| Autor |
Zpráva |
lyrushka
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 21:26
- Nahlásit
Zdravím všechny!!!
jsem tu nová a ráda bych se s váma poradila ohledně naší 9 měsíční labradorky, trochu jsem si fórum procházela, ale tohle je tak subjektivní, že se nedá najít odpověď vyhledáváním Jo a taky jsem laik, nepřipravuju ji na žádné zkoušky, chceme jen, aby byla poslušná a spolehlivá.
Takže situace: doma je v pohodě (sedni, lehni, dej pac, přines, zůstaň, u nohy jde, neskáče na příchozí, i když by chtěla), venku jsou problémy. Na vodítku tahá. Od malička zastavujeme, jak zatahá, škubeme, měníme směr... to je jí fuk.
No a když ji pustíme, je to ok, dokud nezmerčí kolemjdoucí lidi/děti/psy. To se pak rozběhne a jde si hrát. Jenže jak vypadá 30 kilový černý pes, co se na vás řítí, že...
Mám dojem, že ani granát by v tu chvíli její pozornost neupoutal dost na to, aby nám to dalo šanci ji přivolat.
Jinak máme pěkný vztah, nemyslím, že by byla rozamzlená, neexistuje, že by si vyskočila na křeslo, nebo se po nás ohnala, takže ten problém, že není jasný, kdo je šéf to nebude... Taky ji chválíme, co to jde, nemlátíme, když takhle někoho "přepadne", povalíme ji na záda a seřveme, pak je chvilku krotká a ani netahá na vodítku.
Prostě jak ji něco vzruší, zapomene na všechno, co jinak umí... Budem muset ji vzít na cvičák, ale stejně se ptám tady na fóru, ať mám názor z více stran
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 21:40
- Nahlásit
Já cca před chvíli četl v kategorii výchova a výcvik dotazy někde zhruba od konce a tam bys odpověď našla stokrát pořiď si stopovací vodítko když ti utíká
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 21:40
- Nahlásit
lyrushka
můj názor je, že nemá dotažený přivolání a to je základ, jak nemáš přivolání nemáš nic, je v pubertě ale to třeba já svým psům netoleruju, naopak třeba přidám ve výcviku nový věci, aby jejich rozjívenost a roztěkanost nebyla taková.
nějaký povalování na záda nemá v tomto případě valný smysl a řvaní na ni taky ne, neví za co byla potrestaná!!! jestli ji vzápětí pochválíš za to že jde pěkně na vodítku tak ani nejspíš neví za co je pochválená. na cvičák jste měli jít už dávno, takže čím dřív tím líp.
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 21:45
- Nahlásit
Jinak mám jen o měsíc staršího psa a řeším to samé,už mi neutika protože bez stopovadla ho nepustím,a i tahání na vodítku sem už celkem odstranil,akorát ti nedokážu vysvětlit jak protože v podstatě těmi prostědky kterými se to tobě nepovedlo:-D jinak čvičák bude určitě dobrá věc,já sám se tam chystám už od jeho tři měsíců.
|
lyrushka
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2010 22:09
- Nahlásit
díky vídím, že ten cvičák je nutnost, no co se dá dělat... nepočítali jsme s tím, protože předchozí fenečka byla perfektní, nebyl s ní problém, všechno zvládla bez cvičáku.
Tak pomaže, teď mám chuť se do toho pořádně pustit!
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2010 07:44
- Nahlásit
lyrushka
Tak ono cvicak bude vam s labikom hlavne na tu socializaciu medzi psami a cudzimi ludmi...hlavne si to nepokaz na tom cvicaku tym, ze ju tam budes mat na volno a bude si tam lietat ako pometlo...jo a hladaj cvicak kde v pohode pustia psikov vylietat na volno, su aj take kde sa proste iba cvici...
Inak teda vonku ta stopovacka...nemas chronickeho zdrhaca, verim ze jej bude stacit parkrat riadne cuknut, ked sa rozbehne smerom k niekomu a bude to fajn...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2010 11:35
- Nahlásit
Jak píšete, je to rozjívené štěně, přimlouvala bych se za to abyste ji přestali házet na záda. Jediné co potřebujete je pořádně naučit přivolání. S píšťalkou, tenisákem a piškotama dokážete divy a nepotřebujete k tomu ani cvičák.
http://www.vycvikretrieveru.cz/?oid=713
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 14:17
- Nahlásit
lyrushka
Taky ji chválíme, co to jde, nemlátíme, když takhle někoho "přepadne", povalíme ji na záda a seřveme, pak je chvilku krotká a ani netahá na vodítku.
To je ta největší blbost, kterou jsem kdy udělala a poradili mi ji zrovna na výše uvedeném cvičáku.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 14:23 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Ančí a Žufrik
taky záleží jak ho povalíš a jak řveš.Zcela určitě ti tam neradili,když pes nepřijde na zavolání, nějaký brutální přemet. Když si to přečtěš pozorně,tak to povalení je až když ostatní finty a selžou.
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 14:26
- Nahlásit
Ne, to bohužel udělala sama cvičitelka, po té, co si ho na stopovačce přitáhla... to byla taky poslední hodina, co jsem tam byla. To bylo i na mne jako na laika už moc.
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 14:53
- Nahlásit
Jejej tohle(to povalení na záda) někdo udělat s mým psem tak to udělám s ním
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2010 16:09
- Nahlásit
staropramen