| Autor |
Zpráva |
scarleth
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 09:45
- Nahlásit
prosím můžete mi říct svůj názor na granule royal canin. jaké s nimi máte zkušenosti. Jsem nováček, mám 11 týdenní čivavku a tyto granulky jí moc chutnají, ale zdají se mi dost mastné a závratně po nich přibírá ) ale je fakt, že voní ) můžete doporučit třeba i nějaké jiné přímo pro trpasličí plemena? děkuji
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 10:30
- Nahlásit
http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_10213_0.html
|
scarleth
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 11:04
- Nahlásit
Maya
díky , ale to je dost diskuze o ničem
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 11:05
- Nahlásit
scarleth
to je diskuze o granulích. Co bys chtěla jiného?
|
scarleth
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 11:36
- Nahlásit
no tak v první řadě odpověď na konkrétní dotaz a jinak co se tamté diskuze týče.... vždyť tam řeší kraviny... nic věcného
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 11:40
- Nahlásit
Stejně se ti tu zase rozjede diskuze, že někdo ty granule chválí, někdo je odsuzuje.. to si prostě nevybereš.. jednomu psisku seděj druhýmu ne..
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 11:52
- Nahlásit
scarleth
Tak to sis to asi nepřečetla celý, řeší se tam vše podstatné o granulích a dost konkrétně. Jestli tě nebaví to číst, tak to máš asi smůlu, pochybuju, že bude někoho bavit psát to samý sem podruhý.
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 11:57
- Nahlásit
Já myslím že ani do tamtoho fóra se to nepsalo poprvé:-D
|
scarleth
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 12:08
- Nahlásit
NikisekX
asi máte pravdu, jen jsem chtěla radu nebo jestli má někdo stejnou zkušenonost
|
scarleth
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 12:10 - Změnil/a: scarleth
- Nahlásit
Maya
mě by stačila úplně jednoduchá odpověď na můj dotaz , nemusím nutně číst tamty dohady, které se tematu vůbec netýkají
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 12:11
- Nahlásit
scarleth
To je jasný, já to chápu taky jsem tady byla jednou nováček Ale ono prostě nejde jednoznačně říct názor na nějaký granulky... Každej preferuje něco jinýho i já osobně. Někomu se líbí složení, někomu ne.. Nějakej pejsek je má rád, některej po nich třeba hubne... to chce prostě zkusit. A když ti seděj a vyhovujou tak proč měnit žjo
|
scarleth
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 12:12 - Změnil/a: scarleth
- Nahlásit
staropramen
tak mi napište Vy váš názor, když sem nakukujete
|
scarleth
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 12:15
- Nahlásit
NikisekX
no to je jasný, no mýmu psíkovi by asi vyhovovaly, dlabe jako protržená a cena je mi jedno. Co se týká složení - moc nevím, jak to posoudit, ale snad dobré. Spíše mě děsí to, že to je čivava a čivava nemá mít 5 kg a kupodivu když jsme přešli z granulí od chovatelky na tyhle royalky, tak kyne dost rychle a to se spíš trošku děsím jinak jí chutnaj, takže to je dobře
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 12:16 - Změnil/a: pajda222
- Nahlásit
Já RC krmím a jsem navýsost spokojenej, nedávno jsem zkusil tady taky dost propagovanou Acanu a z černejch psů jsem měl najednou lišky.Tak jsem se rychle vrátil na RC. Vím, že to složení vůbec neodpovídá ceně, ale když vidím, že to psům sedí a můžou mít všichni stejnou značku, tak to složení neřeším. Navíc jsou pro psy hodně chutné. I stařík, kterej se ve žrádle vždy rejpal vymete misku za pár vteřin.
Dávám tedy menší dávku, než píšou, jelikož po něm dost přibejvaj na váze. Takže vlastně aj ušetřím.
|
scarleth
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 12:27
- Nahlásit
pajda222
díky, konečně nějaké info viďte že hodně přibejvaj? to jsem zírala a ono je to složení nějaké nic moc? víte jsem pejskař pár týdnů a každej samozřejmě řekne něco jiného...
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 12:29
- Nahlásit
scarleth
Zkus na internetu mrknout na složení RC a nějakejch Tesco granulí a uvídíš rozdíl
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 12:31 - Změnil/a: pajda222
- Nahlásit
scarleth
Je to samá kukuřice a ta jako krmivo není moc vhodná. A taky je tam nějaká ta konzervační látka(už ji nepamatuju jak se jmenuje), která je prý rakovinotvorná.
Ale jak říkám, už jsem těch granulí opravdu vyzkoušel hodně a po těchto na tom jsou pesani opravdu dobře.
Psala jsi, že cenu neřešíš, to se nedivím, když máš čivavu, ta toho opravdu moc nesežere.
Když neřešíš cenu, být tebou, zkusím Artemis, ten je taky dobrej ale na mě moc drahej.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 12:31
- Nahlásit
scarleth
Fajn, tak stručně - Rc - konzervované rakovinnotvornými látkami, skoro žádné maso, jen samé obiloviny = krmení pro slepice, proto ti po nich pes tloustne, kukuřicí vykrmíš všechno, drahý jak pr...e, za tu cenu i levněji koupíš opravdu kvalitní granule, no a kteé to jsou, viz můj odkaz
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 12:35
- Nahlásit
Názor nemám,nevlastním mikro plemeno a nekrmím těmito granulemi
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 12:35
- Nahlásit
staropramen
Tak sem nelez
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 12:36
- Nahlásit
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 12:39 - Změnil/a: staropramen
- Nahlásit
Pajdo,polib mi prd*l,autorka tématu chtěla můj názor,podívej se výš a nebo mlc
|
bramboracka
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 12:39
- Nahlásit
Karcinogenní konzervanty - ne, děkuji.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 12:44
- Nahlásit
staropramen
Ano, chtěla tvůj názor, ale ty opět žádný nemáš. Jak ty to děláš, že všude vlezeš, ale z tebe nevyleze nic? Teda až na nějaké to .....
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 12:47
- Nahlásit
Jedno tema z deseti není všude :-D nauč se aspoň základy matematiky než zacneš prudit
|
scarleth
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 12:50
- Nahlásit
Maya
ok díky moc, já jsem tam pravda snad vůbec nenašla kolik je tam procent masa
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 12:51
- Nahlásit
scarleth
skoro žádný
|
scarleth
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 12:52
- Nahlásit
pajda222
joooo to byste se divil, je docela žravá )) ale jasný žádný obr to není, díky
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 13:01
- Nahlásit
scarleth
já jsem tam pravda snad vůbec nenašla kolik je tam procent masa
protože se to nemusí uvádět. Jen musí být suroviny srovnané od nejvíc, po nejmíň zastoupenou
Psům obecně dost sedí a chutná a tloustnou po něm.
Jestli ti žere všechno, nemusíš se bát, když si vybereš granule, které nebudou zrovna pidi. V dospělosti to potom bude spíš výhoda, tím chroupáním by se měl lépe obrušovat zubní kámen - častý problém miniplemen. A jestli ti tloustne, tak pozor na kupované pamlsky a piškoty. Spíš si uvař kuřecí nebo nakrájej na pidikousky sýr.
V tématu co posílala Maya se dočteš hodně informací, zkus tak od osmé stránky, kde končí dohady maso x granule.
|
scarleth
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2010 13:03
- Nahlásit
kachna_
to zírám, díky moc za radu no tak asi najdeme jiné granulky
|