Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Dva psi a přivolání
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
allík
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 09:17
- Nahlásit

Potřebuji poradit, jak upevnit přivolání zároveň u dvou psů. Resp. mám roční čubu a budu si k ní brát skoro čtyřletou. Vzhledem k tomu, že malá je puberťák, tak je přivolání podle toho, jak se zrovna vyspí buď 100%, když to s ní mlátí nejvíc, tak je to tak nejhůř 85% (ach ta čísla ). Se starší jsme zatím zkoušeli přivolání v klidu, i když v cizím prostředí a perfektní. Jde mi ale o to, jak správně upevňovat přivolání u obou, aby když malá vlčí ta velká to od ní neodkoukala.

corgi
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 11:07
- Nahlásit

allík
Já bych radši upevňovala přivolání s každou zvlášť, ale nemám zkušenosti s více psy najednou, tak třeba poradí nějaký smečkař

allík
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 11:12
- Nahlásit

Já bych radši upevňovala přivolání s každou zvlášť

No jasně, to určitě budu. Mně jde spíš ale o to, jak to dělat, když vyrazíme na společnou prochajdu a budu je potřeba obě přivolat. Mám je mít na stopovačkách? Popravdě si ale nedokážu představit, že bych měla k sobě tahat obě najednou

Dines
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 11:27
- Nahlásit

allík
Myslím že snad nejlepší bude brát na společný procháýky něco co natuty přivolá obě - kus buřta, pískací hračku - prostě něco takovýho super extra speciál co je jen za extra odměnu, eventuálně co určitě upoutá pozornost...

Kalliope
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 11:38
- Nahlásit

allík
jak píše Dines, takový motivant, aby opravdu přiběhly obě a když si nejseš jistá, tak radši nevolat, ale např. "odchytit"

Já mám spíš takovou zkušenost, že jsem si naivně myslela, že když starší pes, který je velmi žravý uvidí, jak mladší běhá na přivolání a dostává za to buřtíček, že sebou trochu hodí a to jeho přivolání bude z důvodu konkurence svižnější, no v současnosti je to tak, že starší zjistil, že mladší je prostě rychlejší tak se už neobtěžuje přijít vůbec nebo když už tak velmi, pomalým a loudavým tempem ...

rain
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 11:43
- Nahlásit

allík

Já to řešila tak, že jsem k starší feňuli, která měla přivolání 100% vodítkem připla pubošku, takže i kdyby nechtěla přijít, musela...

allík
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 11:47
- Nahlásit

rain

No hele, tak to je fakt hooodně dobrej nápad

allík
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 11:50
- Nahlásit

Kalliope

Jinak já to mám zatím obráceně. Starší evidentně na procházkách za povely dobrotama neodměňovali, takže je na ně jak jatá. Zato malá už to zná. ALE na poslední procházce (to měla zrovna světlou pubertální chvilku ) přibíhala na jméno tý druhý, takže doufám, že budu pro ně ta nejlákavější panička, že se budou předhánět o to, která dřív přiběhne

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 12:18
- Nahlásit

Já také používala uvázání mladé ke staré, která měla perfektní přivolání. Ze začátku to zabíralo, jenže stará je kokřice a mladá rotvice, takže když byla větší, už to neměto ten správný efekt. Měli jste vidět, jak mi jednou mladá vyběhla za zajícem a zasebou vláčela ve vzduchu kokra, nádhernej pohled.

Strejda
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 12:32
- Nahlásit

rain
Já to řešila tak, že jsem k starší feňuli, která měla přivolání 100% vodítkem připla pubošku

Jak je dlouhé vodítko mezi psy?

rain
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 12:35 - Změnil/a: rain
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
U nás je starší berňačka a mladší mini piťanda, takže bez problému

Strejda
Normoš vodítko, metr dvacet?

Strejda
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 12:38
- Nahlásit

rain
Normoš vodítko, metr dvacet
Ď

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 12:41
- Nahlásit

Strejda
Já používala propínací 2m. Mělo dvě karabiny a tak se to dobře připínalo.

rain
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 12:43
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
To je určitě lepší, ale normální stačí taky jenom okem obojku u jedné provléct (udělat smyčku) a druhé normálně zapnout....

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 12:49
- Nahlásit

A dvěma psy na jednom vodítku nechoďte moc mezi stromy združuje to v rozletu ;)

rain
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 12:52
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová

To rozhodně .

Kalliope
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 12:53
- Nahlásit

allík
přibíhala na jméno tý druhý

tak to je klasika, eimie je přesvědčená, že má dvě jména Eimie a Píďa no a Píďa má zase za to, že se jmenuje Píďa i eimie, takže to je asi v mnoha případech stejný

Kalliope
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 12:55
- Nahlásit

rain
hele ale to s tim vodítkem je fakt geniální, já to u svých psů zkusim taky, jestli teda fena psa utáhne.... no doufám, že joo, když a ní vytáhnu kuře

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 13:00
- Nahlásit

Minulý dýden jsem si pořídila štěně, tak ted může ta, co kdysi byla učená tou starší, učit nové štěndo.

rain
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 13:09
- Nahlásit

Kalliope
Spíš geniálně jednoduché, ale neboj, taky mě to napadlo až po několika desítkách procházek, kdy si berňačka běhala a můj blbec se škrtil na vodítku protože chtěl taky, ale netroufala jsem si jí pustit... .

allík
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 13:16
- Nahlásit

Hele a nevezme si to ta starší tak, že za sebou musí za trest vláčet toho prdlýho puberťáka?

rain
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 13:33
- Nahlásit

allík
Nepřipadala mi znechuceně, tak asi OK .

allík
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 13:39
- Nahlásit

A nějaký jiný způsob? Samozřejmě se dělám tou nejzajímavější paničkou na světě, takže u nás funguje pozitivní výcvik, ale napadly mně tolik zde diskutované stopovačky

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 13:45
- Nahlásit

Stopovačka je taky dobrá, ale tu používám pouze na cvičáku, když ji to učím tak, jak to má vypadat, jako cvik. Ale jinak je ještě dobrá flexina, do té se aspoň nezamotáš.
Teď máme na cvičáku zase nová štěńata, jako každá rok po prázdninách, tak ty lidi učím, jak mají zacházet se stopovačkou. Někdy je to sranda, jak se motaj. Doporučuji jim si na ni nejprve přidělat špalek a učit se ručkovat, až pak jin dovolím si dát na druhej konec psa.

allík
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 13:53
- Nahlásit

Pavlina Moravcova

No a jak by to teda mělo v případě dvou psů vypadat? Vycházím z toho, že malá je puberťák, takže fakt někdy 100 %, ale někdy po mně vždycky nejdřív hodí voko a jé, hele pták, paničko, počkej si... A ta starší zatím jede hodně po dobrotách, ale nejsem si jistá, nakolik jí to vydrží, až uvidí třeba srnku. Takže jak teda přesně používat stopovačku v případě, že mám dva psy a jeden (nebo nedejbože oba) najednou zááááhadným způsobem neslyší

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 14:00
- Nahlásit

Tak to bych v první řadě nepořizovala druhého, dokud ten první nemá 100% přivolání.
Ale když už se stalo, mít na spopovačce určitě jen jednu, ta druhá snad přijde, když běží ta prní a nebo holt smůla.
Nebo je šoupnout na rozdvojku a na jednu stopovačku a když cukneš, dostanou drbu oba.

allík
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 14:04
- Nahlásit

No tak s tou poslušností je to jasný no. Asi bych to stejně viděla na cvičení s každou zvlášť a pokusy o maximální stržení pozornosti na sebe za každý situace. Zatím mi to tak nějak vychází, i když puberťačka kolikrát koukne a určitě si říká, co to tam zase trapčím

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 14:08
- Nahlásit

Trapčení je nejlepší. Zrovna včera jsem pani na cvičáku ukazovala, jak by měla volat na psa při přivolání a asi si myslela, že jsem blázen.

allík
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 14:11
- Nahlásit

No jo, tak to já trapčím běžně. Ale je pravda, že na to čuba fakt bezvadně reaguje. Vždycky si říkám, že jestli mně někdo pozoruje, tak volá chocholouška. A úplně nejlepší je, když začnu strašně vysoko pištět. To je pak radosti Akorát se mnou nechce na prochajdy chodit přítel, protože on s tou šílenou ženskou nechce mít vůbec nic společnýho

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2009 14:14
- Nahlásit

To já když jdu s přítelem, tak mám takové zvuky rovnou zakázané.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání