| Autor |
Zpráva |
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 14:34
- Nahlásit
Ahoj,
mám dva zlaťáky a jeden vůbec nechce poslouchat. Připadá mi, že mě venku vůbec nevnímá, když ho volám, něco si čuchá a když k němu přijdu, překvapeně kouká, co tam dělám. Na cvičáku na mě taky moc neraguje, pamlsky nechce - plive je (všechny). Nereaguje na aportovací uzel, trochu reagoval na cvičitelku, ale taky nic moc. Zajímají ho ostatní psi, čuchání a běhání. Radili mi, abych se mu na procházce schovala, ale málem mi utekl, protože šel klidně dál a bylo mu uplně jedno, že tam nejsem. Nevím už jak ho mám zaujmout, aby ho cvičení bavilo a aby se něco naučil?? Doma na naás reaguje, přijde se pomazlit, i když ne tolik, jako ten druhej. Když otevřu dveře na terasu, jde si lehnout ven a klidně tam leží sám, ten druhej je doma. Druhej pejsek reaguje víc a hlavně na pamlsky, takže ten je v pohodě.
Poraďte co s Rokánkem, ted na cvičáku, byl vyloženě otrávenej DIK
|
inu
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 14:49
- Nahlásit
a jak je starej?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 15:03
- Nahlásit
zuzanarosakova
pamlsky nechce - plive je (všechny)
Kolikrát denně krmíš? Je hladový když přijde na cvičák? Co konkrétně jsi použila za pamlsky?
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 17:46
- Nahlásit
a co aport? Balonek? dyt je to golden...
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 17:47
- Nahlásit
je mu rok a pul.
Biluska:
na cvicak chodime hladovy, normalne krmime kolem osme rano a na cvicaku jsme ted byli v 11, takze mohli mit fakt hlad. Krmime dvakrat denne, rano a vecer. Pamlsky jsem pouzivala : parek, syr, piskot, psi susenka, lidska oriskova susenka. vsecko plival. Jo a Rocky teda nenkdy nechce zrat ani svoje zradlo.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 17:50
- Nahlásit
Mathea
na aport reguje jen napoprve, prijde mi, jak kdyby to prokoukl, ze je to finta na privolani
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 17:53
- Nahlásit
zuzanarosakova
To je ten po operacích loktů,co byl kvůli nim omezován v pohybu?
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 18:01
- Nahlásit
Zuzana T
jo, ale je to ten, co je na tom lip. Jeho bracha nam furt kulha. Ten ma operovany obe nohy Rocky ma strasne moc energie a strasne rad beha. A pred tejdnem po jedny prochazce zacal zas kulhat. Myslim, ze bude muset jit na oeraci i s druhou nohou.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 18:07
- Nahlásit
zuzanarosakova
No nemáte to lehké.Mě to z toho,co píšete připadá,že Vás nebere jako vůdce. Zkusila jste individuální cvičení s nějakým dobrým cvičitelem?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 18:20
- Nahlásit
zuzanarosakova
normalne krmime kolem osme rano a na cvicaku jsme ted byli v 11
To v žádném případě není hladový. Když chceš cvičit tak snídani vynech úplně. V případě, že ani pak nebude reagovat na pamlsky (což bych se teda u retrívra dost divila) tak bych klidně trošku omezila i večeři. To co nedostane ve formě večeře a snídaně mu potom dáš ve formě pamlsků na cvičáku.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 18:42
- Nahlásit
zuzanarosakova
souhlas s Biluškou, jako pamlsek by mělo být něco co nedostává běžně tj je to pro něj atraktivní třeba sýr, maso, frolic nebo tak něco.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 20:59
- Nahlásit
Biluška
tak já jsem to asi špatně podala : normálně krmíme v 8, ale když jdem na cvičák, tak NE. Takže naposled měl večeři (tu si omezil sám dobrovolně - sežral tak 2/3) a cvičit jsme byli v 11. A stejně všechny pamlsky plival.
Zuzana T
Mě to z toho,co píšete připadá,že Vás nebere jako vůdce
to je možný, no. Nejsem a něj teda vůbec tvrdá, ale vždycky se mi u něj osvědčilo spíš po dobrym. Přijde mi, že se zasekne, když na něj přitlačim a má strach.
Toho individuálního trenéra bych mohla zkusit..
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 21:02
- Nahlásit
kejtlin
pamlsek by mělo být něco co nedostává běžně tj je to pro něj atraktivní třeba sýr, maso, frolic nebo tak něco.
dávám si na to bacha, abych mu pamlsky krom cvičení nedávala.Párek a sýr, i ty sušenky mu dávám jen za odměnu. Snažim se mu nedávat teda skoro nic kromě jeho žrádla, protože jakmile ochutná něco jinýho, nechce už pak žrát svoje granule.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 21:07
- Nahlásit
zuzanarosakova
normálně krmíme v 8, ale když jdem na cvičák, tak NE.
