Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Retrívr nemá rád cvičení, poraďte :-(
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 18:17
- Nahlásit

Tak dnes jsme zkoušeli vepřovou šunku. Kousek procházky chutnala, ale jak jsme přišli na místo, kde to Rocky neznal, tak šunka nezájem, aport nezájem. Na přivolání přišel (ne uplně nadšeně), ale šunku si nevzal. Vypadalo to, že ho obtěžuje i pochvala a poplácání a už už chtěl zas jít čuchat a šmejdit....asi nakonec dojde na tu smradlavou rybu

kejtlin
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 18:35
- Nahlásit

zuzanarosakova
tak zatím cvič tam kde to dobře zná, nebo ho unav než jdeš dělat zbytečně si kazíš poslušnost.

EvaK
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 18:37
- Nahlásit

řekla bych, že tě tvůj pes má (s prominutím) také totálně v paži... nerespektuje tě jako vůdce smečky
tím, že se mu vnucuješ a mazlíš ho se mu podřizuješ, tzn. proč by tě měl poslouchat, přijít na zavolání atd.
nejspíš je i ve stresu z toho, že má "dělat" vůdce smečky (i když třeba ani nechce) - nerebe si pamlsky...
šunka nezájem - chtěl si jít čuchat - vůbec pro něho nejsi vedoucí, za kterým se prostě jde.

to, že druhý pes doma poslouchá ještě nic neznamená, Rocky je prostě dominantnější typ, jiná povaha, takže jeden se může chovat takto, druhý úplně jinak

měla bys začít rychle něco dělat, protože se můžeš ocitnout v situaci, kdy půjde psovi o zdraví, o život a ty nebudeš schopna ho přivolat.. nejde jen o běžné cvičení doma nebo na cvičáku...

(btw měla bych pro tebe tip na akci, kde tohle všechno řeší, ale nehodlám tady z toho dělat inzerci, kdybys měla zájem poskytnu informace)

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 18:52
- Nahlásit

EvaK
řekla bych, že tě tvůj pes má (s prominutím) také totálně v paži... nerespektuje tě jako vůdce smečky
tím, že se mu vnucuješ a mazlíš ho se mu podřizuješ, tzn. proč by tě měl poslouchat, přijít na zavolání atd.

tak to ho nemám vůbec mazlit? Nebo, jak to mám udělat, aby mě respektoval?
abtw, ten druhý pes je mnohem dominantnejší, je větší, všechno Rockymu bere, když Rockyho mazlim, přiletí a sedne si mu na hlavu. Rocky neni ani trochu dominantní, dneska na tý procházce se mu jednu chvíli klepaly nohy, jak byl po..., že jsme někde kde to nezná.

kejtlin
tak zatím cvič tam kde to dobře zná, nebo ho unav než jdeš dělat zbytečně si kazíš poslušnost
ale na cvičáku mi řekli, že má chodit hodně na nový místa, mezi psy atd. Tak myslíš, cvičit tam kde to zná a na procházku do neznáma, ale bez cvičení??

kejtlin
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 18:56
- Nahlásit

zuzanarosakova
cvičit tam kde to zná a na procházku do neznáma, ale bez cvičení
přesně

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 19:02
- Nahlásit

kejtlin
DIK

EvaK
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 19:21
- Nahlásit

zuzanarosakova
"tak to ho nemám vůbec mazlit? Nebo, jak to mám udělat, aby mě respektoval?
abtw, ten druhý pes je mnohem dominantnejší, je větší, všechno Rockymu bere, když Rockyho mazlim, přiletí a sedne si mu na hlavu. Rocky neni ani trochu dominantní, dneska na tý procházce se mu jednu chvíli klepaly nohy, jak byl po..., že jsme někde kde to nezná."

když sama přijdeš a dlachníš psa vnucuješ se mu.. dáváš najevo podřízenost.
když přijde on sám se pomazlit tak se mu taky hned nevěnuj, nadřízenost se dává najevo i tím, že od tebe vyžaduje pozornost, činnost atd.

otázkou je, zda to co hodnotíte u druhého psa jako dominanci vůbec dominance je. to, že druhý pes přiletí a chce taky mazlit je dominance ale vůčí vám, ne vůči Rockymu...

pokud se mu na procházce klepaly nohy je nejistý v prostředí, jak jsi to řešila? šla jsi ho utěšovat a říkala "neboj se"? nebo jsi šla sama sebejistě dál...?

řekla bych, že tohle není problém na diskuzi po internetu, ale na to, aby ses sebrala a se psy (nebo psem - ale pokud se i druhý chová tak jak popisuješ tak klidně oba) někam zašla pro odbornou radu. dost projevů chování se vyhodnocuje jinak když člověk psa vidí, jak se chová v určitých situacích, ke smečce, k tobě atd.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 19:32
- Nahlásit

EvaK
když sama přijdeš a dlachníš psa vnucuješ se mu.. dáváš najevo podřízenost.
když přijde on sám se pomazlit tak se mu taky hned nevěnuj, nadřízenost se dává najevo i tím, že od tebe vyžaduje pozornost, činnost atd

hele ale jako, na co bych toho psa měla, když ne na mazlení?? Proto mám GR a ne staforda nebo něco.

otázkou je, zda to co hodnotíte u druhého psa jako dominanci vůbec dominance je. to, že druhý pes přiletí a chce taky mazlit je dominance ale vůčí vám, ne vůči Rockymu...

no Rambo je dominantní na Rockyho ve všech směrech. Když jim dám kosti, sebere svojí i Rockyho. Naskakuje na něj jak na fenu, odháněl ho od misky (to jsme ho odnaučili). A při tom Rambo je ovladatelnější než Rocky.

pokud se mu na procházce klepaly nohy je nejistý v prostředí, jak jsi to řešila? šla jsi ho utěšovat a říkala "neboj se"? nebo jsi šla sama sebejistě dál...?

jasně, že jsem ho utěšovala. Chudák pes, přece ho nenechám se tam klepat. On je hrozně jemnej pejsek, být tvrdá na něj vůbec neplatí!

řekla bych, že tohle není problém na diskuzi po internetu, ale na to, aby ses sebrala a se psy (nebo psem - ale pokud se i druhý chová tak jak popisuješ tak klidně oba) někam zašla pro odbornou radu. dost projevů chování se vyhodnocuje jinak když člověk psa vidí, jak se chová v určitých situacích, ke smečce, k tobě atd.

chodíme na cvičák pro retrívry, tam jsou snad odborníci

makrel
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 19:34 - Změnil/a: makrel
- Nahlásit

zuzanarosakova
ne staforda nebo něco.
Je to mimo téma, ale neznám moc mazlivěších plemen než jsou stafordi nebo něco

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 19:36
- Nahlásit

makrel
jo tak sorry, jsem nevěděla, co dát za příklad.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 19:38
- Nahlásit

zuzanarosakova
no, pokud se pes klepe a je nejistý tak neutěšovat, jen říct jdeme dál a nevšímat siho, tím, že ho utěšuješ mu dáš najevo, že se něco děje a přitom se nic neděje, to samý platí i u veta, žádný z mých 11ti psů tak nejdou se strachem ani je tam nemusím táhnout.
každý pes když něco dostane, tak mu to druhý pes nesmí vzít-vykaž druhého psa na místo a tam musí být dokud druhý pes nedožere, mám i starší pejsky a mlad´oši to mají většinou snědené dřív a nedovolí si to jinému psu vzít, ani když odejdu.
to že chodíš na cvičák pro retrívry neznamená, že tam jsou odborníci!!!!!

makrel
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 19:39
- Nahlásit

zuzanarosakova
to mě jen tak napadlo, protože naše fenka byla tak šílený mazel, že to bylo někdy až nesnesitelné

EvaK
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 19:49 - Změnil/a: EvaK
- Nahlásit

Kejtlin to přesně vysithla... cvičák pro retrievry ještě neznamená, že tam jsou odborníci... my taky máme na cvičáku sedm výcvikářů a něco naučí tak dva...

pokud máš psa na mazlení tak potom nečekej, že tě bude poslouchat. nedivím se psovi, že chce mít svůj klid a pro ten klid nechodí na přivolání a raději si dělá co chce. na mazlení je plyšák, ten nevyžaduje hierarchii smečky. já se se svou fenou (btw taky retriever) mazlím, ale nevnucuju se jí, když přijde ona neskočím jí hned kolem krku a kupodivu nám vztah funguje a veškeré cvičení taky.

hierarchii mezi dvěma psy vyřeší vůdce smečky, ty jim musíš ukázat, že Rambo nemá co brát Rockymu kosti. to, že je jeden ovladatelnější nic neříká o tom kdo je v jejich dvojici nadřazený... a už vůbec to nesouvisí s pozicí tvojí a psů... tam musíš být nadřazena oběma, což nejsi ani u jednoho podle toho co píšeš.

o utěšování už tu psala opět Kejtlin, pes se nikdy neutěšuje, ty svým chováním a sebevědomím vůdce mu dáváš najevo, že se nic neděje, v momentě kdy ho jdeš utěšovat nebo říkáš "neboj se" (řečí, náladou i tělem) to pes vycítí a znejistí o to víc, defakto mu říkáš, že se má začít bát, protože je čeho se bát

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 20:49
- Nahlásit

kejtlin
no, pokud se pes klepe a je nejistý tak neutěšovat, jen říct jdeme dál a nevšímat siho

jako já ho neutěšuju nějak histericky, jako, že se něco děje. Prostě pro něj dojdu, když je tam zaseknutej a řeknu "pojd honem", jakože se nic neděje. To vim, že pes vnímá náladu pána a že se má dělat, jakože se nic neděje.

EvaK
pokud máš psa na mazlení tak potom nečekej, že tě bude poslouchat. nedivím se psovi, že chce mít svůj klid a pro ten klid nechodí na přivolání

ale Rocky za mnou doma furt chodí, chce se mazlit nebo si hrát, nosí hračky atd. Nereaguje na mě jen venku. BTW, měla jsem dřív fenku, kříženku labradora a NO a ta fakt nesnášela mazlení. Mazlila jsem jí stejně a poslouchala na slovo.

hierarchii mezi dvěma psy vyřeší vůdce smečky, ty jim musíš ukázat, že Rambo nemá co brát Rockymu kosti

tak jasně, samozřejmě, že to koriguju, psala jsem to jen jako ilustraci toho, že je Rambo dominantní.

EvaK
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 21:08
- Nahlásit

no psala jsi "A Rambík je mnohem větší mazel a mnohem víc je na nás fixovanej než Rocky. " takže teda jaksi nemám jasno kdo co kdy kde...

dle mého názoru byla chyba č. 1 vzít si dva sourozence, to má výchova a cvičení svoje specifika, ale s tím už teď nic neuděláš, takže to nemá cenu rozebírat. dva psi se vždycky víc navážou na sebe pokud člověk od začátku nepracuje odděleně s každým zvlášť, oni si navzájem vystačí, tebe k tomu nepotřebují

pořád srovnáváš dva naprosto povahově odlišné jedince, co funguje na jednoho nemusí fungovat na druhého.

domnělou dominanci mezi nimi nemá cenu řešit, vůdce smečky má být člověk a ten má potom právo porovnat vztahy ve smečce (a kdyby sis usmyslela, že jejich pořadí v hierarchii obrátíš a věděla jakým způsobem tak toho spolehlivě dosáhneš, protože vedoucí bys byla ty).

pokud pes neraguje na pochvalu nebo pamlsek je to špatnou komunikací tebe a psa, ale tu ti po netu nikdo podrobně nevysvětlí..

jen tak mimochodem - jedná se o psy s PP? pokud ano z jaké stanice? (ptám se proto, že rodiče a jejich povahy taky můžou hodně napovědět)

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 21:34
- Nahlásit

EvaK
dle mého názoru byla chyba č. 1 vzít si dva sourozence, to má výchova a cvičení svoje specifika, ale s tím už teď nic neuděláš, takže to nemá cenu rozebírat. dva psi se vždycky víc navážou na sebe pokud člověk od začátku nepracuje odděleně s každým zvlášť, oni si navzájem vystačí, tebe k tomu nepotřebují

v tomhle máš absolutní pravdu! Vzal si je můj přítel (já jsem mu to důrazně nedoporučovala) absolutně bez zkušeností se psi. Už je jednou máme, tak se snažim, sterat se o ně, jak nejlíp to jde. A bohužel je to většinou na mně, přítel je velmi vytížený prací. BTW, vzal si dva bráchy na doporučení chovatele (p. Kubeš, chs Vlčí luka, Vlčí step), který mu tvrdil, že rozdělit je, by jim zlomilo srdce. Pejskům bylo 5 měsíců a udajně si je někdo objednal a nevyzvedl. Později se ukázalo, že maj velmi nemocné klouby...ale to už je jiný příběh...

pokud pes neraguje na pochvalu nebo pamlsek je to špatnou komunikací tebe a psa, ale tu ti po netu nikdo podrobně nevysvětlí..

souhlas. Ale myslím, že to není uplně, tim směrem, jak myslíš. (že mě pes nebere, že je dominantní..atd) myslim, že je tam víc faktorů, třeba i to, že má moc nevybité energie, kterou nemá možnost vybít kvůli těm nemocným kloubům.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 21:45
- Nahlásit

EvaK

jo a ještě mě napadlo...píšeš, že Rocky na mě nereaguje, že se mu vnucuju, že se s nim pořát mazlim atd. Nemůže to být naopak? Přítel se totiž víc mazlí s Rambíkem, protože Rambík se prostě mnohem víc vnucuje a je strašnej mazlík. Neni třeba možný, že je to Rockymu líto a tak se na nás naučil tolik nefixovat. Já se právě mu to snažim vykompenzovat a mazlim ho hodně. On se mazlí jinak, než Rambík, ne tak prvoplánově..

EvaK
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 22:52
- Nahlásit

aha.. tak to jsme potom doma Vlčí luka, Vlčí step. tím se situace částečně vysvětluje. upřímně ti řeknu, že to bude dost velký problém, v této stanici nemají psi naprosto žádný kontakt s lidmi, okolím... nulová socializace, nulové zkušenosti v okolním světem. vzhledem k tomu, že pravděpodobně do svých 5ti měsíců žili někde, kde je pouze denně někdo nakrmil, ale dál se nestaral promeškali jakoukoliv možnost navázat se na lidi.
podle mě jsou oba naprosto různé osobnosti - Rambo má více kontaktní povahu a dokáže jí "využít" ve svůj prospěch (chodí se mazlit, vnucuje se), Rocky je nejspíš více samostatný, naučil se to tak u chovatele a vy mu neposkytujete takovou stimulaci jaká by ho zaujala (chápu, že se snažíte, ale on to nepozná). takže u něho bude dlouhá cesta jak ho motivovat nejen ke hře (mimochodem jak reaguje na hračky - hraje si, nezajímají ho, víc než s hračkami si hraje s bratrem...?), ale následně i k nějakému výkonu. troufám si říct, že nastává i puberta, takže ta na tom má taky částečný podíl.
jak jsem psala, měla bych tip na akce, tábory kde s tímto mají zkušenosti, kdybys s tím chtěla něco udělat napiš mail nebo jiný kontakt. tvoji psi se můžou naučit jaké to je mít radost z nějaké činnosti, ty se naučíš jak je správně a účinně motivovat a podporovat v nich tu chuť "něco dělat".
jinak i s nemocnými klouby se dá docela dobře žít, doufám, že vám nikdo neradil sedět se psy doma a venčit je 10minut denně na vodítku atd... zákaldem by mělo být nasvalit kostru řízeným pohybem a hlavně kondičním plaváním, které klouby nezatěžuje.

EvaK
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 22:58
- Nahlásit

"vzal si dva bráchy na doporučení chovatele (p. Kubeš, chs Vlčí luka, Vlčí step), který mu tvrdil, že rozdělit je, by jim zlomilo srdce. Pejskům bylo 5 měsíců a udajně si je někdo objednal a nevyzvedl. "

můj bože u nás je to jako v Kocourkově, když tento chovatel dělá poradce chovu. ano výše jmenovaný pán doporučí cokoliv, aby prodal. no nic už mlčím, nerada bych čelila nějaké žalobě za pomluvu

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 23:10
- Nahlásit

EvaK
Rocky je nejspíš více samostatný, naučil se to tak u chovatele a vy mu neposkytujete takovou stimulaci jaká by ho zaujala (chápu, že se snažíte, ale on to nepozná). takže u něho bude dlouhá cesta jak ho motivovat nejen ke hře (mimochodem jak reaguje na hračky - hraje si, nezajímají ho, víc než s hračkami si hraje s bratrem...?),

to je asi pravda. Fakt se snažíme ho motivovat. Hračky má moc rád, hraje si sám i s Rambíkem. Hrajem si i spolu, doma na mě krásně reaguje, ale ven, i když vezmu hračku, nezajímá ho.

jak jsem psala, měla bych tip na akce, tábory kde s tímto mají zkušenosti, kdybys s tím chtěla něco udělat napiš mail nebo jiný kontakt
tak to budu ráda. Můj mail je zuzanarosakova@seznam.cz

doufám, že vám nikdo neradil sedět se psy doma a venčit je 10minut denně na vodítku atd...
jasně, že jo, přímo doktor, který je operoval. A abych řekla pravdu, dává to smysl, protože, když jsme začli chodit a pořádné procházky, tak nám Rokánek zase začal kulhat (a to on je na tom líp, Rambík kulhá téměř nonstop, ačkoli je po dvou operacích). To je právě ten největší problém podle mě, začarovaný kruh - má spoustu energie, ktero nemůže vybít. A když ho nechám jí vybít, tak začne kulhat a zas musí být 14 dnů v klidu, tzn další kumulovaná energie

EvaK
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 23:24 - Změnil/a: EvaK
- Nahlásit

oki napíšu ti maila...
s těma nohama se ti veterináři bijou navzájem... zase na druhou stranu posuď a popřemýšlej sama:
1. když ho necháš chodit jenom na krátkým vodítku, neustále na něho budeš řvát, že nesmí lítat, nesmí na sebe skákat s bráchou, s ostatními psy.. co z toho života bude mít? budeš mít doma neurotické psy, kteří ti budou okusovat půl bytu, protože se nudí a nemají si kde energii vybít. kromě toho retrievři jsou přece jenom žraví a při tom minimu pohybu nikdy nebudeš dávat tak málo žrádla, aby netloustli.. a jsi v začarovaném kruhu - budou tloustnout, neunesou je jejich nemocné klouby. budou mít hlad - sežerou na co přijdou doma i venku.
2. možnost - začít je postupně systematicky nasvalovat, aby je jejich klouby unesly. voda tělo nadnáší, ale má mnohem vyšší odpor, takže pes musí zapojit více svalů, aby se udržel a plaval. následkem toho si tvoří další svalovou hmotu, která kostru zpevňuje. jakmile mají více svalů můžeš přidávat na zátěži (tím nemyslím honit, ale ujdeš místo 1km třeba 1,5km) u retrievera je velmi vyjímečné, že by neměl rád vodu tak proč toho nevyužít a nejít touhle cestou aby měli kvalitnější a pestřejší život než jenom doma na gauči. samozřejmě vyloučíš skoky do vody, šplhání na rozhledny a tak

EvaK
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2010 23:32
- Nahlásit

přihodím ještě dva příběhy: můj kamarád má dnes skoro 9ti letého fundláka, který v osmi měsících přestal chodit a doporučili mu ho utratit... přečti si tady: http://www.foundland.cz/view.php?cisloclanku=20080 51501

v léte s námi byla na akci slečna s fenečkou labradora, skoro totéž, dnes běhá rekreačně agility a dělá spoustu jiných činností, přečti si tady: http://www.linduscinweb.wz.cz/DKK.html

názor na pohyb nebo nepohyb psů si udělej sama

argosek
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2010 00:27 - Změnil/a: argosek
- Nahlásit

EvaK

domnělou dominanci mezi nimi nemá cenu řešit, vůdce smečky má být člověk a ten má potom právo porovnat vztahy ve smečce (a kdyby sis usmyslela, že jejich pořadí v hierarchii obrátíš a věděla jakým způsobem tak toho spolehlivě dosáhneš, protože vedoucí bys byla ty).

hierarchii mezi dvěma psy vyřeší vůdce smečky,

tam musíš být nadřazena oběma, což nejsi ani u jednoho podle toho co píšeš.

jaadadyydaduudadyyyda

proc takove veci pisete, slecno evok? skutecne si myslite, ze kdybyste si usmyslela, ze poradi psu v hierarchii obratite, tak to spolehlive dokazete?

EvaK
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2010 09:33
- Nahlásit

ano slečno nebo pane argosek, to je můj názor.
vůdce smečky má právo vejít mezi psy a ukončit jejich rozepři, boj o hračku, o žrádlo o cokoliv.
a pokud bych měla dva psy, kdy jednoho chci dostat výš tak dodržováním určitých zásad a pravidel smečky to bude v přítomnosti vůdce fungovat.
u slečny/paní Zuzany jde o něco jiného, tam není vůdce smečky ona, ani její přítel ale psi (jeden z nich), ona nemá potřebu rovnat pořadí jednoho nebo druhého psa, ale SEBE a PSŮ

argosek
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2010 10:32 - Změnil/a: argosek
- Nahlásit

EvaK

ano slečno nebo pane argosek, to je můj názor.

a mate svuj nazor necim podlozeny?

vůdce smečky má právo vejít mezi psy a ukončit jejich rozepři, boj o hračku, o žrádlo o cokoliv.

a se zmenou hierarchie smecky tohle souvisi jak?

pokud bych měla dva psy, kdy jednoho chci dostat výš tak dodržováním určitých zásad a pravidel smečky to bude v přítomnosti vůdce fungovat.

skutecne? jakych treba? a co vlastne bude fungovat?

ona nemá potřebu rovnat pořadí jednoho nebo druhého psa, ale SEBE a PSŮ

ja myslim, ze slecna zadavatelka nema potrebu menit poradi cehokoliv.

EvaK
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2010 10:58
- Nahlásit

slečna je nešťastná z toho, že pes necvičí, ňufá si kolem, ignoruje ji venku.. to se vám zdá málo pro změnu? pokud je jejím cílem, aby pes přišel na zavolání a věnoval jí pozornost při cvičení potom je změna hierarchie SLEČNA versus PES nezbytná.

samožřejmě má i možnost se s tím smířit a nechat to tak.

vy se nepovažujete za člena smečky? jistě, vy jste člověk a pes je pes, ale v psích očích prostě členem smečky jste, i když takovým, který divně chodí, vydává divné zvuky atd. tím pádem pokud chcete, aby se smečka chovala podle vašich představ dáváte jí signály k určitému chování a podřízený člen je plní. pokud já jako vůdce přijdu mezi dva, kteří se "dohadují" o kořist mám právo jim ji vzít - a pokud mě uznávají jako vůdce bez keců se tomu podřídí...

argosek
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2010 11:46 - Změnil/a: argosek
- Nahlásit

EvaK

slecno evo, neodpovedela jste ani na jednu z otazek, ktere jsem vam polozil, opakovat je ovsem nebudu - budete-li chtit odpovedet, mate stale moznost.

slečna je nešťastná z toho, že pes necvičí, ňufá si kolem, ignoruje ji venku.. to se vám zdá málo pro změnu? pokud je jejím cílem, aby pes přišel na zavolání a věnoval jí pozornost při cvičení potom je změna hierarchie SLEČNA versus PES nezbytná.

takze vy si myslite, ze slecna je v soucasne dobe v hierarchii pod svymi pejsky?

samožřejmě má i možnost se s tím smířit a nechat to tak.

falesne dilema, slecno evo.

pokud já jako vůdce přijdu mezi dva, kteří se "dohadují" o kořist mám právo jim ji vzít - a pokud mě uznávají jako vůdce bez keců se tomu podřídí...

pominu-li fakt, ze slovo "pravo" je v tomto pripade ponekud zavadejici, zustava mi stale problem s tim, ze nevidim, jak to, ze svym psum berete hracku, souvisi s nastavovanim jejich vzajemne pozice v hierarchii smecky.

redukovat slozite vztahy, ktere panuji mezi jednotlivymi cleny smecky - at uz se jedna o vztahy mezi psy, nebo mezi psem a clovekem - na "poradi v hierarchii", je nesmysl.

co se tyce neposlusnosti - nezamenujme nedostatek respektu za problemy s hierarchii.

EvaK
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2010 12:03
- Nahlásit

no myslím pane/paní argosek, že na to máme každý jiný názor, což není předmětem této diskuze.

ano, podle toho co slečna popisuje si myslím, že je pod svými psy.

argosek
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2010 12:45
- Nahlásit

EvaK

no myslím pane/paní argosek, že na to máme každý jiný názor, což není předmětem této diskuze

vzhledem k tomu, ze slecne zadavatelce o techhle vecech "radite", tak by to predmetem diskuze byt melo.

mohu poprosit o kratky seznam veci, podle kterych to urcite?

worick
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2010 13:04
- Nahlásit

EvaK
argosek

mohu poprosit o kratky seznam veci, podle kterych to urcite?
- jelikož mám problém podobný, tak to tady všechno sleduju a tohle by mě taky zajímalo.... a není v tom ironie
Ráda bych věděla, kde je ta hranice. Dám příklad. Všude možně člověk čte: pokud na vás váš pes zavrčí např. když mu berete hračku, kost, vykazujete ho z gauče - začíná si vyskakovat a cpát se v hierarchii před vás. Ne, že by tam už byl, ale zkouší... To slečna Zuzana nepíše - že by pes na ni vrčel atp. Prostě je jen neposlušný. Nevím jak je to u retrívrů, ale např. u samojeda se píše: je to špic, svéhlavinka, nepočítejte s tím, že poslechne na slovo a okamžitě. Přemýšlí o tom, jestli je opravdu nutné poslechnout....Nechci si tím omlouvat chyby ve výchově - jistě jsou, ale i mezi jednotlivými psy jsou různé povahy, natož tak rozdíl mezi rasama.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání