| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2018 10:40
- Nahlásit
Fajka
opravovat staré je vždycky mnohem dražší
je, ale můžeš v tom bydlet a ušetříš za nájem.
Já tím nechci říct, že nemáš pravdu, jen přihazuju další argumenty. Navíc ona ta rovnice výhod a nevýhod u každého vyjde jinak.
Ale souhlas, 75km je podle mě už moc. Michal to nastavil na 40 od okraje Prahy a měl pravdu, ta Krč už byla moc.
Finančně to s levným autem taková trága není.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2018 10:43
- Nahlásit
Xerxová
úplně kacířský nápad... spousta firem v podhůří a mimo velká města v dnešní době hledá lidi, ochotné pracovat. Bydlení "za hubičku", práce ve firmách v příhraničí
jo taky mě to napadlo, že tady je akutní nedostatek lidí a mraky pracovních míst a třeba sever čech je hodně průmyslovej a firem velkejch je tu mraky... bydlení s Prahou nesrovnatelný... ale to by na to asi muselo bejt víc času když by to bylo změna bydlení a práce a ne takhle ze dne na den..
Firmy kam dodáváme furt brečej že nejsou lidi a oni nestíhají a někoho hledaj...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2018 10:46
- Nahlásit
kachna_
, ale můžeš v tom bydlet a ušetříš za nájem.
Já tím nechci říct, že nemáš pravdu, jen přihazuju další argumenty.
jo správně určitě, přihazuj, jsou totiž věci který člověk nedomyslí a pak se třeba tluče do hlavy
Navíc ona ta rovnice výhod a nevýhod u každého vyjde jinak.
určitě protože to co je pro jednoho v poho může bejt pro druhýho strašněj vopruz...
Ale souhlas, 75km je podle mě už moc. Michal to nastavil na 40 od okraje Prahy a měl pravdu, ta Krč už byla moc.
taky si to právě myslím že do pajdy ok snesitelný a víc už je prostě dřív nebo pozdějš každodenní vopruz...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2018 10:47
- Nahlásit
dojizdeni je urcite levnejsi nez platit v Praze najem
akorat ten cas to sezere, to je fakt blby, ale presne jak pise caj, u nas v praci x lidi dojizdi po Praze pomalu to co ja a malokdo ma stesti aby bydlel nekde za Prahou a ma to do prace 10 minut vlakem jako moje kolegyne
ale 100 km se mi zda fakt uz moc, to nebude casove hodka ale spis dve a vic
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2018 10:56
- Nahlásit
Xerxová
úplně kacířský nápad... spousta firem v podhůří a mimo velká města v dnešní době hledá lidi
kacířskej nápad to rozhodně není
realita je takovéá, že v tuhle chvíli mě moje práce baví a Petra jeho taky. Když jemu se povede vyjednat si home office, nemá problém. A mě až začne dojíždění štvát, tak se poohlídnu jinde a řekla bych, že najdu nejen v Praze nebo v podhůří ale nebudu řešit změnu práce a hypotéku a stěhování všecno najednou. Až to nazraje, tak to bude
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2018 10:58
- Nahlásit
tak ono levny domecky jsou ale s tim dojizdenim je holt jeste problem ze to obvykle neni primo na trase, musis se nekam dostat odkud jede vlak nebo bus atd zas cas navic
jen tak tady z okoli
https://www.sreality.cz/detail/prodej/dum/rodinny/ vrchotovy-janovice-sebanovice-/2814407004#img=0&fu llscreen=false
https://www.sreality.cz/detail/prodej/dum/rodinny/ olbramovice-tomice-ii-/2683617628#img=0&fullscreen =false
https://www.sreality.cz/detail/prodej/dum/rodinny/ bystrice-jinosice-/739668316#img=2&fullscreen=fals e
kousek od dalnice treba
https://www.sreality.cz/detail/prodej/dum/rodinny/ rataje-rataje-/1362297180#img=0&fullscreen=false
třeba toto je kousek od Bn, takže do Prahy ne až tak daleko, ale prostě problem dostat se do Bn
https://www.sreality.cz/detail/prodej/dum/rodinny/ struharov-budkov-/554529116#img=8&fullscreen=false
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2018 11:01
- Nahlásit
fajka
jj opravit stare he horsi ale mas kde bydlet.cekat rok pod mostem na postaveni novyho je pro vetsinu lidi nerealna myslenka, hlavne ale fakt musis pak prodat vse co mas...
