| Autor |
Zpráva |
Strejda
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 10:49
- Nahlásit
Tá ta
Tady je náhradní kočka
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 11:11
- Nahlásit
Tá ta
Musím napsat,že se mi v práci ztratila naše kočka Ťapina.Měli jsme ji jako nalezence cca 8 let,nechal jsem si ji,dal vykastrovat a byla supr i potkana ulovila a teď zmizela.Už týden a nikde není.Možná že někde pošla a nevím kde.Už týden mě nevítá ráno v práci.Vždycky čekala co dostane. - to je mi líto Moc bych Ti přála, aby se vrátila, ale nebudu Ti dělat plané naděje - nám když kočka nepřišla dva dny, už se nikdy nenašla... A co jsem se jich všude týdny navolala, nahledala po okolí, po polích, stodolách... Ach jo Mamka má za Mikinku slíbené od sestřenky koťátko, narodili se ve stájích (ona tam dříve pracovala) tak až trochu povyrostou Pořád jsem počítala, kolik mohla mít naše stará Micka u babči, co pošla loni v létě let a ať počítám jak počítám - vychází mi kolem 22let! Podle Lesanky (fenečky, co už umřela) podle mně, atd. to tak prostě muselo být...
Strejda
Psi a kočka poznají naše auta. Sally si sedne k horní brance a předstírá, že tam hlídá od rána. -
Neli jde štěkat pod okno, asi aby doma postavili na kafe - to dělal i Alfík, aby věděli, jestli to náhodou ještě nezjistili....a šli taky vítat
Kočka přijde k autu a kontroluje co vezeme z lovu. - kočky kontrolují kola a blatníky Vloni jsme přejeli přes pár vesnic kočku Nezastavili jsme ani neposkytnuli pomoc - to bych nezvládnula - vlítla nám s rozběhem z křoví 2m přímo pod auto, rachot, jen jsem se chytla za hlavu a neohlédla bych se ani za nic Byl to děs a trauma na pár týdnů... Když jsme se večer vraceli domů, tak jsme schválně jezdili po potoku přes brod, aby kočky nepoznaly, co se stalo.... Co by si o nás pak pomyslely...
Evey
A co to bylo za magnolii? Dej sem nějaký odkaz, tu bych chtěla vidět. - ále, žádný ,,zázrak" to není... Já jenom chtěla hezky růžový kultivar, ne takové ty vybledlé, co občas vidím kolem (i tcháni ji mají před barákem ) aby dorostla do velikosti stromu a květy byly velké....No a mrazuvzdornost i u nás, v drsnějších podmínkách....Vybrala jsem tuhle: http://havlis.cz/karta.php?kytkaid=262 - a když si klikneš na všechny magnolie, mají tam plno krásných kultivarů Jenže tmavší bývají malé keře, či malé květy, naopak ty úplně velkokvěté, nejsou do našich podmínek Já jsem od Havlise už tuhle měla, ale kluci ji okousali na kolíček a už to nerozchodila Brala jsem i jiné kytky, ale je dost drahý a taky ,,od ruky" a větší věci se musí vyzvednout autem.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 11:19 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Tady je náhradní kočka - nějak nechápu jak ,,náhradní"? No, vůbec jsem dneska ,,nějaká divná" Jsem jak ,,přejetá parním válcem", přespaná...
Tahle je vaše? Každopádně je to krásná zrzka
K večeru, jak mně Gůča budila tím šimráním fousky, jsem jí objevila za krkem klíště (asi 150té ) jenomže jsem byla rozespaná a když jsem vstala, už byla venku. Ráno ji prohlížím, vzpomenu si na to za krkem, že jí ho musím vytáhnout....a ta kozena si ho vydrápala i s chlupama - má tam holý, krvavý flek velikosti pětikoruny Jelito jedno...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 11:30
- Nahlásit
worick
jak ,,náhradní"?
No prostě náhradní. Když nejede auto, tak Ti v servisu půjčí náhradní. Tá ta nemá kočku, tak jsem mu půjčil náhradní.
