Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou III
<< 1 ... 171 . 172 . 173 . 174 . 175 . 176 . 177 . 178 . 179 . 180 . 181 ... 598 . 599 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2015 19:14
- Nahlásit

birma
to je snad folklor uz, co ctvrt roku mrtvola u tebe

xerxova
tak ja vim ze davate na web, ale takhle z telefonu se ten web neda takze mi nezbyva nez ty tri, cos dala

fifi
tak at sprchne, nam sprchlo u tchanu, po ceste burina a kroupy jsk hrach a smazit zacalo az pred brnem tak smr I prezili cestu.

doufam, ze marmelada jim dlouho nevtdrzi.

muz ydelal zmrzku a ja na ni mam chut ale musi 12h drepet v mrazaku tak msm smulu

Fajka
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2015 20:45
- Nahlásit

Fujtajbl ve spolek,
Fajfka žije, jelito žije. Bylo to vyživné.
Nejprf Omluva Fifijové že jsme se nestavili a neozvali se, zase se to seběhlo tak nějak všecko nečekaně rychle a jinač než by čék chtěl, prostě na treku nic nenaplánuješ...
Vedro bylo velký a hnusný a trať náročná a bohužel kombinace horko a tvrdej povrch nedělá jelítku dobře na tlapky ( a po tý sněžce bylo 3týdny regenerace asi málo) takže došel jen na 50 km a pak se odvezl. Já jsem došla na 83 a ve tři odpolko volali, že jelítko blbne tak, že pro mě dojedou takže jsem to nedošla ani já. Nicméně jako trénink to bylo hodně zajímavý...třeba zjištění, že na vrchol kopce Smrk 1127 metrů se dá s těžkým báglem a 70 kilometrama v nohách a při skoro 30 stupních vyběhnout
Jen mě to utvrdilo v tom, že když má čék kolikrát pocit že nemůže tak jede tak sotva na půl plynu ...
Kámoška co jsme jely a šly spolu došla ve tři ráno (museli dělat dlouhé pauzy kvůli psům) a pak pospíchala domu bo ještě dneska večer odjíždí na tábor psí takže návštěva Janii byl doslova raketový průlet, bo ona není ještě vyježděná řidička takže jsem jela předn ní a dělala vodiče, tož jsem nemohla nikde moc nic natahovat už.. Tož Fifijové ještě jednou omluva, ale na pruhy se určo stavím podívat příště

No jinak že jsme vzdali mě nemrzí ani trochu bo to bylo krz pséka, nechtěla jsem si ho zhuntovat tak jsme skončili raději předčasně.

Janii
díkujem za průlet a přijetí, mimina jsou bombastickááá, Cipísek a Cácorka jsou moji Faboriti

birma
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2015 20:57
- Nahlásit

Fajka
Tak huf že jste přežili! Celou dobu jsem na vás myslela, jakej to musel bejt masakr...

Fajka
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2015 21:16
- Nahlásit

birma
jakej to musel bejt masakr...

byl..pokud nemusíte vedro tak budte rádi, že jste nebyli...

Fifi
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2015 21:21
- Nahlásit

Fajka
takže došel jen na 50 km
"Jen"???!
Já jsem došla na 83 a ve tři odpolko volali, že jelítko blbne tak, že pro mě dojedou takže jsem to nedošla ani já
Zavislacek. Teda smekam, i tak!
na vrchol kopce Smrk 1127 metrů se dá s těžkým báglem a 70 kilometrama v nohách a při skoro 30 stupních vyběhnout
Magooor!
Nevim, proc pises o nejakym vzdani, to je naopak tak, jak to ma byt. A ne jit pres nejaky limity zdravotni psi, nebo nechat psa blaznit bez panicky. Dle myho mate oba splneno na 100%.
Tož Fifijové ještě jednou omluva, ale na pruhy se určo stavím podívat příště
Simte, vubec se neomlouvej, on byl dneska a stale je beztak tak akorat zralej na nejakej nabrousenej ostnacek. Bolestinskej pindicek, rostou tomu zoubesky, je teplicko a jeste boli brisko asi po tech merunkach... Tak nekdy priste.

Fajka
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2015 21:38
- Nahlásit

Fifi

Jen"???!
ale jo je to na to vedro fakt hodně i když když pak čék vidí že malamut v plný srsti to celé ušel za 20 hodin... tak mu fakt spadne brada...

Magooor!
viď já si taky řikám... a nechápu jak je možný že sem mohla i běžet

Nevim, proc pises o nejakym vzdani, to je naopak tak, jak to ma byt. A ne jit pres nejaky limity zdravotni psi, nebo nechat psa blaznit bez panicky. Dle myho mate oba splneno na 100
dík

Simte, vubec se neomlouvej, on byl dneska a stale je beztak tak akorat zralej na nejakej nabrousenej ostnacek. Bolestinskej pindicek, rostou tomu zoubesky, je teplicko a jeste boli brisko asi po tech merunkach...
jééé pipii zoubkatýýý my naštěstí pichláčků zoubečků dneska u Janii ani moc neužili páč jsme se trefili do doby kdy to tam leželo všecko natažený jako vorvaně div se do nich nedávali rackové

Tak nekdy priste.
určitě díky za popis kudy tudy, určo ho při další cestě kolem využiju a ohlásim se včas dopředu

Fajka
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2015 21:44
- Nahlásit

Jinak teda doufám že jste všichni přežili to vedro páč tam dole v kraji to bylo fakt hustý..nahoře na kopcích to občas fouklo tak se to ještě dalo zvládnout.

Fifi
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2015 21:52
- Nahlásit

Fajka
my naštěstí pichláčků zoubečků dneska u Janii ani moc neužili páč jsme se trefili do doby kdy to tam leželo všecko natažený jako vorvaně div se do nich nedávali rackové
Aby jim je neodnesli! A vono jehlicky rostouci je nic, Troldas uz ma behem 4 dnu na miste rezaku vypadlych uz novy vylezly. Dostane zejtra morkovku rovnou z mrazaku, at se cini a chladi. Byt se mozna v kombinaci s merunkama fakt zesere.
... a nechápu jak je možný že sem mohla i běžet
No.. a proc si to delala?
jo je to na to vedro fakt hodně i když když pak čék vidí že malamut v plný srsti to celé ušel za 20 hodin... tak mu fakt spadne brada...
Tak to asi fyzicka panicka hlavne? a jeli durch? Vsak srst je dobra izolace. Ale i tak, nechapu.

Fajka
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2015 21:57
- Nahlásit

Fifi
Dostane zejtra morkovku rovnou z mrazaku, at se cini a chladi. Byt se mozna v kombinaci s merunkama fakt zesere.
dyž se ví po čem tak to není problém
bo jak to přišlo tak to odejde

No.. a proc si to delala
no páč sem spěchala za jelítkem

Tak to asi fyzicka panicka hlavne
no to jo, jasný ale jak to že se ten pes tohodle plemene do zimy a sněhu v tom vedru při tom tempu neuvařil??? to mě hlava nebere....

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2015 21:57
- Nahlásit

Fajka
teda tys tam ještě běhala a do kopce? fakt šlapka největší
chudák jelito, doufám, že se brzo zotaví, aby sis snad pořídila na tyhle tropický treky nějakého basendžiho nebo tak něco
birma
díky za apku, to určitě vyzkouším
tohle znáš? https://osmand.cz/
a zde seznam online radií, je tam i Anglie například, taky možno využít k výuce, já občas poslouchám rádio rock helsinky, akorát je blbý, že tam moc nemluvěj
http://www.listenlive.eu/index.html

Fifi
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2015 22:05
- Nahlásit

Fajka
no páč sem spěchala za jelítkem
Ale to je krasnost. Silenost. Posedlost.
no to jo, jasný ale jak to že se ten pes tohodle plemene do zimy a sněhu v tom vedru při tom tempu neuvařil??? to mě hlava nebere....
To taky nepochopim. Asi je pes zvyklej?

Fajka
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2015 22:24
- Nahlásit

Maya
chudák jelito, doufám, že se brzo zotaví
hele v pohodě on tu tlapu jen odlehčuje, nenechala jsem to zajít dál, nemělo to smysl...

basendžiho nebo tak něco
šiš dej pokoj, a co s tím v zimě? by se klepal jak drahej pes..dyk tu máme půl roku zimu !

Fifi
Ale to je krasnost. Silenost. Posedlost
no spíš fakt magořina

To taky nepochopim. Asi je pes zvyklej

no ona s ním chodí spíš jen když je zima, jinak v teple si psiska půjčuje ale tentokrát to vypůjčení neklaplo tak vzala svého malamuta a jemu to vedro sedlo tak že vyhrála ..nechápu !

jo a pro Birmu..jak jsme se bavili o těch bernácích
byl tam zase jeden berňák šel long a došel ! taky nechápu..naprosto...
ale jestli to byl ten stejnej co ve šlapanicích to nevím ... a taky tam byla jedna lapina co došla Long a druhá šla asi mid a nebo nedošla long to už nevím přesně...

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2015 22:28
- Nahlásit

Fajka
no na zimu máš jelito přece

birma
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2015 23:37
- Nahlásit

Fajka
Jj jsem moc ráda, že jsme zůstali doma - já sotva lezu krz vedro a Adam je na pěst, prože se nechce hejbat, páč je vedrooooo a zároveň je napruženej, protože se nic nedějeeeeee
byl tam zase jeden berňák šel long a došel ! taky nechápu..naprosto...
ale jestli to byl ten stejnej co ve šlapanicích to nevím ...

To bude asi ten samej (ohromnej s holkou), nechci berňákům křivdit, ale moc nevěřím, že by u nás podobnejch jedinců bylo víc...
taky tam byla jedna lapina co došla Long a druhá šla asi mid a nebo nedošla long
Ty jo! Tak snad na ně narazíme na podzim nebo příští rok.
A teda jsi fakt dobrá! Já když si vzpomenu, jak jsem se tam plazila a umírala a to byla na turistiku ideální teplota...

Maya
Ještě jsem teď stáhla jednu - je tam vysvětlená gramatika a k tomu testy, odkaz poslu zítra. Pak mám ještě rozhlasový nahrávky (BBC, CNN..) a k tomu jsou přepisy, což je super. Ale musíš bejt buď online nebo si to předem stáhnout a to je pruda.
tohle znáš? https://osmand.cz/
a zde seznam online radií

Neznám, kouknu. Děkuju

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2015 23:42
- Nahlásit

birma
BBC atd. pošli odkaz taky, jestli to fachá na mobilu, tak bejt online mi nevadí, doma na wifině v pohodě a je to rychlejší než zapínat notebook. A nebo si to přinejhorším stáhnu a hodím na flešku.

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2015 23:50
- Nahlásit

ptáci se učí lítat a ...
https://www.youtube.com/watch?v=V6ukn8aoUBY&featur e=youtu.be

Fifi
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2015 23:55
- Nahlásit

Fajka
dyž se ví po čem tak to není problém, bo jak to přišlo tak to odejde
No zuzle si ji v kleci uz ted, bo to s nim fakt neslo jinak. Odeberu za chvili, snad me nepohloda a dam zase v mrazak. A zitra repete.
hele v pohodě on tu tlapu jen odlehčuje, nenechala jsem to zajít dál, nemělo to smysl...
Vis, a tohle mi treba zni hrozne podstatne. Tys jiste mela lidsky touhy, puzeni, si to dokoncit. A ne, vyprdnes se radsi na to. Tak by to melo bejt. Ze nebude nakej zapisek ve vysledkovy listine. Kdyz uz tam sakra jedete.
no ona s ním chodí spíš jen když je zima, jinak v teple si psiska půjčuje ale tentokrát to vypůjčení neklaplo tak vzala svého malamuta a jemu to vedro sedlo tak že vyhrála ..nechápu !
Taky nechapu.

Jinak preju ochlazeni na vsech frontach. A zvesela pri pondelicku jupiki do pracovniho procesu.

Fifi
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2015 23:57
- Nahlásit

Maya
ptáci se učí lítat a ..
To je presne takovy to nechces, musis.

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2015 00:25
- Nahlásit

Fifi
ochlazení?? co to je, venku je furt 23, se asi moc nevyspím, už je vedro i v kamenným baráku

tip na možná zajímavou knihu pro ty zdejší šlapky
http://www.trampsky-magazin.cz/obchod/knihy-publik ace-a-casopisy-2/vetrne-toulani-v-hedvabnych-casec h-184

Xerxová
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2015 05:56
- Nahlásit

v noci ještě chvíle deště - takže se slušně ochladilo. Venku je 14 stupňů, tak se snažím po ránu co nejvíc ochladit vnitřek, neb tam už to vylezlo na 24...

Psisko spokojeně chrápe, neb nahoře v ložnicích je po celonočním chlazení všemi dveřmi dokořán příjemně.

Jdu do procesu pracovního - ale budu si chtít v půlce týdne vzít tak dva dny volna. Na marmeládičky ...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2015 06:00
- Nahlásit

fajka
husta slapka! ses skvela a nejlepsi, zes to dala I kdyz "jen" 83 km, kvuli jelitku si dobra, ze te nehnala hrdost dojit jako obcas nektery lidi a 83 km je fakt neuveritelnej vykon!

jak si na smrk dokazala vybehnout, to nechapu. ja su vetsinou rada, ze se vlecu, zvire se mi mota pod nohama neustale, takze jedte hlidam at nezajopnu, jedine z kopce tahne, kde je toke skode, nez uzitku. ale nesouhlasim s tim, ze kdyz nemuzes, tak mas jeste pulku sil. kdyx sem to zazila na toulovci, ze nemuzu, tak sem s kazdym krokem zadrzovala zvraceni a mela sem hroznou zimnici a tech 5km kďy sem nemohla bylo nejdelsich a nejhorsich 5 km v mym zivote a rozhodne te obdivuju, ze ve stavu, kdy si uz nemohla si vybehla na smrk, ses proste slapka vsech slapek!

fifi
chudacek pindicek, to mysi byt nescastny stenatko

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2015 06:08
- Nahlásit

jo a jelitko, at je brzo v kondici zas!

Xerxová
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2015 06:20
- Nahlásit

no Fajku raději vůbec nekomentuju... je to šlapka nejšlapkovatější... V tom vedru... s batohem... je šílená

Trollíček je určitě nešťastnem - tolik by se dalo řádit... a on hic a unavené psí tetky a přehřátá panička a horký kožíšek a padací zoubky... Prostě chudáček

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2015 06:46
- Nahlásit

fajkaaaa

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2015 07:17
- Nahlásit

Xerxová
jj, je silena, pac nesilence by ani nepadadlo jit ven a polosilenec by si dal dvacet

a co najtik v tech hicech

Xerxová
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2015 08:12
- Nahlásit

Night docela funguje i ve vedrech. Chodíme do lesa většinou brzičko ráno - a i když je už docela hic, tak tříhodinová procházka (s možností potoků či bažinek) ho neunaví. Oflusaný je víc než jindy, ale žádné hodně zrychlené dýchání se nakoná. I v autě zvládá.
A je klasická doga -na dlažbě nelehá (to by ho tlačilo), lehá na kraj koberce a krk a hlavu odkládá na parkety...

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2015 08:13
- Nahlásit

cernej caj
Fajka vypadá, jak když na tom longu spí

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2015 08:15
- Nahlásit

Xerxová
teda popravdě neznat ty tvoje dogy, tak bych nikdy neřekla, že doga vydrží 3 hodiny lítat někde po lese

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2015 08:17
- Nahlásit

Xerxová
ehá na kraj koberce a krk a hlavu odkládá na parkety...

Maya
by me zajimalo, jaky to je se psem, co tahne (ale zas nejakym vahove vhodnym, pac co mi kdysi pucila birma tak sem mela pocit, ze mi adamek vyrve ledviny z tela

Xerxová
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2015 08:36
- Nahlásit

Maya moje dogy nejsou až tak výjimečné (i když na tom máme svůj podíl - neb pro nás je základ umožnit psovi volný pohyb v přírodě). Doga je tvor maximálně přizpůsobivý - jsi-li aktivní, bude aktivní. Jsi-li televizní povaleč, bude povaleč. A hodně záleží už na přístupu ke štěněti. Jestli budeš akceptovat názory, že doga se hýbat nesmí, že utrpí klouby, pacičky, páteř... tak tu schopnost a přirozenost v pohybu bude těžko budovat.
Nejsme zdaleka jediní - znám dogy velmi aktivní - dogy se cvičí, dogy plavou, dogy cestují, dogy běhají vedle kola, dokonce byla i doga, co chodila s páníkem (neoficiálně) na lovy a kachny z rybníka nosila líp než lovečáci

prostřední fotka je skoro osmiletá Beta v posledním měsíci života...

<< 1 ... 171 . 172 . 173 . 174 . 175 . 176 . 177 . 178 . 179 . 180 . 181 ... 598 . 599 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání