stopy, letos krom FPr max FH1 když se teda čuba nerozmyslí, jako jestli jí to třá nepřestane bavit
ale tak šlapu jí pořád vlastní stopy, cizí dělá tak počítám 2 za měsíc a bohatě stačí, cizí je vždycky o něco lepší, tak zas nemá význam jí to zevšednět a stejně je to nakonec jen na psovodovi, že jo
děláš pachový čtverce?

pajda222
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 06:33
- Nahlásit

Eldoguero
jj, dělám stopy přes pachové čtverce, se starým psem sem je dělal po staru, ale to je pes, kterej má čuchání vyloženě v krvy. Pak sem si po něm nechal psa a ten zas tak nadanej nebyl, tak jsem ho dělal přes čtverce a od té doby tak dělám všechny psy, nedám na tu metodu dopustit. Teď mám ani ne roční dobrmanku (změnil jsem plemeno) a o nich se říká, že špatně čuchaj a ona je prostě skvělá. Ještě uvažuju buď o malině nebo rotvíkovi, starej pes už je na tom špatně, tak až nebude, tak bude náhrada. Akorát si říkám, jestli bych na tu malinu měl, jestli to na mě nebude moc rychlý.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 09:15
- Nahlásit

Psíček
Vzhůru do malin!
přesně tak.-))))

pajda222
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 09:42
- Nahlásit

Psíček
když mě spíš láká rotvík, mám už i vybraného potencionálního otce, po kterém bych ho chtěl, ale teď jde o to, aby si ještě někde vrznul, je už starší. No uvidíme.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 10:06
- Nahlásit

pajda222
pachový čtverece jsou dobrá věc, zvlášť u psů, který to nemaj úplně daný od přírody
já mám argentiny a navíc asi i štěstí, páč mi čuchaj a čuchaly výborně všechny, někdy si říkám, že učí spíš ony mě než já je
rotvíka jsem chtěla vždycky taky, ale přijde mi, že co se práce týká, tak je to čím dál horší, když je dobrý pes, pak po sobě třeba nic moc nedá ... ale vybrat se asi dá, když člověk ví, kam sáhnout
já teď po nějaké době zas budu mít svého ovčáka, pokud to dopadne, tak uvidíme jestli stopy nenecháme náhodě a rovnou se vrhneme na pachový čtverce

pajda222
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 10:13
- Nahlásit

Eldoguero
Já vím o psovi, po kterém jsem viděl i nějaké potomky a všichni hodně dobře koušou a je tam hlavně obrovská chuť. Moc toho nenakryl, ale prej bude ještě krejt napodzim, tak zkouknu ještě tu fenu, kterou bude krejt a kdyžtak bych si štěně vzal. Na exteriéru mi nezáleží, stačí, když to bude aspon rotvíka připomínat.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 11:09
- Nahlásit

pajda222
jasně, když chceš psa na práci, tak exteriér jde stranou, ale bylo by dobrý, kdyby měl aspoň barvu po rtw ne

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 11:13 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

pajda222
pane viděli jsme loni kousat urana holubí dům..jako mooooc pěkný,ale to jen tak na okraj.-))

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 11:33
- Nahlásit

davidkova renata
toho jsem viděla kousat několikrát a ta razance je bombastická, (poslušnost už ale není taková řekla bych)

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 11:38 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

Eldoguero
poslušnost je mírně řečeno vlažná,ale razance je asi jako když do tebe narazí nákladní vlak))))))))))))) byl loni v rakovicích a co proved s fíkem na hladkým tak to bylo neskutečný

pokračování zde
http://k-9.cz/blog/tart_mistrovstvi_obranaru_2010_ g3/page003.htm

pajda222
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 11:42
- Nahlásit

davidkova renata
Mě se zas líbí kousání psa Bruss Janovský dvůr, je tam obrovská chuť a bojovnost, nejsou tam sice tak impozantní náskoky jako třeba u Vašona Holubí dům, ale je to obrovskej pes, kterej na to nemá konstituci, aby skákal, a figurant má co dělat, aby s ním po útěku pokračoval aspoň těch 5 kroků, co by měl.

pajda222
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 11:45
- Nahlásit

A hlavně Uran není chovný pes

pajda222
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 12:00
- Nahlásit

Psíček
Tak ty určitě ne, mě jde o psa na sport (IPO), věnuji se již 25 let sportovní kynologii a nehodlám to měnit. Chci psa, který bude ochotně pracovat a viděl sem, že i rotvík to dokáže a když se povede, tak jeho obrany jsou impozantní. V poslušnosti se ovčákovi nebo malině nevyrovná, to je mi jasný, ale jinak je to dobrej pracovní pes.
Teď jsem byl držet palce kamarádům na výběráku v Roudnici a bylo na co koukat. I když to byl letos první závod a ještě nemaj všichni úplně dopilováno, byly tam i moc hezké výkony. A rotvík tam jeden byl (Faust), poslušnost sice nic moc, ten pes vše udělal dobře, ale chyběla tomu rychlost. Zato obrana byla slušná a celkově se umístil na 12. místě, což je mezi takovou konkurencí úspěch.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 12:09
- Nahlásit

pajda222
A hlavně Uran není chovný pes
aha,tak to se neorientuju..no ale impozatní byl to jo.-)))

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 12:32
- Nahlásit

davidkova renata
jo jo poslušnost vidím stejně ale kousačky má krásný, to je fakt
pajda222
no, ohledně Fausta v Roudnici, ta poslušnost byla ledacos, ale opravdu ne IPO, tomu přece nechyběla jen rychlost, ale i ochota, projev ... tohle je na IPO fakt hrozně slabej výkon, pravda je, že krom tý vysílačky udělal všechno a velmi mě překvapily ty aporty (v klídku, pohodě si došel k překážce, pak se ladně vznesl a bez doteku přeskočil, totéž zpět a podobně i áčko) to jako jo, ale jinak
koukala jsem na body, že odčuchal to ho 100% posunulo tak vysoko, protože jinak teda letošní Roudnice stopy tragédie, děs a hrůza

pajda222
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 13:06 - Změnil/a: pajda222
- Nahlásit

Eldoguero
To jo, letošní stopy byla katastrofa, je vidět, že je to první závod. Hlavně podmínky byly špatný, bylo sucho a dost fučelo, takovej ten točivej vítr. On se Faust s p.Procházkovou hodně doplňujou, je to taková vyrovnaná dvojice. Taky ten pes neví, co je ostnáč nebo elektrika, což je v dnešní době vyjímka. Já Ilonu znám i Fausta a on je prostě pohodář a vše dělá proto, že z toho má panička radost. Stopy jsou jejich silná disciplína, Iloně psi vždycky dobře čuchali, ona má jako jedna z mála s RTW stopařský FHčko, což je od rotvíka opravdu výkon.
Ono už dostat se s RTW na výběrák je hódně těžký, teď ten bodovej limit je pro hodně psovodů opravdu dost nedosažitelný.

pajda222
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 13:19
- Nahlásit

Zejtra bych se rád jel podívat do Krchleb na druhý výběrák, ale mám to docela kus cesty , tak se mi moc nechce.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 13:20
- Nahlásit

pajda222
jasný pro rtw je to hodně těžký, ale mě právě proto je záhadou jak mohl tenhle pes splnit body, to musel mít nějaký hooodně dobrý den ne podle mě jí za tu poslušnost dal celkem dost, na to jak třá osekal tu malinu od nešpora mimo jiné
jinak stopy fakt hrozný, terény nic jednoduchýho, počasí dost na prd, ale na druhou stranu, když se hlásím na výběrák do Roudnice, kde prakticky nejsou louky a v drtivý většině se tam čuchá na osení a navíc v tomhle termínu, tak bych s tím měla počítat, i když samozřejmě nikdy nevíš co se může pos ...
Viděl jsi ten kontrolák Cauly Vikar jak se urvala a byla z toho tak v prdeli, že už si nekousla? To mě celkem dostalo teda

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 13:21
- Nahlásit

pajda222
Krchleby nehrozí máme rodinnou oslavu v západních čehách, takže cestujeme celá famílie včetně psů bude to velmi veselé
ale jedeme příští týden do Volenice, asi na celý víkend, když to klapne, startuje tam pár známých, který bych ráda viděla

pajda222
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 13:35 - Změnil/a: pajda222
- Nahlásit

Eldoguero
jj, Cauly Vikar jsem viděl, podle mě se ta fena hodně zradila a teď bude mít velkej problém. A taky jsem viděl psa Baxter Vikar, ten se mi hrozně líbil, kdyby začuchal, tak byl první, škoda.
Taky sem si říkal, že Faust dostal na poslušnosti docela hodně, ale třeba zase na obraně jsem myslel, že dostane víc. To si člověk nevybere. Váchu zas na poslušnosti docela obral, tam bych dal víc, to bylo pěkný, lepší, než měl Pejša a ten dostal o 2 body víc.

Já bych právě chtěl jet podpořit Láďu Macha, ten zítra startuje, ale nevim no, spíš ne.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 13:47
- Nahlásit

pajda222
mě to přišlo, že jí rozhodilo to, že je najednou něco jinak a už se s tím nepoprala, určitě bude mít velkej problém, řekla bych, že Víťa Glisník bude mít co napravovat
Baxter je lepší, mrzí mě, že jsem nestihla Bonga, na toho jsem se těšila a nakonec jsem ho neviděla
Faust na obraně mě celkem příjemně překvapil, ale co vím, tak tam, nebyly snad plný zákusy a prý vrčel při zákusech, ale to vím jen z hodnocení Zimka, páč jsem to moc dobře neviděla a rozhodně neslyšela
můžu se zeptat odkud jsi, kvůli Láďovi Machovi myslím

pajda222
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 13:59
- Nahlásit

Eldoguero
Odkud jsem ti nepovím, jsem rád v anonymitě, hodně lidí mě zná a tak moc nestojím o to, aby se vědělo kdo jsem.

Z dálky ty zákusy vypadaly plně, ale rozhodčí je samozřejmě blíž a tak to vidí líp. A to že vrčel, mě nepřekvapuje, neznám rotvíka, kterej u toho nevrčí. Ale zas rozhodčí by měl poznat, zda je to vrčení z nervozity (což u Fausta není) nebo proto, že má prostě chuť. Měl jsem psa, který u toho také vrčel, ale to sem věděl, že je z nervozity, taky se u mě dlouho neohřál, ale ten, co ho mám teď vrčí taky, ale je poznat, že je to z obrovské chuti a bojovnosti a také mi to rozhodčí ještě nikdy nevytknul.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 14:14
- Nahlásit

pajda222
tak nic no, hroutit se z toho nebudu
já nevím jak vrčel, od toho je tam rozhodčí, aby posoudil, jestli je to košer nebo už ne, jak píšu já byla relativně daleko, takže ani ty zákusy jsem moc neviděla, ovšem o posuzování bych raději pomlčela
Ohledně vrčení, zas neznám moc rozhodčích, kterým by to nevadilo, bez ohledu proč pes vrčí, ono ale taky hodně záleží na tom kousání jako takovým, takže myslím, že když je to ok, tak nějaký zavrčení nikdo řešit nebude. Na druhou stranu na jistým obyčejným klubovým závodu v kategorii ZVV1 rozhodčí vytknula včem psům co vrčeli nervozitu a výrazně jim strhla body a to byl obyčejnej pouťák

pajda222
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 14:23
- Nahlásit

Eldoguero
Tak to se divim, na pouťáku by měla být rozhodčí ráda, že si ti psi aspoň kousli.
Já stál dost blízko a to vzčení jsem slyšel, bylo normální z bojovnosti, ale dnes už chtěj, aby ten pes byl jak stroj a nějaké emoce mu musí býti cizé.
Kde jsou ty časy, že když pes nenapadl v zástěně, tak nebyl normální a z rukávů se museli sundat, jinak nepustili? Ta kynologie se dělala víc přátelsky, všichni si pomáhali a byli vztřícnější. Dnes jsou to uzavřené skupiny lidí, kteří spolu cvičí a když se chceš k někomu dostat, tak je to nadlický výkon, jelikož v tobě viděj kokurenci a tak máš smůlu.

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání