| Autor |
Zpráva |
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 17:05
- Nahlásit
já taky vůbec nevim co bych měla dělat v takovym případě,určitě bych volala sanitku,ale bojovat se zmítajícím se pánem na zemi,když nevim co mu je a co mám dělat,to bych nedala vůbec, pokud by tam nebyl někdo znalej věci,tak bohužel.
Přesně to byl důvod, proč jsem si ten zdravotnický kurz před cca 4 lety dělala... Nicméně když zavoláš erzetku, tak ti v případě potřeby operátorka radí, co máš dělat. Může s tebou být klidně celou dobu na drátě.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 17:06
- Nahlásit
Biluška
A co kdybyste tam byli jen vy dva?
hele nepleť si to, neřekla sem, že bych mu nepomohla, že mu pomoct nechci, prostě nevim, jak. Neutekla bych z tý situace, to vim, ale jak to řešit, krom volání sanitky, prostě nevim.A ano, v tu chvíli, by mi asi někdo musel přikázat, co mám dělat. Prostě sem nikdy člověka zmítacího neviděla, neni mi to běžný, asi by mě to dost vyděsilo, že by mě možná ani nenapadlo, co mám dělat. Je prostě dobrý, když je tam někdo, kdo má chladnou hlavu a uvažování a rozdá úkoly, co se má dělat. neni to o nechuti pomoct, ale o neschopnosti pomoct efektivně.
|
Marush
Člen |
- Nahlásit
ALL
Já jsem například omdlela jednou u eskalátorů v "Máji",centrum města milion lidí....musela jsem tam hrozivě padat bo jsem se probrala tak o 20metrů jinde než jsem do ónmachtu spadla a probrala jsem se sama...dav proudil,já odřená nemohla jsem se zvednout bylo mi blbě,asi po10ti minutách u mě zastavil pán a donesl mi pití a pomohl mi se zvednout a odgestit se na stranu,protože já furt omdlívala...ale zase je fakt,že jsem musela vypadat jako našrot vožralá jak jsem tam vrávorala...
|
zuzanarosakova
Člen |
- Nahlásit
Gerda
já třá absolutně bych nevěděla, co mám dělat! volala bych sanitku samozřejmě okamžitě, ale nevěděla bych vubec co s nim, možná kdyby sebou hodně mlátil by mi instinktivně napadlo ho držet, ale to s tim jazykem bych nevěděla a nevim, jestli by mě to napadlo. Ale třeba kdyby se tam někdo podřízl a byl hodně od krve, tak mu pomoct nejdu, mám fobii strašnou z HIV, byla jsem kvuli tomu i na psychině
bonc
jen mě o to víc sere jaký jsou češi kurvy hnusný.
třá arabové si taky děsně pomáhaj, to kdyby se stalo tam, tak všichni se zvednou a řešej to, když se dva lidi na ulici rvou, cizí lidi je od sebe odtrhávaj a uklidňujou je, to jsem viděla na vlastní oči...ale nic to nemění na tom, že jsou to taky píčusové stejně jako všichni ostatní lidi, krom strašně málo vyjímek.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 17:08
- Nahlásit
Marush
ale bojovat se zmítajícím se pánem na zemi,když nevim co mu je a co mám dělat,to bych nedala vůbec, pokud by tam nebyl někdo znalej věci,tak bohužel.
Na ten základ nemusíš být doktor. Je úplně jedno essi chlap na zemi má epizáchvat, nebo mrtvici...základ je stejný - musí dýchat, nesmí se umlátit, nesmí mu přestat srdeční činnost.. ty woe dyť jsou to fakt základy co se učili v páté třídě
Dyť máš taky řidičák, musela jsi projít autoškolou a tam jste se to museli učit
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 17:10
- Nahlásit
Sem zhnusená, du radši pytlačit, essi tam potkám Lojzu s epizáchvatem tak se budu dívat na druhou stranu a uteču
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 17:12
- Nahlásit
Biluška
jo a taky sme se učili jak vyměnit kolo, a myslíš, že bych vyměnila kolo? Absolutely impossible!
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 17:12
- Nahlásit
Biluška
když si vzpomenu na místní autoškolu nechvalně známou pod pracovním názvem Möhwald a jeho tři promile, nevim nevim, Bilu......
|
Marush
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 17:14
- Nahlásit
Biluška
stejně jako jsem se tam učila z čeho se skládá auto,co je povinná výbava atd.a nic z toho už nevim,ani nevim jak otevřít kapotu, takyj sem se v pátý třídě učila zlomky...a bohužel , ale jako věděla bych že třá má bejt v nějaký tý poloze,ale nepamatuju si v jaký,to by mi ale řekli na tý záchrance určitě, ale taky kdyby byl od krve ten člověk(například při nehodě)..tak bych mu například dýchání z úst do úst prostě nedala...cizímu člověku,najn
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 17:17
- Nahlásit
Marush
tak bych mu například dýchání z úst do úst prostě nedala...cizímu člověku,najn
přesně, stejně jakobych na opuštěný silnici nikomu nezastavila, i kdyby třá neměl nohu, bála bych se, že má někde schovaný kumpány, co mě zabijou. jediná věc, kterou by mě dostal, by byl třá zakrvácenej pes v náručí, že chce na vetrinu..
|
Pumpa
Člen |
- Nahlásit
Marush
na to máš v lékárně takovou spešl roušku brouku.....
|
Biluška
Člen |
- Nahlásit
zuzanarosakova
jo a taky sme se učili jak vyměnit kolo, a myslíš, že bych vyměnila kolo? Absolutely impossible!
No dobře, ale to aspoň není život ohrožující stav. Ty si můžeš dovolit stopovat a někdo ti to kolo vymění. Já už se to radši naučila
Pumpa
když si vzpomenu na místní autoškolu nechvalně známou pod pracovním názvem Möhwald a jeho tři promile, nevim nevim, Bilu......
Hele, nechci moralizovat, ale já první pomoc (jak lidem tak psům) běžně učím pézetka na Gulaku. Troufnu si říct, že většina z nich by naprostý základ zvládla. Umělý dýchání by asi nezmákli, ale minimálně sanitku by zavolali, popsali situaci a tak. A to jsou to malý děcka
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 17:19
- Nahlásit
Pumpa
na to máš v lékárně takovou spešl roušku brouku.....
ta se může protrhnout a máš AIDS natotata!
|
bonc
Člen |
- Nahlásit
Biluška
Když zavoláš tu sanitku tak operátorka na telefonu tě bude navigovat.
to by byla moje jediná záchrana. Já mam prostě strach z toho, že bych udělala něco blbě čim bych ho spíš zabila než mu pomohla. Jako bejt jinej než zdravotní problém, tak to řešim vokamžitě, kdyby třá propad autobusem nebo tak něco, teď mě nic jinýho nenapadá, prostě pomoct spíš jako technicky - to sem fakt schopná bejt u něj první a okamžitě to řešit a dořvat nepomáhající aby vokamžitě zvedli prdel a šli mi pomoct.
add autoškola - asi jako adidaska. Kolo taky nevyměnim.
|
Pumpa
Člen |
- Nahlásit
zuzanarosakova
zakrvácenej pes v náručí, že chce na vetrinu..
tak to neřikej takle veřejně ně?, to někdo zneužije, Ty zastavíš kvůlivá psovi, von Tě votento, zabyje, vokrade a bude ...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 17:20
- Nahlásit
zuzanarosakova
ta se může protrhnout a máš AIDS natotata!
Takže kvůli svému bezpečí necháš zemřít člověka (nebo třeba děcko) ?
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 17:21
- Nahlásit
já už jsem to jednou zažila, taky jsem o tom věděla tužku ale jaksi mi došlo, že mu nesmí zapadnout jazyk a strčila jsem ho do stabilizovaný polohy, zavolala záchranku a dala mu mezi zuby jeho koženou tašku, aby si ten jazyk neprokous eště. Ale musím říct, že já jsem teda extrémní hovado na hygienu, nesnášim šahat na cizí lidi a tohle bylo pro mě takový utrpení, takovej očistec, že jsem jela domu a celou dobu jsem musela jenom myslet na to že se musim umejt a vydrhnout, doma jsem všecko oblečení narvala do pračky a bylo mi z toho na blití, že jsem se musela toho člověka dotknout. Nečekám, že to pochopíte,ale prostě mám takovej problém, fobii. Co tim ale chci říct je, že i když tohle prožívám což moc lidí takový stavy nemá, tak mě ani nenapadlo ho tam nechat ležet nebo čekat že mu pomůže někdo jinej (byl tam plnej pražskej kačák)
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 17:21
- Nahlásit
Biluška
Takže kvůli svému bezpečí necháš zemřít člověka (nebo třeba děcko) ?
zavolám sanitku, ale svůj život riskovat nebudu
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 17:22
- Nahlásit
Biluška
no mně to taky řikat nemusíš, nechci machrovat, ale už jsem si na vlastní pjest mohla zkusit, že nezmatkařím v těhle situacích. Zase mám proublém, že jak se do toho vrhnu, někdy nemyslim na možné následky vůči sobě...
zuzanarosakova
to je fakt, když perun dopustí i stará hruška zpustí....
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 17:23
- Nahlásit
Grin
http://www.youtube.com/watch?v=Y-_JTHcRnxI takhle nějak?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 17:24
- Nahlásit
zuzanarosakova
zavolám sanitku, ale svůj život riskovat nebudu
Hmmm a když tam sanitka pojede 43 minut jako jela pro Lálu? To člověk většinou bez dýchání nevydrží pokud to není Robocop
Grin
Přesně to si myslím, že by měl udělat každý paní
Můžu mít fobii jakou chci, ale když je zapotřebí pomoc tak jdou fobie stranou a makám. Dost mě zaráží kolik lidí to takhle nastavený nemá
|
bonc
Člen |
- Nahlásit
zuzanarosakova
přesně, stejně jakobych na opuštěný silnici nikomu nezastavila, i kdyby třá neměl nohu, bála bych se, že má někde schovaný kumpány, co mě zabijou
a tak to já jsem zase takovej debil kterej nejdřív jedná a pak přemejšlí, v zimě, ve vánici, v 8 večer jsem potkala u nás pod kopcem blikající auto - nikde nikdo, 1 ves kilák zpátky, druhá 2 kupředu. První myšlenka samozřejmě byla zastavit a jít těm 3 chlapům a holce pomoct. Prostě zima na vesnici - si lidi prostě musej pomáhat. Sem jim ty sněhový řetězy teda nasadila no... že by se to mohlo vobrátit proti mě mě až do teď nenapadlo
|
Gerda
Člen |
- Nahlásit
bonc
add autoškola - asi jako adidaska. Kolo taky nevyměnim.
já zdravotní kurz mám, umim ovázat zranění, ale třeba kdyby měl někdo otevřenou zlomeninu, tak vomdlim, to bych prostě nedala ani náhodou. Kolo si vyměnim, to umim, umim si některý věci na autě poštelovat, ovšem ne díky autoškole, tam si ani žádnej zdravotní kurz nepamatuju. V letadle mě taky učili, jak si dát tu dejchací masku, ovšem kdybychom padali, nedám masku asi ani sobě, jak bych z toho byla celá špatná, prostě hysterie tě zparalyzuje.
|
Marush
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 17:26
- Nahlásit
zuzanarosakova
ta se může protrhnout a máš AIDS natotata
to je uplně jedno,to bych mu do tý huby nablila tomu umírajícímu..nerjde mi o ajc,ale nesnesu krev, prostě konečná,dostala bych záchvat a umřela tam taky..určitě...minimálně bych omdlela...
|
pawLINka
Člen |
- Nahlásit
Grinjsem jela domu a celou dobu jsem musela jenom myslet na to že se musim umejt a vydrhnout, doma jsem všecko oblečení narvala do pračky a bylo mi z toho na blití,
No, tak to jsem měla úplně stejný. Přišla jsem domů a hned mezi dveřma jsem se celá vyslekla a strčila jsem to rovnou do pračky. Vydrhla jsem si ruce a obličej...
|
Grin
Člen |
- Nahlásit
zuzanarosakova
hele je to překvapivě podobný proces!!!! Jenom nemám takovej zadek jako Jim Carrey ani takový háro
|
Biluška
Člen |
- Nahlásit
No nic, odjebávám se odtialto a jedu řídit a houkat, už na mě čekají
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 17:28
- Nahlásit
Biluška
hale ale do tý doby bych přísahala, že bych to neudělala. Pak to jednou přišlo a já jsem - překvapená sama sebou - chlapa ošetřovala, sliny nesliny, chcanky nechcanky. A stejně jako předtim si te´d myslim, že bych nemohla dávat cizímu umělý dejchání, ale když už jednou vedle tebe někdo to dejchání potřebuje, težko říct, jak zareaguješ.. já jsem sama sebe fakt překvapila tenkrát..
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 17:28
- Nahlásit
Biluška
Dost mě zaráží kolik lidí to takhle nastavený nemá
Ne že nemá, nevědi, co v tu chvíli dělat, nenapadne je to, proč to furt votáčíš, že nechtěj? Když tam bude člověk, co řídí situaci, nikdy od toho neutečou a vykonaj všechno, co jim řekne. Navíc nemůžeš vědět, co udělaj, když to nikdy nezažili. Co čék udělá, může vědět až ve chvíli, kdy to udělá, potažmo neudělá.
|
Marush
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 17:29
- Nahlásit
bonc
První myšlenka samozřejmě byla zastavit a jít těm 3 chlapům a holce pomoct
nikdy bych nezastavila,ani nikomu kdo by ležel na silnici bezvládně...no way,takový případy taky jsou že to fingujou a pak na tebe vyskočej....vůbec...zasvit v dostatečný vzdálenosti a volat záchranku,nebudu nikdy riskovat svůj život kvůli někomu cizímu,prostě vůbec...já jsem paranoidní,nezastavuju nikomu,neotvírám ani policajtům..nic
|