| Autor |
Zpráva |
Keilor
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 15:39
- Nahlásit
Zdravim, chci se zeptat, zdali se najde nekdo, komu se podarilo odstranit u psa rekci na strelbu. Rad jsem dostala nespocetne, clanku jsem precetla co se jen dalo. Ale jeste jsem nenarazila na cloveka ktery by rekl "ano, me se to podarilo a pes je ok". Nemam momentalne na mysli strach z petard, bourek apod. Mam na mysli opravdu jenom strelbu ze startovaci pistole ci u loveckych zkousek brokovnici.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 15:44
- Nahlásit
Keilor
Gerda
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 15:59
- Nahlásit
Walda
no dovolte pane, to je pomluva.
|
Natálka
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 16:01
- Nahlásit
Ahoj,tak mě se to podařilo. Pes nikdy reakci neměl,jednou mu na cvičáku bouchli devítkou u ucha a bylo to. Trvalo rok než jsem mu to dostala z hlavy,ale povedlo se. Nejdříve jsem začala střílet při krmení,a to každý den. Vždy jsem dvakrát vystřelila a dala misku. Pokud si nevzal,odebrala jsem ji a už nedostal nic. To jsem dělala opravdu každý den,až si pes spojil střelbu s krmením a začal se na ni těšit. Samozřejmě se musí střílet z vhodné vzdálenosti,ne psovi u ucha. Když měl toto zvládnuté,začala jsem střílet venku při hře a pokud pes nereagoval,odměnila jsem ho,v mém případě balonkem. Až potom jsem střelbu přenesla na cvičák a střílela při chůzi. Je to běh na dlouhou trať,ale s citem se to dá.Nám to trvalo skoro rok,ale povedlo se.
|
Keilor
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 16:10
- Nahlásit
Diky, to jsem potrebovala vedet, ze se to opravdu da Konecne pozitivni zprava.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 16:47
- Nahlásit
Taky bojujeme - fene byla do 14 měsíců naprosto v pohodě, a pak nejspíš po honě se mi začala bát.
Bojí se i samotné flinty - úplně se rozklepe.
Začínáme tak, že má flintu položenou u pelechu a uvidíme, co bude následovat.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 17:12 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Keilor
My máme také blbou zkušenost s petardou za zadkem.Do té doby střelba v pohodě.Odbouráváme to od května a jak to tak vypadá, začíná se dařit.Včera jsme byly na workingovém tréninku,kde se střílelo devítkou na louce mezi lesy,takže s ozvěnou a dobrý.Sice není úplný salámista,střelce si hlídí,ale pro aport jde.Stejně jsem ale odložila lovecké zkoušky na příští rok a budeme stále cvičit,fena je velmi chuťová a nechci nic uspěchat..
Myslím si,že Silvestr bude ale nervák stejně,ty rachejtle už jí budou vadit napořád.Střelbu vidím dost nadějně.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 17:44
- Nahlásit
Keilor
Myslím,že zásadní rozdíl bude,jestli má pes strach ze střelby vrozený a má slabou nervovou soustavu nebo jako v případě holek, je pes bez reakce,ale nějaká nepříjemná událost,mu jí vyvolá
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 18:11
- Nahlásit
Keilor traktor
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 19:38
- Nahlásit
Dneska hlásíme zlepšení - minulý týden jsme vyndali flintu a buď utekla a někam zalezla, nebo se tak rozklepala, až jí drkotaly zuby a nebyla schopná poslechnout ani na povely u nohy sedni, lehni, .... Dneska už neutíkala, dala se přivolat, neklepala se a byla schopna i tyhle povely udělat. Stále ještě odvrací hlavu, ale myslím, že je to lepší.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 19:50
- Nahlásit
Keilor
asi bude záležet jaká je ta reakce..pokud to je absolutní panika,tak nevim teda..taky záleží,zda to chceš odstranit "jen pro běžný život" nebo na výcvik,tam si teda nejsem jistá úspěchem.Kdysi jsem měla psa s totál panikou,vzniklou na silvestra,do té doby v pohodě při střelbě na cvičáku,ale nevěřím,že taková reakce se dá spravit ,mě se to absolutně nedařilo,ale pes bohužel uhynul na psinku cca ve 3 letech,reakce vznikla asi ve 2 letech..
|
Keilor
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 19:59
- Nahlásit
jana33 Jani to me je jasny. Vrozene to nema, je to "nastesti " po spatne zkusenosti. Jedine co me tak trochu dodava nadeji je, ze psisko nema totalni blok a da se s nim pracovat dale, nezdrhne nekam zalezt a trepat se. Ale je videt, ze ho strelba rozhodila a ze mu nejakou tu chvili trva nez se da do kupy.
Zuzana Tbilksa
Drzim palce at to vsechno dobre dopadne a ta zpropadena reakce je fuc.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 20:07
- Nahlásit
Keilor
Tak to by mělo jít řešit. Každopádně držím palce
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 20:52
- Nahlásit
Keilor
Taky držíme palce, máme to ale trápení, ale opravdu se to odstranit dá - kamarádi mají fenku goldena a ta, když u ní vystřelili, tak utekla hrozně daleko.
Pak rok chodila na hony tak, že seděla daleko od nich jen pozorovala "cvrkot" no asi rok to vypadalo takhle a pak začala chodit do vody a začala i pracovat. A teď reakce žádná.
|
Orsonek
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2009 21:04
- Nahlásit
Mám dobrmana a ten si plete vystřel s prasknutím biče při obranách. Okamžitě je na všech 4 chce letět tam a poslušnos je v háji (věk 15měsíců).Nemáte taky nějakou radu ?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2009 08:27
- Nahlásit
Orsonek
Nemáte taky nějakou radu ?
jo..okamžitě vynech kruhovku nebo ten bič..stejně je to k ničemu.Dost lidí má tenhle problém,včetně mne.už jsem to odstranila(absence biče už napořád),ale je to docela šichta..čuba se nebojí,ale jako u tebe..okamžitě vyletěla a šla "zabíjet "figuranta..poslušnost na houby ,odložení taky pokažený ,prostě trága,jen se naštaveně rozhlížela kde teda jako figurant je.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2009 08:33
- Nahlásit
Orsonek
Tak to máme stejné, ale já se to snažím odbourávat jinak, než že bych přestala používat bič na obraně, páč ho tam potřebuju u obíhaček, je to přece jen rotík a tak ji bičem zrychluju.
|
Ivi
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2009 23:43
- Nahlásit
Mám NO a ted ve 4 letech začala mít reakci na střelbu.Sice na odložení vydrží,ale viditelně znervozní.Střílet při krmení fakt nemůžu,bydlíme v paneláku.Nemáte někdo nějaký nápad?
|