| Autor |
Zpráva |
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2010 21:36
- Nahlásit
danajasa
děti ze zákona vyplívá že jsou povolené ztráty1.5% takže hledat vás nebudu zachranovat taky ne a pokud některá votěhotní nechám ji tady páč se do procentuelní ztráty stále vejdem
no a máme to vysvětlený vjedecky )))
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2010 21:36
- Nahlásit
davidkova renata
.asi když se kácí les lítaj třísky nebo nevim..nebo procentuálně ztráty nestojej za to.
Ztráty jsou povolené, nebo se s nimi předem počítá
danajasa
Paní to se musí tajit,třá kámoš učí na vysoký škole a jel s děckama na vejlet a pravil-děti ze zákona vyplívá že jsou povolené ztráty1.5% takže hledat vás nebudu zachranovat taky ne a pokud některá votěhotní nechám ji tady páč se do procentuelní ztráty stále vejdem
Na gulaku jim dycky říkám, že jsou povolené pětiprocentní ztráty. Kdybych se náhodou přiblížila k té hranici tak nechám nějakou holku otěhotnět, tím se to zase vyrovná . Na kusy mi to bude sedět
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2010 21:38
- Nahlásit
davidkova renata
asi když se kácí les lítaj třísky
Jasne. Proto kdyz vim, ze ty my vorechove ty lovecky pudy FAKT maji, tak si je hlidam a zajistim. Scenare ruzny, nez bych si posleze u ztracenyho zabehlyho cokla premitala v kebuli, KDE byla ta chyba a mlatila se celem o zed, holt si je pojistim. Blbou snurou drzenou v ruce ci zaprahem. S kolem nefrnknou tak snadno.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2010 21:51
- Nahlásit
davidkova renata
tý vole, no jo vlastně, já su ale teda...
a vůbec, pes, kterej je tak blbej, že se zamotá do křový s 20 metrovou šňůrou si nezaslouží být ani omega, tak jakýpak copak
Fifi
Ale jiste, na cvicaku, v uzavrenym prostoru, proc ne. Ale venku?
no však to píšu ne
A ani nevim, ze to je nejaka metoda.
no někteří si myslí, že je a ta nejlepší od nejlepšího toho, onoho
jinak zvěř řeším většinou taky raději daunováním, když je to docvičené, je to celkem dost spolehlivá metoda
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2010 21:55
- Nahlásit
Eldoguero
jinak zvěř řeším většinou taky raději daunováním, když je to docvičené, je to celkem dost spolehlivá metoda
Vim, ze je nikdy nedocvicim, natoz zadaunovat. Tak radsi taham stopky a rikam jim "vyserte se na ne, je jim zima, oslabi se jen tim utekem, udelejte lehni" ..
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2010 22:21
- Nahlásit
To téma nebylo o nácviku přivolání od zvěře, ale o nácviku povelů jako čekej kvůli akčímu rádiusu.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2010 22:24
- Nahlásit
Fifi
to neva, hlavně, že je ukecáš
Vero
to jo, ale vždyť už tu rady zazněly a tohle s tím tak trochu souvisí, ne, aspoň trošku
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2011 00:06
- Nahlásit
dusivka
Záleží na rase psa.Náše berňačka si nás hlídá sama.Když se nám už na poli zdá,že je příliš daleko,stačí ji zavolat jenom jménem a přiběhne sama.
Syn teď začal zkoušet jenom se otočit o 180 stupňů a jít pryč na druhou stranu.Co jsem viděl,tak to funguje taky.Bára během 10m. přiletí jak na zavolání.To ale platí na poli.Ve městě bych to radši nezkoušel.
|
dusivka
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2011 11:54 - Změnil/a: dusivka
- Nahlásit
Ahoj, diky moc za reakce - myslim ze ze zde uvedenych lze nacerpat inspiraci
No my vycvik psa (labrador) nijak nehrotime - jen zakladni povely. Kdyz chodime v neprehlednem terenu a vidim ze je treba pred zatackou a ja nevim co(kdo) je za ni tak ji dam "cekej" sedne na prdel a ceka nez dojdu, jinak jak jsem psal "ke mne" je jasny i to "xxxx pocem" funguje taky - ale asi je nejaka na tohle natvrdla ze ten radius si ne a ne vytvorit (nebo uz ho ma vytvorenej (100m a nechce ho menit. Kdyz ji chci drzet pobliz tak bych to pocem musel volat co pul minuty.
S tou stopovacku jsem se ve svych mladistvych letech natrapil s moji dobrmankou, tech kudlibabek co jsem z toho vytahal, blata co sme domu nanosili, uzlu co jsem rozmotaval. Vrcholem bylo kdyz jsme jednou vegetovali na vrcholku prudkeho kopce/strane kochali se jarnim slunickem, privreny oci, pes v pohode lezi vedle - nejdnou vystartovala dolu za zajicem a ja jen tak instinktivne hrabl po snure - chnapl jsem ji tak v 8m a pak mne v pekne rychlosti dlani proletelo dalsich par metru, ktere mne kompletne sedreli kuzi az na maso. No holt stane se.
|