| Autor |
Zpráva |
Spike
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2009 20:46
- Nahlásit
Já Spike 19měsíců kříženec NO a Staforda jsem jednoho dne nepěkně rafnul malého a velice "příjemného" jorkšírka a způsobil mu otevřenou zlomeninu nohy. Od té doby mě páníček hlídá a dostal jsem koš na tlamu, ale to je mu prd platné protože i tím košem se dá perfektně mlátit kolem sebe.
V čem spočívá můj problém. Od toho incidentu, za který jsem dostal seřváno a o kterém se v okolí prý mnoho namluvilo, se mě většina pejsků s páničky bojí ještě více než tomu bylo doposud. Pár kamarádů tady mám, ale než si je stihnu očichat páničci si je odvádějí pryč. Prý málo času. Štve mě to a tak když vidím jiného psa mám chuť se za ním rozběhnout, zpozorním a pokud je to někdo známý tak hojně zavrtím ocasem a očicháme se.
Ale běda jak je to někdo neznámý to se celý naježím strnu a vrčím, ne li štěkám a vyběhnu na něj. To mě ale páníček zarazí a seřve. Nejsem si jistý jestli jsem první já ten co zavrčí, záleží na tom? Jinak jsem k lidem přátelský, olízal bych je snad všude kdyby mi dali možnost. Se psy si rád hraju, ale né všechny snesu, nebo spíš né všichni snesou mě. Dělám ramena a většinou je z toho mela.
Prosím pomozte co dělat, aby se mě lidé nebáli a já nemusel vrčet na pejsky.
PS: Pániček vzkazuje, že doufá , že z mého psaní pochopíte jádro pudla a poradíte co dělám špatně. Vypadám snad jako pudl? Vypadám takto!
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2009 21:00
- Nahlásit
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2009 21:06
- Nahlásit
Spike
Máš křížence se stafordem,tak co jsi čekal? Dospívá a vyhrazuje se proti ostatním psům. Jedinou správnou cestou je perfektní poslušnost a odvolatelnost,přes tu naučit cizí psy ignorovat, pouštět jen se psy,které zná a i tam být stále na pozoru a v případě jakéhokoli hrozícího konfliktu odvolávat. Když budeš mít kliku,bude nadále mít rád feny,takže ideálně mu najít nějakou kamarádku,se kterou bude moct lítat. A k malým psům bych ho nepouštěla vůbec, i s košem jim může vážně ublížit. Je tu forum lidí,co mají psy typu "bul",uvidíš,co ti napíšou,ale já to vidím takhle
|
Spike
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2009 21:34
- Nahlásit
jana33
Popravdě jsem čekal, že se bude chovat hůř Dobře pro nás oba. Vím, že vypadám jako naprostý břídil když se takto ptám, ale snažím se získat nahled a stát se dobrým páníčkem.
Jenže, rady které jsem doposud dostával byly převážně od sestry, která má typově úplně jiného psa s jiným chováním, takže jsem bohužel udělal pár chyb, které se snažím napravit. A nebo od lidí kteří mají psy gaučáky. Malí nenároční NEnebezpeční.
Chtěl bych jen upřesnit, že Spika nenechám běhat po sídlišti navolno na to mám jiný prostor, který bohužel vzhledem k ostatním živočichům taky není nejlepší. A nyní bez košíku ven nevychází.
Proto bych se chtěl zeptat:
1) Jak přistupují na cvičácích k těmto typům psů?
2) Je možné ještě odvrátit toto chování?
3) Je tu někdo z Ostravy kdo by mi poradil, na který cvičák se obrátit?
4) Jak trestat a chválit
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2009 21:41
- Nahlásit
Spike
Zeptej se na bul foru,já myslím,že zrovna holky jsou ze severu Moravy
Popravdě jsem čekal, že se bude chovat hůř
Dočkej času
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2009 21:44
- Nahlásit
Spike
Na mě to dělá dojem, že se takto projevoval už dřív, když ti sestra radila, už jsi to měl potlačit dávno, pokud jsi mu to doted´ toleroval, tak to bude těžký.
