Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Štěkání a štěkání..na zahradě....
Autor Zpráva
Fíková
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 15:07
- Nahlásit

Poradíte nějakou fintu? U našeho labroše jsme bohužel nechali rozvinout takový zlozvyk...často když si sedneme na zahradu třeba ke kafču, pořád na nás štěká, což znamená, že che házet balóny a podobně. A prostě chce, abychom si ho všímali...no a právě že to dělá, i když je u nás návštěva - hlavně naši - protože oni mu vždycky ochotně něco házeli..a teď jak na něj? jak se totiž člověk na něj v tu chvíli jen podívá, tak je šťastnej, že upoutal, lítá jako že se chce honit a štěká ještě víc okřikovat ho nemá cenu, protože to on právě vítá jako pozornost. v tu chvíli se nedá ani moc dobře chytit, protože se právě těší, že ho budem honit. Tak jedině přivolat (ale v tu chvíli jen za něco dobrýho), aby si ke mně přišel sednout nebo lehnout, což přijde, ale za chvíli už má zas cukání. Jo, taky máme ještě jednu metodu, že když ho odchytíme jen jak štěkne, tak ho zavřeme "na hanbu" na chvilku - domů do chodbičky - a pak je chvíli klid....no ale nevím....myslela jsem, že pomůže si ho nevšímat, ale on vydrží dost douho v tomhle, přiznávám, vůbec nemáme dopilováno, a právě proto uvítám vaše rady! díky!

romcca
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 15:15
- Nahlásit

Jak je starej?
My máme flata, rok a půl starého, a máme za sebou několik vyštěkávacích období. Nikdy jsme ho netrestali nebo nehubovali, pomohlo vždycky jen trpělivě ingorovat, vůbec si ho nevšímat, dokud nepřestane. Já vím, je to otrava, ale chyba se stala už dřív, kdy se pejsek naučil, že vyštěkáváním dosáhne svého. Hodně zdaru.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 15:52
- Nahlásit

Fíková
mě pomohlo naučit povel štěkěj a ticho nebo ne, ne důraznějčí+vykázat na místo, protože na místě ví, že musí být v klidu, možná by pomohl nějaký dobrý cvičák v okolí a s pejskem víc cvičit, zaměstnat ho.

LucieS
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 16:04
- Nahlásit

Fíková
Mám takový pocit, že štěkání u návštěvy je jen vršek ledovce.
Pejsek se naučil si na vás cokoliv vynutit, umí s vámi dokonale manipulovat tak, abyste dělali, co chce on.
Bude to chtít překopat svůj přístup ke psovi, a taky ho pořádně zaměstnat a unavit.

corgi
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 22:34
- Nahlásit

Fíková
Souhlasila bych s LuciíS - zvykl si vynutit si pozornost. I okřiknutí nebo to, že se zvednete a odvedete ho na hanbu, je pro něj pozornost. Ignorovat, ignorovat, ignorovat. Návštěvy je třeba také "vycvičit" - já jsem taky na lidi nepříjemná, když na sebe nechají mého psa skákat a ještě ho za to hladí. Návštěvám vždycky hned vysvětlím, co nemají dělat - holt se musí přizpůsobit, když už otravujou u mě doma

kachna_
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2010 22:45
- Nahlásit

Fíková
já jsem nikdy "místo" neučila, ale když mi šeltie pije kref, že štěká jak blbá (například, že jsou osatní psi ve vodě), tak jí nejdřív řeknu, ať toho nechá. A když toho nenechá, tak jí prostě odložim. Je to vlastně varianta na to co dělá Kejtlin.

romcca
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2010 10:21
- Nahlásit

jo to jsem taky někde slyšela, že psovi se vleže blbě štěká, že to vleže dlouho nevydrží, to je fakt

kachna_
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2010 10:52 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

romcca
ono to má ještě výchovnej efekt - rodiče vidí, jak "trpí", že kvůli jejich házení "musí" pes ležet pánovi u nohy a snáz přijmou pravidla, jako třeba fajn, než se udělá kafe půjdeme si hrát se psem nebo jeslli chcete házet, děte od toho stolu.
K tomu je ideální dát milému psovi dá oboječek, za nějž je možno psa přidržet na zemi, když mu povel přijde až moc dlouhý.
Nevím, jestli Fíková cvičí. Pokud ano, doporučuju místo lehni třeba hají (nemusí být předpisové, možnozměnit polohu, žužlat hračku), dát nepískací hračku k zabavení se, přecijen vypití kávy chvíli trvá. žvýkací pamlsek ke kávě nedávat pravidelně, aby na něm pes pak netrval a neotravoval, že chce to ucho.

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2010 12:52
- Nahlásit

Jj, Pavlovův reflex, ten teda člověk vyrobí ani neví jak.
Mě takhle jeden vyrobila mamka, která občas chodí spálit za zahradu na louku k potoku pár papírů, má na ně doma extra koš a jednoho krásného dne jí napadlo, že sebou vezme psy, aby se jako vylítali než to spálí. Udělala to asi dvakrát, po třetí jak psi zahlídli koš odpaďák ,ječeli jak na lesy, hnali se k zadní brance a tam ječeli ještě víc.
A já pak musela jak debil chodit dva dny po zahradě s košem odpaďákem než psům došlo, že už žádná vycházka s košem nebude.
Ale popravdě, mě by to taky nenapadlo, že si to takhle psi spojí, tak brzo a navíc ještě s košem, protože jinak na tu louku se vyběhat chodí často

corgi
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2010 17:14
- Nahlásit

Maya
reflex, ten teda člověk vyrobí ani neví jak
Já takhle využila plastový kropáč ke zklidnění psa před králíkem (a šlo by to použít i ke zklidnění před rodičem...). Vypouštíme naše zakrslé králindy na zahradě do výběhu. Když jsme je pořídili a prvně přenášeli, pes bláznil, skákal, štěkal, pak obíhal jejich výběh, "pásl" je, nepřetržitě štěkal. Nepomáhalo ani odložení, ani jiný povel - pes mě ignoroval a dál se bavil. Nuže hodila jsem po něm v nestřežené chvíli nejvyššího drivu plastový kropáč. Reakce byla okamžitá a od té doby jsem to nemusela zopakovat. Stačilo už jen vzít kropáč do ruky nebo jít směrem k němu. Teď už jsou psovi králíci šumafuk, jen když je přenášíme, je excitovaný. V tu chvíli stačí, když vyjdu směrem ke kropáči a je naprostý klid a ticho. Díky ti, plastová konévko...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání