Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Záchranářina
Autor Zpráva
Žanetka
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2010 20:20
- Nahlásit

Ahoj,
našel by se někdo, kdo se věnuje se svým pejskem záchranařině?

Žanetka
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2010 20:46
- Nahlásit

Nebo abych nebyla moc náročná, alespoň někdo,kdo se o záchranařinu trošku zajímá?

EvaK
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2010 21:36
- Nahlásit

a co konkrétně bys chtěla vědět?

Žanetka
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2010 21:42
- Nahlásit

Spíš si jen tak popovídat. Chtěla bych se k záchranářům se svým pejskem, berńákem, vrhnout, ale jsem v tomto směru úplný začátečník, ta myšlenka mě začala hlodat teprve před pár týdny, tak spíš jen tak posbírat nějaké rady, poznatky a zkušenosti od ,,zasvěcených"

EvaK
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 18:11
- Nahlásit

tak piš co tě zajímá... jakou oblast bys třeba chtěla zvolit?

Žanetka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 18:39
- Nahlásit

Mám berňáka, teď mu bylo 18 měsíců, ale nikdy jsem s ním nechodila na cvičák, takže máme jen tu základní poslušnost z domova, žádné obrany, stopování, štěkání na povel... je to spíš takový domácí lenoch, takže si nejsem jistá jestli by byl ten pravý, ale v červenci si jedeme pro fenku, také bernici a s tou bych se chtěla na výcvik zaměřit už odmalička, chtěla bych sutiny nebo vyhledávání. Ty jsi u záchranářů?

EvaK
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 19:10 - Změnil/a: EvaK
- Nahlásit

jo jsem ... no stopování potřebuješ pro vstupní zkoušku ZZZ určitě, potom už ne pokud by ses nechtěl zaměřit speciálně na stopy. na sutiny potom od malička vodit na nepříjemný povrch, budeš potřebovat zákaldní poslušnost a motivaci najít osobu - tedy na žrádlo nebo na odměnu, kterou má figurant. jinak s berňákem bych si troufla i na vodní záchranařinu, plochy spíš ne, v létě by mohl běhat a štěkat nespolehlivě kvůli vedru. i laviny by klidně dělat mohl. ovšem u nás jsou většinou lidi zaměřeni na plochy a sutiny, málo z nich dělá vodu (a když už tak hlavně vyhledání utonulých) a laviny taky málo, protože tam má monopol horská služba.

Žanetka
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 19:15
- Nahlásit

A jestli se můžu zeptat kde u záchranářů jsi?

EvaK
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2010 20:42
- Nahlásit

Jihomoravská brigáda

Žanetka
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2010 13:49
- Nahlásit

Tak to jo, já jsem z plzeňského kraje. A jak jsi se k tomu dostala?

VZuzka
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2010 20:20
- Nahlásit

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jaké jsou podmínky pro to, stát se členem Jihomoravské brigády?

EvaK
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2010 20:41
- Nahlásit

mno tak nějak mi nepadla do oka lovečina, mám retrievra, akčního, nenápadně mě to lákalo, hlavně voda, tak jsme se tak nějak odhodlali když měla psice cca rok a něco se zeptat, pak jsme začali jezdit na tréninky, udělali si vstupní zkoušky...

VZuzka: přijít se osobně přihlásit vedoucímu, jezdit na cvičení, dělat figuranta, celkově aby byla vidět snaha a zájem. jako čekatel se platí nějaký poplatek, ale to ti neřeknu kolik, ideálně během čekatelství si udělat ZZZ neob RH-E nebo obojí, preferovanější jsou ZZZ.

VZuzka
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2010 22:40
- Nahlásit

Ahoj Evi, diky moc za informaci, je fajn, ze jste otevreni novym zajemcum, tak to se mozna nekdy potkame

EvaK
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2010 18:53
- Nahlásit

jj není zač... právě odíždím na14 dní cvičit vodu tak se nebojte že bych se urazila a neodpovídala, ale budu bez možnosti netu.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání