Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Esusovou 5
<< 1 ... 279 . 280 . 281 . 282 . 283 . 284 . 285 . 286 . 287 . 288 . 289 ... 580 . 581 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2018 22:41
- Nahlásit

Fajka
už jsem viděla pár kotců a nebo zahrad kde byla pod přístřeškem vyhozená sedačka nebo křeslo a na to trůnilo psisko
no mi tu přístřešek nemáme a střecha v kotci je nízko, tam by se jim na to asi blbě skákalo, tak myslím, že to když tak bude někde volně ložený na sněhu a dešti a rychle se to rozpadne
cizí psiska na zahradě, to je teda vopruz a nechtěla bych to řešit, u nás by to dopadlo určitě blbě
cernej caj
hm asi nechapu jak se to hraje
je tam návod mezi těma složkama, ale v podstatě jak u psa, vpravo máš mlsky a klikr, naučíš psa na klikr a pak tam jsou tlačítka na naučení na pac, ruka na nohu, ruka k noze, ruka vejš atd.
birmaak to vypadá s ranní dostupností od Benešova do Prahy? Dostáváš se v pohodě, nebo jsou to denní kolony?
kolony bejvaj dost často, hlavně od jara do podzimu, tam i zpět, jezdím vlakem hlavně ráno, teď co tu jezdí ta zrychlená arriva, tak jsem za půl hoďky v praze, na hlavák to jede asi 50 minut, jinak jezděj couravý elefanty každou půl hoďku + ještě spěšný vlaky a rychlíky
pokud byste chtěli jezdit autem, tak jedině to jde ráno před 7 a nebo tak, abyste nemuseli po silnici Bn - dálnice, tam jsou největší kolony, na dálnici jedině když je bouračky a nebo tam něco budujou
kdybych já si tady někde kupovala domeček, tak za mě by byl ideál někde na tý vlakový trase, kde staví ty zrychlený vlaky, tuším i až do Čerčan jezdí i PID, ale zas no to tam asi bude dražší než až tady u Bn

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2018 22:44
- Nahlásit

birma
jinak s tím bytem teda blbý, nejspíš jsou někomu vaši psi trnem v oku, to je prostě na prt
ale tak zase jste mladí, takže nějaká hypoška a domeček a máš na furt vystaráno a jseš ve svým a můžeš mít psů třeba 10

birma
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2018 22:52
- Nahlásit

Maya
ale tak zase jste mladí, takže nějaká hypoška a domeček a máš na furt vystaráno a jseš ve svým a můžeš mít psů třeba 10
To jo, jen to vědět třeba před vánocema, tak nekupujem sněžnice, proptihlukovou podlahu, dovolenou a další věci a máme 30 litrů stranou. Teď jsme na nule, takže to bude o to veselejší.
tam i zpět, jezdím vlakem hlavně ráno, teď co tu jezdí ta zrychlená arriva, tak jsem za půl hoďky v praze, na hlavák to jede asi 50 minut, jinak jezděj couravý elefanty každou půl hoďku + ještě spěšný vlaky a rychlíky
Dík

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2018 05:46
- Nahlásit

birma
tak to je dost skoda hlavne po tech investicich do bytu asi zrejme nekdo, komu z principu vadite, nekdy sou lidi fakt desny
tak at najdete neco peknyho, o vam bude vyhovovat

xerxova
tak at je tatinkovi brzo lip

maya
tak nejak to chapu ale pac mi nedal

Xerxová
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2018 06:57
- Nahlásit

birma lituju Vás - na stranu druhou lidi ve společných domech špatně snáší "zvěřince" a tak trošku jsem to čekala. Občasné honičky psů a koček - ty nemusíš hluk vůbec vnímat - jsi zvyklá. No a lidi to napíšou místo ve dne na noc - neb to je větčí šance na úspěch - a majiteli bytu je jedno, že to není pravda - chce mít "klidný pronájem"

Znám teď několik "mládežníků", kteří díky moderním izolacím a různým kvalitním kotlům žijí trvale v chatách. Cena je výrazně jinde, než u nových domků.

birma
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2018 08:22
- Nahlásit

dík holky

Xerxová
já měla strach zpočátku, ale fakt jsem to nečekala. S mamkou jsme byli v paneáku, kde bylo fakt všechno slyšet a všichni jsme to brali jako samozřejmost, že sousedovi někdy brečí dítě, zaštěká pes, něco spadne... a že Adam zpočátku nebyl tichý stvoření. Jedinej problém, co se tam řešil, byl sousedovic pes, kterej byl schopnej ječet bez přestávky celou noc a bylo to slyšet o x pater jinde...
Znám teď několik "mládežníků", kteří díky moderním izolacím a různým kvalitním kotlům žijí trvale v chatách. Cena je výrazně jinde, než u nových domků.
Nebudem řešit nový domek. A když už, tak chceme mít pohodlný bydlení s technickou místností na osprchování psů a Petrovou bezkočičí zašívárnou. Takže jsou ve hře domečky tohoto typu.

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2018 08:30
- Nahlásit

Xerxova
jo u nas taky zije trvalo hodne lidi v chatach, nektery maj zdeny, ale i v tech drevenejch, zateplej to a kaminka a prej pohoda, urcite jako levna varianta treba na par let je to super

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2018 08:32
- Nahlásit

birma
no to taky neni marny, hlavne aby to bylo funkcni a k bydleni a ten komfort uz si udelate postupne

birma
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2018 08:33
- Nahlásit

Maya
hlavne aby to bylo funkcni a k bydleni a ten komfort uz si udelate postupne
Tak nějak - nesmí do 5 let spadnout střecha, musí to mít vodu a elektriku a zahradu, zbytek se postupně nějak dodělá.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2018 08:53
- Nahlásit

birma
ten je peknej a velikej, to vypada dobre

a nejhur dilopadnes jak ja, z toho "casem" se stane za 10 let ale on si clovek taky zvykne kdyz to je rozumne obyvatelny

kachna_
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2018 08:57
- Nahlásit

birma
tohle je zpravidla naprosto dokonalá dispozice.
My máme maličkej a je to taky super, dostavit se dá cokoliv
já měla strach zpočátku
možná ten problém nejste vy, ale někdo jiný a přece, kdo by dělal hluk, než ti se psama

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2018 09:01
- Nahlásit

birma
a fakt hledate az takhle daleko od Prahy?
jako vim prachy a tak, ale pokud byste chteli dojizdet do Prahy do prace, tak to bude casove masakero

birma
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2018 09:02
- Nahlásit

no hlavně musíme doufat, že Petr bude mít na většinu týdne povolenej home office a já budu prostě dojíždět přibližně 80 km denně... To bude radost. Ale domečkových favoritů máme povícero a jestli to dneska Petr dokáže obvolat, tak zítra vyrážíme na první obhlídky.

birma
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2018 09:04
- Nahlásit

Maya
a fakt hledate az takhle daleko od Prahy?
hledáme tak, aby byla jedna cesta do 100 km. V tuhle chvíli nemáme ani korunu, takže pořizovat dům za x mega prostě nepřichází v úvahu, chceme zahradu, aby měla aspoň 200 m2, ať se mají psíci kdy venčit, když budeme v práci (ideál je samozřejmě uzavřený dvůr) a chceme, aby to mělo obytnou plochu okolo 70m2. Takže 75 km od Prahy je asi nejblíž, co jsme našli...

Fajka
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2018 09:06 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit

birma
to je blbý no...ale ono taky někomu stačí i jen to že když uklízí chodbu tak v kyblíku jsou chlupy...a ono jak když tam projdou tři psiska minimálně třikrát denně tak to tam ty chlupy budou a ne že ne...

Ale při vašem zvěřinci to bude v baráčku asi lepší. na ty montovaný domky dřevostavby jak píše Xerxová sem ted viděla někde výstavní kusy a byli hodně moc zlevněný že to bylo kolem půl mega v rozumný velikosti. Já bych teda šla asi do toho...koupila pozemek na kraji nechala postavit tohle a pak až se vydělá našetří časem si nechala postavit něco většího a tuhle montovanou dřevostavbu měla pak třeba jako dílničku nebo vejminek pro maminu nebo pro návštěvy a tak...

Přemejšlela bych asi taky nad tou dojezdovou vzdáleností ono hodina si čék myslí, že není moc ale hodina tam hodina zpět... pětkrát v tejdnu...to se nasčítá a mě by to asi časem strašně vadilo, bo když se přidá déšť náledí atd jsou z jedný hodiny dvě atd...
jako 100 kiláků je strašně moc...leda hledat u dálnice ...to pak 50 dá člověk za půl hoďky.....ale ne D1 teda....

Fajka
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2018 09:11
- Nahlásit

birma
pozemek s přípojkama a na to tohle...?

https://www.hobbytec.cz/mobilni-domy-celorocni-0/? utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=0_EX TRA_2_SEA_Mobilni_domy_Neomez_budget&utm_content=M obilni+dum+k+trvalemu+bydleni&utm_term=mobilni+dom y+k+trvalemu+bydleni

birma
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2018 09:21
- Nahlásit

Fajka
my fakt stavět nebudem, pokud nám dají výpověď, budem se stěhovat tak do 14 dnů, můžou nám to dát bez výpovědní doby... Pozemky u Prahy jsou prakticky stejně drahý s barákem i bez něj. A vzhledem k tomu, že v bytě nemáme moc místa a ten má asi 52 m, tak do 30 - 40 se fakt nevejdeme...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2018 09:26
- Nahlásit

fajka
ja hodinu jezdim uz cca 12 let (skola/prace) a na to si zvyknes, muzes si cist/pospavat anebo autem, coz je pak rychlejsi...

ono jako malkdo dojizdi min nez 30nin a 40 je takovej prumer... a jestli 40 nebo 60 uz proste neni rozdil... tady v brne treba lidi maj do prace casto dal, nez ja a to ja jezdom z vesnice a oni z druhy strany brna... a nebydes se stehovat po kazdy zmebe prace nebo kdyz firms prestehune prostory...

Fajka
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2018 09:27
- Nahlásit

birma
my fakt stavět nebudem, pokud nám dají výpověď, budem se stěhovat tak do 14 dnů, můžou nám to dát bez výpovědní doby...
no jo tak to já nevěděla, že to je až takovej fičák...a to se jako může? takhle bez varování skoro ze dne na den?

Fajka
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2018 09:32
- Nahlásit

cernej caj
a na to si zvyknes, muzes si cist/pospavat anebo autem, coz je pak rychlejsi...

já netvrdím že si nezvykneš
zvykneš ale je to podle mě zbytečná ztráta za prvý času za druhý peněz...za třetí riziko že rozšlehneš auto rapidně stoupá s každodením dlouhým ježděním a čím je člověk starší tím větší je to vopruz. Nehledě na počasí kalamity a tak...A pokud nejsem upjatá na jedno místo kde sem třeba vyrůstala nebo mám zbytek rodiny a příbuzenstva tak bych (já osobně) hledala aby dojezd byl co možná nejkratší (vím že čím blíž Praze tím dražší) a nebo někde u dálnice kde najedeš a za půl hodky dáš 50 km.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2018 10:09
- Nahlásit

jenze tam jde casto i o to, ze pri dojizdeni napr projezdis za 10 let 300 tisic a za 20 600 ale nemusis je mit ted hned.

proto sem ja musela jit z brna - proste v brne sem si to nemohla dovolit a pri placeni par let najmu bych stejne ten pul meloun co mi chybel nenasetrila, ale za 50 let dojizdeni ho projezdim... takze by bylo lepsi mit ho hbed ale malokdo ma pri placeni trzniho najmu a prumernyho prijmu moznost necovtakovyho nasetrit. a ti co maji dobrou praci/podedi nebo maj stesti to maj jinak. kamoska zdedila byt v centru ted ve 30, takze do 30 bydlela u rodicu, pak se rovnou presehovala "do vlastniho".... jeji selegra dostala fi vinku zas pul mega misto bytu. ja od 16 vydelavala na jidlo, dojizdeni, po mature sem doma musela z brigady uz playit najem a mela sem zas kulovy, pak sem se odstehovala ale protozw sem mela jeste u rodicu veci,porad sem platila najem i tam, protoze sem obcas doma prespavala a pak sem se rozesla s kluken a todice rekli odstehuj se... nasetreno nula pac sem pracovala asi rok a platila dva najmy a co sem mela delat - jit bydlet do najmu, za rok usetrim treba 30t a to bych si nijak nepomohla driv nez za 10 let... takze volba hodinu dojizdet a hned bydlet a hnwd moct mit psa prostr byla prijatelnejsi nez 10 let cekat

takze ono je otazka zda je to ztrata neceho kdyz to neco prostr nemas...

birma
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2018 10:10
- Nahlásit

Fajka
no jo tak to já nevěděla, že to je až takovej fičák...a to se jako může?
máme to ve smlouvě, že po upozornění můžou a upozornění nám teď přišlo...
ad dojíždění - snažím se to hledat někam, odkud půjde auto i třeba vlak. Čas ve vlaku považuju za relativně smysluplnej, protože můžu spát, nebo se učit nebo cokoliv dalšího. Máme vyhlídlejch i pár u Nymburka, z toho to mám k práci 30 min vlakem + 3 zastávky busem, takže cesta za hodinu i s přesunem na vlak a to je pohoda. po dálnici autem i rychlejc.
Máme vyhlídlej i jeden krásnej hned u hradeckýý dálnice, ale tam mám problém s tím, že je to fakt hned u ní, tam bych se bála asi pustit z vodítka i vzornýho a nelovícího Charlese a v práci trnula, aby se psi nedostali ze zahrady, když je dálnice asi půl kilometr daleko. Jinak domek vypadá v nabídce nádherně a i dojezdnost by byla fajn...
Realita je, že Petr to má hodinu do práce už teď, já půl hodiny a jsem happy, jak to mám blizoučko. V praze je hodina ještě dost blízko...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2018 10:12
- Nahlásit

me osobne prijde lepsi to zkusit a kdyz se ukwze, ze to nejde, tak prodat a zkysit jinou variantu nez nekde 15 let cekat s tim "az jednou" kdyz se proste 15et cekat nemusi a zrovna situace se trema psama neulehhcuje shaneni bytu aby mohli treba tech 15 let setrit a meloun dosetrit

birma
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2018 10:13
- Nahlásit

cernej caj
zrovna situace se trema psama neulehhcuje shaneni bytu aby mohli treba tech 15 let setrit a meloun dosetrit
No hlavně mám spočteno, že dyž projedem okolo 9000,- měsíčně, tak s hypo na tom budeme stále ještě líp než při platbě našeho nájmu. Což je celkem síla.

kachna_
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2018 10:14
- Nahlásit

birma
když najdeš dům na prodej, zkus si podle CUZK dohledat majitele a kontaktovat ho napřímo (realitka nám protáhla prodej baráku od 6 měsíců)
tohle je na prodej u nás
https://www.sreality.cz/detail/prodej/dum/rodinny/ vysoka-bosyne-/497819996#img=0&fullscreen=false

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2018 10:14
- Nahlásit

birma
su dost zvedava, co vam.klapne. jak tikas stejne to ma.petr uz ted hodku takze ono ve vysledku podobny dojizdeni ale s psama vyresenyma zahradou je vetsi leharo nez z prace rychle domu a az pak treba jit nkoupit... takhle nakoupis rovnou z prace cestou bez stresu ze je pokladni pomala a psi ti zrychtujou byt

kachna_
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2018 10:20
- Nahlásit

birma
Kamarádů ve Vla se zeptám dneska

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2018 10:22
- Nahlásit

birma
to je dalsi vec. Nejhorsi na tom dojizdeni je pak akorat ten cas - ale zas ho v jistym dusledku treba usetris o vikemdu kdy misto 2h nq vylet pojedes 30 min na vylet .

ja ten pul.meloun co mi chybel v brne na bydleni, projezdim cca za 80 let ripadme kdybychom.brali zvysujici se cenu dopravh tak treba za 70... proste porad levnejsi vesnice + dojizdeni nez mesto s tim, ze ty prachy nemusis mit a pokud je nemas tak ti mechybi rotoze se prste rozmelni do tech let

ono malokdo ma ve 30 nasetrenej meloun kdyz prmerne 5 let pracuje a k tomu plati najem ve vyssi cca 60% platu pak jidlo a tak... bud sou to lidi s abnormalnim prijmem na vydaje, nebo lidi ochotny bydlet 15 let s dalsima 5ti cizima lidma ve 3 pokojivym byte... to se podle me da ve 20 na vs ale ne ve 30 s dvema.detma

Fajka
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2018 10:28
- Nahlásit

cernej caj
takze ono je otazka zda je to ztrata neceho kdyz to neco prostr nemas...

tomu já jako rozumím, jen jsem chtěla lehce nastínit že vzdálenost 75až 100 km do práce může bejt a zdát se teď naprosto v pohodě třá první léto a pak se z toho může stát velmi rychle naprostej deptající vopruz bo je to prostě dálka.
A pokud by nebylo rozumní spojení bus /vlak jako eventuální náhrada může se to stát nepřekonatelnej problém. Nehledě na to že potřebuješ na každodenní ježdění spolehlivý auto + to že druhej je total bez auta celej den... příjde mě že se pak život smrskne do toho ráno brzo vstát 1 hodina cesta + 8 hodiny práce minimálně + 1 hodiny z práce občas potřebuješ něco vyřídit nakoupit, cesta autem nevodsejpá jak by měla a zjistíš že se vrátíš domu v osum večer a seš zralá na to tak mas udělat něco k jídlu všem a jít si lehnout a ráno znova...a pak zjistíš že celej tejden je zabitej a neuděláš nic ... víkend uteče ani nevíš jak a si v tom znova...

me osobne prijde lepsi to zkusit a kdyz se ukwze, ze to nejde, tak prodat a zkysit jinou variantu nez
ale tímhle se daj ale prodělat kalhoty který teda asi ani nemáš.. nehledě na to že opravovat staré je vždycky mnohem dražší než postavit menší nové...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2018 10:37
- Nahlásit

birma a úplně kacířský nápad... spousta firem v podhůří a mimo velká města v dnešní době hledá lidi, ochotné pracovat. Bydlení "za hubičku", práce ve firmách v příhraničí... pokud chápu tak jedna jazykově vybavená "úřednice" a jeden počítačolog...

<< 1 ... 279 . 280 . 281 . 282 . 283 . 284 . 285 . 286 . 287 . 288 . 289 ... 580 . 581 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání