| Autor |
Zpráva |
Gerda
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2010 18:04
- Nahlásit
Radecha
Bukča
mě k tomu lovícímu zákazu hodně pomohlo, když sem u čuby zjistila ten začátek, abych jí to mohla zakázat fakt včas, a ne až když něco žene, nebo už lítá a větří po stopě. Vypozorovala sem, že nejúčinnější bylo zakázat tu (možná ne úplně) první myšlenku na lov, když začala navětřovat už na cestě. Když jsem zkoušela odvolávat ještě neuposlušněného rozloveného psa, co už lítal jako raketa s rypákem u země, nešlo to, byla to zbytečná práce. Doteď, pokud jdeme do zazvěřenýho s aktivními lovci, mám ji preventivně pod absolutnim dohledem, nebo i na šňůře. Víc psů lovců se společně snadno strhne k vyražení za zvěří. A už vůbec nechodim do zazvěřenýho s lidma, jimž je jedno, kde jim čokl lítá a nechají ho honit v klidu zvěř a stopy. Tohle debilní chování pes strašně snadno "chytne".
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2010 18:55
- Nahlásit
Gerda
Jj, přesně tak, to sem chtěla napsat jako první, jako reakci na nadpis tohodle vlákna. Musí se odvolávat než začne lovit. A s druhou částí taky naprosto souhlasim, chodit s lovičema je cesta do pekla. Mně naštěstí holky nezdrhaj (jakože na vlastní pěst, to je odvolám), ale v tomle je fakt náhoda blbec, takže pokud už jdeme venčit se psy, u kterejch to hrozí, tak se fakt snažim nespustit jí z očí a neustále přivolávám a zalehávám.
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2010 10:22
- Nahlásit
Bukča
Zlatý sídliště!! Když bylo čoklině 9 měsíců, tak jsme se z města přestěhovali do baráku na konec světa. Nikdo mi neřek, že budeme mít za sousedy srny, zajíce a prasata!! Fakt bomba pocit, když obejdeš křoví a tam stojí malej pyžamák. Jak nás zmerčí, hodí šipku do toho křoví, vedle kterýho stojim a čokl samozřejmě za nim. Moc nadějí, že bude jeho drahá matinka zrovna v dobrém rozpoložení, si nedělám. To pak trošku hystericky rvu čokla za šňůru pryč, a syčim na ní ať okamžitě drží hubu, že tentokrát fakt za vyhledání chválit nebudu
z trošku jinýho soudku je, když obejdeš křoví a tam stojí pár metrů od tebe bejk jak kráva
|