| Autor |
Zpráva |
Bukča
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2009 01:31
- Nahlásit
Ahojky, asi je to tisíckrát omílané téme, ale pro mě je teď dost aktální. Mám holčičku Parsona a pořád mi doma čůrá. Není to každý den, ale minimálně 3x do týdne. Chodím s ní okolo půlnoci a ráno vstanu v 6 a stejně je tam loužička. Už ztrácím nervy....
Zmítám se mezi radami řezat a neřezat a snažím se trestat někde uprostřed, ale bez většího účinku. Problém zdravotní to není a když jsem doma, tak to neudělá. Chápu, že bych mohla vstávat dřív, ale taky se musím vyspat
Máte někdo podobnou zkušenost u tohohle malého ďáblíka ?
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2009 04:31
- Nahlásit
Bukča
tak si ji vem do postele, žádné štěně se mi do postele ještě nevyčůralo a i kdyby chtěla tak tě vzbudí, když ji pak nebudeš chtít do postele tak to odbouráš, mým psů to nikdy nedělalo potíže, jdou do postele jen když jim dovolím.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2009 08:33
- Nahlásit
Bukča
a ty jí u toho chytneš? jestli ne tak nestrestat!!! mám 4 letou parsonku a ta to neřešila asi do osmi měsíců, já byla už nešťastná, ale jí to bylo fuk, prostě si nezakňučela a když potřebovala tak si přidřepla, kde zrovna byla. s ovčandou sem to řešila skoro do roka a to s nima člověk může lítat třeba co dvě hodiny, oproti tomu rodičů čuba se naučila od tří měsíců si říct. každej pes to má jinak
|
Bukča
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2009 09:37
- Nahlásit
kejtlin
jj s postelí máš asi pravdu a udělala bych to moc ráda, ale potíž je v tom, že naše domáctnost čítá ještě kočičí babušku, která příchod nového člena rodiny fakt nedává. Po příchodu Mayi k nám se naštvaně odstěhovala do ložnice a tu si hájí jako poslední úkryt. Nechci ji kvůli štěněti uplně vydeptat a na noc vyhazovat, takže štěně má stálý pelíšek v obýváku. chjo
younglady
právě že nechytím, proto řeším to trestání, nejsem příznivcem máčení čumáku v čemkoliv, takže ji jen dotáhnu k louži, aby si čuchla a vydržkuju ji
ale jinak je to moje zlatíčko , jenže mám doma parkety a ty už jsou skoro na vytrhání..........
|
Bukča
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2009 09:53
- Nahlásit
díky za vaše reakce, konečně taky od někoho slyším, že to měl taky. všichni okolo mě jen vypráví jak jejich geniální štěně doma nečůrá od 3 měsíců nebo jak to z něj hned vymlátili
|
marmar
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2009 11:37
- Nahlásit
Jedna moje fenka taky nevydržela skoro do roka. V noci to bylo v pohodě, ale v době, kdy jsme byli v práci udělala jednu louži. Dělala ji zásadně za sedačkou na koberci, vždy dostala vyhubováno. Ale tvářila se, že má z toho radost. Tak jsme za sedačkou dali kus igelitového ubrusu-ten neklouže a na něj hadr. A fenka, když nevydržela, dělala loužičku na ten hadr. Po příchodu domů jsem to řešila jen brbláním, že je to hanba, taková velká holka a nevydrží. Ale že je šikovná, když to udělala na hadřík.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2009 11:48
- Nahlásit
Postel je dobré řešení, mé štěndo už ve dvou měsících vydrželo celou noc spát se mnou a vyčůrala se až když jsme šli ven. Jinak je venkovní, ale měla jsem ji na výcvikovém táboře, takže tam spala se mnou v posteli a byla hrozně hodná.
|
Bukča
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2010 23:50
- Nahlásit
postle byla dobrý nápad, malá se tam nepočurala
Jenomže ráno se probudila dřív než já a v klidu a potichoučku mi rozkousala skoro celou peřinu
...........asi se zblázním............
|
impact
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 00:55
- Nahlásit
Bukča
Hele buď v klidu. Já tak nějak nabírám po útulcích a tejraný jacky. Všichni byli kupodivu čistotní. Do té doby, než jsem si donesla fenku, která žila asi celej svůj rok a půl dlouhej život v chlívku, tže čistotnost veškerá žádná. Kam si dřepla, tam se vyčůrala. Navíc byla schopná to dvě hodiny venku držet a po příchodu domů se s úsměvem vyčůrat. Což bych tak brala. Neví, vyčůrá se, musí se naučit. Jenže další dva přistěhovalci, do té doby čistotní, to vzali jako signál "hele, vono se tu čůrat může". Tže jsme se dopracovali do situace, kdy jsem se ráno vzbudila a po baráku bylo třá pětkrát nachcáno a pětkrát nasráno. Navíc jeden, do té doby kotcový a boudový psík se naučil raritu. Když je večer vyhážu na dvůr se vyčůrat, tak se přesune do boudy, zalehne a chrní. Do té doby, než je pustím domů. Pak se přesune do pelechu a chrní. Zatím to řeším tak, že ho prostě na noc zavřu do přepravky, kde si pod sebe nenadělá. Ale už mi z toho jde hlava kolem. Ptž dojít po 18ti hodinové směně domů (v půlce se otočím doma je nechat vyčůrat) a najít dvě lopatky hoven v baráku jako nic moc.
Doufám, že zavíráním do přepravky to odnaučím. Akorát u té poslední fakt nevím. Minimálně bobek a louže tam ráno je. Už jsem i přemýšlela, že fakt pořídím bedýnku s kočkolitem.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 09:22
- Nahlásit
právě že nechytím, proto řeším to trestání, nejsem příznivcem máčení čumáku v čemkoliv, takže ji jen dotáhnu k louži, aby si čuchla a vydržkuju ji
V tomhle vidím zásadní kámen úrazu. Protože tohle ti psi fakt nechápou.
Vůbec netrestej! Nijak. Loužičku v klidu ukliď, když tam fenka nebude, a je to. A venku za čůrání hooodně chval.
|
Bukča
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 12:45 - Změnil/a: Bukča
- Nahlásit
LucieS
venku za čůrání chválím tak, že se lidi otáčejí, že přijel cirkus , vím co mi chceš říct a díky, ale na tu mojí potvoru to nějak nezabírá, na držkování jsem přešla až nedávno, do té doby jsem všechno uklidila bez komentáře a mazaly jsme ven...
impact
jj, četla jsem tu pár tvých příběhu jak nabíráš další a další nudle Moc fandím, já mám co dělat s jednou..... občas nevím jestli nejsem normální já nebo ona........
|
impact
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 12:47 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
Bukča
občas nevím jestli nejsem normální já nebo ona
Tak v tomhle mám u nás doma zcela jasno.
|
MaggieM
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 12:51
- Nahlásit
impact
najít dvě lopatky hoven v baráku jako nic moc
tak z toho by mě trefil šlak. Už jsem šťastná, že máme štěndovský období za sebou. Tak pevné nervy
|
Bukča
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 12:54
- Nahlásit
impact
myslím, že pořízení russelíků by měli povolat po psychologických testech s poznámkou, že je to rasa jen pro silné povahy........... občas nevím, jak si uchovat zbytky zdravého rozumu a to mám jen jednu
|
impact
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 12:54
- Nahlásit
MaggieM
No ěm šlak ještě netrefil jen proto, že barák není opravenej a na zemi je prostě beton a kus koberce. V obýváku. Tže zatím mi to moc neva. Mít tam už nějakej pěknej kus koberce, tak je asi zabím.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 12:56
- Nahlásit
Bukča
No ale zase musím uznat, že když jsou ve smečce, tak je s nima sranda a čék se ani nenudí.
|
Bukča
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 12:56
- Nahlásit
MaggieM
veterinář mě tuhle uklidňoval, že se malá tak ve 12ti zklidní a už bude OK
Snad to štěněčí období přežiju ve zdraví, ale kde vzít na rekonstrukci bytu teda fakt nevím.................
|
Bukča
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 13:00
- Nahlásit
impact
přijeď se podívat k nám..........před rokem zcela opravené (a ne levně) parkety jsou flekaté a pokroucené, fakt nádhera........ přítel chtěl první zabít psa a pak mě........ když jsem začala plakat, že nevím co mám dělat, tak se zachoval jako pravej chlap: Řekl, že musíme počkat až bude malá čistotná a pak to holt opravíme znovu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
impact
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 13:01 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
Bukča
Hele mě teda dospělí, co přišli do smečky, neničej. Krom odpadkáče, že.
Ale když jsem si koupila štěně, první, Mambici, tak jsem ji v ničení předběhla. Jako malinká měla ohrádku s miskama a hračkama a přepravkou. Tam byla, když jsem byla pryč. Když dorostla do velikosti, kdy se přes ohrádku ladně dostala, prostě jsem ji při odchodu zaklapla do té přepravky, kterou už v té době brala jako boudu. A byl klid.
Je fakt, že jsem od ní odcházela jen když jsem šla na pivo, tže to už byla večer vyběhaná a nakrmená a chrněla.
Nezničila téměř nic. Nepočítaje sluchátka k mobilu, když jsem v kuchyni vařila. A jednou jsem zkusila ji nechat otevřenou a zničila mi taštičku s lékama. Včetně degustace.
Tže se jakoby nenaučila ničit věci.
Edit:
ak se zachoval jako pravej chlap: Řekl, že musíme počkat až bude malá čistotná a pak to holt opravíme znovu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PS: Před pár týdny si teda vybrala handsfreečko a zničila ho.
|
Bukča
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2010 13:07
- Nahlásit
impact
smekám !!!
jsem holt majitel nudle začátečník chybama se člověk učí
Držím palce při opravě domečku i drezůře smečky
.............mažu ven utahat potvoru.........
|