Tahle je vaše? Každopádně je to krásná zrzka
Není naše. My máme černokněžnici.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 11:39
- Nahlásit
Strejda
Hlavně si prosím tě neúčtuj pronájem.Jinak Rézina je pěkná.Můžeš ji klidně poslat.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 12:01
- Nahlásit
Psi a kočka poznají naše auta. Sally si sedne k horní brance a předstírá, že tam hlídá od rána. Neli jde štěkat pod okno, asi aby doma postavili na kafe. Kočka přijde k autu a kontroluje co vezeme z lovu.
-jj, to je u nás taktéž... babička vždycky pozná, že jsme přijeli z práce díky Kess, která se může zbláznit štěstím... taky pozná naše auto... a pozná to i Štefan, který do té doby v klidu spí, jakmile uslyší auto, začne hlučet a hryzat do pletiva v kleci, jak se strašně těší na svůj pravidelný rozinkový příjem... je to takový náš rituál... po příchodu z práce jdu první za Štefíkem (je blíž a je menší), dostane rozinku a pak s piškotkem za Kessičkou
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 12:43
- Nahlásit
Strejda
Tá ta nemá kočku, tak jsem mu půjčil náhradní. - aha, na pokoukání Já se leknula, že mu chceš poslat tu vaši a nebo šlohnout tady tu - tedy sousedovic zrzku
Uvažuju...naši psi vypadají jako velké rozmazlenky a závisláci. Když nejsme hodinu doma, vítají nás, jako by jsme byli pryč týden. Ovšem, dobře si asi uvědomují, že nás mají ,,jisté". Udělala jsem pokus (a hodně zariskovala ) Vraceli jsme se onehdá s klukama už za šera domů a od minimaxů jsme v dáli viděli na cestě se od našeho šourat nějakou postavu. Napadlo mně, že je to Tom a jde nám naproti, ale jistá jsem si nebyla a on se nijak neprojevoval (trdlo) že by třeba zavolal, či mávnul. Když jsme se přiblížili tak na 100m říkám klukům:,,hele kluci, je to Tom?! Honem utíkejte mu naproti!" A pustila Worku z flexiny. A Woruška se kousek rozběhnul a už to stáčel na volné pole, čumíc do dáli... tak jsem ho honem povzbuzovala (abych odvedla pozornost od lovení) Worííí, utíkéééj, honem, honem za Tomééém.... a rozeběhla se pro jistotu taky, což ho naštěstí strhnulo zpět. Tom mi vynadal, že jsem ale úplně prdlá - takhle riskovat že slyšel z lesa střílet Jenže mi to právě připadnulo jako dobrá možnost, jak vyzkoušet, jestli zrovna nezdrhne (kdyby tam něco zahlédnul, zdrhne 100% ) Tak mi jeho chování připadne: ale jasně, páníček paráda, ale ten přece počká, (vždycky tu je) až já si vyřídím tady svoje pohledávky....
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 13:04
- Nahlásit
worick
to dělal i Alfík, aby věděli, jestli to náhodou ještě nezjistili....a šli taky vítat
Kessie
-jj, to je u nás taktéž...
Někteří žárliví chlapi dělají doma přepadové kontroly. Tak to bych teda neuspěl. Ovčanda už troubila fanfáry a já jsem byl ještě půl kilometru od domu. Neli štěká pod oknem, když vjedu do ulice.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 13:07
- Nahlásit
worick
ále, žádný ,,zázrak" to není.. Je parádní. Jak dlouho se ty květy tak udrží?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 13:48 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Někteří žárliví chlapi dělají doma přepadové kontroly. Tak to bych teda neuspěl. Ovčanda už troubila fanfáry a já jsem byl ještě půl kilometru od domu. Neli štěká pod oknem, když vjedu do ulice. - Jestli Ty by jsi neměl sem tam zkontrolovat, co že je to Tvá paní, vlastně učí...
Evey
Jé, tak to jsi mně zaskočila, nad tím jsem nikdy neuvažovala. Kvete určitě minimálně 14dní, ale jak dlouho se udrží ten jeden květ...zkusím se poptat na zahradnickém, jestli to někdo vysledoval...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 13:55
- Nahlásit
worick
Jestli Ty by jsi neměl sem tam zkontrolovat, co že je to Tvá paní, vlastně učí...
Je to ůča, to bych nepochopil.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 13:55
- Nahlásit
worick
Kvete určitě minimálně 14dní, ale jak dlouho se udrží ten jeden květ...zkusím se poptat na zahradnickém, jestli to někdo vysledoval.. Aha, tak to je škoda, takové krásné květy a udrží se jen 14 dní... Ne, to se neptej. Mě to zajímalo jen ze zvědavosti. U nás to nikdo v okolí nemá, tak to nemám vysledované.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 14:39
- Nahlásit
Evey
U nás to nikdo v okolí nemá, tak to nemám vysledované. - právě jsem čučela na zahradnické, jestli to tam někdo nepsal a objevila jsem, že magnolie se nad 400m už nehodí. To ti mně vůbec netrklo, že je tam na ně moc zima (ono, já si říkám, že co přežije tady u nás, tak u všude ) Je tam tedy v okolí někde nějaká magnolie?
Dneska tu sedím jak žába na prameni....mám tu instalatéry teda už jsem povysávala přízemí, převlékla postele a vysála patro a když jsem chtěla jít žehlit, našla jsem na stole v ošatce spinkat Gucci takže - nemůůůžu
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 14:43
- Nahlásit
Ještě jsem si říkala, že bych teda, i když je venku celkem hnusně zima - mohla konečně umývat okna.....nemám vodu! Nemůůůůžu
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 14:48
- Nahlásit
worick
Je tam tedy v okolí někde nějaká magnolie? U nás si myslím, že ne, ale tuším, že je v šumperském parku, a právě si nějak matně vzpomínám, že ty krásné květy se moc dlouho neudržely.
našla jsem na stole v ošatce spinkat Gucci To je ošatka na chleba? Třeba čeka až vykyne... Co to je za materiál na tom stole, to se mi líbí i to vzadu, asi na stěně.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 15:09 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
Jo, ošatka na chleba, stará, uzmula jsem ji babči, tetě před nosem taky si na ni brousila zuby Já si tehdy do ní dělala velikonoční dekoraci do haly, teď ji má Gucci místo košíčku - spí tam celkem ráda. Ale nesmí už vyrůst (nakynout vůbec ne ) protože by tam nevlezla Strejdovi by se snad taky líbila
Na té ,,lince" v pracovně je umělá napodobenina dřeva - lamino s názvem artwood světlý. Jinak máme všude dřevo a dýhy, ale sem jsem kvůli snadné údržbě zvolila lamino a slavím s ním velký úspěch Už byly ohlasy, že je hezčí, než ta drahá v kuchyni
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 16:07
- Nahlásit
worick
Strejdovi by se snad taky líbila
Jo jo, libila. Měli jsme několik předválečných ošatek a košíků, ale nevím, kam přišly. Už nebyly ani na parádu. Teď používáme takové, co mají uvnitř plátno. Hygiena zvítězila.
kvůli snadné údržbě zvolila lamino a slavím s ním velký úspěch
Nedávno jsem zaslechl komentátora ČRO (asi Petra Nováčka), jak přirovnal politiky k umakartu. I největší špína z nich steče. Ale to se jistě Tvé pracovny netýká, to jsem si jen vzpomněl u toho lamina.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 16:27
- Nahlásit
Strejda
Nedávno jsem zaslechl komentátora ČRO (asi Petra Nováčka), jak přirovnal politiky k umakartu. I největší špína z nich steče. Ale to se jistě Tvé pracovny netýká, to jsem si jen vzpomněl u toho lamina. - kurňa, kdyby chtěla.....Bohužel však sama přeci jen ne Ono tady jde spíš o tu nezničitelnost Do dřeva něčím škrábneš (viz. naše podlahy ) a je to děs, o např. jídelním stolu lakovaném v silném lesku ani nemluvím. Stačilo, že tam seděl někdo s kovovýma hodinkama Jako....nemůžu říct, že bych to příště zařizovala jinak, účelněji (to je to ,,parádo trp" ) ale opravdu - aby to bylo hezké, to musí člověk pulírovat pořád dokola a nedejbože narazit třeba vysavačem... Taky jsem se například rozhodovala mezi skleněným a nerezovým zábradlím....pro jednodušší údržbu vyhrál nerez, ale zaprášený stejně být nemůže Ovšem při představě toho věčně umatlaného skla... Onehdá mi mamka ukazovala v časáku právě takový interér a že:,,hele koukni, skleněné schodiště jste si nedali...?!" Proboha dej pokoj, i moje blbost má své hranice...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 16:31
- Nahlásit
Včera v poledne Jirka venčil hafany a volá mi z rohu od školky, kde jsem. Když jsem potvrdila, že už u vrátnice, povídá, že mi teda jdou naproti. A Alfréd okamžitě jen podle odposlechnutého rozhovoru vystartoval tryskem ke škole. Níloušek samozřejmě za ním
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2011 17:24
- Nahlásit
Drakopes
A Alfréd okamžitě jen podle odposlechnutého rozhovoru - ty jóó No nesmíte do toho mobilu tak řvát (to říká ta pravá tetřev hlušec )
Včera jsem byla na poště, domluvit se konečně s někým, jakové mám tedy vyplnit ty sčítací formuláře A domlouvat se se slečnou, kuňkající za skleněným okýnkem - nemám šanci Po 150tém cóó, co prosím....jsem jí řekla, ať na mně mluví opravdu hlasitě, že jsem hluchá Nějak to nepomohlo Hledala naše číslo domu v počítači, něco mumlala a já s hlavou vraženou dole v té štěrbince jsem se snažila něco z toho zachytit a čekala jsem, kdy dovalí policejní komando a strhne mne k zemi...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 17:50
- Nahlásit
heleďte!! co se stalo?? 24 hodin bez jediné zprávy???
situace 1) v kuchyni jsou oba psi a sledují dění kolem linky. V momentě, kdy dojde k přesunu něčeho do jejich tlam, hlasitě mlaskají, polykají ...
situace 2) v kuchyni je Níloušek a sleduje dění kolem linky. V momentě, kdy dojde k přesunu něčeho do jeho tlamy, žvýká a polyká potichounku, žádné hlasité mlaskání ... (co kdyby ho zaslechl Alfréd v obyváku a přišel
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 20:16
- Nahlásit
Drakopes
heleďte!! co se stalo?? 24 hodin bez jediné zprávy???
Nic tak člověka nepotěší, jako cizí neštěstí a já nemám čím potěšit. Dokonce sousedi chválili naše holky, že jim hlídají zahradu. Oni mají psy notorické útěkáře a když nejsou doma, tak je musí zavírat. Udavačka Nelinka každého kolemjdoucího vyštěká a Sally se tváří nekompromisně. Někde se sousedi sváří, kvůli štěkání a u nás taková chvála.
|
Janinkaprcek
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2011 22:39
- Nahlásit
Drakopes: Ahoj Ájo a klucí..Zítra se stěhujem na ty vysněný Háje (Do Háje),ale slibujem že budem pravidelně hlásit a co nejčastěji jezdit na návštěvy...Do pondělí budu bez internetu - katastrooofa,tak pak dám vědět jak se nám žije... Mějte se prííma...Jana a Aila
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 00:18 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
heleďte!! co se stalo?? 24 hodin bez jediné zprávy??? - včera jsem tu proseděla celičký den, na konci jsem ještě musela instalatéry učit opravovat Geberity (systémy do zdi u WC) V 18.19h jsem za nima zavírala bránu Trapem jsme pak s klukama letěli k bábě jenom malým okruhem - převazovat nohu.
Dneska od rána nahlížím a nikde nikdo Jóó, mohla jsem napsat, jak jsme se zastavili zpátky u minimaxů, neb tam pán už vyhlížel Ale zase by tu bylo 100x JÁ Takže: kecali jsme s pánem u plotu a jejich starý jednooký Black přišel od sousedů i s basetkou ,,Bobinou" (nevím jak se jmenuje, tak je to Bobina ) protože Bobina hárá. Sice je to už stará šedivá bába, ale Black se od ní nehne, co kdyby Nevím, jestli se s galánkou přišel pochlubit klukům, nebo se šla nakrucovat Bobina a on jako bodygard s ní, každopádně ji neohroženě hlídal. První se pustil do přičichnuvšího Worky, pak i do Berryna, který zase radši utekl za náma k plotu, Woriček naštvaný seděl na konci flexiny a brblal, že kdybych ho pustila - vyřídí si to s Blackem ,,muž proti muži" a Bobinu si vybojuje Za chvíli volal Tom, kde smeeee?, že je u nás mamka (tchýně), tak jsme mazali domů. Myslela jsem, že zjistila, co se stalo na synovcových narozkách a přišla to řešit Na to jsem neměla ale nejmenší chuť Naštěstí přišla řešit problém s mobilem
Dneska celý den makám a pak konečně alespoň ten 5km okruh. Kluci hroooozně chtěli jít, ale bylo dost teplo a pak funěli jak lokomotivy, dokonce i Woriček. Hned na začátku jsme potkali kámoše (to je složitější - on je to kamarád, spolužák, co si vzal moji sestřenku - takže nakonec i příbuzný...a aby toho nebylo málo, tak je to vzdálený příbuzný Toma ) s labradorkou Lissou - že jdou taky nahoru k lesíku. Tak jsme je strhli na okruh s náma Kluci na Lissu mrknuli, zjistili, že je kastrovaná a dál si jí ale vůůůůbec nevšímali Vážně, naprostá ignorance: všichni všech Berry se táhnul jak ten skunk z ,,Bohové musejí být šílení" 2m za náma Worka lítal dopředu vyhlížet ty svoje srnečky, Lissa běhala kolem a čichala si svoje...Já si naivně myslela, že si spolu poblbnou... Nééé, to skákat po Gogovi, to je mnohem lepší zábava
situace 2) v kuchyni je Níloušek a sleduje dění kolem linky. V momentě, kdy dojde k přesunu něčeho do jeho tlamy, žvýká a polyká potichounku, žádné hlasité mlaskání ... (co kdyby ho zaslechl Alfréd v obyváku a přišel -
Do Zlína za Tebou nepojedem Což o to, nebyl by to problém, ale cestování, akce do večera - budeš toho mít ,,plné brýle" a ráda, že si konečně odpočineš.... Šťastnou cestu a pěkný výlet na ten náš konec
Strejda
Nic tak člověka nepotěší, jako cizí neštěstí a já nemám čím potěšit - kecalo.... Já jsem ráda za každičké slovíčko, co sem kdo písnete!
Udavačka Nelinka každého kolemjdoucího vyštěká a Sally se tváří nekompromisně. Někde se sousedi sváří, kvůli štěkání a u nás taková chvála. - máš opravdu na sousedy štěstí, málokdo má tolik rozumu a dojde mu i výhoda štěkání sosusedovic psa Pokud to není tedy ten nudící se celodenní poštěkávač
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 06:01
- Nahlásit
Drakopes
Doplňuji situaci č.3) V momentě když dojde nedopatřením k upadnutí nějaké suroviny na zem je okamžitě a bez patřičného povelu přesunuta do tlamy, aniž bych stihla jakkoli zareagovat.
Naši sousedi ob 2 baráky se rozhodli hospodařit či co... Na Vánoce se obdarovali malou borderkou. Nyní si pořídili i 5 jehňat, které se byly včera porozhlédnout po okolí. Borderka se nám včera 3 x vrhla pod auto (pořídili jí k hlídání navíc i kozu a to už asi neustála...), ani jednou jí její sebevražedný pokus nevyšel.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 07:56
- Nahlásit
Evey
Borderka se nám včera 3 x vrhla pod auto (pořídili jí k hlídání navíc i kozu a to už asi neustála...), ani jednou jí její sebevražedný pokus nevyšel. - to se jí ani nedivím kozy jsou pěkné potvory Ty se nenechají jen tak ,,slepě popohánět" a většinou je to tak, že koza honí psa
Včera ráno jsem sledovala paní od minimaxů, jak s nima jde před naším. Než jsme vyšli na obchůzku před bránou, byli oni od nás tak 150m a nevím, co se řešilo, protože psi byli z kraje pole-louky a paní nad nima skloněná (snad vymotávala vodítka..) mezitím je plácala a hubovala a pak, že už jdou domů, tak s ní psi smýkali na vodítkách ještě těch cca 100m k jejich baráku. Došla jsem k závěru, že už jsou ve fázi, kdy je neudrží (a to jsou sotva ku třičtvrtě konečné velikosti ) Pán mi pak večer vyprávěl, že byl s Mazlíkem tam, přes tu lávku směrem k hlavní silnici a projel kamion......pes se mu strašně vylekal a začal tanec, takže zjistil, že ho nemá šanci udržet Pak mi ještě dovysvětlil, že mu ujel při couvání do garáže nohu, tak se teďka aut bojí (to jsme měli udělat našim psům - říkala jsem to Tomovi od začátku - ti prostě neuhnou a motají se pořád za autem ) a pejsanka Molinka zase má tendenci auta honit. Nevím, jak by s nima mohli jít jinudy než k lesu, když při průjezdu auta, fenka vystartuje a pejsek začne na vodítku předvádět ,,tanec sv. Víta"
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 13:00 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
Evey
Doplňuji situaci č.3) V momentě když dojde nedopatřením k upadnutí nějaké suroviny na zem je okamžitě a bez patřičného povelu přesunuta do tlamy, aniž bych stihla jakkoli zareagovat.
Ani se nesnažím reagovat, protože za a) Salina má děsně rychlou hubu a za b) co je na zemi, je psů.
worick
Nevím, jak by s nima mohli jít jinudy než k lesu, když při průjezdu auta, fenka vystartuje a pejsek začne na vodítku předvádět ,,tanec sv. Víta"
To mají každého psa na jednom vodítku? To bych nezvládl. Ale to je asi jedno. Čím větší pes, tím musí být lépe vychovaný. A na provoz si musí zvykat, ale to asi v tomto případě odpadne, že?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 16:02
- Nahlásit
Čusky, je tu někde worick nebo nějakej jinej kytkofil?
Potřebuju poradit, jestli existuje nějaká velká pokojová rostlina, co může bydlet v tmavém rohu naší ložnice
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 16:37
- Nahlásit
nějaká velká pokojová rostlina
Co nějakou kapradinu - taky dorostou do slušných rozměrů, čistí vzduch a jsou nenáročné....
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2011 16:44 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
Noemi
Hele vůbec se nevyznám - kupodivu se mi ještě nepovedlo zahubit kytky co jsem dostala když jsme se stěhovali, ale právě potřebuju teď něčím zaplácnout roh v ložnici - je to naproti oknu, ale teda že by tam nějak bylo světlo to není - bydlela by mezi komodou a nočním stolkem Asi by bylo vhodné jí koupit nějakej podstavec aby nebyla úplně dole ve tmě co? Na velkou vzrostlou kytku obávám se nemám financ - našla jsem Lopatkovec - vypadá podle popisů celkem vhodně, ale zase není zas až tak veliký
Bych měla spíš představu něčeho s kmenem, nebo mám v obýváku takovej ten kaktus úzkej rozvětvenej jak roste hrooozně vysoko - ale ten by mi v tom stínu asi chcípnul co?
edit: Jo a návrhy prosím rovnou s obrázkem a popisem péče a nároků Mě kytky nemaj rády- tak i s tímhle ohledem - ale umělou tam nechci - na tu by se jen chytal prach
|