| Autor |
Zpráva |
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2009 14:15
- Nahlásit
allík
Tak přesně takhle jsem to měla i já že nejsem v blázinci je s podivem bo cirkus kvůli přivolání jsem dělala velkej. ale vyplatilo se, v necelém roce malá poslouchá jak hodinky. a pištění je nejlepčí, ten vysokej tón je zaujme a otočí se vždy, no a pak už je většinou vyhráno
Taky zvažuju druhýho psa, no ale ještě si na to dávám čas, až tak za rok si říkám
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2009 14:17
- Nahlásit
Já mám doteď spíš problém s tím, že když přivolám mladýho, starší fena si myslí, že je to na ni, ale že nemusí poslechnout, a kvalita přivolání šla šupem dolů. Takže když už volám striktní "ke mně", vyžaduju to po obou najednou.
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2009 14:19
- Nahlásit
Za chvilku jdu z práce dom, jupííííííííííííííííííííííííí.
To zas bude vítání, hlavně od té dvouměsíční.
|
allík
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2009 14:21
- Nahlásit
PeKrato
Jo druhýho psa... Nedávno jsem tady zakládala téma a ptala se, kdo si kdy pořizoval další psisko a tak. No a to jsem zrovna měla takový choutky, jakože další psisko by bylo fajn. Pak jsem toho nějak nechala a najednou se zjevila obrovská šance mít dospělou fenku, takže neváhám a jdu do toho
To já když jdu s přítelem, tak mám takové zvuky rovnou zakázané.
No, tak vzhledem k tomu, že se opravdu snažím být důsledná, tak má holt přítel peška Hele ale jednou se mi fakt stalo, že jsme šli s pesou po cestě vedle lesa a dělala jsem svoje obvyklý trapný pózy a pištěla jsem jak idiot (idioti nechť mi prominou toto přirovnání ), tak jsem v lese zahlídla člověka, kterej šel souběžně s náma a fakt hooodně divně na mně koukal
|
allík
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2009 14:22
- Nahlásit
Takže když už volám striktní "ke mně", vyžaduju to po obou najednou.
No jasně, takhle to budu praktikovat taky, neb nevidím důvod v tom, proč k sobě volat jen jednu (zatím )
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2009 14:29
- Nahlásit
allík
ideální varianta kdyby se něco takovýho naskytlo, tak do toho jdu taky. takže naprosto chápu i když naučit si štěndo všechno od začátku má své kouzlo malá má rok a už se mi po tom štěněcím dovádění docela stýská, ona se mi po hárání hodně sklidnila
|
allík
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2009 14:32
- Nahlásit
PeKrato
No to s tou ideální variantou a skvělou příležitostí si taky říkám. I když to bude pěkná makačka, hlavně s tím přivoláváním. Ale obě jsou to teriérky a malá mi dávala a dává pořád pěkně zabrat, takže bych rozhodně teď do štěněte nešla, ale ten dospělej pes má taky něco do sebe
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2009 14:37
- Nahlásit
allík
ono je to o velkém zvážení, jestli už je čas. já vím, že za půl roku nebude problém si přivést domů druhé štěndo, teď by to bylo ještě riziko. výhody staršího psa jsou neodiskutovatelné a s teriérkou bych hodně rozmýšlela
good luck s výchovou dvou, bude to stát hodně sil, ale půjde to
|
allík
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2009 14:42
- Nahlásit
good luck s výchovou dvou No to budu určitě potřebovat, dík Jako je pravda, že s malou dost makám. Zase ji nepřesycuju, ale cvičíme spolu dost a kromě toho hodně blbneme, chodíme na agility a tak. Sice je to prdlej puberťák, ale ta dospělá prej byla ještě prdlejší a teď je to úúúúžasnej, pohodovej pes, takže doufám, že jednou budu mít dvě krásný pohodový čubičky, který mně budou zbožňovat a budou poslouchat. Uf, to jsem se rozněžnila
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2009 14:54
- Nahlásit
allík
tady plácám, jak za rok to bude ideální a teď jsem se totálně zamilovala do štěniska jednoho, ale je to pejskek, a já chci feňuli. jestli ho neudají, tak pro něj snad jedu, jsem z něj úplně vyřízená
oni při důsledný výchově z nich vyrostou pohodový psiska vždycky. malá je taky v pubertě, ale naštěstí to s ní nefláká až tolik a dá se s ní něco dělat i tak. ale já mám štěstí na povahu
|
allík
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2009 14:59
- Nahlásit
No jo hele, to já jsem nedávno taky plácala, že počkám s druhým psem, až bude malá vychovaná, ale jak vidíš, tak je to úplně jinak A s tím pohodářstvím, těžko říct, jestli je to důslednou výchovou. Ona totiž ta velká moc důslednou výchovu neměla, ale je prostě v pohodě a je hlavně hrozně vděčná, že s ní něco děláš, takže se asi snaží
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2009 15:02
- Nahlásit
allík
no taky jsem na sebe zvědavá, jak to dlouho vydržím, než domů přijde druhá holka / kluk
no jo, to je to štěstí na povahu moje čubinka je zlatá už teď, baví ji cvičit, poslouchá a nemám s ní jedinej velkej problém. a považuju to za veliký štěstí, že je zrovna taková. můj podíl tam jistě je, ale ....
|
allík
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2009 15:07
- Nahlásit
no taky jsem na sebe zvědavá, jak to dlouho vydržím, než domů přijde druhá holka / kluk No hele, já bych to na moc dlouho neviděla. Je vidět, že si pěkně načatá A s tou povahou, tu mojí potvůrku taky baví cvičit, ale je to prostě prdlej teriér, takže to už mluví za vše
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2009 15:12
- Nahlásit
no jasně že jsem načatá, a pořádně
já mám stafbulku, to taky dokážou být blázni, ale já mám doma závislačku, udělá co mi na očích vidí -)
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2009 19:23
- Nahlásit
To se máte, já mám čubu, která je nejradši sama a když má něco dělat, tak je otrávená jak muchomůrka.
|
allík
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2009 19:42
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
No jo, ta naše by něco dělala pořád, takže je to fajn To je pak hned veseleji
|
Pavlina Moravcova
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2009 20:06
- Nahlásit
Doufám, že štěndo bude jiné. ono to asi bude taky trošku rasou. Takovej teriér je určitě živější, než rotvajler.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2009 10:27
- Nahlásit
Pavlina Moravcova
teď jsem potkala při venčení paní s 5ti měsíční rotvicí a měla to stejné. aby jí fenka vůbec někam šla, musela lákat na míček. jinak se byla malá schopná lehnout do trávy a jen tak čučet. pro mě majitelku hyperaktivky to bylo něco absolutně nepoznaného
na druhou stranu, znám i aktivní rotvíky
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2009 10:33 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit
allík
je hlavně hrozně vděčná, že s ní něco děláš, takže se asi snaží
COŽE !? To taky existuje, to neznám
|
Kalliope
Člen |