| Autor |
Zpráva |
Džuska
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 18:24
- Nahlásit
Máme jazvečíka ktorému diagnostikovali šedý zákal. Má len 11 mesiacov. Všimli sme si to pred 2 dňami, že to jedno očko bolo zjavne šedé ale keď jej rozkvapkali oči, bolo vidno, že sa to robí už aj na druhom. Musíme ísť na operáciu ktorá nás bude stáť 36 000 kč. Nemáte niekto podobnú skúsenosť, prípadne neviete doporučiť dobrého doktora na tento problém v Praze? Chcela by som hlavne vedieť, či to bude definitívne ak sa to dá zoperovať (či bude určite vidieť a bude mať pokoj v ďalšom živote) a aké sú šance, že sa operácia podarí...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 18:25 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
Džuska
já už to sem taky dala...
|
Džuska
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 18:26
- Nahlásit
blanulinka1
ďakujeme...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 18:27
- Nahlásit
Džuska
a zamčela...aby se to nekrylo...poprosím nějakého moderátora ať to moje zruší....
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 19:40
- Nahlásit
Džuska
teda ta cena je šílená, lituju pejska. A vet vám nic víc neřekl než tu závratnou cenu?
|
Džuska
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 20:28
- Nahlásit
Petra
Ale hej, že je to asi najdrahšia operácia ktorá sa robí Je to 15 tisíc za zákrok a 3 tisíc za umelú šošovku. Krát 2, lebo nám to chytilo obidve oči. Iná možnosť proste nie je, buď operácia alebo slepota. Pozadie oka (očný nerv a sietnicu) má vraj v poriadku a teda operácia má význam, lebo jediný problém je ten zákal ale to je problém dosť velký. Dúfam, že sa aspoň tá operácia podarí!
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 20:34
- Nahlásit
Džuska
http://www.ifauna.cz/veterina/ordinace.php?id=82
A ještě v Praze MVDR.Beránek,ten jen dojíždí v některé dny do
http://www.vetkolma.cz/
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 21:55
- Nahlásit
Džuska
MVDr.Gbelec ( www.aavet.cz ) je oftalmolog , na klinice mají fakoe.....( strašné slovo, musel abych ho hledat) ,který umožňuje velmi šetrný a přitom efektivní zákrok ....(ta cena 36.000 se mi zdá dost vysoká) , každopádně bych se na něj zkusila obrátit , určitě má svoji adresu, ale stačí napsat na info@aavet.cz , čím více infomací budeš mít, tím lépe
|
Džuska
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2007 22:23
- Nahlásit
Akurát som poslala maily do AAVET na doktora Gbelca a na A-ZVET na doktora Koryntu (dík všetkým za info). Na obidvoch týchto klinikách by mali operovať zákal spomínaným šetrným zákrokom, tak uvidíme. Najviac sa mi asi pozdáva MUDr. Korynta, ale operácia by bola až v Klánovicích...predsalen je to od ruky, keď treba chodiť často na kontrolu...ale počkám si čo obidvaja odpíšu.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 07:32
- Nahlásit
Džuska
příští týden zajdeme na preventivku...
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 07:39
- Nahlásit
Držím palce na napište jak to dopadlo
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 08:11
- Nahlásit
Strašný, že je to ještě takový mimino. Držím palce, ať to zvládne. Sama jsem si prožila s fenkou zelený zákal, od šesti let slepá, ale musím říct, že to zvládala naprosto v pohodě. Držte se a zvládněte to!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 08:39
- Nahlásit
Asi je to pro vás trochu z ruky, ale doporučuju MVDr. Trnkovou z Brna. Je to vynikající odbornice a ceny se mi nezdají až tak moc přemrštěné jako uvádíš tady. Když tak tam zkus jenom zavolat a poptat se na cenu takové operace u ní.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 08:42
- Nahlásit
Džuska
ad Biluška...
v Brně mám rodiče, tak kdyby jsi potřebovala...nabízím ubytko apod.
|
Džuska
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 10:36
- Nahlásit
Biluška
Ďakujem, ale o samotnú operáciu by ani nešlo, tá je hotová za jeden deň...ale potom treba ešte mesiac chodiť stále na kontrolu a tak dlho si v Brne nemôžem dovoliť byť. Ale ďakujem! Aj blanulinke samozrejme
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 10:44
- Nahlásit
Džuska
Jde bez problémů domluvit kontroly u jiného doktora ve vašem městě. Mě taky psa operoval ortoped v Ostravě, na kontroly jsme chodili u nás a jenom na "velké" kotroly zajeli do Ostravy. Pokud by se ta cena nelišila, tak to nemá smysl, ale pokud by doktorka Trnková byla levnější tak si myslím, že se vám to vyplatí
|
Džuska
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 10:58 - Změnil/a: Džuska
- Nahlásit
Biluška
Áno, to asi áno...skúsim sa jej ozvať keď nájdem kontakt...
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 11:37
- Nahlásit
Džuska
taky odporucam doktorku Trnkovu jak pise Biluška.. Nie je draha, je to odbornik na oci...
KONTAKT:
MVDr. Pavla Trnková
Fillova 111/14
638 00 Brno-Lesná
Telefon: +420 548 520 099
E-mail: p.trnkova@post.cz
|
Džuska
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 19:29
- Nahlásit
Tak písala som MVDr. Trnkovej a je to naozaj o dost lacnejsie (cca. 10000kč samotná operácia), ale neviem či to robí metódou fakoemulzifikácie. To som sa pýtala v ďalšom maile, čakám na odpoveď. Ale potešil ma aj MVDr. Gbelec, lebo ten má cenu 12000kč plus 8000kč predoperačná a pooperačná starostlivosť. To je tiež ovela menej ako tá cena tu už spomínaná. Na rozdiel od prvej kliniky to kontroluje ešte asi 3 mesiace, nie len 1. Ale akurát ide na dovolenku a objednal nás až o skoro 3 týždne na vyšetrenie, kde povie či má vôbec zmysel operovať. No dúfam, že povie že má ako na tej prvej klinike, inak ma porazí!
|
Džuska
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 19:31
- Nahlásit
no a samozrejme dúfam, že to už nebude neskoro o tie 3 týždne...ale taký rýchli priebeh to snáď nemá.
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 20:17
- Nahlásit
Džuska
drzim palce, daj vediet ako ste dopadli... Nas to mozno tiez caka
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 22:50
- Nahlásit
Drzim pesti, at se to podari odoperovat a at s e to uz nikdy nevrati! a Mipoo vam taky drzim pesti taky samo!
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2007 13:15
- Nahlásit
Džuska
kolik jste dali za to "prvotní" vyšetření (cca)? Jdeme 4.10. k MVDr. Beránkovi (1x za 14 ordinuje v Praze, jinak je v Pardubicích...) prý je dobrej... dělá i oficiálně uznaná vyšetření na PRA
|
Džuska
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2007 14:10
- Nahlásit
blanulinka1
Ahoj. No na účte mám že: Vyšetření očí - 330kč, Tonometrie - 260kč. Beránek môže mať samozrejme iné ceny, možno viac bude vedieť Katka, lebo ona k nemu chodí na vyšetrenie PRA...
|
Džuska
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2007 14:12
- Nahlásit
blanulinka1
Inak žabák už zase píska (nechápem, malá si ho sama opravila ) a ja sa musím uuuuučiiiiiiiť!!! Ale pri tom zvuku je to ťažké...nemám srdce jej to zobrať, strašne ju to baví
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2007 13:30
- Nahlásit
Džuska
Už jste objednaný na operaci?
My na ní půjdeme s labrošem,4,5 roku,ještě před půl rokem to vypadalo,že má malej zákal na jednom oku a že se to nebude zhoršovat,ale bohužel po půl roce došlo k velkýmu zhoršení a zákal se začal dělat i na oku druhém. chodíme k Beránkovi a ten nám řekl cenu za jedno oko 15 tis. včetně umělé čočky. Pokud už jste někdo na operaci byl,budu ráda za jakékoli info,jak to probíhalo v reálu. O samotném zákalu mají moc hezké povídání na stránkách a-z vetu.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2007 13:38
- Nahlásit
jana33
už jsou po operaci a pokud vím, tak bez komplikací a v pořádku
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2007 13:39
- Nahlásit
blanulinka1
A nevíš,kde a za kolik to nakonec nechávali dělat?
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2007 13:42 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
jana33
něco přes dvacet, se vším všudy... mluvila jsem se Zuzkou před 14ti dny na naší klubovce, nechci kecat, ale motá si mi v hlavě částka 24-25? Ale Beránek je vážně dobrej, můžu jen doporučit...i z vlastní zkušenosti...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2007 13:46
- Nahlásit
blanulinka1
Jo,my určitě chceme zůstat u Beránka,léčí nám i druhého psa,ten zas pro změnu jde na operaci se slzným kanálkem, holt nevíme,co s prachama Spíš hledám všemožný info a zkušenosti s touhle operací. Jdeme za 4 měsíce na kontrolu a tam by nám měl Beránek stanovit termín operace.
|