Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / dotaz na alergie
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
rostenka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 14:46
- Nahlásit

Dobry den chtela bych se zeptat nevite nahodou kolik stoji zjisteni alergii u psa? Chtela bych vedet alergie meho pejska jestli vubec nejake ma. Predem dekuji za odpoved

žanda
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 15:12
- Nahlásit

rostenka
asi bude cena u každého vete jiná- a taky je důležitý vědět, jakým způsobem budeš alergii zjišťovat, zda z krve, nebo injekcema ............

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 15:21
- Nahlásit

rostenka
Ono záleží i na tom, jakou alergii chceš zjišťovat. Třeba potravinová jde relativně lehce, kontaktní asi o dost hůř.

rostenka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 15:44
- Nahlásit

Chtela bych potravinovou..A staci mi cca cena. S timto zkusenosti nemam co je lepsi z krve ci injekce?

Jebloň
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 15:48
- Nahlásit

rostenka
Chtela bych potravinovou..A staci mi cca cena. S timto zkusenosti nemam co je lepsi z krve ci injekce?
před 5 ti lety,Hradec Králové(nepamatuju si jak se klinika jmenovala,páč to byl pes otce),fena staforda 4.500,-.

rostenka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 15:51
- Nahlásit

wau az tak jo? to je dost drahe...Ale diky moc za odpoved.

rostenka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 15:53
- Nahlásit

Ja mam teda pitbulku krizenou s argentinskou dogou,ale furt me nejake zdravotni problemy. Mam ji z utulku,takze to bylo asi nekvalitni stravou. Kdyz jsem sni byla poprve na ockovani okamzite se zhroutila a veterinar zjistil,ze ma na to alergii.

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 16:01
- Nahlásit

rostenka
Alergické reakce na některé vakcíny jsou relativně normální..

A jsi rozhodnutá jít pouze na testy a nebo jste to zkoušeli i selekcí potravin v krmné dávce?

rostenka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 16:07
- Nahlásit

Potraviny v krmne davce jsme nezkouseli. No nevim pokud je to tak drahe.

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 16:15
- Nahlásit

rostenka
Tož už mě to neba, tahat to z tebe jak z chlupaté deky. Nechceš popsat, co máte za problém?

rostenka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 16:22
- Nahlásit

Docela dost mi lina,kdyz ji prejedu srst rukou mam chuchvalce v ruce. Kdyz ji krmim jen granulemi prijde mi,ze hubne. Ma problemy ze zazivanim,ma prujmy a zvraci cca 1tydne. chtela bych ji kupovat nejake vitaminy treba http://www.spokojenypes.cz/kuze-srst/roboran-h-pro -cerne-a-bile-psy-100tbl?id=50429
a nebo neco stohodle
http://www.spokojenypes.cz/travici-ustroji/

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 16:26
- Nahlásit

rostenka
A jaké granule krmíš?

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 16:29
- Nahlásit

Jinak ad ty hromady přípravků nahoře.. Podle mě jsou to vyhozený prachy, dokud nezjistíš, co má za problém. A pokud máš podezření na problém s nějakou složkou v krmení, přejdi na domácí stravu. Tam to docela lehce vygeneruješ, ptž budeš přesně vědět, co jí dáváš. Např zkusíš jeden druh masa + zeleninu, pak přidáš jinej druh masa a uvidíš.. Jakože minimálně ten týden, dva, pouze kuřecí (dietně s rýží a mrkví) a uvidíš reakce. pak můžeš zkusit přidat jiné maso (hovězí) a nebo třeba vynechat tu rýži. Možností je spousta. Ale granulemi a hromadou doplňků to podle mě nevyřešíš.

rostenka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 16:31
- Nahlásit

Krmim ji britem. A nemyslis,ze kdyz ji budu jen varit,ze ji nebou chybet nejaky vytaminy? Jinak diky moc za radu.

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 16:41
- Nahlásit

rostenka
A nemyslis,ze kdyz ji budu jen varit,ze ji nebou chybet nejaky vytaminy?
Šmárjapanno, néééé. Krmí tak mraky lidí.. Dneska už je naštěstí plně rozjetý trend krmit psy domácí stravou. Je to pracnější než granule a chce to trochu studia po večerech, ale ve skutečnosti to není žádná alchymie. Navíc jak jsem řekla - víš, co psovi dáváš a jsi generováním jednotlivých složek postupem času schopna určit, v čem je problém. On to nejčastěji bývá jeden druh masa a nebo obilniny (kukuřice, pšenice..).

Mrkni třeba sem - http://www.cz-pes.cz/diskuse/2_8192_0.html . Nebo na www.manwe.eu a nebo www.barfclub.eu .

rostenka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 16:45
- Nahlásit

Tak diky moc..Ja mela psa 13let a nikdy jsme zadne problem sni nemela,k veterinarovi jsem hodila pouze na ockovani,tudle cubinu mam rok a uz jsme byli asi 4krat u vete. z nejakym problemen je to hypochondr Tak alspon uz nemusim chodit z kazdou kravinou. Fakt diky..

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 16:48
- Nahlásit

rostenka
Nemáš zač. Hlavně, aby byla zdravá.

Grin
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 16:48
- Nahlásit

rostenka

hele měla jsem až na to zvracení to samý!!!
A pozor: test na alergie: neprůkaznej, stál trojku a zjistilo se houby.
Doporučuju se na tyhle věci zvysoka vysrat a jít na to takhle:

1) 3 dny sbírat stolici (do 1 sklenice) a nechat vyšetřit - vyšetření se jmenuje koprologie a stojí 200 - 300 kč jak kde. Z toho nám vylezlo, že má bakterie v hovnech. ty způsobují průjmy a další zažívací potíže.

2) alergii jsem zjistila kontrastní dietou. Ta se dělá následovně:
nejdřív psa krmíš rozmačkanými vařenými bramborami s vejcem po dobu 3 týdnů. Pak na dobu 3 týdnů přidáš krůtí masko, když na něj pes nereaguje (srst je v pořádku, nedrbe se, nelíná...) tak přidáš třeba dršťky nebo jiné maso - zase minimálně na 3 týdny. pak přidáš třeba mrkev, zase 3 týdny. A takhle postupně zjišťuješ na co reaguje. Stojí to akurát nervy - třeba ty tejdny co byl na vejci s bramborem jsem odměńovala jen vyřeným vajíčkem (na stopách lábuž ) a pak jsem dycky vařila to jedno maso a odměňovala vařeným.

My máme alergii na kuře.

rostenka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 17:01
- Nahlásit

Grin Diky todle mi dost pomohlo,doufam jen ,ze mi za to zkouseni nezhubne,uz takhle mame problemy ji stoho utulku vykrmit.

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 17:31
- Nahlásit

Grin
psa krmíš rozmačkanými vařenými bramborami s vejcem po dobu 3 týdnů
No ty vole.

Eninka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 17:42
- Nahlásit

Grin

psa krmíš rozmačkanými vařenými bramborami

tak brambory jsou jedna z nejhorších věcí, co můžeš psovi dát, po tomhle se ještě zhorší, na to mě vet několikrát důrazně upozorňoval, a nejenom on, je to pro psisko skoro "jed" šmankote

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 17:43
- Nahlásit

Eninka
Není. Jen si z nich pes nic nevezme..

Eninka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 17:44
- Nahlásit

Gi a smečka

mně tvrdil, že nestráví škrob a bude z toho mít průjem a bude ho bolet břicho, tak nevím... A je fakt, že když mně bordera chodila krást brambory tak průjmovala a nadýmala se jako balónek

Eninka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 17:46
- Nahlásit

http://www.pejsankove.cz/muze-pes-dostavat-varene- brambory

http://www.cz-pes.cz/diskuse/2_1607_0.html

http://www.odpovedi.cz/otazky/proc-psi-nemuzou-bra mbory

atd atd

Biluška
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 17:54
- Nahlásit

rostenka
jak dlouho ji z toho útulku máš?

Grin
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 17:54
- Nahlásit

rostenka

můj je taky hubeňour hroznej, ale už se začíná kulatiti na tom masíčku

Eninka
tak náš pes se teda na bramborách hodně srovnal, moc nehovnil je fakt že hubnul, tak jsem mu toho dávala co nejvíc... ale hlavně jde o nutný zlo - a taky jsem to tak brala. Šlo hlavně o to pročistit střeva a organismus od těch alergenů.. hlavně že se přestal drbat a neměl už ty strupy hnusný a tak.. kdybys to viděla..

taky jsem si myslela že je psi nemůžou. ale je to jak říká gi - jen si z nich nic nevezmou-

jako hele kdyby to nebylo nutný tak to nedělám že. Ale takhle aspoń vim na co je alergickej a te´d už baští normálně, barf i granule co mu vyhovujou.

Eninka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 17:58
- Nahlásit

Grin

no jo, ale proč se to teda všude píše a vetové to říkají taky?
Moje BŠO trpěla dlouho kdysi průjmy, teď ji krmím Hillsem na alregie a je vpoho. Ale netvrdím, že ona trpěla kvůli bramborám, ale bordera teda jo. Vet se fakt zděsil, když jsem mu řekla o těch bramborách.

Fifi
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 18:06
- Nahlásit

Eninka
Smankote. Kdyz mu das brambory syrovy, zeleny nebo s klickama, jo, je to skoro jed pro psa.

Brambory obsahuje rada hypoalergennich diet - http://www.krmivaprozvirata.cz/produkt/24/18818/kl inicke-diety-konzervy/trovet-vpd-400g-konzerva-pes -zverina-brambory/
Takze pro zjisteni "NA CO" je pes alergicky vlastne, jsou idealni - samozrejme uvarene.

Eninka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 18:11
- Nahlásit

Fifi

já se fakt nechci přít, můj vet měl na mysli vařený brambory i syrový, prostě oboje nastejno, tak nevím proč

Grin
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 18:15
- Nahlásit

Eninka

no mě to doporučil veterinář a druhej to schválil. Tak nevim co ti na to mám říct. čokla jsem neotrávila, tvářil se sice že se o to pokoušim, když jsem mu to dávala, ale nic mu nebylo.

ostatní
jinak samo to proberte s vetem, já to nijak nehájim. navíc co je vhodný pro jednoho psa nemusí fungovat u druhýho. Třetí věc je, že jiný vet mi doporučil do psa nacpat takové ty veterinární, úplně hypoalergenní granule za hrozně moc peněz, krmit ho tím 3 týdny a udělat prakticky tu samou kontrastní dietu jakou jsem dělala na bramborách a vejcích. Jenže já jsem chěla na 100 % vedět co čokolovi dávám - a to prostě u průmyslovejch granclí nemáš..

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání