Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / royal canin
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
scarleth
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 13:04
- Nahlásit

veterinářka mi řekla, že jí nemám dávat granule pro štěňata ale rovnou pro dospělé psi mimi plemen, že prý tak zůstane spíš menší.... ale není to nějaké drastické? tím jí asi ošidím o ty správné živiny, nebo ne?

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 13:09
- Nahlásit

scarleth
Výška je daná geneticky, maximálně jak píšeš jí můžeš špatnou výživou podtrhnout a bude pak menší z podvýživy, ale neřekla bych, že takovou podvýživu, která ovlivní výšku, může způsobit zkrmování receptury pro dospělé štěněti.
Každopádně bych veterináře za tuto radu poslala někam a chodila k jinému.

scarleth
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 13:11
- Nahlásit

Maya
no takže se mám radši držet granulí pro juniory?

NikisekX
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 13:20
- Nahlásit

scarleth

No jistě... štěňata potřebují přísun živin víc než dospěláci... to nechápu jak ti tohle veterinářka mohla říct

scarleth
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 13:25
- Nahlásit

NikisekX
no tak to abych nejen změnila granule ale i veterinářku

NikisekX
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 13:26
- Nahlásit

scarleth

to teda to je jak kdyby děti místo mateřskýho mléka dostávali rovnou hamburger třeba

Saita
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 13:30
- Nahlásit

Vážně mě někdy fascinuje co někteří veterináři dokáží říct a lidi to samozřejmně považují za dogma, vždyť je to odborník.

Zrovna tu hlídám smečku jorků, baští RC a žijí, dýchají. Já sice svoje krmím jinými granulemi ale budiž. Jedna fenka je prťkatá i když je skoro dospělá pořád baští štěněčí aby ještě trochu přibrala a pak je tu tříměsíční štěně, na které dohlížím aby pořádně jedlo. Není nijak přerostlé, tlusté ani se mi nezdá že by nějak za tu dobu co tu je povyrostlo(a že se docela futruje). Ale oni třeba jorci rostou tak že nic nic a najednou hup a všimneš si že je o pořádný kus větší. No a pak zase asi tak týden dva nic a najednou hup on zase pořádně povyrostl. Do těch čtyřech až šesti měsíců rostou rychle ale pak už se ten růst zastavuje a jde to pomalinku.

scarleth
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 13:35
- Nahlásit

a co si myslíte o obyč Pedigree, Friskies... můžete mi říct, když budu číst to složení na granulích, co a v jakých poměrech by to tam mělo být? Měla jsem takovou radost, že jí dávám royal a že jsou to dobré granule a teď zírám

scarleth
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 13:37
- Nahlásit

a co si myslíte o Perfect fit? na to jsem nedávno narazila v obchodě... píšou na obalu 20% drůbežího masa? to je na granule dost nebo málo?

NikisekX
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 13:38
- Nahlásit

scarleth

Pedigree a Friskies.. tam je na prvním místě obilovina.. takže zase špatně.. Jako já nevim nám osobně vyhovujou granule Chicopee

Saita
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 13:45
- Nahlásit

No Pedigree a Friskies bych se vůbec nezatěžovala. To jsou šroty a Perfect fit je to samé.

scarleth
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 13:53
- Nahlásit

no a pod jakým heslem mezi tím vším na obalech mám hledat to maso?? po čem tam mám teda jít a v jakých poměrech? no to je fakt na vystudování

NikisekX
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 14:01
- Nahlásit

scarleth

Když zapátráš v té diskuzi tak tam to je rozebraný do hloubky řekla bych... ale na prvním místě by mělo být maso... jenže né vždy i když to tam je napsaný tak tomu tak je žjo...

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 14:02
- Nahlásit

scarleth

http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_10213_0.html

Saita
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 14:02
- Nahlásit

Musíš hledat kolik krmivo obsahuje masové moučky(kuřecí, krůtí, jehněčí atd, ne drůbeží nebo maso a výrobky živočišného původu), pak taky kolik čerstvého masa(ale tam je třeba počítat že maso ztratí až 70%vody, takže ten obsah masa může být minimální). To samé platí u obilovin. Vždy to musí být rozepsané, rýže, kukuřice, pšenice atd. Ne jen název obiloviny a představ si pod tím co chceš, žádné výrobky rostliného původu.
No a taky když budeš mít granule kde na prvním místě bude kuřecí moučka a pak na dalších místech, rýže, kukuřičná moučka, kukuřice, rýžový gluten tak asi to maso zrovna na prvním místě nebude, protože dál je spousta obilovin, které dohromady přebijí tu kuřecí moučku.
Když budeš mít složení kuřecí moučka(30%), rýže, čerstvé kuřecí maso, kukuřice tak už by mohla být situace jiná.

scarleth
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 14:14
- Nahlásit

a co K-9??

Kompletní suchá kanadská granulovaná krmiva k-9 vyrobená z kuřecího masa a drobů, stabilizovaného kuřecího tuku, obilného lepku, kukuřičné a pšeničné moučky, sušeného mléka. Krmiva jsou velmi chutná, protože jsou vyrobena převážně z masové kaše a jen částečně z mouček. Krmiva K-9 jsou obohacena všemi potřebnými vitamíny a minerálními látkami, takže pokrývají veškeré potřeby psů. Podle stáří, pracovního zatížení a kondice psa je potřeba vybrat příslušnou vhodnou formuli:

proteiny min. 28.0%
tuky 18.0%
vláknina 2.0%
popeloviny 6.3%
vlhkost 10.0%
vápník min. 1.3%
fosfor 0.9%
měď 15.0 mg/Kg
zinek 140.0 mg/Kg
vitamin A min. 8,000.0 IU/Kg
vitamin D3 min. 1,000.0 IU/Kg
vitamin E min. 60.0 IU/Kg
vitamin B6 min. 1.5 mg/Kg
metabolizovatelná energie 3760 kcal/kg

tak teď mi řekněte, co z toho poznám?

