| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2010 21:32
- Nahlásit
Budu si dělat vodítko a obojek.
Vodítko má být rozčtyřka, psi nestejně velcí.
Nemůžu se rozhodnout, jestli dlouhá nebo krátká vodítka.
Máte někdo tipy na nejvhodnější materiál karabinky, prošití, e-shop s karabinkama atd.?
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2010 21:36
- Nahlásit
Nejlepší karabina je tato :
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2010 21:39
- Nahlásit
kachna_
chtěla jsem si je vyrobit taky, přece jen mám v ruce hodně vodítek, když jdu ven, myslela jsem, že nakoupím v hornbachu takový ty provazy,mají snad i plochý. nechám si tam udělat něco jako druk tím vznikne ohyb, do kterého umístím karabinu, bohužel nesehnala jsem firmu, která by mi tam ten druk nebo něco pevného dala. nemethova5 vyrábí vodítka, chtěla jsem se jí už několikrát zeptal, musíme hlídat až přijde do žumpy
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2010 21:45
- Nahlásit
Vyrobila jsem si "myslivecké" vodítko. Ale kroužek je samostatný, není skrz něj protažené vodítko. Na kroužek pak z druhé strany mám navěšený počet vodítek, kolik mám psů. Jen jedno vodítko je na kroužku nýtkem připevněné na fest, ostatní mají karabiny z obou stran.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2010 22:04
- Nahlásit
Vlčáčková
to si neumím představit.
Já měla kožené, asi metrové zakončené kroužkem, a k tomu krátká vodítečka z jedné strany karabinka, z druhé vypouštěčka (možná popisuju to samé, co máš ty ).
Co třeba nevím, tak jestli je lepší délka do cca 40 cm, nebo kolem metru, aby mohli čmuchat a šmejdit
a jestli ta karabinka, co sem dala LucieS je příjemná, když jich bude víc u sebe a nebude se na ní shrnovat popruh?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2010 22:12
- Nahlásit
kachna_
Máš prostě 4 oka připevněná na jeden kroužek a tato oka jsou z toho kroužku dvě zcela sundatelná díky karabinám na obou koncích, dvě z jedné strany napevno. Jedno oko máš akorát tak dlouhé, aby sis ho mohla hodit jako Hurvajs kšandu - vršek oka na pravém rameni, kroužek vlevo u boku (prostě jako šerpu). Na šerpě navěšené psy, všechny vlevo, takže vodítka delší, aby se neušlapali a neuškrtili. Delší ale znamená tak, že si z vodítka můžou těsně vedle Tebe lehnout, ale ne že mají rozptyl dva metry. Délka cca 80 cm. Aby to při chůzi psa přímo u nohy bylo prověšené, a pes vedle něj aby se neškrtil.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2010 23:47
- Nahlásit
Vlčáčková
jo, tak popisujeme obě něco podobného.
no já právě používám teď přepínací vodítka pospojovaná dohromady a taky spokojenost a to má jedno rameno tak metrdvacet a nepletou se mi až tolik jak jsem se bála.
Na druhou stranu klasická rozdvojka měla taky něco do sebe.
Se fakt nemůžu rozhodnout
LucieS
a máš na ní kožená nebo látková vodítka, nebo lano?
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 00:19
- Nahlásit
a máš na ní kožená nebo látková vodítka, nebo lano?
