| Autor |
Zpráva |
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:12
- Nahlásit
davidkova renata
doňa Miguela f Coš taghle dát si špenát
doňa Izabela ty senilito!
Venta
jojo, ten přístrojek taky pracuje na principu nějakýho proudu slabýho. Volala jsem tý doktorce a ona řikala, že jsem si tam nedala nějakej předošetřující gel a tim že se to dostalo přímo na kůži, tak se to spálilo asik
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:24
- Nahlásit
davítková
jak jako chčije? a kde proboha? dyť tu nehorázně pere slunko a je štyrycet stupňůch
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:26
- Nahlásit
Alexa
MYSLÍŠ NĚJAKEJ ZÁVISTVEJ HAJZL???????????????????????????
jako mysliš někdo kdo vobjevil naše tajný info co sme na kohosi vyhrabali a pečlivě uložili do análů až se budou hodit? né to si nemyslim bo mě to de
zuzanarosakova
doňa Izabela ty senilito
a dyk je to fuk simtě
na principu nějakýho proudu slabýho
hele taxi příště mrdni jednu tim EO obojkem co máš na ty svý zlatáky a máš to
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:28
- Nahlásit
makrel
jak jako chčije? a kde proboha
proudem nepřetržitě cca od 12 hodin tady f práglu
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:30
- Nahlásit
davidkova renata
Zde nechčije, zde je těch čtyřicet stupňů a sluníčko a vůbec krásně
Sem olízla ty okna, zmlátila pézetka za to, že vyrostly z papučí a jarmilek a musím koupit nový a du pytlačit . Dneska u toho budu řídit a houkat - http://www.youtube.com/watch?v=FuPd6gh6eDY&feature =related
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:31
- Nahlásit
makrel
jak jako chčije? a kde proboha?
Tady taky chčí,asik hodinu a půl a dost nechtně.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:33
- Nahlásit
Biluška
jako myslíš to počasí, ve kterém se nedá pohnout ani a každý normální tvor leze do sklepa apod.? já du do posilky, takže opět vyhlašuju akci, když se makrel neozve do cca 20 hod., pište na mail :..................
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:37
- Nahlásit
kurva mě to strašně svědíííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííí!!! :mad. .mad:
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:38
- Nahlásit
NESNÁŠÍM LIDI!!!!!!!
Jela jsem domů z práce o hodinu a půl dřív. Normálka si sednu do autobusu, ten se začne rozjíždět a najednou obrovská rána, podívám se uličkou před sebe a vidím na zemi vepředu v uličce ležet pána, který sebou zmítá ze strany na stranu, sliny lítají všude... VŠICHNI sedí a dívají se na něj. NIKDO nic nedělá, NIKDO se neuráčí zvednout svoji tlustou prdel, aby mu pomohl. Rychle jsem se zvedla a letěla jsem k němu, cestou jsem zakřičela, že má epileptický záchvat. Řidič sedící za volantem nic, druhý řidič se hned zvedne a ptá se, co má dělat, že neví. Říkám mu, aby mu hned zaklonil hlavu, měl zapadlý jazyk a modral, nemůžu se k němu dostat, on je přímo u jeho hlavy. Pán sebou pořád zmítá, má velké křeče, říkám řidiči, aby mu tu hlavu držel pevně, protože pán se bouchá v křečích do hlavy tak, že to jen duní. Volám na lidi, ať někdo zavolá sanitku, nic. NIC, ticho. Opakuji to ještě jednou a zvedne se paní sedící někde vzadu a volá. Mezitím se ptám hlasitě (asi až příliš), kde jsou jeho věci. Lidi mi je ukazují. Všichni sedí, nikdo nic nedělá. Při pohledu do zadní části autobusu vidím, že se tam lidi baví jakoby se nic nestalo. Prohledávám jeho věci, zda tam nemá někde upozornění, že je epileptik. Má tašku plnou léků, spoustu gumových rukavic, zdravotní kartu. Pomyslím si, zda bychom si ty rukavice neměli nasadit, ale v tu chvíli záchvat zesílí a není na to najednou čas. Zvedne se mladá slečna a drží mu nohy, sliny všude, moč... Poslouchám paní, která telefonuje a podávám další informace - taška s léky, není modrý... Všem říkám, že více než ho držet a hlídat dýchání nemůžeme dělat. Paní, která dotelefonovala to potvrdí. Prý mokrý kapesník na čelo. Podá mi ho, jdu k pánově hlavě, křeče povolují. Kapesník mu přišel vhod, snaží se utřít. Najednou jsem u něj zase sama. Mluvím na něj, aby vydržel ležet v klidu. Informuji ho, kde je a snažím se ho uklidnit. Říká, že ho bolí záda a necítí nohu, snaží se zvednout. Důrazně mu opakuji, aby ležel. Poslechl a leží. Má velké bolesti. Vyměňuji mu kapesník, znovu se ptá, kde je, opakuji mu, že v autobuse a že sanitka už jede, ať leží klidně. A tak pořád dokola.
Lidi se řidiče ptají, jestli není možné pána vynést ven, abych s ním na tu sanitku počkala sama. Řekla jsem, že v žádném případě, může mít něco s páteří, nesmíme s ním hýbat!
Dlouho nic. Pak vidíme sanitku, ale ne rychlou. Řidič, který pomáhal utíká ven a mává na ni. Řidič sanitky jen zakroutí rukou, že on nejede za námi. A jede dál.
Pořád pána uklidňuji, začíná být velmi neklidný, chce vstát, je naštvaný, bolí ho to...
Až pak konečně slyším sirénu. Někdo je informuje o situaci, já jsem u něj, říkají, že je u něj zdravotní sestra. Opravuji je, že nejsem žádná zdravotní sestra, jen jsem si udělala zdravotnický kurz pro tyhle případy. Dávám jim do sanitky léky, jeho věci, berle... Řidiči diskrétně bokem říkám, aby vytřel zem, protože se mi k ní lepí boty. Byla celá od slin a moči.
Řidič vytírá, já jdu na své místo. Odjíždíme domů. Lidi se baví jakoby se nic nestalo. Bylo mi z nich zle! Chtělo se mi z nich zvracet a křičet na ně, jak jsou hnusní a bezcitní a jak jim přeju, aby jim taky nikdo nepomohl, až to budou potřebovat.
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:40
- Nahlásit
davidkova renata
čau láásko,
moje kauza o níž sme tuhle hovořily je jiš v bjehu
to jako fakt? definitivně?
KDO TO ROZBIL?????????????????????
patrně někdo jedinej normální a rozumnej!!!
z hlouby duše doufám v pád xichtbůku, páč tu věc nemilou nehezkou ošklivou prostě nemám rád!
Jednoho dne přestane fungovat facebook.
Lidé zmateně vybíhají do ulic a kříčí:
"Libí se ti to? Tak kurva, libí se ti to?!"
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:45
- Nahlásit
pawLINka
no ty krávo, jako že sou lidi kurvy víme všici dávno, ale tak nějak podvědomě člověk furt počítá s tim že když je potřeba pomoct tak pomůžou... když se pak čék setká tváří v tvář že nepomůžou, tak by vraždil.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:46
- Nahlásit
pawLINka
ty vole, eště že nejezdim MHD
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:47
- Nahlásit
pawLINka
Lidi jsou svině . Neboj, jednou na to přijde a fakt jim nikdo nepomůže, protože těch co jsou ochotni pomoci je míň a míň a míň .
Bych možná požádala řidiče, aby zůstal stát a zavolala ještě policii s tím, že na všechny tyhle lidi chci podat trestní oznámení pro neposkytnutí první pomoci . Ale to by stejně k ničemu nebylo, páč by řekli, že pomoc už jsi poskytovala ty a že by se tam jenom pletli
Mě se takhle stalo při jedné z mých havárek, že mi nikdo nepomohl . Nic mi teda nebylo, akorát jsem sjela s autem do příkopy, stála jsem vedle a stopovala jsem. Potřebovala jsem, aby mi někdo půjčil mobil ať můžu zavolat domů, aby mě přijel Máša vytáhnout. Můj mobil měl chcíplou baterku. Kolem projeli desítky aut, včetně kamionů (čili profesionálních řidičů, kteří jsou na tu první pomoc echt školení ) . Každý přibrzdil, podíval se jak pěkně jsem to rozmlátila, pak dupnul na plyn a jel dál. Byla jsem nasraná jak nikdy. Bylo evidentní, že mě nic není když stojím venku a stopuju, ale co kdyby byl někdo další zraněný v tom autě? Nebo třeba přejetý pod autem? Absolutně nezájem...
Známý mi vyprávěl jak dával umělý dýchání holce při havárce (on nebyl účastník, jel kolem a jako jediný zastavil). Vytáhl ji z auta, položil na silnici, rozdýchával a pár cenťáků kolem hlavy jim svištěli auta. Nikdo jiný nezastavil. Svět se v prdel obrací
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:48
- Nahlásit
bonc
ale tak nějak podvědomě člověk furt počítá s tim že když je potřeba pomoct tak pomůžou... když se pak čék setká tváří v tvář že nepomůžou, tak by vraždil.
já teda rozhodně nepočítám s tim, že by mi někdo pomohl, nemám o lidech žádný iluze, jsem smířená s tím, že jsou to zmrdi a co píše Pawlinka mě vůbec nepřekvapuje a ani už nerozčiluje, tak to prostě je..
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:52
- Nahlásit
Tak nějak si říkám, co by s tím pánem dělali, kdybych tam nebyla (tím autobusem jsem vůbec jet neměla. Jela jsem jen díky tomu, že jsem zdrhla tak brzo z práce.). Nechali by ho fakt ležet a nic? Se zapadlým jazykem, modrajícího, práskajícího se do hlavy? Ty vole!
Jdu si nalít víno.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:52
- Nahlásit
pawLINka
Ty vole, to seš ale docela hrdina, vůbec bych nevěděla, co mám dělat, asi by mě takovej záchvat vyděsil, nikdy sem to neviděla, věřim, že bych taky nepomohla. jako na pokyn bych sanitku zavolala, ale nemyslim si, že bych se angažovala....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:53
- Nahlásit
zuzanarosakova
já teda rozhodně nepočítám s tim, že by mi někdo pomohl, nemám o lidech žádný iluze, jsem smířená s tím, že jsou to zmrdi a co píše Pawlinka mě vůbec nepřekvapuje a ani už nerozčiluje, tak to prostě je..
Mě to teda rozčiluje, protože jsou chvíle (jako třá epi záchvat) kdy si prostě sama nepomůžeš a když ti ten jazyk někdo cizí nevytáhne tak se udusíš . To, že jsou na světě lidi, kteří by takového člověka s klidem vyhodili z autobusu na silnici a jeli, hlavně ať už jsou konečně doma u televizky, můžou si pustit Šeherezádu a prožít si svoje emoce mě fakt děsí.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:53
- Nahlásit
Gerda
nikdy sem to neviděla
To já taky ne.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:55
- Nahlásit
pawLINka
seš prostě hrdina, nromálně hrdina všedních dnů, je dost pravděpodobný, že y ten pán bez tebe umřel.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:55
- Nahlásit
pawLINka
. Nechali by ho fakt ležet a nic?
Nejspíš jo. A pak by doma všichni psali na fejsbůk jak jsou v šoku, že v autobuse dneska umřel pán a že oni teď mají depréze a nemůžou jezdit autobusem, protože vždycky když nastupují tak ho vidí před očima
Gerda
Si děláš prdel ne? Bys jako seděla a koukala? Nebo si začala psát sms a předstírala bys, že ho nevidíš?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:57
- Nahlásit
Gerda
seš prostě hrdina, nromálně hrdina všedních dnů,
Nejsem hrdina. Jsem asi divná. Protože mi přišlo naprosto samozřejmé mu pomoct a být u něj, než přijde někdo kvalifikovanější než já. Měl strach, bolesti, nevěděl, kde je. Takovému člověku prostě samozřejmě pomůžu.
je dost pravděpodobný, že y ten pán bez tebe umřel.
Ty vole, tak já jsem asi naivní, ale pořád si říkám, že by mu snad nakonec přece jen někdo pomohl... Snad.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:57
- Nahlásit
Biluška
Bys jako seděla a koukala?
no právě vůbec nevim, co bych dělala...nepředstírala bych, že ho nevidim, to ne, ale prostě bych nevěděla, co mám dělat. Kdyby na mě někdo zařval - zavolej sanitku, udělám to, to je jasný, ale řídit takovou situaci bych asi neřídila...vůbec nevim....určitě bych vykonala pokyny řídícího, ale sama bych to asi řešit nezačala, jak řikám, vůbec nevim, co bych dělala.
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:58
- Nahlásit
zuzanarosakova
já jsem teď měla víc příležitostí mluvit s moravákama, vim že jsou mezi nima taky kurvy, ale když jsem to tak poslouchala tak ty lidi jsou prostě zvyklí na přátelský chování druhejch a sami se podle toho chovaj, nepřestává mě to překvapovat, že je normální u někoho zaklepat a on ti nejenom v pohodě pomůže ale ještě tě pozve na vínko... Měla jsem zatim v životě vždycky štěstí, nikdy jsem se nesetkala s ničim podobnym co pawlinka, ale iluze jsi rozhodně nedělam, jen mě o to víc sere jaký jsou češi kurvy hnusný.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:59
- Nahlásit
pawLINka
to si jako delas prdelll ne?ale me uz nic neprekvapi,jste sikovna pani,nezavahala jste ani minutu,mi se stalo jak jsem jela z prace s aminem,vystupovala za mnou pani a tak sebou desne,ale desne flakla o zem,ze jsem myslela,ze je po ni,okamzite jsem aminovy dala lehni zustana zvedala ji,jsem se ptalajestli nema nekam zavolat a rikala,ze ne ze v pohode jsem ji posbirala veci a dala ji je,pani furt dekovala nevim za co,druhej den me desne zdravila,myslis,ze se nekdo jen ockem podival,jestli nahodu nemela mrtvici nebo ji neco neni,lidi jsou desny hovada,pokud nejde o jejich prdel nic se nedeje!!!
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 16:59
- Nahlásit
bonc
jen mě o to víc sere jaký jsou češi kurvy hnusný.
myslim, že Češi sme jeden z nejzkurvenějších národů.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 17:00
- Nahlásit
Gerda
A co kdybyste tam byli jen vy dva?
Jako zavolat sanitku by snad mělo každého napadnout úplně automaticky, ne? Doprdele vždyť máš řidičák a v autoškole se první pomoc učí. Ve škole jsme ji taky měli každou chvíli při těch branných dnech.
Mi neříkej, že ti někdo musí říct, abys zavolala sanitku
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 17:02
- Nahlásit
Gerda
vůbec nevim, co bych dělala.
přesně, jako vim že bych se rozhodně zvedla a snažila se něco dělat, vim že v krizovkách nepanikařim a mam povahu na to se toho klidně i ujmout a kočírovat blbě čumící dav, ale u mě je průser že absolutně netušim co při první pomoci dělat. Prostě nevim. Čék slyšel tisíc pouček co při tom a onom dělat a hlavně nedělat, mam v tom jenom bordel a nevim vůbec nic.
|
Marush
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 17:02
- Nahlásit
Biluška
Si děláš prdel ne? Bys jako seděla a koukala? Nebo si začala psát sms a předstírala bys, že ho nevidíš?
já taky vůbec nevim co bych měla dělat v takovym případě,určitě bych volala sanitku,ale bojovat se zmítajícím se pánem na zemi,když nevim co mu je a co mám dělat,to bych nedala vůbec, pokud by tam nebyl někdo znalej věci,tak bohužel.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 17:04 - Změnil/a: Pumpa
- Nahlásit
pawLINka
pani klobouk dolu, budeš se divit, ale lidí co umí zareagovat je málo. Když jsem dělala záchranářskej kurzstalo se nám něco podobnýho, když jsme se vraceli ze závěreček minibusem. Kolik myslíš, úspěšných absolventů, dokázalo zareagovat na zranění při dopravní nehodě? Jeden se nám dokonce složil, bo prej jak viděl tu krev, udělalo se mu mdlo......
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2011 17:05
- Nahlásit
bonc
Čék slyšel tisíc pouček co při tom a onom dělat a hlavně nedělat, mam v tom jenom bordel a nevim vůbec nic.
Když zavoláš tu sanitku tak operátorka na telefonu tě bude navigovat. Ale předpokládá to alespoň zvednout telefon a nesedět a neřvat na řidiče proč už nejedem
ale u mě je průser že absolutně netušim co při první pomoci dělat.
Si myslím, že tohle by měli povinně lidi umět. Vzhledem k tomu, že se to učí v autoškole si to asi myslí i někdo výše postavený . Průser je v tom, že lidi jsou beztak líní zvednout prdel a nepomůžou
|