| Autor |
Zpráva |
žanda
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 09:45
- Nahlásit
Hlídám teď kamarádce hafinu.......dva psy najednou jsem měla naposledy jako holka a já nebyla ten šéf ve smečce, tohle jsem neřešila......
Jak vodíte dva psy na vodítku? Který jde blíž k vaší noze? Sice jsem kdysi na toto téma dostala radu,ale chtěla bych vědět, jak to funguje v dobře zavedných domácnostech )
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 09:54 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
žanda
My jsme velmi špatně zavedená domácnost a moje feny si své místo vybraly samy. A to dodržují mnoho let - mladá blíž, stará dál. Ale možná to bude tím, že mladá je naše štěně, tak se automaticky brala a taky sama cpala do středu - prostě chráněné štěňátko. Už 8,5 roku .
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 10:28
- Nahlásit
žanda
Bucka-vládce a boss u mne a zbytek vně.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 10:37
- Nahlásit
Výše postavený pes blíž u nohy.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 10:51
- Nahlásit
3 psy u nohy, u nás to je teda uplně šumák ))))))
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 10:52
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
u nás to je teda uplně šumák
stejně je to u nás, štěně vodím zásadně u nohy, strašího psa vedle něj, dospělí jak se sami zařadí
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 10:52
- Nahlásit
žanda
u nás chodí 4 psi u nohy v libovolném pořadí, tam kde to není ještě 100% si ho dám blíž, abych mohla korigovat líp.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 10:58
- Nahlásit
No tak mě to bylo řečeno, dominantnější haf blíž k noze......oni se mi tak poskládali sami a mě to přišlo i praktičtější, jelikož fenka je zlatíčko hodný, krakena je přeci jen lepší mít pod dohledem )
Tak má moje dušička pokoj )
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 11:11
- Nahlásit
Na vodítkách moc nechodíme - žijeme v pustině - ale když, tak blíž u nohy pes megazávislák a dál od nohy jeho mladší nezávislá polosestra. Jejich matka se pohybuje opodál, ta už na vodítku nechodí vůbec.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 11:24
- Nahlásit
http://www.stream.cz/video/124490-chuze-u-nohy-od
0:51 - ostrý obrat vlevo
0:59 - zastavení před silnicí
1:04 - se mi rozutekli
http://www.stream.cz/video/320266-nudlickov-a-kapo -mafo
Jinak mě chodili vždycky služebně nejstarší u nohy, vedle něj služebně mladší, atd. A to proto, že takhle se to postupně vlastně učili.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 11:52
- Nahlásit
jak kdy , někdy jde u mě starší, někdy mladší, neřeším to
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 12:17
- Nahlásit
Mě se k noze nevejdou. Spokojím se s tím, že se hemží kolem mě. Nikdy jsem si nevšimla jestli někdo chodí blíž ke mě a jiný dál...akorát oba teriéři se snaží být co nejdál, aby měli co nejlepší výchozí pozici pro útěk
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 12:21
- Nahlásit
žanda
když jdu se psem od našich, tak můj chodí blíž u nohy.Ale jak píšeš, že je to pes jenom na hlídání od kamarádky, tak bych to vůbec neřešila
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 12:26
- Nahlásit
LucieS
Výše postavený pes blíž u nohy.
a nejvyse postaveny pes mezi nohama, ze?
žanda
Tak má moje dušička pokoj)
takove veci vam nedaji spat, slecno zando?
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 12:27
- Nahlásit
no jo holky, ale když vy jich máte nějak moc najednou ) Kruci,asi vyměním byt za domek a chci taky víc hafí.........
impact- dobrý videjko )
|
worick
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2010 13:45
- Nahlásit
Od začátku se seřadili sami, tak jak tu někteří taky píšete - o měsíc starší (tudíž se učil zprvu sám a když přišel druhý, byl už mazák ) chodí dál, mladší, divoký a soustavně s nutností korekcí chodí u nohy. Mají dva a půl roku. Včera jsem poprvé zachytila, že starší vytlačil mladšího od nohy a nutil ho jít za náma. Připadlo mi, že nechce, aby byly problémy, protože to bylo v místě kde vyžaduju právě, aby šli u nohy a aby mladý nedral dopředu
|