Ještě ji nemám, už jakou dobu plánuju koupit a navázat na lano. Lano stačí tloušťka tak akorát, moc tlusté se blbě drží, moc úzké spálí prsty. Popruhy nepoužívám vůbec. Karabina stojí nějak kolem 300,- v horolezeckých potřebách. Ale máš pak jistotu, že neprdne.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 00:21
- Nahlásit
no nemetka je tady,tady tu karabinu moc nedoporucuji,protoze nema obrtlik a tim padem,jak by se pes tocil,tak by poskodil nebo znicil voditko,hele,uz nepletu,bo za a)je to moc pracny a ja voditko,ktere ma metr a pul delam pet dni s prestavkama,za b)vyjde to hrozne draho,bo na metr a pul voditko potrebuju tricet metru snurek,provazku,ruzne tloustky,nejlepsi je zapletani do ztracena,nebo usite voditko,jak bude matros,muzu delat libovolne delky a i prepinaci a ruzne druhy tedy a taky ruzne vysivane! a za c)jelikoz jsem ted permanetne v robote,tak nemam vubec,ale vubec cas,takze semnou je to mooooc ted marny,bo nemetka plati dluhy a musi hooooodne makat.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 07:16
- Nahlásit
kejtlin
ty cvočky koupíš běžně v provaznictví.........mívalo je i OBI,ale v poslední době už jsem je tam neviděla..........navíc OBI to mělo jako v celé krabičce, provaznictví ti prodá i jeden kus. Tam seženeš i kroužky.....vyráběla jsem si také -po několikátý- ale na 1 psa.......před tím,než budeš klepat do cvočku- pokud budeš mít ten popruh rovný-doporučuju předem vypálit dírečku a tam cvoček prostrčit,pak do něj teprve mlátit kladivem- abys jich zbytečně moc nezničila.......( stačí nad plamenem nahřát kus drátku- já používám velkou kancl. sponku-ale bacha bude pálit! )
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 08:38
- Nahlásit
kachna_
cvočky nebrat, větší pes ti je roztrhne, jestli jsi jen trochu zručná, tak to sešij. Já jsem manuální nemehlo a šila jsem si vodítka taky sama. Padesátikilovej Mumin mi všechny kupovaný přetrhl
Kupuju horolezecký popruhy, nejenže vydrží, ale hlavně neřežou do ruky, mívají je u nás v Huddy sportu, a karabinu klasickou, ale na koně
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 08:40
- Nahlásit
Tady je e-shop i s popruhama a karabinama
http://www.pethardware.com/karabiny.html
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 08:41
- Nahlásit
Ebony
Nechci se hádat,ale mě právě nevydržely nikdy nitě,když bylo sešito (......ale cvočky vydržely vždy........nejideálnější je spojit to -šít + cvok ) nebo dávám cvočky 2-3 za sebou....mám stafa, taky nějakou páru má.....
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 09:09
- Nahlásit
karabiny mají i v hornbachu, různý velikosti, mě se jedná o to, jak ji na komec vodítka přidělám, jak na něj přidělám tu několikamnohodvojku a jak udělám poutko na ruku, prošít to těžko prošiju, ty cvočky praskaj, tak nevím
karabiny zvolím otočný, psi se nervou dopředu, že by ruply, u malých to nehrozí, u těch trochu hrozí, že se zamotaj, proto otočný karabiny
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 09:50
- Nahlásit
žanda
děvče, je šít a šít...a záleží na nitích a technice....vodítka se cvokama, ani obojky, už dávno nekupuju
nevím jakou sílu má staf, ale padesátikilovej ovčoun na obraně kurevskou, přetrhl i postroj od manmatu a to mi výrobce řekl, že se jim to v životě nestalo a poslal mi zadara jinej...
|
Koumadla
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 09:59
- Nahlásit
Já šiju a zatím mi nic nepovolilo, a že nebožka boxice měla páru
Chce to šít do čtverce a pak ještě křížem a drží......
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 11:48
- Nahlásit
Ebony
ale oni nemají maloobchod, ne?
kejtlin
jakou bys ty dala dýlku? vodítek?
To hlavní chci přepínačku, délka 2 m a k tomu na jednu stranu svařovanej kroužek. k tomu vodítka, zatím myslím +- metrovky (aby šli pěkně vedle sebe, a protože jsou různejch velikostí tak budou i různě dlouhá vodítka) na obou stranách karabinky - u obojků ty klešťové.
Nad šitím jsem přemýšlela, že bych to sešila podélně, takže by každé vodítko bylo ze dvou popruhů. Před cvočkama mě už varovali, takže budu asi jenom šít. Tloušťka popruhu 20, mám hodný psy, u přepínačky 30 mm.
Zaujalo mě tohle: http://www.e-provaznictvi.cz/product/hak-karabina- nikl-90mm:240/
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 11:54
- Nahlásit
jak říká Koumadla
Chce to šít do čtverce a pak ještě křížem a drží.....
taky nám šití drželo dobře, kamarádka švadlena mi takhle vyrobila stopku - z popruhů koupených v OBI. KDyž vylít Ešus za kolouchem v plný parádě, šití vydrželo, nevydržela karabina
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 11:56
- Nahlásit
kachna_
budu šít do čtverce a křížem jak popsala koumadla, ale nevím jestli to prošiju.
dýlku bych volila různou, pro menší psy delší kolem 70cm, pro větší kratš kolem 40cmí, záleží na to i jak se ti řadí u nohy u nás je to různý jednou jdou tak a podruhý zase jinak, když ti půjde nejmenší pes nejdál od nohy tak by těch 70cm mohlo i stačit.
ta karabina bych možná měla starch nad poruchovostí, ale když je na ni záruka 2 roky, jsem osobně zastáncem obyč. otáčecích co jsou na každém vodítku
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 12:13 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
kachna_
http://www.pethardware.com/vyprodej/klestova_kara bina.jpg
zrovinka takováhle klešťová mrška mě nechala ve štychu, uďála cink a psík plavně pokračoval v pohybu vpřed výchovný výsledek nulový
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 18:18
- Nahlásit
ale padesátikilovej ovčoun na obraně kurevskou, přetrhl i postroj od manmatu a to mi výrobce řekl, že se jim to v životě nestalo a poslal mi zadara jinej...
Pokud nemá nic rupnout, pak horolezecká šroubovací karabina a lano na ni normálně zauzlovat, žádné šití ani cvočky.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 20:26
- Nahlásit
Tý jo, mi se ještě nestalo, aby mi pes vodítko přetrhl... Používám Gappay vodítka a jsem max spokojená. Používám je i na tahání pneu apod. a drží, do ruk neřežou... Neměnila bych.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2010 07:27
- Nahlásit
Ebony
to bylo do čtverce, prošitý-ale z krámu..........já nikdy sílu stafa neměřila,ale když se dívám na rychetech, co utáhnou........
pravda je, že vodítku z obchodu už moc nevěřím.....vždycky se mi něco po, když se to nejméně hodilo....
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2010 08:27
- Nahlásit
pawLINka
taky používám gappay a max spokojenost. proplýtání prdnout nemůže a do ruky jsou pěkně hladký. cena je tak v pohodě, že náročnost výroby vlastního to rozhodně nemůže nahradit teda aspoň pro mě nerukodělnou
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2010 08:40
- Nahlásit
žanda
prošitý-ale z krámu...
no tak to je jasný z krámu mi prdnou vždycky...
proto je lepší buď samodomo, nebo přímo od nějakýho "psího" výrobce, jako je Gappay, HST, Cariz, nebo já teď třeba nedám dopustit na Zero DC, mají krásný a hlavně funkční vodítka a obojky, a jenom šitý, žádný cvoky
http://www.zerodc.cz/
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2010 08:51
- Nahlásit
žanda
má pravdu Ebony, Zero je skvělý
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2010 09:08
- Nahlásit
Ebony
PetraK
máte zkušenosti i s jejich tahacími postroji? chci teď na fenu SBT pořídit tahací postroj a sbírám reference. předem díky!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2010 09:14
- Nahlásit
PeKrato
já mám právě na tahání a paráda
máme tuten:
http://www.zerodc.cz/novinky.php?lg=&id=47
krásně mu sedí, je příjemnej, nikde neotlačuje, pes ho vůbec neřeší a jako bonus skvělý přístup majitelky. Fakt firma Zero je skvělá.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2010 09:18
- Nahlásit
PetraK
no vypadají mooc dobře, v sobotu omrknu stánky na výstavě, třeba tam i budou
mám s postroji smůlu, už mám doma tři a ani jeden není úpe vyhovující
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2010 09:21
- Nahlásit
PeKrato
oni právě třeba jako jedni z mála mají dělaný postroje právě na ohařiska s tou jejich hrudní kostí. Myslím, že bys to mohla zkonzultovat i po telefonu a říct v čem ty ostatní neseděli a ona by Ti poradila.
|