Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / čůrání doma -dominance?
Autor Zpráva
Pumpa
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2009 20:58
- Nahlásit

Zdravím.... Chtěla jsem se zeptat, už to tady asi bylo, známý má dvouletého retrievera a sedmiletého charlese, ti dva bejci mu teď začali čůrat po bytě. Krom nich má ještě dva syny a není u nich žádná ženská(alespoň myslim ) Může to být ujasňování dominance a společenského postavení?, a ať je to cokoliv, co s tím? Je z toho nešťastnej.....

Kukuju za všechny názory, nápady, rady apod apod.......

kejtlin
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2009 21:04
- Nahlásit

Pumpa
já bych řekla, že je to spíš tím, že dvouletý retriever dospěl, značkuje si teritorium a charles to po něm přeznačkovává. Co s tím? no nevím, možná bych zkusila upřednostňovat psa, který se zdá dominantnější, dávat mu prvnímu misku z jídlem, jako prvního ho hladit, dávat mu pamlsky jako prvnímu , ale nevím jestli to zabere.

impact
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2009 21:07
- Nahlásit

Pumpa
Nemaj v baráku nebo blízko háravou fenu?

Biluška
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2009 21:12
- Nahlásit

Pumpa
A traverzu už zkoušel?

impact
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2009 21:15
- Nahlásit

Biluška
Cha cha.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2009 21:17
- Nahlásit

kejtlin
Jak je oba znám, jsou to takový troubové, že by si to ani neuvědomili ale díky, poradím uvidím

impact

To říká, že neví, ale kolem baráku vídal vždycky jenom starýho pudla a soused má taky psa.

Biluška

Jako dát mu s ní po hlavě, když doma pochčije rožek?

Na vás dvě holky se spolíhám, máte zkušenost a to nechci jen pochlebovat..... ale co tak čtu, tak jste toho s čoklama už zažily.....

Alexa
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2009 21:23
- Nahlásit

Pumpa

když se mi podaří Matesa načapat dostane na budku a je pár měsíců klid. Značkuje jen gdyž hárá čuba

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2009 21:26
- Nahlásit

Alexa
Tak tak, mě začali doma značkovat, jakmile dospěl druhý pes, dostali oba na budku a od té doby je klid.

Biluška
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2009 21:30
- Nahlásit

Pumpa
Přesně tak

Hele, mě to občas čokli taky zkusí. Mám otce, syna a k nim deset fen. Když hárají tak kluci mají tendenci si to navzájem značkovat Normálně je zmlátím po kebuli a je klid Podstatné je ohlídat, aby se to nestalo poprvé, pak už pořád přechcávají ty "svoje" značky Když už se stane tak a) umeju octem a pro jistotu ještě přestříkám nějakou hodně silnou voňavkou (nejlepší jsou takové ty ťamanské, nejen že pak doma nechčí psi, ale většinou se tu nezdržuje ani Tomáš ) a za b) zesílím hlídání, abych načapala toho druhého jak to půjde přeznačkovat a včas ho ztraverzovala
Někdy to dělají i když přijde domů nový pes (např na hotel, nebo nějaká návštěva) a jim se zdá jako konkurence. V případě krátkodobé návštěvy vyhodím psy ven, aby je to zbytečně nedráždilo, v případě delšího pobytu psa postupuju stejně jako u háravých fen.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2009 21:39
- Nahlásit

Pumpa
mí psi,když to zkusí tat je taky seřežu, né jak žito, s rozumem a umeju octovou vodou, ale po zkušenostech zde už jsem se odnaučila radit z praxe

Pumpa
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2009 21:41
- Nahlásit

Biluška

Tak prej to dělaj, když všichni odejdou do práce a do školy a čoklata zůstanou sma doma....

Že by smutek? Teď prý byli zvyklí na každodenní společnost....

Biluška
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2009 21:43
- Nahlásit

Pumpa
Že by smutek?
Psi nejsou schopni dělat nic naschvál. A že by ze smutku značkovali, to se mi fakt nezdá.
Teď prý byli zvyklí na každodenní společnost....
Nebyli spíš zvyklí na častější venčení? Jestli jim to dopoledne prostě není moc dlouhý a nevydrží

Pumpa
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2009 21:51 - Změnil/a: Pumpa
- Nahlásit

Biluška

Prej ne, protože říkal, že s nima může jít tisíckrát denně a stejně si vyšetří na pořádnou louži doma.

Mně se zdálo, že je to podle prvních informací prostě jenom tím, že ten mladší dospěl, jak psala kejtlin a ten starší se snaží udržet si svou "velikost". Asi by měl zjistit, jestli první pochčije mladej nebo starej, co?
Jo a taky prej tresty nezabíraji. Že je zmidlil, ne moc, tak po psím a nic....

Jinak děkuji móóóc za rady...

Biluška
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2009 21:55
- Nahlásit

Pumpa
Mně se zdálo, že je to podle prvních informací prostě jenom tím, že ten mladší dospěl, jak psala kejtlin a ten starší se snaží udržet si svou "velikost". Asi by měl zjistit, jestli první pochčije mladej nebo starej, co?
Je to docela pravděpodobná příčina. Nejrozumnější fakt bude když zjistí kdo z nich to značkuje první a tomu to bude muset zatrhnout.
Že je zmidlil, ne moc, tak po psím a nic....
Po psím nedělají nic špatného, dělají špatnou věc po člověčím a proto se jim to musí po člověčím vysvětlit

argosek
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2009 21:57 - Změnil/a: argosek
- Nahlásit

Biluška

Psi nejsou schopni dělat nic naschvál.

fakt? mi psi jsou asi nejaci zvlastni - kdyz maji hlad, tak jdou a naschval se najedi.

A že by ze smutku značkovali, to se mi fakt nezdá.

moceni ze stresu. co se ti na nem nezda? (nerikam, ze to je tenhle pripad)

Pumpa

Jak je oba znám, jsou to takový troubové, že by si to ani neuvědomili ale díky, poradím uvidím

tak to bych mel taky radu a zarucuju, ze zabere minimalne stejne dobre jako to s hlazenim a zradlem, akorat se bude snaze aplikovat.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2009 22:02
- Nahlásit

argosek
já to ale neodsoudila

Biluška
No to je mi jasný, ale jaksi to nejni žádoucí, že. V dnešní společnosti chceme po psech "slušné vychování" po člověčím . Po psím je to jistě vrchol etikety, ale na to nějak nejsou lidi zvědaví a po pravdě ani já bych nebyla..... no, můj pes je v cajku, takže jsem nesmírně šťastná Pumpa...

argosek
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2009 22:06
- Nahlásit

Pumpa

no prave..

Biluška
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2009 22:12
- Nahlásit

argosek
fakt? mi psi jsou asi nejaci zvlastni - kdyz maji hlad, tak jdou a naschval se najedi.
Fakt? To sou teda mrchy A řešíte to nějak pane? Dyť to musí lízt hrozně do peněz

moceni ze stresu. co se ti na nem nezda? (nerikam, ze to je tenhle pripad)
Močení ze stresu jo, ale myslím, že tohle není ten případ . Kdyby tam měli louži přes celý obývák, protože se nějaký pes "strachy pochcal" tak jo, ale k tomu značkování mi to teda nějak moc nesedí

Pumpa
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2009 22:16
- Nahlásit

Já bych to zkusila vyřešit tak, že bych nedávala žrát a ani nechodila ven.... Moji psi, než se to naučili tak chcípli.....
No toto

argosek
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2009 22:20 - Změnil/a: argosek
- Nahlásit

Biluška

Močení ze stresu jo, ale myslím, že tohle není ten případ . Kdyby tam měli louži přes celý obývák, protože se nějaký pes "strachy pochcal" tak jo, ale k tomu značkování mi to teda nějak moc nesedí

"strachy se pochcat" a moceni (znackovani) ze stresu jsou dve dost rozdilne veci.

Biluška
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2009 22:26
- Nahlásit

argosek
moceni (znackovani) ze stresu
Už chápu co máš na mysli. Sorry, jsem si seděla na vedení. Ale i tak si nemyslím, že by to byl tenhle případ.

Biluška
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2009 22:27
- Nahlásit

Pumpa
Byli ti psi zvyklí na samotu? Nebo jaký režim měli dřív? Ještě dřív než Teď prý byli zvyklí na každodenní společnost.....

Pumpa
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2009 22:55
- Nahlásit

Biluška

Byli, já si pamatuju, když chodili všichni normoš do práce a do školy a psi byli doma celý den....

LucieS
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2009 10:43
- Nahlásit

Hm, tak já nejsem příznivcem seřezání v žádných případech a v tomhle už vůbec ne, psi se ho budou tak akorát bát nebo budou značkovat pouze v nepřítomnosti majitele.
Souhlasím s tím, že to bude nejspíš souviset s dospíváním. Osobně si myslím, že oba psi nemají přiliš dobře vyřešené postavení ve smečce. Možná tvoří oba dva "vlastní" smečku, do ktéré páníčka nepřibrali, možná jenom nemají jasno poté, co retrívr dospěl.
Řekla bych, že páníček by měl zamakat na hierarchii, pracovat více s oběma psy, fungovat s nimi s každým zvlášť i pohromadě, určit jim pevné místo ve smečce, stát se opravdovou hlavou smečky, která značkování netoleruje.
Pokud chytí psa při činu, tak mu značkování zatrhnout, ale nebít ho, omezit prostor, nepustit do míst, kde značkují nejvíc.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2009 11:53
- Nahlásit

Ahojte...

všem děkuji za rady....., známý říkal, že starší pes je "brán jako první", první žere, první jde ven, první je odměňován apod. Psi značkujou po celým bytě a dělá to první samo ten mladší. Jenomže už to trvá moc dlouho a dělá to furt, když je jen v předsíni, označkuje to tam, stejně jako kdekoliv jinde, snad i kdyby je zavřel do sklepa. Prý nic nezabírá, přestože se chová dle rad.... Tak nevím.... Když ho při tom chytí, nezmaže ho samozřejmě do mrtva, jen se mu snaží ukázat, že tohle tedy dělat nebude....

LucieS
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2009 12:12
- Nahlásit

starší pes je "brán jako první"
No a je ten starší pořád první??
Nepřehodili si to mezitím? Prvního je potřeba brát prvního, ne staršího.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2009 12:26 - Změnil/a: Pumpa
- Nahlásit

LucieS

Nevím, vždycky byl protože ten druhej byl malej, jestli si to přehodili musej to vyšpekulovat, jelikož tak moc je nevídám a abych pravdu řekla, angažuju se v tom jen tak, že tady napíšu a vaše rady pak přetlumočím.

Aby pak nezačal čurat ten původně první ze vzteku na nynějšího prvního, že mu sebral job

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání