| Autor |
Zpráva |
Strejda
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 13:47
- Nahlásit
Došlo mailem:
Dobrý den,
před několik a dny vzešel v Rakousku návrh na zákaz provádění obran
dle zkušebního řádu IPO i ostatních řádů.
Předpokládá se, že projde-li tento návrh v Rakousku, ostatní země EU
budou postupně tlačeny, aby se připojili k tomuto zákazu.
V Rakousku i v celé Evropě se okamžitě zvedla vlna nevole z řad
pejskařů, kteří začali sepisovat petici.
Protože si myslím, že i Vám záleží na tom, aby obrany byly zachovány
pro další
generace psů i kynologů, posílám Vám odkaz, na kterém můžete petici
podpořit svým podpisem :
http://www.dog-events.be/keepipoalive/petition/
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 13:49
- Nahlásit
Strejda
hm...se dalo prej i čekat.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 13:50
- Nahlásit
Strejda
RAKOUSKO - AKTUÁLNĚ: celá věc se má momentálně tak, že vídeňská vláda se přiklonila k argumentaci kynologických svazů a zdá se, že zákaz sportovních obran nebude nadále téma číslo 1. V neposlední řadě pomohlo skvěle ujednocené společné úsilí jednotlivců a funkcionářů napříč všemi kynologickými obory.
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 13:54
- Nahlásit
Asi se ptám jako totální negramot, ale proč chtějí zakázat obrany dle Ipo?
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 13:59
- Nahlásit
VerčaZ
proč chtějí zakázat obrany dle Ipo
je to nejen ipo, je to všechny obrany pro soukromé osoby, protože si asi myslej, že pak nebudou útočit psi na lidi
no a taky je tam že i agility psy stresuje. Nakonec to vážnmě dopadne tak, že kdo chodí s čoklem ven a nebo panebože s ním něco dělá tak ho týrá
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 13:59
- Nahlásit
VerčaZ
Asi se ptám jako totální negramot, ale proč chtějí zakázat obrany dle Ipo?
To Ti na tomto serveru asi nikdo neodpoví. Ale i v ČR si, čas od času, některý z poslanců honí triko a brání zájmy voličů stejně hloupým způsobem.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 14:00
- Nahlásit
Alexa
nebo panebože s ním něco dělá tak ho týrá
a na vlčárech budou slavit
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 14:03
- Nahlásit
davidkova renata
seztebe
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 14:05
- Nahlásit
protože si asi myslej, že pak nebudou útočit psi na lidi
no a taky je tam že i agility psy stresuje.
Si děláte čurinu ze mě ne? Nebo spíš oni. To mi teda fakt nedocvaklo, že až takhle to berou. Co je ochoten člověk hlásat kvůli tomu, aby se zviditelnil a aby se zavděčil přiblblým lidem, je neuvěřitelný.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2010 14:06
- Nahlásit
davidkova renata
Pani, vy dneska fakt bodujete
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2010 00:43
- Nahlásit
To jo, stupidní kraviny řeší, ale že by začali řešit pořádně týrané chudáky, to je pro ně asi málo zajímavé... u nás, jak to mají v Rakousích netuším
|
chullyzgeninyohrady
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2010 21:14
- Nahlásit
Zdravím Všechny, dnes již se kynologií sice nezabývám tak, jako před x lety a jak bych si sám představoval, nicméně některá témata mě celkem iritují. V první řadě si uvědomme, koho jsem v posledních volbách volili a kdo si s takovýmito bludy snaží vydobít místo v politickém světě. V druhé řadě si uvědomme, jací funkcionáři sedí ve výkonných orgánech kynologických organizací naší země a jakým způsobem se zasloužili o pozitovní osvětu. Pokud mě paměť neklame, tak je to spíš náhoda, pokud se někdo snaží poučit ostatní spoluobčany. V mediích se pak dozvíme pouze to, že pes napadl a pokousal...
A nakonec se zamysleme sami nad sebou, co jsme pro dobro věci udělali.
To že se dnes sepíše mezinárodní petice je sice hezké, ale trochu pozdě. Je mi jasné, že problematika obran, je poněkud "atipická", nicméně zkuste říci fotbalistům, že se zruší fotbal, fanouškům F1, že soutěže sportovních vozů budou zakázány, atd. protože "je to drahé, sport způsobuje zranění, pro někoho je to traumatizující u druhého to působí agresivitu..."- CO BY SE ASI DĚLO???
Toto není kritika- je to pouze námět toho jak bychom se mohli- měli chovat.
|