Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Dá se obedience cvičit bez cvičáku?
Autor Zpráva
kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 07:32
- Nahlásit

Pojedu si pro štěně, chtěla bych s ním dělat obedience. Pokud nemám zkušenosti se cvičákem, myslíte, že mám reálnou šanci se psem složit aspoň nižší zkoušky?
Není to můj první pes, zkušenosti s výcvikem dle nějakého řádu ale nemám. Mám možnost si zaplatit pár hodin na klas. cvičáku.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 07:38
- Nahlásit

kachna_
asi si přečti zkušební řád OB - první dva cviky jsou odložení ve skupině - čili potřebuješ další psy. Cvičit bez cvičáku se určitě dá, ale v závěrečné fázi stejně budeš potřebovat někoho kdo ti řekne jak to vypadá.... Ob hodnotí přesnost a rychlost vykonání cviků.

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 07:51 - Změnil/a: VerčaZ
- Nahlásit

Já si možná na rozdíl od Vlasty myslím, že je to spíš naopak. Nejdřív bych někam zajela - seminář, výcvikový víkend nebo minimálně zkoušky či závody. Abys nezačala dělat chyby a abys věděla jak na to a čeho se vyvarovat. Některé věci jsou specifické, např. čtverec. A potom si můžeš klidně cvičit sama, jen občas odkládat psa s jinými, ale i třeba cvičit vedle skupinky psů ostatní cviky - je to jako na kterékoli jiné akci, za páskou ostatní startující a diváci se psama a i když u zkoušek cvičíš jakoby sama, jsi v kruhu s rozhodčím a stewardem, se kterým komunikuješ, minimálně mu potvrzuješ, zda jsi připravena před každým cvikem. Někteří psi stewarda můžou řešit, viděla jsem, jak pes ukázkově přinesl aport přes překážku a předsedl před stewarda, který stál vedle páníčka. Běžné to není, ale chce to zvykat na člověka, který na Tebe mluví a ty mu odpovídáš i když už Ti pes hezky sedí u nohy.

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 07:55
- Nahlásit

Jo, a ještě u OB1 Ti aport odnáší a pokládá steward a psi, kteří jsou zvyklí, že ho páníček odhazuje najednou můžou zazmatkovat. Chce to prostě člověka, který Ti bude takovéhle věci při výcviku občas dělat.

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 07:56
- Nahlásit

Vlasta
první dva cviky jsou odložení ve skupině
to by problém nebyl, na to můžu využít klas. cvičák a vlastní psy. Ti ho zvládají.
Ob hodnotí přesnost a rychlost vykonání cviků.
no právě. Já nikdy na přesnost necvičila. Tzn. alespoň klas. cvičák by to chtělo.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 07:58
- Nahlásit

kachna_
Jj, já jsem to mínila tak, že už víš o čem OB je, že jsi to viděla a víš jak na to - to si potom spoustu věcí uděláš sama, ale pokud ne tak je fakt lepší spolehnout se na někoho kdo to už cvičí a ví jak to má vypadat.

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 08:14
- Nahlásit

kachna_
Jsem zvědavá, jak vám to půjde, nějak si nedovedu představit ten temperament vlčího a přesnost.
Ale na druhou stranu vím, že v USA se s keesama cvičí OB hodně a celkem úspěšně.
Jinak s belgánama a myslím, že i s velkou špickou cvičí OB chovatelka Stříbrný rybník, má webovky, a i jinak je skvělá cvičitelka, klidně jí kontaktuj, určitě ti ráda poradí jak se špicem na OB.

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2010 08:17
- Nahlásit

kachna_
Já nikdy na přesnost necvičila. Tzn. alespoň klas. cvičák by to chtělo.
Já být Tebou, tak bych spíš než pár hodin strávených na klasickým cvičáku věnovala nějakému obedience semináři. Čímž vůbec nemyslím, že by cvičáky byli špatné, ale proč jít někam cvičit, kde z toho pro obedience využiješ jen zlomek, to jdi radši hned na obe výcvik.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání