| Autor |
Zpráva |
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2010 11:32
- Nahlásit
Akiťák Harry (viz téma "Dvě akity hledají domov") má velmi zvláštní styl mazlení. Přijde ke mě, dá mi hlavu do klína a chce se mazlit. Jakmile ho začnu mazlit a hladit chytá mi ruce do tlamy. Nestiskne (i když postupně přitvrzuje, ze začátku byl mnohem jemnější než teď). Přitom se chce mazlit dál. Různě se nakrucuje, nastavuje místa, která chce ještě podrbat, má radost. Ty ruce pouští a zase znova chytá. Nikdy jsem se s takovým jednáním ještě nesetkala . Nevíte někdo co tím chce říct?
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2010 11:41
- Nahlásit
Biluška
biluš tobě nekdo ukradl nick?
|
malinka
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2010 11:42
- Nahlásit
Biluška
Tohle dělá Árča (domácí) i Kan (z útulku). U nás je to taková největší pochvala a vyzvání k mazlení. Někdy i jako tu ruku tahají tam, kde chtějí drbat nebo hlahdit.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2010 11:44
- Nahlásit
Biluška
Nevíte někdo co tím chce říct?
že tě má rád
Já teda nevím, jak jiná plemena, ale akity jsou trochu specifické. Ten můj akiťák mi strká hlavu do klína, ruce do tlamy mi chytá taky a k tomu "vykusuje". Občas přitvrdí, takže ho musím mírnit, ale nikdy mě nekousl tak, že by se to kousnutím dalo nazvat. K tomu ještě řve jako tur, protože je hodně upovídaný.
Pokud se u toho Harry nakrucuje, sklápí uši, vrtí ocasem, případně vyskakuje, je to prostě projev radosti a lásky.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2010 11:46
- Nahlásit
Biluška
Rambík chytá ruku při vítání, čapne třá manžela za ruku a vodí ho chvíli po bytě, vede ho třeba k misce nebo k hračce. Asik chce ukázat, co jako máme dělat
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2010 11:53
- Nahlásit
Aha. Jsem si myslela, že to bude nějak souviset s tím, že mi chce to mazlení oplácet. Šeltky si to vynucují tím, že do mě škrábou packou .
inu
Občas přitvrdí, takže ho musím mírnit, ale nikdy mě nekousl tak, že by se to kousnutím dalo nazvat. K tomu ještě řve jako tur, protože je hodně upovídaný.
Harýs taky mručí . Ty ruce bral ze začátku doslova jemně. Teď už si tak moc bacha nedává, přitvrzuje. Kousáním se to nazvat nedá, ale občas to i zabolí.
zuzanarosakova
Rambík chytá ruku při vítání, čapne třá manžela za ruku a vodí ho chvíli po bytě, vede ho třeba k misce nebo k hračce. Asik chce ukázat, co jako máme dělat
Tak Harry mě nikam neodvádí, chce se kousat na jednom místě
All
ještě jedna věc - Rikina Harrymu vykusuje kožich. Na fotkách je to vypadá, jako kdyby Harry línal, ale on má od Rikši doslova vykousané podélné pruhy přes celý hřbet. Původně jsem si myslela, že to Rikina dělá z nudy (měla jsem činčily a ty se právě z nudy okusovaly). Ale ne, ona ho vykusuje nejspíš ze žárlivosti - když se Harrymu někdo věnuje tak Riki nakluše a začne ho okousávat . Hryže čistě jenom chlupy, do těla ne . Nepřipadá mi to, že by ho vyháněla. Nesnaží se ho vytlačit, nevrčí na něj....spíš jako kdyby se chtěla taky zapojit a taky mazlit Herýska
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2010 12:03
- Nahlásit
Biluška
Athos ma taky občas kouše do ruky Začnem ho drbať, on u toho vrčí jak traktor a berie mi ruku do zubov a mierne prekusuje Je holt agresivní, mala by som ho za to mlátiť
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2010 12:10
- Nahlásit
Biluška
když se Harrymu někdo věnuje tak Riki nakluše a začne ho okousávat . Hryže čistě jenom chlupy, do těla ne . Nepřipadá mi to, že by ho vyháněla. Nesnaží se ho vytlačit, nevrčí na něj....spíš jako kdyby se chtěla taky zapojit a taky mazlit Herýska
hele todle přesně dělá Rambík, když mazlim Rokýka!! Přilítne a začne ho zuřivě lízat, uši, oči.., taky to dělá ze žárlivosti, nejradši by ho vytlačil a mazlil se von, ale ví, že to nesmí, tak se chce aspoň taky nějak zapojit do mazlení
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2010 12:11
- Nahlásit
Biluška
když tě okusuje tak je to projev důvěry-sem dostala vysvětlení od Ščučky, mě to dělají psi taky, proč okusuje fenku nevím
|
inu
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2010 12:13
- Nahlásit
Biluška
Harýs taky mručí . Ty ruce bral ze začátku doslova jemně. Teď už si tak moc bacha nedává, přitvrzuje. Kousáním se to nazvat nedá, ale občas to i zabolí.
oni když se rozdivočí, tak jsou hrubší, asi už si zvyknul. Každopádně když u toho mručí, tak je to fakt projev náklonnosti a lásky, páč akity jsou hodně kontaktní a když mají tu možnost, tak toho využívají. Ovšem nebozí ti, co Oriho neznají, protože čím víc se mu člověk líbí, tím víc na něj řve a když u toho má něco v hubě, tak vrčí tak strašně, že kdybych ho neznala, tak bych si myslela, že se chystá vraždit
chce se kousat na jednom místě
jo, jo to tak bejvá, já mu tam strčím rukáv a je klid: on si žužlá konec rukávu a nechává se drbat. Taky dost často miluje hodinky, takže vykusuje hodinky
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2010 12:19
- Nahlásit
Athos je retriever, a proste musi mat stale nieco v hube - vtedy je najspokojnejsi. Ked ho drbu, tak si proste vezme do huby moju ruku Ak mam pocit, ze uz toho kousani bolo dost, strcim mu do huby plysaka a mam pokoj
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2010 12:32
- Nahlásit
zuzanarosakova
hele todle přesně dělá Rambík, když mazlim Rokýka!! Přilítne a začne ho zuřivě lízat, uši, oči.., taky to dělá ze žárlivosti, nejradši by ho vytlačil a mazlil se von, ale ví, že to nesmí, tak se chce aspoň taky nějak zapojit do mazlení
Saň se normálně vytlačuje. Různě se hemží mezi sebou, vytlačují se, když mi jeden skočí do klína tak druhý se mi rve až na hlavu...občas po sobě začnou řvát "mě má radši, vypadni"....
Akorát Mia chodí mazlit Texíka (sama o sobě) a Tex občas olizuje uši Lilátku. Malá Lasinka olizuje koutky tlamy Kofíkovi. Kofi to hrozně nenávidí, je úplně šílený vzteky a pokaždé děsně řve A ta malá trupka to pořád dělá
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2010 12:35
- Nahlásit
Biluška
Saň se normálně vytlačuje. Různě se hemží mezi sebou, vytlačují se, když mi jeden skočí do klína tak druhý se mi rve až na hlavu
Tos pasla o mých fenách a Vlčáčkovi?
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2010 12:37
- Nahlásit
Biluška
Saň se normálně vytlačuje. Různě se hemží mezi sebou, vytlačují se, když mi jeden skočí do klína tak druhý se mi rve až na hlavu...občas po sobě začnou řvát "mě má radši, vypadni
no já to Rambíkovi nedovoluju, bo by dycky Kokánka vytlačil a Koky neni tak průbojnej a nechal se dycky vytlačit a vodešel, to bych si ho vubec neužila Rambik ví, že musí počkat, když mazlim Kokýka. Ale stejně i tak mazlim víc Rambika, protože ten je mi furt za prdelí i když jdu na záchod a mazlil by se furt pryč
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2010 12:40
- Nahlásit
zuzanarosakova
U nás jsou průbojní všichni, takže je to jedno . Je fakt, že když potřebuju nějakému psovi něco udělat (vyndat bodlák ze srsti, něco ošetřit....) tak musím ostatní vyhodit. Jinak je mám pořád pod rukama všechny.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2010 12:46
- Nahlásit
Psíček
Já z toho v šoku nejsem a dámy jistě také ne, neb Ty tady Psíčku ňafeš furt, takže my máme trénink.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2010 13:07
- Nahlásit
Psíček
Hele kynoložky, když už jsme u těch prapodivnejch psích projevů, nestává se vám někdy, že vám pes štěkne?
Hele a nevíte, co s tím, ja z toho byl docela v šoku!
)
|
inu
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2010 14:19
- Nahlásit
Psíček
já jsem taky v šoku, když můj pes štěká, páč většinu času kvílí, houká, řve, kníká, chrochtá a piští, takže když zaštěká, tak se leknu, páč se mě nechce věřit, že to vůbec umí
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2010 14:23
- Nahlásit
Moji psi neštěkají. Ani jeden. Oni totiž imrvére řvou Krom Lilátka, to chrochtá
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2010 14:34
- Nahlásit
Témata tu začínají být čím dal výživnější