| Autor |
Zpráva |
Cigi
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2011 06:58 - Změnil/a: Cigi
- Nahlásit
Nemáte náhodou někdo zkušenost s tímto satelitním lokarizátorem? Je to sice pro děti a seniory, ale asi by se to dalo použít i pro psa. Ten určený pro psy jsem našla jen za 20.000,- což je tedy fakt palba
Náší fenu prostě ze stopy v lese neodvoláme ani omylem , do elekktriky se mi nechce.
http://www.guardys.cz/detail.php?pid=2
Pokud máte někdo vyzkoušené, moc prosím o radu.
Děkuji moc.
Nebo tenhle: http://www.safeguard-eshop.net/zbozi/5542/Satelitn i-lokalizator
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2011 21:51
- Nahlásit
to mě taky zajímá, tak honem, pište zkušenosti
Cigi
a máš odkaz na ten pro psy? by mě zajímalo v čem je jinej, že je tak drahej.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2011 21:55
- Nahlásit
Cigi
Nechci vypadat jako moralizátor, ale neměla by v tom případě taková fena být v lese na vodítku? Pes přece nemsí štvát zvěř a vydat se po její stopě daleko, až tak, že nevíš, kde je. To ti jí pravděpodobně myslivec odstřelí. Raději než lokátor bych investovala do výcviku ovladatelnosti, nebo do super pevného dlouhého vodítka.
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2011 23:00
- Nahlásit
Cigi
Náší fenu prostě ze stopy v lese neodvoláme ani omylem
Napadlo mě totéž co Gerdu, lokalizátor ti bude na houby, když tam bude myslivec blbec, a ani nemusí bejt blbec, kdyby tvůj pes štval zvěř ... Já bohužel holky v lese taky nemůžu vypustit navolno. Na poli je od zvěře odvolám hned, ale v lese přiběhnou "až pak"...
|
Minnie
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2011 23:06
- Nahlásit
Cigi
nuze, u nas by si tymto sposobom prisla o psa v lese velice lahko. a ani zver by nemusela plasit. preco ju pustas v lese ked vies, ze nepride? to sa o nu fakt nebojis, ze ti ju polovnik odstreli?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2011 23:29
- Nahlásit
Cigi
Víš,co je smutný? Že kvůli takovýmhle pejskařům berou myslivci pejskaře jako pakáž čelkově a jsou alergický na každýho psa navolno
|
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2011 23:51
- Nahlásit
Cigi
Vím, že ses ptala na něco úplně jiného, a omlouvám se, že nepíšu k zadanému tématu .
Co se elekrických obojků týče, taky k nim mám trochu odpor daný tím, že lidi, které jsem osobně potkala a používali ho, byli vytížení začátečníci, kteří si mysleli, že budou mít psa na dálkové ovládání, aniž by ztráceli čas socializací, výchovou, výcvikem a umožněním přiměřenýho pohybu. Podle toho to vypadalo, jejich psi byli vystresovaný, neurotický, nešťastný trosky...
Věřím ale, že např. v případě odvolání od zvěře má tato pomůcka opodstatnění.
Na tvém místě bych se spojila s někým důvěryhodným a zkušeným, kdo elektriku používá nebo používal.
|
Cigi
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2011 06:59
- Nahlásit
zuzanarosakova
Tady je ten přímo určený pro psy:
http://www.psi-kramek.cz/index.php?main_page=produ ct_info&products_id=5588&zenid=8751b7ef6d8d62be5d5 ab189d8626529
Jj, přemýšlím co s tím. U nás se jedná opravdu jen o tu stopu. většinou se dá odvolat na pamlsek, ale prostě už se nám stalo ca 3x za dva roky, že prostě neposlechla. Sice si to přihasí za dvě minuty zpět, ale prostě mi to vadí, mám strach ze zelenejch, ale na vodítku jí po lese tahat nehodlám, to můžem chodit rovnou kolem komína. Jinak je to osmikilový kříženec.
Ostatní:
Ptala jsem se na zkušenosti se satelitním zařízením. O moralizaci na téma myslivci versus psi nemám opravdu zájem. Ano moje chyby, kdybych v tématu nekonkretizovala, nedostávala bych takové odpovědi. Když si to myslíte, že kvůli "takovým pejskařům jako já" myslivci střílí psy, klidně si to myslete, nemám čas ani potřebu vám to vyvracet.
Jak je tady zvykem, téma se stočilo jiným směrem, za chvíli naběhne Psíček apod. Čili děkuji moc za váš zájem a téma uzavírám
|