Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / šťeňátko - hodně fixované na páníčka a další problémy
Autor Zpráva
Lososak
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 10:23
- Nahlásit

Ahoj, máme cca týden štěňátko (má 7 týdnů). Je to kříženec boxera a bígla. Máme s ní trochu problémy.

Zdá se, že je na nás až moc fixovaná. Když je sama (stačí, aby nás neviděla), tak okamžitě začne strašně kňučet. Stále se chce mazlit, bez toho, aby se ji někdo dotýkal, neusne. Nejraději si na nás vyleze a tak usne. Začne kňučet i když si ji chvilku nevšímáme a necháme ji dělat co chce a taky děláme, co chceme. Co máme dělat, aby byla samostatnější? Bojím se, že časem bude taková stále a nedovolí nám ani chodit do práce.

Dalším problémem je, že se vykaká/vyčůrá a začne k tomu čuchat a i jíst. Dá se to nějak odnaučit?

Jinak na nás stále útočí. Chápu, že si chce hrát, ale jak kouše, tak to dost bolí. Nakoupili jsme ji dost hraček, které může do libosti kousat (míčky,plyšáky, uzlíky), ale ona si nejraději hraje s náma, s papučema a se všema různýma popruhama, provázkama, kabelama (230 nejlépe). Jak ji odnaučit, aby tak kousala při hraní? Zkouším jí říkat "ne" nebo "fuj", případně ji volat, ale ji je to celkem jedno a když je něčím zaujatá, tak nás statečně ignoruje.

Někdo mi radí plácnout ji přes čumák - opravdu to může pomoci? Celkem se mi příčí ji bít.

Díky za pomoc a rady

kejtlin
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 10:55
- Nahlásit

Lososak
unavit psychicky a fyzicky, když jí voláš tak vždycky musí dostat pamlsek, pak přestane útočit a škodit.
žraní výkalů by mělo přejít věkem
bít takhle malé štěně je o ničem

Lososak
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 11:29
- Nahlásit

Psíček: co mám teda dělat?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 11:30
- Nahlásit

Lososak

Sedm takovýchle batolat mi zničilo byt. Vyrvali beton, sežrali dřevěné obklady, okousali kytky atd. Hryzali strašně, bolelo to. Jenže já jsem tak malá štěňata nikomu nedala, takže se rvali převážně mezi sebou. Dávala jsem je, až když jim byly víc než dva měsíce, a to už většina z nich vysloveně chtěla někoho svého a taky si svého pánečka vybrali sami. No a ta, která zůstala, hryzala jak zběsilá ještě několik měsíců. Její máma to ale vyřešila místo nás, tolerovala to asi tak ještě dva měsíce a pak jí začala drsně vychovávat.

Takže v 7 týdnech bych nic z toho, co popisuješ, nepovažovala za nenormální. A rozhodně bych štěně neplácala. Moje stará fenka hryzala ještě v 5 měsících, když se rozdováděla, a měla ještě v té době první zuby, takže to bolelo svinsky. Staršímu štěněti se dá naznačit, že to bolí a ono většinou samo přestane hryzat tak moc.

V 7 týdnech samozřejmě neslyší na nic. Přivolání fungovat nebude. Udělejte jí velkou ohrádku, dávejte jí tam, když budete chtít mít pokoj. Taky si tím nacvičí být o samotě. Dala bych tam nějaké plyšáčky.

Tony
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 11:39
- Nahlásit

Lososak
Taky si myslím, že je strašně malinkata - klidně mohla být ještě nějaký den u psí maminky.
Žraní výkalů by mělo přejít, kousání jen tak nepřejde - ale to ke štěněti patří, až bude o trošičku větší, tak ji jemně naznačit, že to bolí (nám hodně pomohlo, že si hrála venku se psy - získala pak cit, ale na to je ještě brzy).
Samostatnost postupně učit, ale po chvilkách. Nechat ji samotnou třeba když bude něčím zaujatá, při jídle a tak.

Lososak
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 11:39
- Nahlásit

ohrádku jsme zkoušeli..okamžitě po tom, co jsme ji tam dal, začala kňučet a dělat bordel...

Tony
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 11:43
- Nahlásit

A co ji tam dát nějakou dobrotu? Když jdu do práce, tak má můj pes největší radost, protože mu těsně před odchodem dávám mňamku.
Ale vaše holka je ještě hodně malinkatá, je potřeba trpělivost.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 11:46
- Nahlásit

Lososak
No, jistě, že bude dělat bordel. Moje neteř v ohrádce dělala taky bordel. Dala bych tam mističku s pár granulkami nebo nějakou vhodnou odměnu a hračky.
Nebo jí pořiďte jiného pejska, zabaví se spolu a bude klid.

Airen
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 11:53
- Nahlásit

Poridte ji hracku ktera se naplni pamlsky a pejsek se tim zabavi- at uz kong, nebo micek do ktereho se pamlsky nastrkaj.

aren
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 12:22
- Nahlásit

Tak malinké pejsítko mělo být ještě u mámy, je předčasné chtít po ni samostatnost. Ani hračka ani kamarád mámu nenahradí. Ještě bych ji tak týden tulíškovala.

Martinna
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 12:30
- Nahlásit

Lososak
My trénovali odchody tak, že jsem pejska zavřela v jedné místnosti a šla do druhé, nejdřív pět minut a pak prodlužovat. Chvilku kňučela, ale přestala. V ohrádce nám nechtěla být, nevím proč, tak jsme prostě v jedné místnosti vystěhovali nebezpečné a drahé věci, nakoupili spoustu hraček, kongo a musím říct, že se to naučila.

hab a Archie
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 13:59
- Nahlásit

a co ji do te ohradky dat neco cim se zabavi,treba veprove ucho nebo kost,ona by se zabavila a vy muzete cokoliv

hab a Archie
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 14:00
- Nahlásit

nebo dat ji do ohradky sve triko nebo jakykoliv cast odevu z ktereho by Vas citila

impact
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 14:24
- Nahlásit

Myslím si totéž, co aren. Pokud je jí 7 týdnů a vy ji máte doma již týden, brali jste si ji v šesti, což je krutě málo. Takový prcek má být ještě u mámy a sourozenců..

Snažila bych se mu to vynahradit..

Ale určitě ne tím, že ho budu plácat po čumáku, zavírat o samotě a tak podobně.

makrel
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 14:32
- Nahlásit

Lososak
Souhlasím s aren a impact. Vůbec nechápu, čemu se divíte, je to normální chování malinkého psího miminka, které ještě mělo být u matky a sourozenců. Teď má místo nich vás, takže mu je budete muset nahradit.Na učení samostatnosti má času dost.

impact
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 16:45
- Nahlásit

Lososak
Odkud vůbec jsi? Třeba se vyskytuješ poblíž někoho odsud, kdo by ti poradil s prckem v reále. A Psíčkovi se nediv. Ho totiž potkalo to nejhorší, co se mohlo stát. Z věčnýho vysírání po všech diskuzích do všech diskutujících mu totálně přeskočilo. Což je snad ta nejhorší Psíčkova smrt.

PS: Teď se opět předvede a začne tahat historický nesmysly, vytrhávat věty z kontextu a citovat je a ve finále ti totálně zničí celé téma hromadou sraček.

impact
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 17:55
- Nahlásit

Víš Psíčku, já jsem si vždycky myslela, že jsi šílenej, ale jinak normální. Do té doby, než sis stvořil tuhle utkvělou představu a všem ji nutíš. S čistým svědomím můžu prohlásit, že jsem zápasům ani nebyla fyzicky přítomna. Ne tak, abych je provozovala. Pokud tedy nemáš na mysli ten randál, když se doma perou džekráslové.

Od zápasení máme tady na foru jiného tvého přítele, nemyslíš?

Vždycky jsi uměl mistrně vypíchnout realitu. Ale v poslední době se snižuješ ke lžím, takže pro mne jsi ztratil jako člověk a diskutující veškerou hodnotu. Takže nadále vytrvám v ignoraci, protože bránit se proti lžím nemá cenu...

aren
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 17:57
- Nahlásit

impact
On se odjakživa snižuje ke lžím, žádná novinka.

impact
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 18:03
- Nahlásit

Aren já se s tím právě u něj ještě nesetkala. Asi si to střádal. Protože to s těma zápasama je fakt šlupka.

aren
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2010 18:18
- Nahlásit

impact
Tak to já už dávno. Pamatuju i jak si zakládal nicky a dosvědčoval pod nima sám sobě.
Klídek a nereagovat, jiné řešení není.

LucieS
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2010 09:21
- Nahlásit

Lososak
Máte ho od ŠESTI týdnů!!! To je doba, kdy je štěně normálně s mámou a sourozenci.
Nevím, proč jste si ho brali tak brzo, ale když už jste to udělali, tak si to budete muset "vyžrat". To, co štěně dělá, je normální, fyziologické. Normálně spí nalepený na své sourozence, hraje si s nimi, koušou se, tahají o něco, je stále s nimi. Vy je budete muset zastoupit, aby se štěně cítilo dobře, nedá se nic dělat.
Ono jak poroste, tak se začne samo postupně osamostatňovat.

EngieB
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2010 09:33
- Nahlásit

Lososak
Štěně je fakt ještě maličké, já si taky brala smrada dřív, ale takhle brzo nee. Měla jsem výhodu druhého psa, toho by mohl trošku nahradit větší plyšák Jinak kousání musíte převést na hračky postupně, bude to chvíli trvat, prostě se snažte, aby se tahal o hračky a ne o vaši ruku, ale počítejte s několika týdny minimálně Psi prostě okusujou
Že si pes hraje nejraději s váma, je normální, jste živí

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání