| Autor |
Zpráva |
pegas0112
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 19:54
- Nahlásit
Prosím o radu, nebo názor.
Máme trpasličí jezevčici,stáří 14 měsíců. Nejsou s ní větší potíže, ale jedna věc nám dělá starosti. Kačenky bydlí s námi v domku, přes teplé dny může kdykoliv ven na dvorek. Problém nastává v době, kdy jsme v práci. Po návratu domů nás čekají zasliněné dveře v místě pod klikou a odřená místa po tlapkách.
Myslíme si, že chce ven. Marně pátráme po způsobu jak zamezit této aktivitě. Mohou pomoci nějaké odpuzovací prostředky?
Moc děkujeme za každý názor.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 20:03
- Nahlásit
ostrihat drapky a pred odchodem z domu ji alespon pul hodiny pred cumackem mavat burtama tak, aby se vyslintala alespon na 8 hodin dopredu.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2010 23:09
- Nahlásit
pegas0112
Já si myslím, že nechce ven, že chce za pánečkama. Naučit být o samotě.
|
pegas0112
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2010 07:58
- Nahlásit
Dík za názory,hlavně Vlčáčkové. Také bychom to tak viděli, ale ona to dřív nedělala,je to asi od května-to jí bylo jedenáct měsíců.
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2010 09:06
- Nahlásit
pegas0112
No a nezměnilo se něco v té době - buď v domácnosti, v denním režimu, nebo nehárala třeba?
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2010 09:58
- Nahlásit
pegas0112
Moje fenka toto taky dělala v pubertě, naštěstí jí to za nějakou dobu přešlo. U ní to bylo smutkem, když byla menší tak více spala a moc si to neuvědomovala, ale když povyrostla začala být citlivější. Vyřešili jsme to spoustou hraček, kousacích kostiček, atd. ať se nenudí a snažili jsme se jí nechávat doma co nejkratší dobu. Postupem času to úplně odeznělo, znovu jsme natřeli dveře a vše je ok. Ještě mě napadá zkusit dávat pejska do ohrádky.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2010 13:28
- Nahlásit
pegas0112
Mě moje fenečka nechtěla být doma bez nás. Dělala binec, tak jsem jí brala do všech svých prací. Pak měla štěňátka a najednou se mnou do práce nechtěla , jedno jsme jí nechali a byl klid. Spolu zůstávali doma bez problémů.
Když jí bylo 12 let, začala vyvádět znova. Dokonce se několikrát i počůrala u dveří a jednou na stůl. Zničila dveře atd. Bohužel nic nefungovalo. Dělala schválnosti a nešlo odejít ani na krátkou chvilku. Nakonec jsem jí po nějaké době s těžkým srdcem natloukla. Od té doby zase klid.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2010 13:29
- Nahlásit
Psíček
Nejsou dveře ven zároveň dveřmi dovnitř, drahý?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2010 17:00
- Nahlásit
Psíček
Já psal:
že se tam dostane dveřmi ven.
Což pochopitelně znamená asi toto:
že se tam dostane tak, že projde dveřmi ven.
nebo třeba:
že se tam dostane projitím dveřmi ven.
Tak to tedy neznamená. A to víš, pro nás hloupé musí Tvůj génius přesně formulovat.
Poznámka: projít dveřmi je asi tak stejné jako projít zdí. Že by ten pes byl duch? Pak je velmi zajímavý jeho fyzický projev do našeho světa.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2010 22:09
- Nahlásit
Psíček
To je ovšem divné království bez strašidel, zamčených dveří a tajných východů ve zdi.
|
pegas0112
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2010 12:02
- Nahlásit
Martinna
Režim je u nás děsný. Střídáme ranní a odpolední směny, někdy musí být doma devět hodin sama. Takže asi to bude tím.
Hárání vylučujeme, protože je kastrovaná. Ale ten stres ze samoty by mohl být.
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2010 13:03
- Nahlásit
pegas0112
Tak pokud je kastrovaná, tak to je možná ještě horší než hárání. Co já vím, tak po kastraci můžou fenky hodně přecitlivět a stát se neuvěřitelnou závislačkou. Co jí pořídit nějakého kámoše. U nás pomohl i králík, ví že tam není sama a je vpohodě. Nic neničí, ale jde vidět, že jí samota dělá problém. Naštěstí od ledna pracuji z domu, takže je to vyřešené, zůstává sama doma jen občas a na krátkou dobu.
|
Indy
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 22:12
- Nahlásit
pegas0112
A nemůže to bejt jenom puberta? Můj hajzlík byl asi do 8 měsíců v pohodě, pak mu ruplo a začal mi žrát boty - každej den tak jednu (bohužel, vždy si vybral tu pravou, takže se to nedalo ani kombinovat). To dělal třeba 2 měsíce, pak byl třeba 3 měsíce klid a pak si našel vložky do bot. Ještě jsme měli období použitých kalhotek a taky kapes, který dokázal prokousat tak, že jsem to poznala, až když mi klíče vypadly nohavicí na ulici.
Já bych čubinu nějak zabavila - zkus naplnit Kong něčím voňavým a před odchodem jí to dát. A nebo - zamezit jí přístup k těm inkriminovaným dveřím. Třeba jiné oslintávat nebude.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2010 22:32
- Nahlásit
Podle mě je zbytečně dlouho doma a nudí se. Proč nemůže na zahradu? Stačilo by do dveří zabudovat pidiprůlez pro pidipejsky.
|