| Autor |
Zpráva |
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 18:27 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Je to asi rok, co přišel kutnohorský místostarosta s návrhem utrácet psy v útulcích, neb je jich moc. Byl to MVDr.
Před časem se taky hledal domov bíglům používaným na veterině v Brně na pokusy, u nichž bylo velmi nejisté, zda budou do nových domovů vydáni nebo budou prostě rovnou utraceni.
V níže uvedeném příspěvku MVDr. Zdeněk Wasserbauer utratil vlčáka pro údajnou agresi a starosta obce, který byl nucen situaci řešit, zdůvodňuje hrozbu utracení i fenky tím, že obec nemá na útulek finance a navíc žádný útulek v okolí nemá volné místo.
http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/psi-hlidali-mrtveh o-kamarada-jednoho-to-stalo-zivot.html
V Karlových Varech PRÝ řeší psí krematorium .
Tak se mi zdá, že utrácení u nás začíná být lékem na všechny potíže spojené se psy. Moc se mi to nelíbí. Myslím, že lepší by byla prevence, kterou ale, zdá se, nikdo neřeší.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 18:57
- Nahlásit
Vlčáčková
já jsem ten článek našla na ifauně a bylo mi z toho blbě. Snad mohli zavolat odchytovou službu městské policie a ne zabít psisko, protože bylo vystreslý z toho, co se stalo. Tady je na všechno peněz dost, co se týká úplatků a utrácení za něco, co je k ničemu a pro živý tvory není místo, tak ho zlikvidují. Zajímalo by mě, jestli můžou starostové beztrestně utrácet psy jen proto, že nemají místo v útulcích. Proč nežádají kraje o peníze na něco, co jsou povinni zajistit? Tenhle způsob existuje, akorát na to ti, co by mohli, kašlou
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 18:59
- Nahlásit
Eninka
Ale tohle je video, takže tam se můžeš na to utracené agresivní skoroštěně podívat, jak se chová.
Kromě toho starosta je povinnen se o zvíře postarat. Tak tenhle se teda postaral.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 19:01
- Nahlásit
Vlčáčková
já viděla jen fotky, na video jsem neměla žaludek. Měl by na něj dát někdo trestní oznámení, na hajz..ka. Nechápu ani toho veta.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 19:04
- Nahlásit
Eninka
Tak například tam nikde není vidět ta agrese. Ani není veterinářem nijak specifikována.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 19:08
- Nahlásit
Vlčáčková
co čekáš od některejch lidí? Doufám, že všem co ubližujou čemukoliv či komukoliv jakýmkoliv způsobem, že se to těmto lidem nějak vrátí zpátky, to zlo
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 19:14
- Nahlásit
Eninka
No, to ztuha.
|
pfufí
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2012 10:08
- Nahlásit
Mohli byste se zkusit podívat do adresáře, jestli neznáte někoho ze Žďáru nad Sázavou, kdo by mohl znát toho Wasserbauera a říct nějaké zkušenosti s ním? Prý to není jeho první prohřešek.
Eninko, mohla bys poslat odkaz na ifaunu, kdes to našla? třeba by tam bylo info, které by se hodilo.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2012 10:32 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
pfufí
Dobrej nápad. Starostu jsem dohledala a dala na FB. Toho bych se taky ráda na něco zeptala.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2012 10:39
- Nahlásit
pfufí
http://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/12043 67/chudaci-psi
akorát žádný konkrétní info jsem tam nezadlídla
|
RaduM
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2012 10:47
- Nahlásit
No to je hnus. Proč mám pořád pocit, že některý lidi si myslej, že psi nemaj city narozdíl od lidí.
Ovšem pan veterinář to vyřešil bravůrně. Už se těšim, až se tak začnou chovat doktoři. Půjdou tři kamarádi po silnici, jednoho srazí auto a zabije, ostatní budou v takovém šoku, že budou až agresivní (i když na tom videu není žádná agrese), přijede záchranka a šup a pak budou říkat, on byl agresivní, nezvladatelnej, tak jsme ho zabili.
Je to smutný, takovej přístup
pfufí
neznáte někoho ze Žďáru nad Sázavou
Znám tam jednu pejskařku, přeptám se a ona má taky široké kontaky mezi pejskaři.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2012 20:18
- Nahlásit
RaduM
Znám tam jednu pejskařku, přeptám se a ona má taky široké kontaky mezi pejskaři.
Díky. Kdyby bylo něco, co bys nechtěla dát veřejně, napiš nám to na mail.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2012 19:25 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
No jo, no. Jak typické pro "odborníky" z KVS:
Článek
Pozn.: pokud je to pravda.
(chybka opravena)
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2012 19:43
- Nahlásit
hm..nevim jestli to byla pro tu čubu nějaká výhra
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2012 10:10 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
No, tak mě jde hlavně o to, jak KVS následně situaci "řeší". Pro jsem sem dala ten odkaz na současný údajný stav věci.
|