Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Prosím o radu
Autor Zpráva
Vendy a Aaron
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2010 17:06
- Nahlásit

Můj 2-letý ridgeback dneska kousl kámošku mojí ségry do ruky. Nebyla jsem u toho, dozvěděla jsem se to od taťky, mamka jela s holkou k doktorovi. Čeká nás vyšetření u veterináře, ale všechno očkování máme v pořádku. NECHÁPU co to do něj vjelo. Tu holku zná, má jí rád. Dneska k nám akorát nepřišla hlavními dveřmi, ale zahradou a to spolu s mojí ségrou. Z toho co vím, tak je do poslední doby vítal, vrťel ocasem a pak po ní vystartoval. Nechci ho dát pryč. Pomůže kastrace? Jsem z toho v koncích. Potřebuju radu. Popřípadě, když už to jinak nepůjde, tak ho daruji někomu, kdo má s takovými psi zkušenosti, ale rve mi to srdce.

makrel
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2010 17:13
- Nahlásit

Vendy a Aaron
myslím, že už jsme ti tady jednou radili, abys našla někoho, kdo ti pomůže s výcvikem kvůli té jeho "agresivitě" na psy. Udělala jsi to?

LucieS
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2010 18:02
- Nahlásit

Nepomůže kastrace.
Pomůže šikovný odborník, ke kterému se psem budeš pravidelně docházet, a který tě bude učit, jak s ním zacházet.
Buď to uděláš nebo ho opravdu nejspíš budeš muset dát pryč, tak teď jde o to, jak moc pohodlné řešení hledáš...

kejtlin
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2010 20:07
- Nahlásit

Vendy a Aaron
kastrace nepomůže, pomůže kvalitní cvičák, nebo dobrý výcvikář.

Dante
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2010 14:38
- Nahlásit

Kastrace bude mít asi tak stejný efekt, jako kdybys vykastrovala recidivistu a domnívala se, že pak přestane přepadávat lidi...

To, že někoho ve dvou letech pokousal, ještě není konec světa. Ale vzhledem k tomu, že je to velký pes, bys s ním něco dělat měla. Najdi si někoho kdo ti s ním pomůže a sama uvidíš, jestli to bude časem lepší. Pokud ne, hledej dál. Řím taky nebyl vystaven za jediný den...

Vendy a Aaron
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2010 10:03
- Nahlásit

Zpětně jsem se dopátrala toho, že Aarona hodně bolí uši. Nejspíš ho ta holka chtěla pohladit a sáhla mu na ně. Proto po ní vyjel. Ale bohužel jsem na to přišla pozdě.
Jinak byla jsem u veterináře a řekl mi, že Aaron se lidí bojí, proto reaguje tak jak reaguje. Ještě jsem napsala mail panu Desenskému, tak udivím, co na to řekne on. Na cvičák se chystáme příší neděli, ale mám z toho strach.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2010 10:09 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit

Vendy a Aaron
A z čeho máš strach, prosím tě? Máš nevychovaného psa, tak můžeš být ráda, že snad narazíš na dobrého výcvikáře, který ti s ním pomůže. Teda hlavně naučí tebe jak se psem pracovat, protože někde děláš chybu.

Nech si poradit a začni se psem znovu, jinak a líp.

Z kama jsi? Třeba je někdo poblíž a doporučí ti kvalitního výcvikáře (ideálně takového, který se zabývá odstraňováním nežádoucího chování a ne jen výcvikem poslušnosti).

A k těm uším - co s nimi má? Jen si na ně nenechá sáhnout, protože nechce a nebo má třeba zánět a bolí ho? Nesnažíš se to jen omlouvat...?

Vendy a Aaron
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2010 15:53
- Nahlásit

pawLINka
Ne neomlouvám to, má v obou uších vyrážky a nenechá si na uši sáhnout. Bolí ho to i když se do nich škrábne a pořád klepe hlavou.

Jsem z Moravy, bydlím blízko Vsetína, ale psala jsem tu, že už mám domluvený cvičák příští neděli.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání