| Autor |
Zpráva |
vydra
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2011 21:36
- Nahlásit
Walda
Naopak, výhoda čtverce je kromě jiného ... takže se dokáže orientovat ve složitějších situacích a naučí se z nich najít východisko.
Jojo, to umíme, teda čuba ne já . Nejen lomy, ale i křížení, ale ta technika je spíš záchranářská, no. Raději kolečko přidat, aby byla jistota.
pajda222
3 měsíce jsme dělali jen čtverce, pak půl roku plně propamlskované stopy, za další 4 měsíce byla čuba schopná chodit jen na odměny za předměty, ale pamlsky dávám do stopy pořád, nepravidelně, na lomech více. Plně propamlskovaný lom není problém, a nikdy nebyl, ale když pamlsky chybí následuje kolečko. Podle mě prostě při této metodě chybí jakákoliv informace (pro psa), že lom se musí zalomit přesně. Když si udělá kolečko či dvě navíc vůbec o nic nepřijde, pokračuje vesele dál.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2011 22:07
- Nahlásit
Tak mě teď mladá čuba chodí stopy snad nejlíp z mejch psů, prostě chodí stylem, že vyčuchává každou ťápotu, chodí pomalu a když přijde na lom, zpomalí, zjistí, že dál nepokračuje, čuchne doprava, doleva a jde tam, kde je pach a narušený terén.
Kolečka mi taky dělala a to po tom, co jsem příliš brzy přestal dávat na lomu pamlsky.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 01:21
- Nahlásit
vydra
ta technika je spíš záchranářská, no. Raději kolečko přidat, aby byla jistota.....vůbec o nic nepřijde, pokračuje vesele dál
No proč né. Taky mě víc baví práce praktičtěji využitelnái.
|
vydra
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2011 22:54
- Nahlásit
Pro "praktické" využití by mě zajímalo jak se nacvičuje identifikace z předmětu na stopu - dokonce ani v Eisovi jsem to nenašel. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
|