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 14:20
- Nahlásit

scarleth
Nic. Chybí ti složení.

pajda222
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 14:22 - Změnil/a: pajda222
- Nahlásit

Po K-9 mi pesani průjmovali.

Složení : moučka z kuřecího masa, kukuřice, pšenice, pšeničné klíčky, drůbeží tuk, drůbež a drůbeží produkty, kuřecí vnitřnosti, vitamíny a minerály.
Procento bílkovin: 22.00 %. Procento tuku: 12.00 %
Druh obilniny: kukuřice, pšenice, zdroj živočišných bílkovin: drůbež, zdroj minerálních látek: anorganický.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 14:27
- Nahlásit

scarleth
Ja jim krmim a v pohodē, oba psi mam vetrinarni dietu. Ptala jsem se na to 4 vetu a všichni mi rekli, ze jsou dobry, ze s tim rakovinotvornym konzervantem je to blbost, ze to by muselo byt v mnohem vetsim mnozstvi. Psi mi rozhodne netloustnou.

pajda222
Mimochodem dik moc za tu radu s tim syrovym hovēzí, hrozne to psum prospivá, uz se osvalujou, na to, co má tu nohu fakt spatnou je videt velky zlepšení!

Martinna
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 14:31
- Nahlásit

scarleth
Hele a co ty FirstMate Pacific Ocean Fish Puppy je to pro malé a střední plemena.

Složení:
bramborové vločky, sledová moučka, výlisky z dřeně rajských jablek, kuřecí tuk, rybí olej, difosforečnan vápenatý, cholin chlorid, propionan vápenatý, extrakt z juky, zinek, železo, mangan, měď, jód, kobalt, selen,vitamín E, Vitamín B2, niacin, pantothenan vápenatý, vitamín B1, vitamín A, vitamín B6, kyselina listová, biotin, vitamín B12, vitamín D3, hydrolyzát korýšů (zdroj glukosaminu)

Já jsem teda s touto značkou hodně spokojena.

Mika
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 14:43
- Nahlásit

scarleth

hele royal canine je srot. Nie tak velky ako pedigree, frisies a podobne lahodky, ale stale je to srot. Co je este horsie, tvaria sa ako hrozne kvalitne granule, kopec veterinarov ich predava, a pritom to nic nemeni na fakte, ze za porovnatelnu sumu kupis omnoho lepsiu znacku.

Inak, nechcem sa hrat na mudru, ale ked ti pribera, co jej davat mensiu davku? Bez ohladu na to, co hovoria tabulky, davku musis prisposobit dispoziciam psam. Takze ked je tlusta, tak jej logicky dam menej nazrat nie?

scarleth
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 14:54
- Nahlásit

Mika
jojo díky, není tlustá, jen to co přibrala dříve na jiných granulých asi za 3 tádny, tak na těchto dohnala ani ne za týden, což je velká změna a dávku jí dávám i tak o dost menší než píšou na granulích a i tak...

scarleth
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 15:03
- Nahlásit

Martinna
díky, vypadá to docela dobře

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 15:04
- Nahlásit

zuzanarosakova
ale veterináři fakt nejsou odborníci na stravu. Podle nich by scarleth dávala granule pro dospělého pejska, moje mamča calibru a mnozí další bůhvícoještě, vždyť i pedigree doporučuje veterinář (tuším leoš železný?). Uvědom si, že to ten pes žere celý život denně (nic to nemění na tom, že samozřejmě raději budu mít psy na předraženém fujtajblu, který jim dělá dobře než na holistické bio značce, po které průjmují). My jsme za měsíc na mase nasvalili psa, který byl dva roky v útulku téměř bez pohybu

NikisekX
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 15:06
- Nahlásit

kachna_

Nedivila bych se kdyby to ta veterinářka co jí RC doporučila i sama prodávala

scarleth
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 15:09
- Nahlásit

NikisekX
ale ona mi nedoporučila royal, ona mi jen řekla, ať jí dávám rovnou pro dospělé trpasličí psy, pokud nechci mít moc velkou čivku. Značku ať si vyberu jakou chci.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 15:11
- Nahlásit

scarleth

Jasný no... ale stejně to je kec... štěňata potřebují živiny.. opravdu raději kupuj štěněcí...

argosek
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 15:16 - Změnil/a: argosek
- Nahlásit

NikisekX

Jasný no... ale stejně to je kec... štěňata potřebují živiny.. opravdu raději kupuj štěněcí...

presne tak, ja sice krmim masem, ale dospelakum davam slepice, a stenatkum kurata, jelikoz by jinak mela nevyvazeny prijem vapniku a rapiku.

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 15:33
- Nahlásit

porovnání složení

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2010 16:06
- Nahlásit

kachna_
Já vim, že veterinári nejsou odborníci na stravu, proto jsem se ptala vicero. Mam sensitivity control, protože mi po všem pes prujmoval tak, že byl na kapačkách. A pro druhyho psa mobility support kvuli kloubum. Doporučili mi to na Jaggy v Praze a s nima mám jen ty nej zkušenosti. Každopádnē mi prijde, že když tady na foru každej druhej pejskar ví, jak moc jsou RC škodlivé, tak že by to mohl vēdēt minimálnē jeden veterinári a rict mi to, ne?

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání