Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou III
<< 1 ... 171 . 172 . 173 . 174 . 175 . 176 . 177 . 178 . 179 . 180 . 181 ... 598 . 599 . >>
Autor Zpráva
Vero
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 14:14
- Nahlásit

cernej caj
nj, dva noclehy na jeden den to je moc.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 14:22
- Nahlásit

PetraK fakt jsem na dovolenou a Nighta zvědavá. Sice druhá půle září - ale na jihu teplo bude. Chceme toho vidět mocmoc - střídat výlety v národních parcích a nějakou tu (hodně) památku. Odjíždět z ubytování budeme brzy, vracet se večer. Night "na parkovišti" nežere. Ráno nežere... Takže bude mít jen večeři po návratu a doufám, že později i druhou večeři... Máme toho dost nachodit. Možná, že na výletech se zapomene a nějaký ten oběd sní. Ale že bych nosila celý den v ruksaku ještě maso...
Pepa se mi posmívá, že to moc řeším. Že Aronu jsme na roce a půl zabalili do auta, přihodili stany, spacáky, dítko, neteřku... a vyrazili přes Rakousy, Itálii, Francii a Švajc a Německo... Na 14 dní a neřešila jsem nic moc. I v muzeu Picassa v Antibes byla - paní pokladní tam měla s sebou ovčáka a pohlídali se navzájem...
Xerda s náma na jihu Španělska taky byl - a zvládal to tenkrát v pohodě. A prochodil Gibraltar, Cadiz, Granadu - cachtal se v moři, plašil racky a bál se plameňáků u jezer ve vnitrozemí...
Takže to asi opravdu moc řeším - a brouček bude taky nadšený a bezproblémový cestovatel.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 14:23
- Nahlásit

jj i financne je to dost narocny a ono sice hodne lidi jezdi pod stan, ale takova predstava jak hlidas nalozenou krosnu, psa, a jeste stan a pak s tim nekde lezes s tou 4kilovou obludou 5km od vlaku pesky tak te prejde chut na ten mid vubec jezdit

za me se na mid nevyplati chodit, pokud ho nemas kousek jako treba slapky

Fajka
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 14:25
- Nahlásit

cernej caj
ono proste na mida nema smysl jezdit nekam x hodin vlakem s nutnosti prespavat z patku a na nedelu

když si ale vybereš akci kde máš nejdelší mid tak máš ten den i vyhlášení, takže teoreticky rán přijedeš odejdeš mida vyhlásej tě a padáš dom....takže vlastně jednodenní akcička

PetraK
tak to nahlaš bo dneska to pošlu ..

- víš co - prostě běh - volnej běh, to není aktivita, která vižlu a i mě zaměstná
já vííím Ešus taky nikdy neběhal a nebavil ho coursing, takže z toho je jasný že to žádnou vižlu neba..dyk to doma vidíš a dvakrát že jo

tak jako ale přede když si můžeš zpestřovat normální cvičení a necvičit tupě sedni lehni vstan dokola tak jakej je jako problém si zpestřit i ten běh?

jako probíhat les a probíhat a obíhat stromky a mít přesně zvládnuté levá pravá..to by si jako myslím že by vás zaměstnalo voba a máš tam i ten volnej běh pro sebe i tu práci s tím psem ale mlčim mlčííím ....bo canicros rozhodně NENI společná aktivita se psem

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 14:27
- Nahlásit

cernej caj
jao doma v obyvaku?
jasně, v psacím koutku, to sis nevšimla? přece u učení a ťukání do noteboku nebudu čučet na renoára
a vedle bude ta starodávná mapa skandinávie právě, to se bude k sobě hodit

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 14:31
- Nahlásit

Xerxová
urcite bude zlatej, vzdyt uz mate italsky predkolo, ne? nebo chorvatsky, ted si to mozna pletu s kachnou

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 14:35
- Nahlásit

Fajka
dokazes si predstavit jak nekde z jeseniku v 9hodin vecer po vyhlaseni cekas, ze nebudes muset prespavat? i kdyby mi teoreticky neco jelo do brna jeste, tak prijedu po pulnoci a uz je lepsi spat na akci nez na hlavnim nadrazi

nehlede na to ze prijet do 8.00 na nejakej rozumnej start je taky nerealny pac na spoj ve 3 v noci (kterej stejne nejdriv bude kolem 4rano) se nedostanes

Maya
vuuuubec

Fajka
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 14:42
- Nahlásit

cernej caj
a tak něco blíž se určo najde ne?

no já vím že je to s tím cestovním složitý ale pak zas teda se musím smířit s tím že někde jednu noc přespím..prostě nějakej kompromis někde u něčeho udělat musíš ...no

Fajka
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 14:44
- Nahlásit

cernej caj
9hodin vecer
no ale pozor to ono to vyhlášení bývá dřív bo ty co budou za 4 hoďky v cíli přece nebudou čekat 12 hodin
tak když hejbneš kostrou můžeš bejt v devět už doma

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 14:50
- Nahlásit

Fajka
proto rikam, ze se nevyplati na jiny nez kousek od brna coz sou jen slapky, takze neni moc moznosti

jasny, me nejde o to, ze by se nekde muselo prespat, jen rikam, ze na jeden den je to naprd brat dovcu, prespat, jit jeden den, prespat a jet dom, ze pak je dle me lepsi jit tech 40-50km na pohodu vandrem pa-ne, ale dyt sem to psala, ze se mid vyplati jen v okoli ale to proste neni moc moznosti, tak je lepsi si tu trasu dat sama bez zavodu v tyhle delce, na prespani je pak lepsi zkusit rovnou long, kdyz uz

tak když hejbneš kostrou můžeš bejt v devět už doma bych musela hejbat kostrou nejakyho nosice leda tak ja nedavam ani tvoje casovy horizonty, natoz ty 4hodinovy

Fajka
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 14:57
- Nahlásit

cernej caj
rikam, ze se nevyplati na jiny nez kousek od brna coz sou jen slapky, takze neni moc moznosti
a ted ten novej v železnejch horách ? to není zas tak daleko a je to směr Pardubice, tam vlaky jezděj často ne?
ten by se nedal zvládnout za jeden den?ráno tam a večer zpátky?

je pak lepsi zkusit rovnou long, kdyz
rozhodně bude pro Vero lepší umřít na LONGu než na MIDu to je jasný...

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 15:01
- Nahlásit

krucik, nejenže mi novou židli přivezou v krabici, že si jí musím vybalit a ještě smontovat, navíc má područky!! takže zejtra mě čeká ještě přesun pc zkraje doprostřed a zvykání na nový pořádky jenom kvůli tomu, že si člověk ani nemůže vybrat, na čem bude celej den dřepět

Vero
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 15:02
- Nahlásit

Fajka
rozhodně bude pro Vero lepší umřít na LONGu než na MIDu to je jasný

vy ste kreténky

já zatím hodlám ušlápnout se zátěží na hřbetě normální vandr

birma
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 15:05
- Nahlásit

PetraK
víš co - prostě běh - volnej běh, to není aktivita, která vižlu a i mě zaměstná:.-)
nechápu čemu se tak bráníš fšak Fajka nepsala, že máte ihned skončit se všema aktivitama a jenom běhat ne? Ale teda řekla bych, že když už jdeš běhat sama, po všech aktivitách s psistvem, tak můžeš vzít Ruma sebou a on se určitě zlobit nebude. Mě by vyloženě nebavilo jít běhat sama a vědět, že pes dřepí doma.
I když fakt je, že když už já se vykopu k nějakýmu pohybu,. tak je to především kvůli psovi, ať se může pořádně protáhnout. A už se fakt těším až skončej vedra a začnem běhat a snad se dostanem i na kolobku a kolo...

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 15:07
- Nahlásit

Fajka

dík nahlásím se, aby mi to povolilil

a nebavil ho coursing, t

tož tam to bylo tím, že měl pevně naučené nehonit. nic a prostě nic. takže třeba když jsme byli na srazu Zvířetníků na Losince, tak......... tam střapec vystavoval plus se k tomu tehdy na začátku přidalo to, že ho nejdřív nakopal ohradník a pak ho při prvním běhu štrejchnul ten vodící drát -tzn. jak jsou někde dráty, je to nebezpečný to jsme odbourali pravda na chalupě díky homodomo coursingu, ale velkou vášeň pro to neměl. Což ale neznamená, že to ostatní vižlíci nemají jinak. Kupř. Rumíček, že? , kterej to vzal hned z první za svoje a miluje to( a spousta dalších vižlích soukmenovců).

jako probíhat les a probíhat a obíhat stromky a mít přesně zvládnuté levá pravá..to by si jako myslím že by vás zaměstnalo vob

tak ale to není běh v mým stylu úplně, pro mě běh je, že běžím, běžím, běěěěěěěěěěžim moc, moc, zdržovačky neba , když běh, tak opravdickej, a taky tu nemáme ten les, že jo.

NENI společná aktivita se psem
v tom smyslu, že běžíme společně to jo, ale - nevím jak to říct, prostě jednak tohle vižlu fakt nezabaví, neunaví, nezaměstná, příjemně si protáhne tělíčko a druhak to není pro mě aktivita ve smyslu práce, hry. Když běžím, tak běžím, se psem nekomunikuju - v tom to asi bude pro mě jiný.

Xerxová
Takže to asi opravdu moc řeším - a brouček bude taky nadšený a bezproblémový cestovatel.

hele, já na něj prdím, buď žrát bude, nebo ne, to je jeho volba těch pár dní, ho nezabije.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 15:07
- Nahlásit

fajka
to je taky pres dve h a jeste asi 5km k vlaku takze nerealny v mych 12ti hodinovych casech

a nerikam, ze ma vero hned umrit ma longu ale ze 40 km trasu si muzem smiknout I sami v okoli bez dt akce a na dt akci jit pripadne na long az, protoze ono I ginancne za jefnodenni akci dat litr, uz je lepsi dat za 3dny 1500 a clivek nema pocit takovy drahoty v popomeru na den

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 15:12 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

birma

nechápu čemu se tak bráníš fšak Fajka nepsala, že máte ihned skončit se všema aktivitama a jenom běhat ne?

se tomu nebráním , já mám jen problém tom, že MÁM NEDOSTATEK času na to, abych zvládla každý den obojí. V tom ďélo, v ničom jiným.

Mě by vyloženě nebavilo jít běhat sama a vědět, že pes dřepí doma.

mě ano- je to pak jen a jen můj vyhrazenej čas, psům dávám jinej čas. a taky se chci soustředit jen na ten běh a neřešit psa a poslušnost. Běhala jsem závodně, chybí mi to, co mi běh dával, když jsem se do něj "ponořila" Sluchátka v uších a běžíš, běžíš, supr čistička mozku. Úplně zase jiná, než když jsem s nima a něco podnikáme. Těžko vysvětlit

birma
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 15:14 - Změnil/a: birma
- Nahlásit

PetraK
tohle vižlu fakt nezabaví
takže tohle je ksicht znuděný pižly která se vůbec netěší na to, co jí čeká?

birma
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 15:16
- Nahlásit

PetraK
MÁM NEDOSTATEK času na to, abych zvládla každý den obojí
aha, jsem nepochopila, že chceš běhat denně
aky se chci soustředit jen na ten běh a neřešit psa a poslušnost
aha, tak to já při běhání nebo kolobce neřešim. Jen vydávám stranové povely a hlídám si (u kolobky) abych psa nepřetáhla.

Fajka
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 15:19
- Nahlásit

Vero
vy ste kreténky
ne nee to je jen moje hláška !!

tak jako je to prestižnější že jo já jen že je i tak pořád rozdíl jít si vandr i se zátěží než pak jít jako nějakej trek opravdovej ..a to je podle mě i u midu

birma
Mě by vyloženě nebavilo jít běhat sama a vědět, že pes dřepí doma.
YES!!! v tom to mám 100% stejně ! a jako nevěřím že by to Rumíka nebavilo jak píše Ešuska..

PetraK
nevím jak to říct, prostě jednak tohle vižlu fakt nezabaví, neunaví, nezaměstná, příjemně si protáhne tělíčko
a jako doplňková aktivita by ho to fakt jako nebavilo jo?

no jako já taky nechápu teda v tom případě proč Espéčka jsou určený hlavně na běh jsou teda kříženci ohařů asi proto že je to fakt nebaví

já jen že prostě tudle jak jsme se tu bavili že když můžem tak společnej čas trávíme s čolema bo jsme dlouho v páci a kde můžem je berem sebou (jak se tu ptala čaj tak jsme se tu tak jako hezky shodly) a pak teda jako nechápu proč běh se psem jakoaktivitu zavrhuješ...když už bys stejně ráda chodila běhat

Když běžím, tak běžím, se psem nekomunikuju
tak když je pes doma tak je to jasný že jo....

duuuu duuuu nebo dostanu fackuuuuuu

Fajka
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 15:24
- Nahlásit

PetraK
Běhala jsem závodně, chybí mi to, co mi běh dával, když jsem se do něj "ponořila" Sluchátka v uších a běžíš, běžíš, supr čistička mozku
ale tak to joo ted už sem to částečně pochopila

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 15:24
- Nahlásit

Fajka
bude to polička nebo koberec?

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 15:25
- Nahlásit

birma
aha, tak to já při běhání nebo kolobce neřešim

pes běží navolno, vodítko nerada, což ale i tak znamená, že musím mít psa pod kontrolou, stejně jako okolí - jiní psi, cyklisti atd. Když běžím sama, je to protě jiné, spousta věcí kolem odpadá.

že chceš běhat denně
což bych právě ráda, ale jest to nerealizovatelné.

akže tohle je ksicht znuděný pižly která se vůbec netěší na to, co jí čeká?

nyc nevydim , nyc nevydim . Ale já nepíšu, že to vižlu nebaví, ale ne-za-ba-vííííííííííííííííííííííííííííííí.
Což je trochu rozdíl, když s ním půjdu jen běhat, musím se mu věnovat stejně tak jako jiný den, neb bude jen příjemně vypohybován, rozhodně nebude unaven a bude vyžadovat další činnost, což by pak z časových důvodů nešlo. Navíc psi jsou dva, snažím se aspon trochu je dělit - to taky bere čas, máma a starost o její domácnost - to taky bere čas. Taky mám prima Brtnika, kterýmu bych ráda věnovala taktéž nějaký čas............... kde ho brát? POradíš? Vstávám před šestou, abych s nima mohla být ráno venku půl-3/4 hodiny. Domů dojdu v pět, když jdu i s oběma najednou, jsem doma tak v sedm. Když půjdu běhat, budu doma v osm. Večeře?? V osm??? POzdě. Společně strávený čas s Brtnikem??? Moc ho nebude, když přijdu v osm a v deset v půl jedenáctý jde do peřin. Nějakej provoz v domácnosti taky musím zvládnout? Kampa dám mámu?? Jdu spát po dvanáctý. Tak nějak to asi nesesumíruju tak, jak bych si představovala.

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 15:29 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Fajka

a jako doplňková aktivita by ho to fakt jako nebavilo jo?

to by ho určitě bavilo , ale jak říkám, nejde to dát časově moc dohromady tak, jak bych si představovala.

asi proto že je to fakt nebaví
holky - píšu NEZABAVÍ. NEZABAVÍ, OPAKUJU NEZABAVÍ

a pak teda jako nechápu proč běh se psem jakoaktivitu zavrhuješ...když už bys stejně ráda chodila běhat
protože pro mě je běh tak trochu něco jinýho S Ešusem to šlo, fungovali jsme na myšlenku, bylo na něj 100000% spolehnutí. Rumíček je ještě pometlák,poslušný, ale pometlák, musela bych kontrolovat situaci a to už pak pro mě není běh. A na vodítku se psem běhat nebudu, to mě fakt neba.

víš, pro mě je běh něco trochu jinýho , pochopitelně, že bych ráda, aby pes běhal se mnou - jak říkám, s Ešusem to šlo, se Štajnem ještě ne. Nemám strach, že by mi utekl, ale prostě jsou situace, které je třeba ohlídat - cyklista, kterýmu se může namotat do cesty, pes, který mu může ublížit.... a vodítko pro mě při běhu opravdu není.

Fajka
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 15:31
- Nahlásit

Maya
bude to polička nebo koberec

obojí

PetraK
kde ho brát? POradíš
a tak jasný že časově jsme všici tak trošku v řiti, proto mě jako přišlo částečně nepochopitelný že chceš běhat a věnovat se co nejvíc psům a při běhu necháš Rumajze doma...

PetraK
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 15:34
- Nahlásit

Fajka

proto mě jako přišlo částečně nepochopitelný že chceš běhat a věnovat se co nejvíc psům a při běhu necháš Rumajze doma.

pokud ráda běháš, zkus jedno i druhý a uvidíš rozdíl. Když běžím sama a nemusím nic hlídat, jsem svobodná - to je na tom běhu ta fajn věc. Se psem prostě okolí monitorovat musím, ať chci a nebo ne. Nemůžu ten mozek vypnout. Nemůžu se soustřeidt jen na ten běh, nedá mi to to, co by mi jinak ten běh dal. proto teda radši ten čas věnuju psům a sobě si ten běh odepřu.

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 15:36
- Nahlásit

PetraK
a běhat se sedákem by nešlo? nebo to máš jako ekvivalent vodítka?

birma
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 15:41
- Nahlásit

PetraK
kde ho brát? POradíš?
z mýho pohledu tam, kde ho vezmeš na běh bezpsí
Ale chňápu. Prostě si radši zaběháš bez psa a puntik

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 15:41
- Nahlásit

petrak
tak to ses dobra, zes behala zavodne

Fajka
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2015 15:43
- Nahlásit

Maya
běhat se sedákem by nešlo? nebo to máš jako ekvivalent vodítka?
to je jasný to je šňůra to by nešlo to se ani neptám...

PetraK
pokud ráda běháš
no to právě já ne-e...tak možná proto je to pro mě nepochopitelný... páč mě zas teda na tom společným pohybu (běh či chůze) vpřed se psem baví ta spolupráce ...

<< 1 ... 171 . 172 . 173 . 174 . 175 . 176 . 177 . 178 . 179 . 180 . 181 ... 598 . 599 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání