Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou III
<< 1 ... 171 . 172 . 173 . 174 . 175 . 176 . 177 . 178 . 179 . 180 . 181 ... 598 . 599 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 15:43
- Nahlásit

Maya

a běhat se sedákem by nešlo?

ne, nešlo, nešlo, nešlo. Tohle pro mne opravdu není můj styl běhu. Navíc v provázkovej bombarďákách přes oblečení já nechci řešit psa, já chci běžet, věnovat se tomu běhání - asi nepochopitelný, ale stejně to mám s plaváním - plavala jsem závodně za školu, prostě se soustředíš na to co děláš, věnuješ se tomu plně, potopíš se do toho ( u toho p lavání doslova ), stejně jako když střílíš - prostě vyblokuješ okolí, soustředíš se na dech, na cíl - totálně. A to se psem nejde prostě.Je to jinej styl běhání Nebo takhle - zatím to s Rumíčkem nejde. S Ešusem to šlo, ale i tak to nebylo úplně to ono.

birma
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 15:45
- Nahlásit

Dumbo žijéééééééééééééé

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 15:49
- Nahlásit

cernej caj

tak to ses dobra, zes behala zavodne
no ono to se mnou asi ani jinak nešlo, než mě uvázat ke sportu

Fajka
no to právě já ne-e.

já jo. hodně. A někdy mi to chybí asi jako Janiii ten klavír,bylo to dlouhou dobu poměrně silnou součástí mýho života.

páč mě zas teda na tom společným pohybu (běh či chůze) vpřed se psem baví ta spolupráce ..
no jo, ale tam ji zase já - tak jak spolupráci vnímám- prostě nevidím. Mám to jinak.

birma
Ale chňápu. Prostě si radši zaběháš bez psa a puntik
hele nerada běhám ani s někým. Ruší to. na závodech se taky nevybavuješ, nesleduješ nic kolem, soustředíš se jen na ten svůj vlastní běh samotný, ten pocit asi nevysvětlím.

Vero
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 15:50
- Nahlásit

Fajka

já to chápu chápu, třá mě někdy vyhecuješ a třá taky ne... zatím si pěkně zkusím, co mi záda a tělo řeknou na něco na pohodu.

Maya

a běhat se sedákem by nešlo? nebo to máš jako ekvivalent vodítka?

podle mě by to mohl bejt kompromis ohledně možnosti nemonitorovat okolí a soustředit se na sebe, akorát to nevyřeší, kde pak vzít čas na to věnování se psovi podle těch představ, co má pes dostat, dyž toto mu nebé stačit.

Vero
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 15:51
- Nahlásit

ne, nešlo, nešlo, nešlo.

aha tak nešlo

ale tak víš co, třá kompromis lepší než NIC

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 15:59
- Nahlásit

Vero
aha tak nešlo

hledně možnosti nemonitorovat okolí a soustředit se na sebe,

jak se chceš soustřeidt jen na sebe, když musíš prostě monitorovat okolí - jak říkám, cyklisti a cizí psi, kteří se k tobě budou řítit?? To nejde prostě, když poběžím sama, tak tohle řešit nemusím, prostě běžím, jen běžím. Nehlídám nic. Se psem prostě VŽDYCKY musíš. To jinak nejde.

akorát to nevyřeší, kde pak vzít čas na to věnování se psovi podle těch představ, co má pes dostat, dyž toto mu nebé stačit.
a to navíc. Tohle by šlo kdybych třeba byla samostatná jednotka, bez dalších starostí jako napr. máma. atd.

ale tak víš co, třá kompromis lepší než NIC

vím, ale na to mám moc blbou povahu - buď beru všechno a nebo nic , nemám ráda náhražky a kompromisy v tomhle stylu.

birma
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 16:01
- Nahlásit

PetraK
tak jak spolupráci vnímám- prostě nevidím
třeba pro mě je tam spolupráce na nějaký hlubší úrovni, kdy netřeba nějak moc o tom rozprávět, oba víme, jaký jsou naše úkoly a i když to třeba navenek není moc vidět, tak prostě oba fungujeme jako součást týmu a máme společnej cíl, za kterym jdem.
Samozřejmě u mě je to hlavně v chůzi, protože za běhu se snažim se neudusit a nevyplivnout si plíce A s Adamem to funguje v míň náročnejch podmínkách, třeba když jsou okolo srny, tak se náš společný cíl velice rychle rozštěpí na dva různé cíle
na závodech se taky nevybavuješ, nesleduješ nic kolem, soustředíš se jen na ten svůj vlastní běh samotný, ten pocit asi nevysvětlím
já asi vím, co myslíš. Jen třeba pro mě je při chůzi/běhu/jiném sportu se psem na bederáku ten prožitek ponoření se v tomhle směru intenzivnější než když to samé podnikám sama

Fajka
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 16:10
- Nahlásit

birma
asi vím, co myslíš. Jen třeba pro mě je při chůzi/běhu/jiném sportu se psem na bederáku ten prožitek ponoření se v tomhle směru intenzivnější než když to samé podnikám sama
to mám teda nastejno..ted přesně jsem si mohla vyzkoušej jít 50 s chupatcem a pak tech 30 bez něj...
bylo jasný že bez něj bych došla do cíle v 6-7 večer bo by mě nezdržoval nemusela by jsem krz něj dělat pauzy a mít ohled na něj ale mohla bych se jen soustředit na výkon... a já bych stejnak 1000krát radši došla celé s ním až ve tři v noci..

Fajka
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 16:12
- Nahlásit

Vero
to chápu chápu, třá mě někdy vyhecuješ a třá taky ne... zatím si pěkně zkusím, co mi záda a tělo řeknou na něco na pohodu.

jasný v pohodě, tak tréninkem nic nezkazíš naopak
já jen že prostě pak když se vydáš na ofiko akci tak je to pak stejně dost jiné něž když si jdeš jen tak... a nejde tu jen o rychlost samozřejmě ale i další mraky věcí...

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 16:12
- Nahlásit

birma

oba víme, jaký jsou naše úkoly

no ty já tam třeba tak nějak nevidím , úkoly právě.

mě je to hlavně v chůzi,

no ano, třeba u chůze máš prostor pro to monitorovat okolí, reagovat , ale když běžíš, tak moc ne, každý zastavení - kvůli třeba cizímu psovi, nebo zmíněným srnkám, tě jaksi trošku rozhodí. Myslím, když opravdu běžíš, máš nahozenou dechovou frekvenci, tempo a tak. Když jdeš, je to fakt o něčem jiným.

en prožitek ponoření se v tomhle směru intenzivnější než když to samé podnikám sama

hele, tohle mám, když jdu se psy procházkou sama, oni na volno. a vím, že se na ně můžu spolehnout, máme prostor pro to užít si jiný zvířata, klid a ticho přírody, mám radost z toho, jak spolu spolupracujeme /psi najdou, označí, dovedou mne, poslechnou - je to úžasný/ Tam máš prostor pro to, si užít součinnost se psem. Při běhu prostě ne, pro mě ne. věř tomu, že to co myslím já, prostě opravdu běh se psem není - tedy pokud nepoběžíš čiročirou samotou, kde si tedy budeš moct být jistá, že nikde žádný kolo a volně ložený pes.

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 16:16
- Nahlásit

Fajka

jít 50 s chupatcem

JÍT. Jít je jiný než běžet a zase běžet třeba i se psy na závodě, je jiný, než když budu běhat se psy tady u nás.

došla celé s ním

ale jooooooooooooooooo. jo. Jen prostě zkuste pochopit, že mluvím o něčem jiným a taky o běhu v bězném prostředí, v civilizaci, se spoustou volně se pohybujících psů a cyklistů. Řekni mi jak v tomhle prostředí bys chtěla běžet se psem a soustředit se na ten běh Já když vidím že někdo běží, stahuju si psy, ať je sám, či se psem. 85% populace to co? Neudělá.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 16:20
- Nahlásit

PetraK úplně tě chápu. Pokud se chceš něčemu opravdu věnovat - a mít vypnuto - nejde to VĚTŠINOU s psiskem. Protože i když bys stokrát nechtěla, tak ho podvědomě řešíš.
Běhej třeba k mamce - pokud je to blízko - ber to oklikoi

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 16:20
- Nahlásit

prooč proboha se zákonodárci budou zaobírat hovadinou, jako je povolení 05 promile chlastu v krvi, když je milion dalších věcí, který by potřebovali vyřešit spíš?
Když navíc jsme národ alkoholiků a když se nám povolí něco, tak to všichni budou překračovat o 150% procet. Ach booože.

Fajka
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 16:21
- Nahlásit

PetraK
Jen prostě zkuste pochopit, že mluvím o něčem jiným
dyk já už jsem psala že jsem to pochopila

. Řekni mi jak v tomhle prostředí bys chtěla běžet se psem a soustředit se na ten běh
tak ty kolikrát píšeš že jdete na x hodin do polí a nikde nikdo, tak sem si jako myslela že v tomdle problém není, že tím jak jste na okraji ten prostor máš. ..

Xerxová
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 16:22
- Nahlásit

tady je vedro a navíc dusno - neb ráno zapršelo a vytvořila se sauna. V lese se fungovat dalo - ale vody v potoce je málo - Night už ani břicho nenamočí - v tůních je to na plavání tak pro jezevčíka... Mražená vepřová kost byla servírována doma - venku nechce být ani chvilku - prý až večer (to ho chytnou takové amoky, že drny lítaj na všechny strany, neb energie se vypustit musí...)

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 16:26
- Nahlásit

Xerxová

úplně tě chápu. Pokud se chceš něčemu opravdu věnovat - a mít vypnuto - nejde to VĚTŠINOU s psiskem.

No přesně. Jo ono by to šlo, jasně, že s ním můžu běhat, ale nebude to to ono a to pak ten čas s nima radši strávím prostě jinak, využitěji teda, když to nejde tak, jak to cítím. A nebo někde v zapadlým kraji (ale kde dneska nejsou cyklisti?). Mám třeba místo, kde by se běhalo ideálně s tím, že by i v polovině trasy byla zastávka pro psa na vykoupání, kdy bych se vykrokovala a pak běžela dál, ideální povrch, velká část mezi stromy.............. bohužel to předělali na cyklostezku, takže jich tam je dneska miliony

Běhej třeba k mamce -
mno jo, ale s tím nákupem, prádlem či jinejma hovadinama, který zpravidla vláčím to asi taky nebude vono leda, bych jí rovnou dovalila vajíčkovou omeletu a ušlehanou šlehačku

Já jsem si to včera hrozně užila po strašně dlouhý době, bylo to přesně to ono, to co miluju, bylo to skvělý, mozek a tělo řvaly nadšením /jen teda ty nohy dneska řvali spíš namožením /

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 16:29
- Nahlásit

Fajka

a x hodin do polí a nikde nikdo

no v polích, tedy uvnitř polí luk /vysoká tráva, stařina/, tam se blbě běhá. Tam kde jsou cesty, tam jsou cyklisti. A poslední dobou čím dál tím víc, s Ešusem to ještě bývalo fakt o tom, ž ei na těch cestách jsme byli sami, oooobčas byčiklista, teď už je to jiný.

Xerxová

- Night už ani břicho nenamočí - v tůních je to na plavání tak pro jezevčíka...

a co přehrada? Ráda vzpomínám, jaks nás tam nasměrovala a jak jsme s Ešusem řádili v tý rašelině

Fifi
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 16:31
- Nahlásit

Peknej parak zase. Ideal na baleni a pak este sekani travnika. Cuby zblejsknuly presunuti stanu do chodby, maji jiz cestovni horecku. Mam neodbytny pocit, ze to asi neuvezu, pane Lorenz.
Se tu opatrujte, zadny vylomeniny, zlomeniny, opareniny, opruzeniny ci jine "iny".

birma
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 16:34
- Nahlásit

PetraK
no ty já tam třeba tak nějak nevidím , úkoly právě
třá dostat se do cíle, plynulý tempo adekvátní terénu, reakce na směrový pokyny. U kolobky a částečně i u chůze na sebe Adam vzal sám to, že hledá i nejschůdnější terén pro mě - pokud neni echtvedro, aby se potřeboval napít a zchladit, tak automaticky vybírá nejpevnější a nejrovnější místa, ačkoliv třeba kvůli sobě by to neřešil.
třeba u chůze máš prostor pro to monitorovat okolí, reagovat
tak já, když se ponořím při chůzi do sebe, moc prostoru pro monitorování okolí nemám. Přirovnala bych to k meditaci možná... a věř, že i u chůze tě nečekaná změna tempa může vyvést z rovnováhy a chvíli ti potrvá než opět chytneš správnej rytmus.
Ale asi tahle debata nemá moc smysl, když srovnáváme běh, kterej na tý úrovni neznám já s chůzí, kterou třeba v tom, jak jí znám já a Fajka, neznáš ty

birma
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 16:36
- Nahlásit

Fifi
tak tfuj tfuj teta. Pozdravuj ode mě Matheu i zlaťáčky, Labíčko a vůbec všechno a dejte si za mě aspoň pár piv

Fifi
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 16:38
- Nahlásit

birma
Vyridim a s radosti provedu. A treba ti to nakonec vyjde, aspon na par dni, se kdyztak ozvi.

birma
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 16:38
- Nahlásit

Fifi
a bacha na bouřky, ať neuletíte

Fifi
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 16:42 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

birma
Ja myslim, ze nic horsiho nez vloni nas snad uz nepotka. Doufam. To sem mela prvne opravdu strach.
A jsem zvedava, jak to tam bude zvladat uknufanek Troldi. Jestli nas vsechny z nej nesvihne.

birma
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 16:43
- Nahlásit

Fifi
budu na vás myslet, zrovna zejtra má bouřit... Ozvi se občas, že žijete.

birma
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 16:44
- Nahlásit

Fifi
jsem zvedava, jak to tam bude zvladat uknufanek Troldi.
je to suterén, já mu věřim

Fifi
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 16:46
- Nahlásit

birma
Ozvi se občas, že žijete.
Neozvu, nechci notas ani videt. Prednost maji knihy, krizovky aspol.

birma
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 16:47
- Nahlásit

Fifi
Neozvu, nechci notas ani videt.
sem myslela, ať pošleš smsku vůbec by mě nenapadlo tě nutit do kontaktu s noťasem. Chňápu, že i ten mobil je bolestivej

birma
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 16:58
- Nahlásit

pokud se chcete zchladit, tak tenhle díl Beara je to pravý

Xerxová
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 17:04
- Nahlásit

PetraK zítra a pozítří mám dovču - takže Černý Nisa bude asi zítra ráno - při našem vstávání bychom měli být brzo doma - a Pepa stihne i odpracovat, co potřebuje.

Fifi užijte si tábor. Prťavec žíhaný to určitě zvládne. Vždyť bude mít s sebou celou smečku.

kachna_
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 18:27
- Nahlásit

PetraK
s tím nákupem, prádlem či jinejma hovadinama, který zpravidla vláčím to asi taky nebude vono
tsche, vzpomeň na Cimrmana a vyraž!
(zimník ti, vzhledem teplotám, budiž odpuštěn
Pokud jde o liptákovský SUP, Cimrman prosazoval zásadu , "aby to bylo jako ze života". Proto odmítal, aby se pro sport na vsi vytvářely nějaké zvláštní podmínky: běžecké dráhy, cvičební úbory, speciální obuv. Říkával: " Bude-li vás honit četník nebo budete-li spěchat na vlak, také neodložíte zavazadla a nepřevléknete se do trenýrek s lampasy." A tak organizoval závody vesnické mládeže s kufry a v zimnících. Sám naběhal takto desítky kilometrů a často svým tréninkem uvedl obec v omyl. Když ho lidé viděli, jak se všemi svými zavazadly pádí ze vsi, mnozí si již mnuli ruce, že se světoběžník konečně odhodlal k odchodu a že chytá vlak. Zklamaně pak sledovali, jak u božích muk otáčí, chytá druhý dech a uhání zpět.

<< 1 ... 171 . 172 . 173 . 174 . 175 . 176 . 177 . 178 . 179 . 180 . 181 ... 598 . 599 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání