Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / recepty na dortíky
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
rendik
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2006 14:09
- Nahlásit

Děláte svým psům k narozeninám dort? Chci na svoje stránky dát různé recepty na psí dortíky, takže pokud by se někdo z vás chtěl podělit o recept s ostatními, napište ho buď sem nebo mě na e-mail. Bylo by super kdybyste mohli přidat i fotku dortu (nejlépe i se psem). Na stránky pak dám recept, fotku a vaši přezdívku (kdo chce, můžu tam dát jeho jméno, případně e-mail). Jen doufám, že všichni neděláte dort stylem "smíchat granule s konzervou a ozdobit pamlsky".

Monty
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2006 16:19
- Nahlásit

Není to přímo dort, ale snad to nebude vadit.
Játrové sušenky

[i]1/2 kg syrových jater
několik stroužků česneku
10 vajec
12-15 šálků ovesných vloček

Játra nakrájejte na menší kousky a spolu s česnekem umelte na masovém mlýnku nebo rozmixujte. Přidejte vejce (některá mohou být i se skořápkou) a ve velké míse smíchejte s ovesnými vločkami. Hmotu rozetřete a upečte při velmi vysoké teplotě dozlatova. Teplé nakrájejte na čtverečky a nechte vychladnout.

Tento recept je z jednoho časopisu, myslím, že to byla planeta zvířat, mému hafovi to moc nechutnalo, protože nemá moc rád játru a je celkově vybíravý, ale ostatní to měli v minutě snězeno

Jo a ještě k tématu, hafovi dort k narozkám nedělám, protože se tomu svému lumpovi ničím nezavděčím, je fakt šííííííííleně vybíravý, ale dám mu aspoň větší porci masa nebo mu tam přidám sýr, po kterém se může utlouct

rendik
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2006 17:29
- Nahlásit

rendik
Jasně že nevadí, že to není dort. Díky moc. Já jsem hafovi udělala dort z rýže a masa a sežral to skoro i s talířem...

evina
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2006 17:32
- Nahlásit

rendik:já jsem dort pejsovi dělala ale jen takový jednoduchý...uvařené maso smíchat s rýží a zalít želatinou.Potom nechat vychladnout a hotovo.Sice nic moc ale hlavně,že chutnalo

A takto se do něj pustil:

rendik
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2006 17:37 - Změnil/a: rendik
- Nahlásit

evina
Já měla dort dost podobný, jen nebyl zalitý želatinou, ale byla na něm masová kapsička pedigree a pamlsky. Obdivuju, že ses odvážila mu ho nechat se zapálenou svíčkou.

rendik
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2006 17:40
- Nahlásit

rendik
a takhle to dopadlo:

evina
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2006 17:57
- Nahlásit

rendik o fotce jsem jí hned sfoukla...nebudu riskovat ofinku a fousy,ne?

rendik
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2006 18:08
- Nahlásit

evina
No právě, já mu svíčku nenechala ani na focení, ten můj blázen by se jistě upálil. Už se mu povedlo si připálit zadek na dvířkách u krbu u jedný kámošky...

Syska
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 07:36
- Nahlásit

Mě příprava dortíku taky čeká, už 12. září, slavíme rok! Tak šup šup, receptíky sem...

fromeli
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 07:51 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

Do těch játrových sušenek je dobrý dát ještě nadrobno nasekanou petrželkovou nať nebo nějakou bylinku
A chce to nechat je pořádně usušit a co se během dne dvou nesní, tak raděj strčit do mrazáku, aby to nechytlo plíseň.

Jinak moje verze dortu - uvařit maso, zeleninku, přílohu a uplácat z toho kopeček a zapíchnout tam tyčky z bůvola a pokud to chci vylepšit, tak dám do nějaké misky nebo miniformy na bábovku a vliju tam vývar z prasečích nožiček, krásně to do druhého dne ztuhne.

Syska
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 07:56
- Nahlásit

fromeli
A to bílý, to je rýže?

fromeli
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 07:58 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

Syska
jj, rejže a asi i petržel nebo celer
a rok předtím

Syska
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 08:00
- Nahlásit

fromeli
Už se těším, až budu tvořit. vychází to na všední den, takže ten den asi bude mužíček ošizen o teplou večeři...

fromeli
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 08:04
- Nahlásit

ten den asi bude mužíček ošizen o teplou večeři
Syska
já včera dělala prasečí nožky, abych měla dneska pro špagetu večeři a muž šel kolem papiňáku a začal se radovat, že sem dělala ovar, pak byl zklamanej

Syska
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 08:11
- Nahlásit

fromeli
Hmmm...já včera vyrazila s Mar3 na tři hodiny ven a musela jsem cestou koupit u ťamana nějakou rychlovku, aby ten můj měl večer alespoň něco teplýho do žaludku. Mám obavy, že ten dort bude ale považovat za rizoto...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 08:15
- Nahlásit

Já nevím, kdy má Ašopes narozeniny...možná bych přibližně určila rok, ale to je asi tak všechno...takže my je slavíme každý den, dostane mlíčko nebo kousek masa nebo pěknou kostičku

fromeli
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 08:24
- Nahlásit

Mucholabka
no já to taky nevím přesně, tedy baba mi sdělila, že je to 20.4., tak tomu prostě věřím a ten den dostává do ňamky zapíchnutý tyčky

nějakou rychlovku
Syska
pro mě jsou rychlovky i tyhle dorty, to zase tak moc času nezabere

Syska
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 08:28
- Nahlásit

fromeli
Tak já to vím naprosto přesně, neboť jsem dostala toho dne od kamaráda sms "prvni vylezla fenecka"... A celej porod + první krůčky máme na DVD, to je parádička...

fromeli
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 08:32
- Nahlásit

Syska
no jo no, já myslím, že i datum narození je na překupnici moc, takže to beru s rezervou

tosca
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 09:20
- Nahlásit

Dortíky?

Psina měla dort:

a se psem

tosca
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 09:22
- Nahlásit

a jeden od kamarádky (povšiměte si prosím hlavně svíčky!)

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 09:31
- Nahlásit

tosca
Jedu do Heřmanic nafotit jednoho psa. Asi umřu, chci ho mít.
3 měsíce stafford fena bílá.

rendik
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 09:37
- Nahlásit

tosca
Ten od kamarádky je dost luxusní, jeden by něvěřil, že je pro psa ... Můžeš prosím napsat z čeho se ty dorty skládali? To nahoře na tom tvým je šunka? Jo a ty rybičky místo svíček, ty jsou super

tosca
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 09:56
- Nahlásit

Mucholabka
Neumřeš, aspoň ne teď Ty chceš každého většího psa
Písnu To mejlík, ať to tu nemarasíme jiným tématem

tosca
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 10:06
- Nahlásit

rendik
Ten luxusní i s "oslavenkyní" - roční kavkazačka

Recept od kámošky zjistím.

Ten můj odpovídá přibližně receptu:
2-3 vepřové nožičky
kuřecí maso nebo jiné oblíbené masíčko
mrkev (jiná jedlá zelenina)
vajíčka vařená na tvrdo

maso uvařit v tlakáči, obrat od kosti (vepřové kosti jsem tam nechala, Psina je ráda), navrstvit do formy maso, zeleninu, vajíčka, dle fantazie (vajíčka na plátky dělají celkem pěknou ozdobu), zalít vývarem, nechat v ledničce ztuhnout

nahoře je šunkový salám, přichycený rybičkami. Salám lze nahradit i plátky sýra.

Prima recept je i Tady

rendik
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 10:15
- Nahlásit

tosca
Díky, přidám to na stránky. Ten z neviditelného psa vypadá podle receptu moc dobře, ale nechci ty recepty takhle kopírovat z jiných receptových stránek... Kavkazačka je super, ale koukám, že třetí patro jejího dortíku baští jiný hafan...

tosca
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 10:16
- Nahlásit

rendik
Jo, její máma

tosca
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 10:43
- Nahlásit

rendik
Ty stránky teprve vznikají, nebo už existují?

rendik
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 10:52
- Nahlásit

tosca
Ty stránky už existují, jsou to stránky mého hafouna... Jestli chceš, mrkni sem. Dneska přidám ten tvůj recept. Můžu se ještě zeptat na jméno pejska, pojmenovávám ty dorty podle psů (třeba "Kimův dort")

tosca
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 12:26
- Nahlásit

rendik
Ironie zvaná Rony. V očkováku má napsáno Ironie, doma se jí říká Rony (Ronyša, Ronyška, opice chlupatá ...)

ale jak to zapasuješ do pojmenování dortu, to nevím.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání