| Autor |
Zpráva |
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2010 11:58
- Nahlásit
Vzala jsem si skoro dvouletou, zanedbanou fenu. Info od pův.majitelů minimum, ale zřejmě znala doteď jen kotec a dvůr, kde žila s dalšími 3 o hodně staršími fenami. V tom je právě problém - staré feny už neměly na to ji usměrnit a ona kralovala, a záhy se ukázalo, že to hodlá provozovat dál. Já mám feny 3 a 10 let a psa 4 roky - se psem problém samozřejmě není, ale fenám se nově příchozí nemíní podřídit.
Jinak je v ostatních ohledech skvělá. K lidem přátelská, mazlivá, nebojí se, takřka ideální pes.
Nějakou představu co budeme dělat už mám, ale víc hlav víc ví a tak vítám jakékoliv zkušenosti, rady a tipy a prosím nespamovat
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2010 13:30
- Nahlásit
Ketrin1
staré feny už neměly na to ji usměrnit a ona kralovala, a záhy se ukázalo, že to hodlá provozovat dál.
ale fenám se nově příchozí nemíní podřídit.
Cuby jsou na tohle potvory. Sesmeckovat starousedlice s novou namachrovanou mladsi fenou muze byt docela problem, asi hodne zalezi na plemeni - u nas by nastal masakr (Sadlu by zfijalovel zrak, Kremylek zarlivy by hodil kartac a perdelky by zdatne pricmrndavaly) a jedinym resenim by bylo drzet novou fenu oddelene. Psa do smecky zaradim v pohode.
Jak se snazi mlada "kralovat" - co provadi? A byl by v tom velky problem, kdyby se novacek stal "vudcem"?- nekdy si coklove vyresi vnitronapnelismy mezi sebou docela decentne. Cuby se nemusej milovat a blemcat si hlavy, pro zacatek by treba stacilo, aby se pod tvym dohledem naucily navzajem ignorovat a nepoustet se do putek. Nevim, do jaky miry ocekavas integracni proces - zda aby si vsichni poletovali spokojene na volno po dome a zahrade - zkus napsat vic.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2010 07:50
- Nahlásit
Fifi
o víkendu jsem napsala dlouhou odpověď a smazala se mi
by v tom velky problem, kdyby se novacek stal "vudcem"?-
nebyl, mi je to úplně fuk - hlavně ať je klid a sociální smír
A mám pocit, že to asi tak dopadne - že bude velet nová mladá. Veteránka to zas až tak moc nehrotí a mladá starousedlice na to nemá, kromě toho ji ze zdravotních důvodů čeká kastrace.
do jaky miry ocekavas integracni proces
no, tady to vždycky chodilo tak, že čtyřhlavá smečka spávala večer v kuchyni na pelechu na jedné hromadě. A kolikrát jsem si ani nebyla jistá, kdo je vlastně ta alfa, prostě to vždy fungovalo. Ale teď pro začátek by stačilo, kdybych venku a na zahradě mohla nechat všecky na volno bez toho, abych pořád měla oči i vzadu atakdál. Máme velký pozemek, takže ty co se nemusí, mají spoustu možností, jak se sobě vyhnout.
Po několika uplynulých dnech jsem mírně optimistická, konečně jsem se ze všech stran dočkala jakýchsi uklidňujících signálů, odvracení atd. Ono člověk taky za týden nemůže chtít zázraky, pro tu novou je to taky těžké.
|