a platit najem + hypo na nvej dum je pro vetsinu lidi nerealny
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2018 11:09 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
cernej caj
horsi ale mas kde bydlet.cekat rok pod mostem na postaveni novyho
no ty dřevostavby co sem házela odkaz maj dostupnost 30 dní to fakt není rok a moje myšlenka byla jestli se nesežene líp zasíťovanej stavební pozemek v rozumný vzdálenosti na kterej posadím toto a chvíli se uskromním s místem což se dá pár let přežít a pak si postupně (až vydělám/našetřím)udělat na tom pozemku základovku a na to posadit něco montovanýho. ve výsledku to výjde pak levnějš
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2018 11:11
- Nahlásit
Fajka
pozemku základovku a na to posadit něco montovanýho. ve výsledku to výjde pak levnějš
To možná jo, ale ne, když má někdo jako třeba já, odpor k novostavbám a zastavování další a další plochy, zatímco jiný použitelný domy chátraj
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2018 11:15
- Nahlásit
Fajka
jo me napadnul i mobilhome, asi bych sla taky spis do toho na par let a bliz k Praze
ale to uz je na uvazeni kazdyho cemu da prednost
vono u tech domecku je blby i to, ze je sice hezky, ze to za mesic postavis, ale predtim rok vyrizujes papiry
cenove prijatelny pozemek bude mi jen elektrinu takze budovat odpady, studnu atd, dalsi prachy a dalsi cas, takze takhle na rychlo taky nic moc
kdyz to vidim ze na kazdyho remeslnika cekas mesic¨
my ted potrebujem neco udelat na kotli, snad prej za 3 tejdny bude mit cas, pak se ti pri stavbe vsechno natahne o tejdny a ses v problemu kde bydlet
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2018 11:19
- Nahlásit
birma
To možná jo, ale ne, když má někdo jako třeba já, odpor k novostavbám a zastavování další a další plochy, zatímco jiný použitelný domy chátraj
já ti rozumím, ano i to je argument kterej naprosto chápu bo my opravujem mojí rodnou haciendu a jsme ve starým. Ale taky asi jen proto že opravy a předělávky nás nevysajou a můžem si to s funkční firmou dovolit.
Co si budem povídat za ty investovyný prachy do týdle "barabizny" by jsme ty novostavby už dávno měli dvě
A přestože sem na to měla stejnej názor jako ty dneska když se na to dívám po 10 letech zpětně bych už do toho nešla...
kor kdybych musela na ty opravy vydělávat jako zaměstnanec.
No ale já těch 10 let už nevrátim a ty je třeba nemusíš promrhat a pak toho zpětně litovat... toť moje zkušenost ale už mlčim.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2018 11:35
- Nahlásit
Fajka
já si to uvědomuju, ale nějak nemám na bydlení žádný speciální nároky. Po roce na baráku s ex mi stačí elektrika, tekoucí voda a záchod, který má zdi a dveře (měli jsme dva, ale tyto náležitosti neměl ani jeden z nich) pokud to navíc neplesniví a nepadá tomu střecha, je to příjemný bonus. Co fakt chci, je relativní blízkost lesa.
Tohle je třeba ten, co se mi líbí u dálnice - byl by skvělej co se týká dojezdnosti, jen venčení dost pokulhává...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2018 11:49
- Nahlásit
birma
hele ale náhodou to vypadá dost dobře! nepříjde mě že by tam musel bejt v venčením problém...
mě příjde že tam je zelenýho dost tam kolem toho rybníka dozadu...kolem Poděbrad mraky...furt se dá prochajdu kousek popojet.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2018 11:54
- Nahlásit
Fajka
ten barák vypadá super a dojezdnst bomba. Ale to, že večer po práci vypadnu na hodinu, dvě a už nechci tahat auto, nechtěla bych v okolí kvůli dálnici pouštět kluky na volno a tak mi prostě vadí. No uvidíme
Tady je další z mých favoritů - sice horší dojezdnost, ale super dispozice, lesy hned za barákem a vypadá obyvatelně a velký bonus je nová střecha...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2018 11:55
- Nahlásit
birma
odpor k novostavbám a zastavování další a další plochy
tak aspoň máš výrazně jednodušší rozhodování!
Tohle je třeba ten, co se mi líbí u dálnice
ten se mi ale taky líbí!
venčení
jo, to je problém a rázem ti to skočí o půlmega výš za lokalitu.
Před těma deseti lety bylo v tomhle nejlepší Benešovsko. Jenže tam nebydlel žádný kamarád. Tak jsme šli na Mělnicko, jeden kamarád v Tuháni, druhý na Kladně.
Kamarádka z Kladna je na kraji Benešovska ten z Tuháně ve Vlašimi a my v Kokoříně (ale stejně nelituju).
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2018 11:56
- Nahlásit
birma
Ale to, že večer po práci vypadnu na hodinu, dvě a už nechci tahat auto
to sem myslela spíš na víkendovou prochajdu...
nechtěla bych v okolí kvůli dálnici pouštět kluky na volno a tak mi prostě vadí
no ale ta dálnice vede lesem a můžou tam bejt protizvěřový oploty..čímž by to tendle problém vyřešilo
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2018 11:57
- Nahlásit
Fajka
protizvěřový oploty
praktik
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2018 12:00
- Nahlásit
Fajka
no rozhodně teď budeme objíždět, vybírat, zjišťovat co hypotéky, co chtít a na co si dát pozor
aspoň se nebudeme nudit
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2018 12:23
- Nahlásit
Mhuf. Vcera bylo veselo. Ruzenka se ve stredu nelepsila, takze vecir pandr rozhodnul, ze radsi pro jistotu udelame kontrast rtg. Takze vcera jsem stravila prubezne den na veterine, Ruza byla nejdriv opet na sonu a pak 5x osvicena. Vse v brise vypadalo ok, dneska pro jistotu zase rano jeste dalsi snimek. Jakakoliv anomalie ci cizi predmet na 100 % ted uz vylouceny. Na dnesek jsme mely prvni klidnou noc po vic jak tydnu. Tak se zda, ze snad, konecne?! (tukam na vsechno) bude z poblijona ozarenej neblici mutant.
Stenatko moje nejdrazsi, ma pytel prasku este na par dni a gastrointestinal dietu granulovou.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2018 12:26
- Nahlásit
Fifi
pytel prasku este na par dni a gastrointestinal dietu granulovou.
tak snad to zabere
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2018 12:26
- Nahlásit
koukam ten dum u kutny hory ma ten debilni tunelovitej pudorys, s tim se moc nenadela a nechtela bych to ani omylem
jinak tu dojezdovou vzdalenost nutno posuzovat ze vsech hledisek, tak kratsi na km nutne nemusi byt kratsi casove, treba od Nymburka hlasej kolony furt
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2018 12:27
- Nahlásit
birma
rozhodně teď budeme objíždět, vybírat, zjišťovat co hypotéky, co chtít a na co si dát pozor
Tak drzim palce, at najdete to pravy vorechovy!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2018 12:27
- Nahlásit
Fifi
tak hlavne ze to neni nic vazneho, asi potrebovala to ozareni?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2018 12:31
- Nahlásit
Maya
hlavne ze to neni nic vazneho,
Vcera uz padaly dost nemily varianty, od slinivky pres stenozu pyloru, kdyz by nedoslo ke zlepseni.
asi potrebovala to ozareni?
Asi jo, jak psala onehda Xerxova, i veti to dneska rikali, ze ta kontrastni latka opravdu velmi casto "leci". Tak tukam jeste jednou a doufam, ze vsechno spatny uz je za nama.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2018 12:35
- Nahlásit
Maya
kratsi casove, treba od Nymburka hlasej kolony furt
od nymburka to mám 30 minut vlakem skoro těsně před práci
Fifi
držíme všechno co máme, ať je Růžence konečně dobře!
A děkuju
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2018 12:35
- Nahlásit
fifi
tak hlavne, aby tendence teda uz yla lepsi s ruzenkou!
fajka
aha ja jak su na mob jen tak sem nepostrehla zadnej odjaz na pozemek a drevistavbu- jo nebo neco ala seskupeny unimobunky, zapujcenej prives atd...
reseni to chvili asi taky je, ja myslela fakt klasickej model.
proto ja mam kuchyn po 10letech bydleni a podlahu dodelany v 60m2 po 8 letech a sprcha furt nefunguje... protoze sme radi, ze platime hypo a cokoli navic je proste pomaly, drahy, casove narocny a navic po cca 3letech bourani napreskacku coz s tim astmatempeklo, ted su stastna ze muzu doma dychat a predstava sekani el. v obyvaku me joma zas hruza a zachvat dusnosti
dneska bych do toho nesla a fat asi 8 let bydlela ve studentslym byte s cizim clovekem v pokoji ale... to proto ze semnectela z brna a dojizdim 365 dni v roce do brna...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2018 12:37
- Nahlásit
Fifi ufff - snad bude už dobře a zlomilo se to konečně
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2018 13:33
- Nahlásit
v noci se mi zdalo, ze se nasla grace. myslim, ze kamoska se uz smirila... alecta nevedomost je asi horsi, ale asi ji spis roztrhali divocaci
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2018 13:37
- Nahlásit
Fifi
šmarjá čtu si vás teď aji zpětně! Mysleje na vás mačkám palčáky, ať už je Růženec líbezný zas jen a jen zdravým špenátkem.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2018 13:57
- Nahlásit
Night má dneska narozky. Garabáčovi už jsou čtyři...
|