To je správně. Tak zkus atraktivnější pamlsky. Něco echtgold. Párek a sýr jsou dobrý, ale echtgold nejsou. Zkus syrové maso, vařené maso, kuřecí žaludky, nebo moji oblíbenou smradlavou,zkaženou makrelu
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 21:11
- Nahlásit
Biluška
Jakože mám mít na cvičáku v kapse smradlavou zkaženou makrelu?? Tak na to asi nemám
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 21:13
- Nahlásit
zuzanarosakova
Jakože mám mít na cvičáku v kapse smradlavou zkaženou makrelu??
Jo . Když chceš mít dobrou poslušnost tak holt musíš něco obětovat .
Hele, já to dělám tak, že si z alobalu vyrobím takovou jako vnitřní kapsu, tu vytvaruju přesně podle kapsy na bundě a dám do ní tu makrelu. Sáhnu dovnitř mnohem rychleji než kdybych se hrabala v igelitovém sáčku a přitom mi nesmrdí celá bunda. No trošku jo, ale není to zas tak děsný. Je to holt psí bunda, v pracovním kostýmu ty ryby pochopitelně nenosím
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 21:17
- Nahlásit
Biluška
No tak já to zkusim, ale možná se z toho na tom cvičáku po...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 21:19
- Nahlásit
zuzanarosakova
ale možná se z toho na tom cvičáku po...
Tak na to bacha, to je nedovolené krmení na parkuru, to se nesmí
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 21:23
- Nahlásit
zuzanarosakova
nebo ho třeba málo chválíš, já teda chválím až přehnaně, ale moji psi na to fungujou.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 22:17
- Nahlásit
zuzanarosakova
a tahas se s nim o ten aport? zpestrujes mu to, motivujes ho na nej?
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 23:22
- Nahlásit
To samý jsem měla se Žufrikem taky nereagoval na žádný pamlsky, míček, žádná motivace nefungovala. No úplně přesně jak píšeš. Mohla jsem ho nechat vyhladovět, pamlsky nezabíraly. Doporučovaný přehnaný chválení taky nic. V podstatě nic z běžných výcvikových rad. Schovávala jsem se mu, bylo mu to fuk...
Změnila jsem cvičák a cvičili jsme dost sami, všude. Časem se to zlepšilo, částečně pomohl druhý pes a konkurence s ním (Jenže vy už druhýho máte...nějak tu konkurenci využít!) Dokonce i odvolání od zvěře jsme zvládli, v což jsem ani nedoufala. Už mu taky není jedno, když se mu schovám.
Jako pamlsky používáme Frolic a nebo syrový maso, po tom jsou oba divý. A nebo si to syrový maso upeču, takový masový sušenky , nakrájím na kostičky a vydrží to i několik dní. Voní to, voní ruka, voní kapsa.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 23:50
- Nahlásit
kejtlin
nebo ho třeba málo chválíš, já teda chválím až přehnaně, ale moji psi na to fungujou
já mám spíš pocit, že ho chválim až moc, za každý uprdutí ho pomalu chválim, aby ho to motivovalo, ale nevim, jestli je to dobře. Taky ho furt mazlim (je rozkošnej:rolleyes , takže mazlení a drbání ho jako pochvala moc taky nezajímá.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 23:52
- Nahlásit
Mathea
a tahas se s nim o ten aport? zpestrujes mu to, motivujes ho na nej?
jo, dělám hroznýho tajtrlíka, aby se chytil a když se náhodou uráčí se do toho aportu zakousnout, tak se s nim o něj tahám.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2010 23:55
- Nahlásit
Ančí a Žufrik
Jako pamlsky používáme Frolic a nebo syrový maso, po tom jsou oba divý
zkusim to syrový maso, Frolic nebo tu rybu od bilušky. Ale zvedá se mi z toho kufr už teď . Vemu si na to asi takový ty gumový doktorský rukavice, děsně se syrovýho masa štítim!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2010 01:24 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
zuzanarosakova
To co tady píšeš o svém retrívru - to je jako bych četla o našem samojedu Worickovi, jako přes kopírák
Nežere pořádně ani jídlo, ani pamlsky. Kdybych mu dala syrové maso jako pamlsek (ne, že bych to nezkoušela ) tak si snad i poklepe na čelo - tvářil se, jako bych mu cpala slimejše Krom lítání za ptákama a honění veškeré zvěře - ho nezajímá nic. Aportky, frisbí, balonky - nic Ráno před snídaní máme tahání a hraní si s hračkama - tak to vydrží tak 10minut, dokonce i dvakrát hračku přinese, ale podruhé už se tváří stylem:,,to pořád nevyhazuj, já ti pro to lítat nebudu"
Na cvičák nechodíme a nevím, co by jsme tam dělali - zkusila jsem mu třeba postavit v zahradě takový agility parkur -jestli by ho třeba tohle nebavilo (když rád lítá) - no, nebavilo On to třeba dvakrát proběhne, ale potřetí už nechce a dívá se stylem:,,a to mám jako dělat proč?" A nevím proč skákat nechce. Berňák krásně překážku skočí, samojed ani za nic, pokaždé ji oběhne
Zuzana T
Mě to z toho,co píšete připadá,že Vás nebere jako vůdce
to je možný, no. Nejsem a něj teda vůbec tvrdá, ale vždycky se mi u něj osvědčilo spíš po dobrym. Přijde mi, že se zasekne, když na něj přitlačim a má strach. - navlas stejné. Buďto stáhne ocas a šourá se ode mne a nebo přijde pomalu ke mně a hodí se na záda
já mám spíš pocit, že ho chválim až moc, za každý uprdutí ho pomalu chválim, aby ho to motivovalo, ale nevim, jestli je to dobře. Taky ho furt mazlim (je rozkošnej:rolleyes, takže mazlení a drbání ho jako pochvala moc taky nezajímá. - přesně tak S psiskama se mazlíme moc, hlavně Worick je vtěrka mazel a lízajda. Asi děláme navlas stejné chyby, akorát nevím, proč jsou to chyby, když jsem všude vyčetla - psa pozitivně motivovat. Takže chválím, jako by vyhrál Nobelovku, ale je mu to celkem šumák. Venku vyletí jako střela a lítá sem tam si po ptákách. Pokud ho volám, tak po nějaké době přiběhne (teď myslím ,,mile volám" ne povel s řevem styl ,,teď hned" - to přijde hned), proběhne kolem a zase odběhne - něco jako,,co pořád, nezdržuj, teď nemám čas." Samozřejmě jsem se mu schovávala, jenže on bleskem čichne stopu, přiletí, mrkne na mně,,proč jsi tu zalezlá?" a valí si zase po svých...
|
romcca
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2010 02:14
- Nahlásit
zuzanarosakova - worick - možná byste měly cvičit spolu ?
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2010 06:45
- Nahlásit
Mě ještě napadlo, jestli to není tím, že se těm psům moc "vnucujete". Jako že ví, že se snažíte, že budou pochvaly a pamlsky, tak na to prdí. Ale bohužel nevím, jak z toho ven, protože můj pes je vděčný za každý můj pohled a snaží se mi vyhovět ( ale to bude asi tím, že je z útulku).Možná někoho jiného něco napadne.
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2010 07:24
- Nahlásit
zuzanarosakova
"Překvapení" psa, které popisuješ na začátku doskuze, při tvém příchodu ke psu mě navedlo na to, zda ten tvůj pes vůbec slyší.....není hluchý, nebo neslyší jen něco?
Měli jsme dalmatina, který se choval skoro stejně, pak jsme byli na audio testu a zjistilo se, že má zbytky sluchu.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2010 08:27
- Nahlásit
makrel
Mě ještě napadlo, jestli to není tím, že se těm psům moc "vnucujete". Jako že ví, že se snažíte, že budou pochvaly a pamlsky, tak na to prdí. Ale bohužel nevím, jak z toho ven, protože můj pes je vděčný za každý můj pohled a snaží se mi vyhovět ( ale to bude asi tím, že je z útulku).Možná někoho jiného něco napadne. - Trochu si to taky myslím, jsem s nima většinu dne venku, já tedy pracuju na zahradě, oni pospávají a sem tam se přijdou pomazlit, hrajeme si, denně chodíme na prochajdy nebo běhat do lesa - jsou jako rozmazlený jedináček - mají ,,maminku" stále připravenou být jim k dispozici...
Akorát mi neleze do hlavy, když byli vychovávání od štěněte spolu, stejně, proč berňák v pohodě poslouchá, nelítá, nezdrhá, nehoní nic, na volno chodí pár metrů většinou za mnou atd....
Fík
dalmatinové bohužel hluší často jsou - to je známé
Tady to bude o něčem jiném. Tak si říkám - když je diagnóza ,,hyperaktivní dítě" - známé kluk se chová prakticky stejně jako můj pes a bere na to nějaké prášky roky - jestli nemůže mít stejný problém i pes (tedy on ho nemá, on je vysmátý, problém s tím mám já )
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2010 11:06
- Nahlásit
makrel
Mě ještě napadlo, jestli to není tím, že se těm psům moc "vnucujete
to asi jo, no, ale co mám dělat jinýho? Když se mu nebudu vnucovat už mě nebude vnímat vůbec. Je fakt, že teda řešim, každý kňuknutí a taky ho furt mazlim (ale to se nedá jinak, když je tak krásnej)
Fík
.....není hluchý, nebo neslyší jen něco?
doma normálně slyší. Ten jeho výraz, když k němu venku dojdu je spíš něco jako: A sakra, vona je tady, to jsem měl asi přijít, to mě asi volala, tak to abych honem zdrhnul!
worick
Akorát mi neleze do hlavy, když byli vychovávání od štěněte spolu, stejně, proč berňák v pohodě poslouchá, nelítá, nezdrhá, nehoní nic, na volno chodí pár metrů většinou za mnou atd....
máme dva, stejná rasa, stejný vrh. A Rambík je mnohem větší mazel a mnohem víc je na nás fixovanej než Rocky. Ten má fakt radost, když ho chválim. Pořád se drží u mě, ani nejde na zahradu, když jsem doma, to Rokánek je furt na zahradě. Taky je Rambík strašně žravej a na pamlsky reaguje výborně. I na Rockyho je Rambík víc fixovanej než naopak, nechce moc nikam chodit bez něj. To Rokánek má všechno a všechny v paži.
|