Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Davídkovou Renatu
<< 1 ... 2556 . 2557 . 2558 . 2559 . 2560 . 2561 . 2562 . 2563 . 2564 . 2565 . 2566 ... 8764 . 8765 . >>
Autor Zpráva
argosek
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 11:00
- Nahlásit

jbat

já se zeptám, páč nevim, ale Blbís se tak nějak sám naučil, že mě do dveří musí pustit, páč máme blbý dveře a minimálně dvakrát bych na něj šlápla, než bych ho mohla pustit, to mi příjde v pohodě. ale občas se zapomene, tak se ho jako optám "kam deš, lachtane?!" a von hned sedne někam ne bok a čeká, až otevřu. to by taky mohlo nějak vadit? mně to přišlo tak nějak nedůležitý a vono to asi je důležitý.

ty mas starosti

Gerda
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 11:01
- Nahlásit

Mucholabka
Sali
Musim říct, že tyhle věci o chození do dveří a blablabla sem taky dodržovala. Vůbec mě nenapadlo, že to může bejt kravina, že je to nesmysl, prostě když ti to poradí někdo, o kom máš pocit, že je pro tebe kynologická autorita, bo nikoho jinýho neznáš a o cvičáku si četla tak max v časopise, nemáš problém tomu uvěřit, zejména pokud seš typ, co ve většině situací ze strachu před selháním raději nepoužívá svůj mozek vlastní.

Meta
PetraK
Holky mě to dloubání neva, sem v tom fčera šťourala, vytáhla sem i takovej černej drátek tenkej, sama sem si řikala: Sestro, odsávačku, vysušte mi to! Podejte mi mezižeberní kleště! Sestro čelo! Posviťte mi tam! Sakra! Fibriluje! Ztrácíme jí! Nabijte na 350! Ustupte! (to ustupte sem řikala Mařeně)

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 11:03 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Gerda
i takovej černej drátek

to ste kutala asi hodně posctivě , to byl asi kořínek, nebo tak něco. Měla ste tam taky dědouška, babičku, vnoučka, kočičku a psa a myšičku? Myslim na to tahání -páč to vypadá, že ste tahala jako dyš voni tahali řepu

Ztrácíme jí!

a našli pak moji rádcové? Našli, našli?

Sali
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 11:03
- Nahlásit

Gerda

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 11:05
- Nahlásit

Gerda
Mucholabka
Sali

z bytovejch dveří ne, ale z vchodovejch u domu to dělám podobně - že se jde až na povel. Nechci aby vylít jak zátka od šampáňa a ve svý pošahanosti někoho porazil nebo poděsil.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 11:07
- Nahlásit

Gerda
Sali

Vy byste si na té pitevně rozuměli

argosek
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 11:09
- Nahlásit

Gerda

Musim říct, že tyhle věci o chození do dveří a blablabla sem taky dodržovala. Vůbec mě nenapadlo, že to může bejt kravina, že je to nesmysl, prostě když ti to poradí někdo, o kom máš pocit, že je pro tebe kynologická autorita, bo nikoho jinýho neznáš a o cvičáku si četla tak max v časopise, nemáš problém tomu uvěřit, zejména pokud seš typ, co ve většině situací ze strachu před selháním raději nepoužívá svůj mozek vlastní.

myslim, ze to chozeni do dveri a podobne rady trpi zasadnim nedostatkem toho, ze prenaseji nejakou vnejsi formulku - ale obsahove uplne vyprazdnenou. je to jako, kdyz si domorodci staveli ranveje a drevene modely letadel v meritku 1:1 a cekali kdy to vzletne. to ovsem neznamena, ze by to byl uplny nesmysl, pokud se to naplni obsahem odpovidajicim nejake konkretni situaci.

argosek
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 11:11
- Nahlásit

to s tema letadlama jsem trochu poplet, ale to neni dulezite - jako prirovnani to funguje stejne .

Sali
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 11:12
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
to víš, až gerdě zrušej pod zadkem tu reklamní agentůru, uděláme z ní kreativce/organisátora na zdejších COS (centr.op. sály), potřebujou tam třetího sanitáře dio party, je tam jako dobrá sestava, středoškolskej profesor a entomolog amatér, co se vychlastal do bohorovnýho pohledu na život, a dělá sanitáře, jen aby byl někde zaměstnanej, Tchoř IT-elektro-kynologo a vše, poradíme posloužíme zabalíme rozchodíme propojíme atd., a potřebujou vhodnýho třetího do party, nejlépe babu.

Sali
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 11:14
- Nahlásit

argosek
hlavně to je jakási externí berlička pro pakovikuňu, která už opravdu neví, kde začít....a má už to totálně fprtél.

Sali
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 11:18
- Nahlásit

PetraK
jenže ty to děláš pro to, abys kontrolovala pohyb psa, nikoli pro to, abys kontrolovala hierarchii psa, to je obří rozdíl!

jbat
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 11:18
- Nahlásit

argosek
já vim.
ale pane vemte si to - jeden velkokynolog řekne to a druhej ono a já jako hovnokynolog si musim vybrat!!!! no a jelikož se mi zdály názory muchoš sympatický, tak mě to zajímalo.

argosek
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 11:22
- Nahlásit

Sali

takovych externich berlicek se da vymyslet x - ale ono to podle me souvisi s tim, ze prakticky jakakoliv situace se da nejakym zpusobem smysluplne vyuzit, ovsem pri snaze o nejakou generalizaci se z toho vetsinou stane paskvil, jelikoz cloveku nejvlastnejsi z nejvlastnejsich vlastnosti je nalezat spojitosti tam, kde nejsou.

jbat
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 11:22
- Nahlásit

Sali
nikoli pro to, abys kontrolovala hierarchii psa, to je obří rozdíl!

no to je jasný, takže je to ok a blbís to přežije, jo?

jbat
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 11:24
- Nahlásit

Sali
když jsi nakousla tu hierarchii, kde a od čeho vznikla ta fáma, že když pude pes jako druhej, tak pochopí, že je míň než ten, co de první?

argosek
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 11:28
- Nahlásit

jbat

jediny velkokynolog, ktereho znam, je pan benda2, takze bych si pockal na jeho vyjadreni. ostatne, kazdy verime sve hromadce omylu - sali, muchos, ja, dokonce i davidkova renata, lisime se pouze v tom, nakolik jsou nase omyly kompatibilni s tim, co kolem sebe vnimame - pokud je kompatibilita dostatecne vysoka, dostane omyl (docasne) nalepku "pravda". jedinou vyjimkou v tomto, je vyse zmineny velkokynoog benda2, ktery miluje pravdu a nenavidi lez a, co z ust vypusti, do kamene tesati melo by se a pro jistotu ve trech kopijich.

Gerda
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 11:28
- Nahlásit

Sali
uděláme z ní kreativce/organisátora na zdejších COS (centr.op. sály), potřebujou tam třetího sanitáře dio party
Ale jo, to bych mohla! Jen nemůžu cizí kref. Mojí jo, ale ne cizí. Nesměli by ti lidi krvácet a mít třá otevřený zlomeniny.

argosek
to ovsem neznamena, ze by to byl uplny nesmysl, pokud se to naplni obsahem odpovidajicim nejake konkretni situaci
Ale to chápu, že to neni jen tak bezůčelná věc, že se to dá dobře natáhnout na nějakou situaci a v ní to pněčemu pomoct může. Ale vesměs to pakovikuňám bývá sděleno jako mandatory ve výchově psa. Jako že mi čokl nevbíhá první do dveří je jinak velmi praktické, aspoň stíhám očistit hnusné zahnojené špinavé pacičky. To, že čokl jí až po mě, už nedělám, bo vona to má dycky rychlejc připravený než já, tak může kliďánko jíst hned.

jbat
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 11:29
- Nahlásit

argosek
svatá pravda!!!

Sali
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 11:33
- Nahlásit

ostatne, kazdy verime sve hromadce omylu - sali, muchos, ja, dokonce i davidkova renata, lisime se pouze v tom, nakolik jsou nase omyly kompatibilni s tim, co kolem sebe vnimame - pokud je kompatibilita dostatecne vysoka, dostane omyl (docasne) nalepku "pravda".
argosek
jj

argosek
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 11:37
- Nahlásit

jbat

když jsi nakousla tu hierarchii, kde a od čeho vznikla ta fáma, že když pude pes jako druhej, tak pochopí, že je míň než ten, co de první?

popularni "vysvetleni" je napr. to, ze vlk - vudce smecky - jde v rade vlku prvni. precti si nekdy nejake veci od cesara millana - idealni ukazka kontrastu mezi tim, co clovek umi (hodne dobre) a tim, jaky mi to podeprene teoriemi (ze zdejsiho pohledu povetsinou velice legracnimi ,i kdyz nekdy svymi efekty na prijemce informaci spis smutnymi)

jbat
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 11:38
- Nahlásit

To, že čokl jí až po mě, už nedělám, bo vona to má dycky rychlejc připravený než já, tak může kliďánko jíst hned.

třeba tohle se ke mně nedostalo vůbec.
není to lehký s těma čoklidama, asi budu dál hovnokynolog, i když už pilně v rámci sebevzdělávání studuju zkušební řády etc.
btw - nenarazil jste někdo na knížku od paní Žertové? její muž je MVDr. přes koně a nádherně vypráví a pí. Žertová se specializuje na etologii psů, tak esi náhodou nevíte vo něčem.

jbat
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 11:43
- Nahlásit

argosek
to mě samozřejmě napadlo, takovej mongol zas nejsem, ale spíš jsem si říkala - esi vlci nespávaj někde, kam vede úzká "chodba" a tím pádem samozřejmě chodí tam i ven první alfa, těžko může dnešní pes pobrat nějaké vyšší poselství v tom, že je buzerován, když jde první do nebo ze dveří, ne?
a vůbec - není trochu zcestné zkoušet na psa takovéhle "vlčí" fígle? vím, že v každým (skoro) psu je vlk, ale někdy mi to připadá jako tvrzení, že když před člověkem začneš mávat banánem, tak začne jančit jako šimpanz...

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 11:44 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Sali
jenže ty to děláš pro to, abys kontrolovala pohyb psa, nikoli pro to, abys kontrolovala hierarchii psa, to je obří rozdíl!

jo já vím, to byl jen takový šproch do mlejna debaty.

jbat
no to je jasný, takže je to ok a blbís to přežije, jo?

jo, rozhodně nebude mít v hlavě žádnou bramboračku, i proto jsem to taky psala, že jako vono se nic nestane, když se ten pes v tý situaci uvelí. Páč některejm - nebudu menovat, že Ešus! -pošahacům to jen prospěje, páč se krapítek zklidněj, nevyletěj jako šílenci a uvědoměj si, že musej poslechnout i když jsou natěšený k prasknutí. Původní záměr s kterým jsem to dělala byl jednak ten, že nesnesu ty čokly, co vystřelej jak z praku, podrazej nohy všemu živýmu v dosahu a řvou jako magoři,takže přivoděj infarkt každýmu kdo je včas nezaregistruje, takže jsem nechtěla aby z něj tohle vyrostlo a druhej důvod byl ten, že jsem si říkala, co já vím, co z něj vychovám, třeba bude protivnej nerudnej a prací čokl, kterej by ve svým okolí nesnesl jinýho psa, tak aby v tom nejžhavějším momentě, kdy vychází z domu byl ovladatelnej a pod kontrolou.

jbat
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 11:47
- Nahlásit

PetraK
pošahacům to jen prospěje,

no, asi nemusím říkat, co umí takový JRT, když přilezu z práce... i když je venčenej i v poledne...

Sali
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 11:48
- Nahlásit

PetraK
sice by se to celé dalo říct jednou větou, "chci mít při vycházení nad psem kontrolu", ale když se tím tvým popisem někdo přelouská, dojde k stejnému závěru, že to je velmi rozumné řešení.

Sali
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 11:49
- Nahlásit

není trochu zcestné zkoušet na psa takovéhle "vlčí" fígle?
jbat
je. nehledě na to, že většina toho je zmatený přepis vlčího chování přes oči a mozek pozorovatele z dálky.

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 11:50
- Nahlásit

Sali
"chci mít při vycházení nad psem kontrolu",

ano ale už se tam nevleze to, že se ten pes zklidní, musí mě vnímnout atd, což si člověk prvněpsí nemusí uvědomit, k čemu to je dobrý, že i tím vlastně nenásilně psovi připomenu kde jsem já a kde je on.

jbat
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 11:52
- Nahlásit

Sali
většina toho je zmatený přepis vlčího chování

no to je vono, vždyť kdo zná vlky tak dobře, aby to moh využít a praktikovat na dnešní přešlechtěný čoklidy?!
(žumpo - neodpovídat, ano?! )

argosek
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 11:54
- Nahlásit

jbat

btw - nenarazil jste někdo na knížku od paní Žertové? její muž je MVDr. přes koně a nádherně vypráví a pí. Žertová se specializuje na etologii psů, tak esi náhodou nevíte vo něčem.

na knizku pani zertvove jsem nenarazil, ale pokud mohu doporucit jednu (resp. tri) knizku(y), tak tohle o pejskovi a kocice (i kdyz o to moc ne) (+2 predchozi dily, ktere jsem ovsem zatim necet a chystam se na ne, az budu mit cas) - je to asi nejvetsi soupis poznatku, ktere jsou o psech v soucasne dobe k dizpozici. tahle kniha je jeden z hlavnich duvodu, proc jsem se zacal ucit chemii a biologii, z kterychz jsem mel na stredni trojky a ctyrky, protoze nekterym vecem jako vesnickej balik s modrym delfinkem za plavani nerozumim.

těžko může dnešní pes pobrat nějaké vyšší poselství v tom, že je buzerován, když jde první do nebo ze dveří, ne?

proc by nemoh? nevim, nakolik si prebere fakt, ze jde druhy a ne prvni, ale urcite je schopen pobrat to, ze ty, jako zivitel rodiny a platce socialniho a zdravotniho pojisteni, prosazujes v klidu svou vuli.

argosek
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 11:57
- Nahlásit

jbat

no to je vono, vždyť kdo zná vlky tak dobře, aby to moh využít a praktikovat na dnešní přešlechtěný čoklidy?!
(žumpo - neodpovídat, a

na muj vkus mas prilis (aspon podle meho nazoru) cernobily pohled na vec .

<< 1 ... 2556 . 2557 . 2558 . 2559 . 2560 . 2561 . 2562 . 2563 . 2564 . 2565 . 2566 ... 8764 . 8765 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání