| Autor |
Zpráva |
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2010 22:22
- Nahlásit
dali mi 1000 zálohu, hlídala jsem jim 3 velký psy,ještě jsem pro ně 50km jela, bo jim nestartovalo auto, udělala jim cenu, onemocněla jim ta čubina, jezdila jsem po veterině, díky známým je to stálo jen 800kč, 200 si vezmu na benzín, takže 1000kč+3200 za hlídání, když odečtu těch 1500, tak 2700kč
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2010 22:28
- Nahlásit
kejtlin
Škoda, že ne nad 5 000. Nech si od nich podepsat směnku na 2 700.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2010 22:29
- Nahlásit
Vlčáčková
jj nechám. nevíš jaký náležitosti má mít?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2010 22:39 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
kejtlin
Zde vzor a čtení o směnkách: http://www.pravnipraxe.com/smenky/index.php?file=v zory/smenka-vlastni
A třeba taky zde:
http://www.vzory.cz/vzory/penize-a-dane/smenka-vla stni-splatna-v-urcity-den-zajistena-rucitelem/
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2010 22:43
- Nahlásit
kejtlin
Ve směnce musí být jejich i tvoje údaje - jméno, adresa, datum narození (bacha, nesmí tam být rodné číslo), číslo OP. Text by měl znít zhruba ve smyslu "potvrzuji, že dlužím (jméno atd) částku... za hlídání psů ve dnech..."
Ale na rovinu, nemáš ŽL na tuhle činnost, čili za ni nesmíš inkasovat...pokud to dojde na soudy tak se dostaneš do průseru taky .
Ještě bys mohla zkusit nevrátit psy. Pokud máš jistotu, že si pro ně nakonec přijedou, abys je neměla na krku doživotně. S tím, že každý další den kdy tam ti psi jsou samozřejmě účtuješ dál.
Jinak já teda taky pokaždé chci prachy předem. Vyjímku dělám jenom pokud ty lidi znám, nebo pokud je to stálý klient.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2010 22:48
- Nahlásit
Biluška
to mě taky napadlo s tím živnost´ákem, na krku mi nezůstanou, ale to jim je vrátim , vím kde bydlej.
po stálých klientech taky nechci prachy dopředu, mi je dohodila impact, sem myslela, že se osobně znají, tak bohužel asi neznají.
Vlčáčková
díky
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2010 22:49 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Biluška
Když je nevrátí, oni na ní můžou poslat policajty, že je to krádež. Ve směnce není psáno, zač ty peníze byly. Je tam jen suma a závazek dlužníka, že ji proplatí. Nemyslím, že by se mělo řešit, zda je oprávněný ten dluh, ten je oprávněný tím, že byl uznán a zavázán ke splacení tou směnkou.
Čili důvod dluhu se neřeší. Třeba jim ty peníze půjčila nebo jim něco prodala ... To je podle mě fuk.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2010 22:52
- Nahlásit
Vlčáčková
Když je nevrátí, oni na ní můžou poslat policajty, že je to krádež
No jo, to asi můžou.
Nemyslím, že by se mělo řešit, zda je oprávněný ten dluh, ten je oprávněný tím, že byl uznán a zavázán ke splacení tou směnkou.
Netuším, jsem podobnou situaci nikdy nezažila. Díkybohu.
Tady vidím dost velký průšvih v tom, že Kejtlin nemá živnosťák. Pokud se to dostane až k úřadům tak na tom bude Kejtlin mnohem víc bitá než ty majitelé.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2010 22:52
- Nahlásit
Vlčáčková
Biluška
mám trochu odhad na lidi, neříkám, že neomylný to asi ne, ale jsem si skoro jistá, že mě nechtěj podseknout, že jim nepřišli na účet prej prachy co měly dojít v pátek.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2010 22:56
- Nahlásit
Biluška
kejtlin
Směnku Ti můžou podepsat stejně. Naopak, pokud jim fakt ty peníze nedošly, pak Ti jí podepíšou bez problémů. Pokud kecají a zaplatit nechtějí, budou se cukat. Pamatuj si, že vždycky, když někdo začne kecat o důvěře atd. a bude se vykrucovat z podpisu závazku, je to podvodník. Slušnej člověk Ti oprávněný závazek vůči Tobě podepíše.
Když někdo začne operovat se ŽL, tak prohlásí, že toto je nahodilý příjem podle § 10 a tudíž jej takto zdaní. Nejedná se o žádnou pravidelnou činnost a pro ně to udělala ze známosti s osobou, která je dohodila, protože to oni potřebovali a kejtlin je ověřená, že se o psy postará dobře.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2010 23:02
- Nahlásit
nabídli mi sami, že napíšeme něco jako dlužní úpis nebo tak něco, vím kde bydlej, vyzvedávala jsem je u baráku, napíšu si adresu z občanek
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2010 23:04
- Nahlásit
kejtlin
No, vidíš, tak to nebudou snad žádní podrazáci. Ale drž se těch vzorů, co jsem Ti poslala. Ještě to můžeš dohledat třeba na www.mesec.cz. To je taky seriozní server. Směnka nesmí mít chybu.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2010 23:07
- Nahlásit
Vlčáčková
sesmolim to mám noční, díky
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2010 23:09
- Nahlásit
Vlčáčková
píše mi to stránka nenalezena-ten měšec
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2010 23:12
- Nahlásit
Jdu se svalit.
Gdybyste něgdy něgdo chtěli vidět fakt dobrej horůrek tak vřele doporučuju Nezvaná. Fakt se mi to líbilo a pod kuchyňskou linkou nebudu nic hledat hodně dlouho
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2010 23:12
- Nahlásit
kejtlin
http://www.mesec.cz/
Zkus to znova.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2010 23:16
- Nahlásit
Vlčáčková
kouknu na to, kdyžtak to opíšu z těch vzorů a pracuju s kolegou co má právnický vzdělání, sice to už nedělá, ale budse určitě vědět, jak má směnka vypadat. díky
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2010 23:16
- Nahlásit
kejtlin
Není zač. A dobrou noc.
|
malinka
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2010 23:39
- Nahlásit
Tak fšem, co zejtra jedou, přejeme heské póčo, nebo aspoň nepršivo. Držíme palce fšem zádodícím i přihlížejícím.
[b] Těškýmu závodu zdar!!!!! [/b]
(závidíme)
|
leyenda
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2010 00:02
- Nahlásit
Pripojuju se k malince a preju vam fsem pekny den, hodne legrace a at si to uzijete
|
impact
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2010 00:07
- Nahlásit
Co se děje? Si řikám, že je tu mrtvo.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2010 01:04
- Nahlásit
kejtlin
mi je dohodila impact, sem myslela, že se osobně znají, tak bohužel asi neznají.
He?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2010 07:29
- Nahlásit
Fstávat a makat
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2010 07:54
- Nahlásit
Psíček
Mě se dnes vstává celmi těžce neb jsem nevyspán,
Chudáčku malinký, lity lity lity
proč ta impact zápásí s těmi psy.
Se zviditelňuje přece . Prosím tě jak můžeš přemýšlet nad takhle jednoduchýma věcma .
|
malinka
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2010 08:51
- Nahlásit
Fšem, fšem, fšem
krásné slunečné ránko !!!!
Posílám do mlíkožer, nigdo jinde nebrat , nebo jen třošku, ať jim něco zvostane. Děéékujííí
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2010 09:30
- Nahlásit
Holky, tak držím palce aby vám vyšlo počasí a ať si to tam užijete to ani nemusím psát, protože máme o zábavu postaráno
|
impact
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2010 10:50
- Nahlásit
Biluška
proč ta impact zápásí s těmi psy.
Se zviditelňuje přece .
Sakviš, uniklo na veřejnost nějaký videjko s thajcem? Třeba to, jak spolu zápasíme u toho plotu se psama? Fuj, jsem ráda, že už mi ty modřiny slezly.
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2010 11:17
- Nahlásit
zdaréééc fšicííí!
toš su ščastně přestěhovaná v novým bytečku, nemáme tu vůbec nic, akurát nafukovací matraci, sušák na prádlo a pračku fčera sme to oslavili vleže na zemi s portským z flašky ale vana je úplně lukcucní, vlezeme se do ní s přítulou oba, přítula uš koupil aji svíčky, on je veliký romantyk dneska dovezou lednici, toš se chudák bajša konečně pořádně nadlábne masíkem, granulky jí moc nejedou... a vybírám matraci a postel a koberec a kuchyňskou linku a skříně a stůl a komodu a knihovnu a nádobí a vůbec
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2010 11:21
- Nahlásit
Baysha
Tak gratulujem k novému bydlení paní . Gdybys chtěla nějaké příbory, nádobí a tak podobně tak mám pořád ještě na půdě asi pět beden z loňské akce "povodeň". Můžu poskytnout a poslat
|
impact
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2010 11:25
- Nahlásit
Baysha
Šiš, si pamatuju na svůj první den v novým a svým domečku. Jsem se nastěhovala a pak seděla veprostřed rádobyobýváku na psí madračce, pouštěla si Nightwish, na roztopených kamnech ohřívala v hrnci mraženou hotovku a když se mi konečně podařilo sekyrkou otevřít lahváče, rozbrečela jsem se úlevou, že mám konečně svoje čtyři stěny a už mě nikdy nebude nikdo buzerovat.
|