1)většinou se cvičí zvlášt´ tak abys byl na place sám
2)je, ale je to o důslednosti a perfektní ovladatelnosti psa za jakýchkoli podmínek
3)nejsem z ostravy nevím
4)trestat no, to můžeš začít až psa něčemu naučíš, nemůžeš si dovolit trestat psa za něco, cos ho nenaučil!Chválit za cvičení na cvičáku, zezačátku přehnaně, tak aby měl chut´ pracovat na cvičáku.
|
Spike
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2009 21:45
- Nahlásit
jana33
Ti dík :-D Jsem myslel že puberta je nejhorší :-D
Jinak, jsem asi blbej nebo slepej ale kde najdu to bull forum
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2009 21:48
- Nahlásit
Spike
http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_6847_142.html#7
|
Spike
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2009 21:50
- Nahlásit
jana33
Aaaa děkuji šlechetně
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2009 23:49
- Nahlásit
Spike
Ještě k tomu, co tu bylo napsáno.
Počítej s tím, že do budoucna si bude hrát tak maximálně s fenami.
Samce se musíte naučit tolerovat, tedy pokud oni budou tolerovat vás. Žít vedle nich, pracovat vedle nich, ale se hrou moc nepočítejte.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 06:43
- Nahlásit
Já mám zas čubu a ta se taky s jinejma čubama nesnese, ale toleruje je. No jo no, to sou holt ty bojový vemena.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 06:44
- Nahlásit
Spike
a nebo budeš mít psa, se kterým budeš chodit do míst, kde nejsou pesani, pouštět ho budeš jen na velmi přehledných a pustých místech, kde každého psa musíš vidět dřív než ho uvidí ten tvůj. buď rád, že nežere lidi...
mluvím z vlastní zkušenosti - filák z útulku chodí do školek a domovů důchodců, naprostý miláček k lidem - opatrný, mazlivý. jak vidí psí chlup v okruhu 500m, tak jde jeho nositele zabít. na čích vidíš, že v hlavě má jeden program, nevnímá, neslyší, můžeš ho zabít a nevěděl by o tom....
|
Steph
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 07:39
- Nahlásit
1. ruzne - nekde jsme se otocili uz u branky, pac pitbull je debil pes a zadnou poslusnost se naneuci, pak jsme nasli jeden s normalnim pristupem, kde jsme byli zpestreni mezi RTW a NO, nez jsme tam dotahli zbytek psi rodiny a znamy - pity, staffy. Pak uz jsme meli svoji bull skupinu a nadseni do prace bylo velke, navic ty mas i kus NO a ty jsou pracoviti. Chce to hlavne najit neco, cim budes psa motivovat - at uz je to pesek, micek nebo pamlsek a samozrejne za vsechno spravny chvalit - prehanet a delat saska, aby pochopil, ze mas radost a ze je to tak spravne, treba moje starsi fena cvicila vylozene s odporem, kdyz byla na place, tak jsme to vzdali. Je lepsi si dat par individualek, naucit se spravne provadet cviky a pak se zaradit do skupiny, kde budes moc trenovat i mezi psy samci a tim postupne resit problem s ostatnima. Jo takze to patri k tomu 2.
3. cvicak v Ove - to by mohla vedet Mucholabka
4. me se osvedcilo, cim vic chvalim, tim vic se snazi. Starsi pes je agresor na psy uz od malicka, protoze ho jako stene potrhal pes. Zkousela jsem vsechny mozny metody - i slavne Desenske toceni na zada - nejlip se mi ale osvedcilo, dat psovi k noze, v pripade ciziho psa na volno si musi sednou a pes muze projit bez jakehokoli naznaku agrese, pochvalim a jdem dal. Mladsi pes je u me jen obcas na hlidani - praktikuju u nej to samy, ale ten vystreli, hned jak pes projde - smula kamarade a dostane skoleni - sedni, lehni, k noze, odlozeni a bavim se s nim jen pres povely. Pak kolem nas muze projit ten samej pes a dela, ze ho nevidi, trva mu vzdycky 2 dny, nez si zvykne ze tu ma trosku tvrdsi rezim.
Nejdulezitejsi je podle me privolani za kazde situace, to jestli mi jde u nohy o krok prede mnou nebo za mnou neresim, ikdyz jsme ho meli vypilovanej dobre, pro me je dulezity, kdyz dam povel k noze, ze se proste zaradi vedle me.
Nechci urazit ty, co maji hodne a poslusne bestie, ale ono holt tyhle plemena se stejnym pohlavim moc nakamosi, kdyz dospeji.
|
Spike
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 14:46
- Nahlásit
Walda
No k tomu, sestra má psa Bigla a s tím si rozumí, mezi nima žádnej problém není. Při hře trochu víc rafne tak se Biglik ožene a je klid. A s ostatními psy to není vždy na nože. Pokud vidí že kolega mocně mává ocasem a chce si hrát dělá to samé. Ale jinak je to pako.
Steph
Díky za rady, skusím metodu sedni a zůstaň než projdou. Jinak Spike má evidentní chuť do práce, her, cvičení. Doma s ním "není" problém a tam poslouchá na slovo s chutí. Jen venku to nezvládáme, to můžu dělat co chci a nezaujme ho nic pokud vidí psa.
Jinak bydlím zrovna v místě kde je těžké nechat psy hrát si spolu, většinou majitelé nemají zájem a nebo čas.
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2009 15:35
- Nahlásit
Spike
Jen venku to nezvládáme, to můžu dělat co chci a nezaujme ho nic pokud vidí psa.
Tp chce pořádnou motivaci, něco co miluje a poel který znamená že to vždy dostane a taky vždy musí poslechnout, já mám balonek na feňuli (pit x bulík, ale neagresivní, jen šéfovací) a povel ZPĚT za které balonek dostane, a ten miluje, to může okolo běhat milion psů a je klid.
Ale je fakt že ona když už útočí, tak ze strachu z větších psů ... trdlo
Ale cvičte, blbněte, učte tu nevšímavost, dělej divadýlko, děsná radost, vělký odměny, ale zároveň důslednost přímo nezlomná
|
lososka
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2010 11:08
- Nahlásit
Všechno co tady čtu jsou dobré rady... ale ne mého psa. Na toho absolutně nic z tohoto nezabírá. Jak tady někdo psal.. nevidí, neslyší a v hlavě má jen jeden program a to cizího psa, na kterého se okamžitě vrhá. Když byl malý tak ho napadl kříženec labradora, natrhl mu tlapku a tak nevím jestli je to od té doby, ale averze na psy, které nezná je katastrofální. Ale já to spíš tipuju na agresi ue strachu, protože jsou mu 3 roky a nechce ukázat, že se bojí, ale co já na tom druhém konci vodítka?
|
moll
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2010 18:36
- Nahlásit
lososka
nahoře jsem psala o jednom programu v mozku psa....na druhém konci vodítka budeš dělat to stejné co my - chodit jindy a jinam, než chodí lidi se psama, kolem pozemku budeš mít pořádný plot...zapomeneš na pohodové procházky s partou lidí a psů....nebo psa tvrdě zlomíš a pak snad psy napadat nebude - ale taky nebude mít v očích radost ze života a z kontaktu s tebou....musíš si vybrat
|
lososka
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 14:28
- Nahlásit
moll
Díky. Víceméně to tak praktikuju, ale nejhorší je, že když je Ursi na volno tak se na psy i na ty cizí nevrhá, to dělá zásadně jenom na vodítku. Jakmile spatří někde na louce psa, blíží se k němu, očichávají se a pokud nezaútočí ten druhý pes tak Ursi je v klidu. Je sice zježený, ale na pokyny "nesmíš", "nechej pejska" nic neudělá. Na volno zase štěká na lidi, které někde při vycházkách po lesích potkáme. . Takže já si bohužel moc nevyberu. A protože je Ursi ohař (ESP) a je poměrně velký, tak se ho lidí samozřejmě bojí, takže to zas musím dělat různé blbiny, abych ho od nich odvolala. On má zřejmě pocit, že jsu slabý článek smečky a že mě musí chránit, protože když ho chodil venčit přítel, tak s ním nic z toho co dělá se mnou nedělal až v takové míře.Ale jinak vycházky do zalidněných oblastí jsem celkem omezila už i kvůli sobě, protože ráda chodím do přírody. Takže jak vidím to tak zůstane i nadále a musím doufat, že se stane zázrak , na které ovšem nevěřím.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 18:24
- Nahlásit
moll
Tohle bych chápala u fil nebo bullů, ale u ESP? Vždyť jsou vyšlechtěný z ohařů a to je přece smečkové zvíře, ne? Kdyžtak mě oprav.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 19:02
- Nahlásit
Psíček
To uz tedy neplati?
samozrejme, ze plati. nekteri lide ovsem delaj chybu, ze psa pri duseni chvali, cimz ho nauci duseni mit rad a trest nejneze prestane fungovat jako trest, ale pes ho zacne vyhledavat!
|
moll
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2010 19:39
- Nahlásit
Lucie KratochvĂlová
nějak mi ušlo, že se jedná o esp (mám pocit, že poprvé je to zmiňované v příspěvku z 26.1.ve 14.28.). možná bude problém v tom, jak píše lososka, že s páníkem pesan tak nevyvádí....
|